БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-12

• 24 467
  • 769
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте, бърз въпрос: Детето ми стана на 11 месеца и няколко дни. Яде всичко, но вечер още сме на мляко. Мисля да му вкарам вечеря, тъй като след седмица започвам да вземам от кухня, та въпроса е на тази възраст колко мляко е нужно дневно и ако давам вечеря тр. ли да махна млякото и ако да как да набавям необходимото количество за деня.....? Благодаря предварително и се извинявам ако въпросът е обсъждан

# 646
  • Варна
Mama_na_Bobko, нужни са му около 500мл мляко минимум. Ако детето е готово за твърда вечеря - даваш вечеря и по-късно мляко. Или просто вечерята е млечна. Лично аз практикувам първия вариант - вечеря към 19 и 21-21.30 шише мляко и в леглото.

# 647
Майко мила...аз май не му давам толкова много.Около 250 - 300 мл му се събира АМ и кърма, отделно млякото в кашите и сиренето в попарата още малко, но пак до 500 не мога да ги докарам

# 648
Ще ти дам нашето меню като ориентир. Сутрешната ни каша съдържа 170 мл АМ. На обяд сме на месно меню. Следобедната каша е млечна и не мога да преценя колко мляко има в нея. Приготвям я с около 180 мл вода. Редувам я с дует с извара или йогурт. Откакто не пие мляко вечер покрай растежа на зъбките приготвям зеленчуково пюре със 70 мл АМ и 30 гр сиренце. Имай предвид, че 30 гр сирене се равняват на 100 гр кисело мляко. Ако аз готвя пюрето добавям и масло. Преди вечерното ни шише мляко беше 200 мл. Не се притеснявай ако трудно достигате 500 мл, защото това е ориентировъчно. Наистина млякото е важно и ние всички се стремим да го добавяме под една или друга форма навсякъде. Опитай се да даваш повече на детенцето да пие, то само ще покаже дали има нужда.

# 649
  • София
Моя син го захраних на 8м. До към годинката на денонощие му се събираше към 1050мл мляко. Може би към 1,6г отказа АМ.

# 650
Моето момче е стигало най-много до 800 мл. Мисля, че всяко дете има различни нужди и е важно да ги следваме, както и препоръките за хранене  Peace.

# 651
О, и аз не мисля, че стигаме до 500мл мляко. Макар че сме на кърма все още, аз давам не повече от 220гр млечна каша за двамата, толкова им е лимита, слагам по малко сирене и масло в пюренцата, а вечер пием малс 120мл кърма.

# 652
В момента готвя за нас картофи с ориз, лук и морков без месо. Дали комбинацията картоф и ориз е подходяща и за сина ми, който е на почти годинка?  chef

# 653
Не виждам защо да не може, стига да не е пържено.

# 654
Ами, не знам, не съм виждала пюре в такава комбинация поне  Rolling Eyes

# 655
Ами, не знам, не съм виждала пюре в такава комбинация поне  Rolling Eyes
Аз купувам местна марка точно такава комбинация. Ориз, картоф, морков, домат, тиквичка, лук и пиле. Като изключим някои от продуктите точно твоята манджа е на лице. Simple Smile
Няма причина да не може.  Peace

# 656
  • Sunshine state
Момичета,имам въпрос.Напоследък забелязвам,че Лора огладнява много по-бързо.Изцяло е на АМ,храним се 7-8 пъти на ден,изпива към 120-130мл. на ядене,като остава малко на дъното и не желае повече.След около час-час и нещо отново е гладна.Предлагам вода-не иска,залъгвам я с биберон-плюе го,чайче на Хип,пак не иска.Но дам ли й мляко,пие с охота.Много малки паузи прави и това ме тревожи.Как е възможно да не се засища?Дайте някакви идеи.  Peace
Благодаря предварително.   bouquet

# 657
Благодаря  Peace

# 658
  • София
Pupitka, увеличи количеството мляко.
Моя син се роди недоносен, беше на кърма, и в началото се хранеше на един час. Към 3тия месец си направи режим.

# 659
  • Sunshine state
Ами там е проблема,че за 1 ядене й стига 120-130 ,не иска повече.Просто на много малки интервали огладнява.Тя се роди на термин,но явно е по-лакома.До преди няколко дни си спазваше 3-те часа пауза,но какво се обърка..  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт