БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-12

• 24 404
  • 769
  •   1
Отговори
# 705
Това не е толкова фатално, по-скоро е хубаво да има 3-4 седмици диапазон между отделните групи храни. Това е нужно и за стомахчето, което трябва да се адаптира и за имунната система, която е доста ангажирана в този период на захранване.

# 706
Момичета, купила съм карфиол. Въпросът ми е колко време мога да го държа в хладилника?  Купила съм го само за Гоги и е домашен. Дали не е добре да го бланширам и да го замразя? Да речем половината. Другата половина ще отиде за седмица някъде.

# 707
Едната половина замрази, а другата готви. Гледай да е напълно сух. Така ще изкара седмица, като късаш по розичка, колкото ти е нужно.

# 708
Мерси  Peace. Бланшира се, нали?

# 709
Никога не съм бланширала. Директно суров и измит поставях във фризера.
В хладилника е най-добре да го оставиш цял и да късаш розички, колкото за едно готвене. Трябва да е напълно сух, защото лесно загнива и увяхва.

# 710
  • София
Във фризера съм слагала накъсан на розички, не съм бланширала. Правех си дози, колкото за едно готвене. Издържа доста време.

# 711
Аз ще го бланширам за всеки случай. За зелената чушка знам, че може. Как стоеше въпросът с червената и хистамина?

# 712
Хистамин има в доста плодове и зеленчуци.
За здраво бебе, което е почти на 1 година, не бих се колебала да включа червена чушка, особено, че сега им е сезонът.
Можеш да замразиш цели избушени чушки, без да ги бланшираш, може и нарязани на ивици - за готвене. Целите - за пълнене.

# 713
Освен с подготовката за първия рожден ден, тези дни ще се занимавам и с това  Peace!

# 714
Весел празник!

За чушките - можеш да ги изпечеш. И както са с люспите, т.е. небелени, можеш да ги съхраниш във фризера. След размразването белиш. Миризмата и вкусът са като на току-що опечена чушка Simple Smile.

# 715
Момичета, имам 1 бърз въпрос- от седммица и нещо започнахме захранването, но става бавно. бебка си иска млякото с биберона. По колк мл трябва да изпива след пюрето и колко грама трябва да е пюрето, като се замести едното млечно хранене?

# 716
Bebe26, по време на захранването трябва да си много внимателна и да се съобразяваш изцяло с бебето си. Първо да уточня, че заместено хранене не значи, че то няма да е вече млечно, а че е заместено шишето. Всяко едно хранене до годинката трябва да съдържа мляко. Пюренцето може да се дава преди или след млякото, пак ще е съобразиш с бебето. В твоя случай първо давай млякото. Колко пюре и колко мляко зависи от детето и колко иска то, това никой не може да ти каже. После можеш да смениш местата. Като стигнеш до едно по-голямо количество пюре добавяй мляко вътре и после пак дохранвай с шише мляко - колкото иска.

# 717
Момичета, имам 1 бърз въпрос- от седммица и нещо започнахме захранването, но става бавно. бебка си иска млякото с биберона.

Според мен остави бебето само на мляко още един месец, няма закъде да бързате, рано й е за захранване.

# 718
  • София, Лагера
Здравейте момичета,
Искам да попитам, мога ли да дам пасирани орехи на 9 месечно бебе. Мисля да ги пасирам с банан и кърма.

# 719
За орехи е много рано. Аз не бих дала.

Аз имам пресен спанак и се чудя дали ако го замразя, ще е ок после да го давам или да го сготвя за нас?  Joy

Michael@, ние нямаме мляко с всяко ядене. Сутрин и в 16ч ядем млечна каша, да вътре има, но на обяд няма и не им давам после кърма. Кърма пият само вечер.

Общи условия

Активация на акаунт