БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-12

• 24 493
  • 769
  •   1
Отговори
# 630
Маслото е преди сиренцето  Simple Smile

# 631
  • Варна
ОК, аз първо помислих, че от изброените само то е въведено. А после реших да уточня, че то трябва да се въведе отделно.
Изобщо цялата тая хамалогия ми се  види излишна за едната попара.

# 632
  • sofia
Блонди , благодаря за отговора! Спомнях си нещо подобно и аз, ма не бях сигурна.
Сиренцето със зеленчуково пюре върви прекрасно! Има и едни каши на Слънчо-зеленчукови. В тях можеш да добавиш първо маслото, а после и сиренето. Моето момченце много ги харесва.

# 633
Сирене във вакуумна опаковка ли купувате?
Съвет за марката?

# 634
  • sofia
Az i ti , обикновено да, или от тези в кутиите. "Елена", или "Маджаров".

# 635
Маслото го въведох. Малката е на 7 месеца, а попарата мислех да я давам в 10 ч., защото други идеи не ми идват. Засега има 2 заместени хранения-едното е със зеленчуково пюре, а другото следобед е с каши, правя и и плодови пюрета като добарам хубави плодове. Живея на място, където нямам голям избор, защото и магазините са бедни откъм такива артикули. Гледам всичко да си правя сама, защото нещо се отвратих от миризмата на едно готово пюре и се осъмних дали така трябва да мирише  Embarassed И понеже нещо се сетих за попара реших да я пробвам дали ще иска. То така или иначе тези неща ще трябва да ги въведа рано или късно...
А какво мислите за домашното сирене? Защото тук има разни хора, които си произвеждат и продават, та се чудех дали то е по-добър вариант от купеното.

# 636
  • BG
Как да го давам това сирене, под каква форма? Някак не мога да си представя да го пльосна в зеленчуковото пюре, та някакви идеи?  Embarassed Да го троша на ситно ли, да го пасирам ли?

Аз сиренето го слагам първо в купичката ( колкото кибритена кутийка трябва да е ), намачквам с вилица, добавям малко водичка и с лъжица го размивам в нея, да стане като кашичка. После добавям другите неща.

# 637
Момичета, според вас палмовата мазнина подходяща ли е за бебета? Вчера купих сухари на Holle, но като се прибрах вкъщи, видях, че съдържат палмова мазнина, а уж четох етикета в магазина  ooooh!. Имам спомени, че преди време бях чела доста противоречиви мнения за нея, ако някоя от вас знае, ще съм благодарна да ми отговори.

Палмовата мазнина е много богата на ненаситени мастни киселини, което я прави неподходяща за бебета. Във високо количество те са повече вредни. Надявам се производителите да слагат съвсем малко количество. Аз лично съм давала каши Лека нощ на Бейбилав. В някой от тях има палмово масло. За всеки случай, вече не предлагам.

Домашното сирене е може би най-добрия вариант, ако минава ветеринарен контрол.
Аз давам сиренето в зеленчуково пюре, с малко бульон и адаптирано мляко и много се харесва.

Последна редакция: ср, 31 авг 2011, 16:03 от Michael@

# 638
Маслото го въведох. Малката е на 7 месеца, а попарата мислех да я давам в 10 ч., защото други идеи не ми идват. Засега има 2 заместени хранения-едното е със зеленчуково пюре, а другото следобед е с каши, правя и и плодови пюрета като добарам хубави плодове. Живея на място, където нямам голям избор, защото и магазините са бедни откъм такива артикули. Гледам всичко да си правя сама, защото нещо се отвратих от миризмата на едно готово пюре и се осъмних дали така трябва да мирише  Embarassed И понеже нещо се сетих за попара реших да я пробвам дали ще иска. То така или иначе тези неща ще трябва да ги въведа рано или късно...
А какво мислите за домашното сирене? Защото тук има разни хора, които си произвеждат и продават, та се чудех дали то е по-добър вариант от купеното.

Малка е още и за масло и за сирене.  Naughty
Айде масло си дала, но защо бързаш със сиренето?

# 639
Имате ли на представа Alete пюретата с каква мазнина са? Пише растителна, но каква?

# 640

Малка е още и за масло и за сирене.  Naughty
Айде масло си дала, но защо бързаш със сиренето?

Абе и аз така мислех, но днес се зачетох в някакви примерни менюта за 7-месечни, за да си крадна някои идеи, и там фигурираше. Ама кой знае какво съм чела...  newsm78 Ще изчакам консултацията с педито и няма да бързам тогава.

# 641
И аз нямам представа Алете с каква мазнина са, но малкият много ги обича. Каквато и да е мазнината е в малко количество.
Маминка, аз въведох сирене и кисело мляко на 10 навършени.

# 642

Аз, лично, съм против. И без това вечно се съмнявам в хигиената...
При домашното няма как да си сигурна нито в хигиена, нито в пропорциите (все пак се слага мая)...
Особено, ако не го правиш ти... А ако го правиш, няма ли да се усъмниш в млякото...

Това с ветеринарния контрол ми звучи доста утопично. Crazy

# 643

Аз, лично, съм против. И без това вечно се съмнявам в хигиената...
При домашното няма как да си сигурна нито в хигиена, нито в пропорциите (все пак се слага мая)...
Особено, ако не го правиш ти... А ако го правиш, няма ли да се усъмниш в млякото...

Това с ветеринарния контрол ми звучи доста утопично. Crazy
А не се ли съмнявате в количеството мляко, което се използва за направата на купено? Ако въобще има ...
Не бива да се вманиачава човек чак толкова, все пак детето ще живее на земята  Whistling няма как всичко, което опита да бъде правено в стерилна обстановка. Не се заяждам, просто мое мнение  Peace
Аз съм с две ръце за домашно сирене  Simple Smile

# 644
  • София
Аз също обичам прясно сирене, кашкавал, домашно кисело мляко, но когато ги правеше баба ми от млякото на собствената крава.
Рисковано е да се купува мляко от непознат, защото изобщо не се знае как е съхранявано, каква е била хигиената при доене и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт