Строеж, къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 21

• 69 776
  • 731
  •   1
Отговори
# 645
  • Горна Оряховица
Ние бяхме от почитателите на IBT, но ни спря това че трябва преди да започнеш да имаш всички пари, не можеш да отложиш нещо "за после" и така . В цената не са включени основите (проект за основата, изкопи, бетони, работа...), ВиК и Ел проектите. http://www.hb-build.com/project%202.html - тези са им партньори във Търново и дават цените с материалите, без споменатите по горе неща, но не зная колко са актуални .
MDS, къщата ви е изключително стилна, личи си че  е  пипал професионалист !

Последна редакция: нд, 23 окт 2011, 10:09 от *mimoza*

# 646
mds ....къщата е просто страхотна   Heart Eyes Толкова е стилна и елеганта.Само мога да си представя каква сума е излязла с тези дизайнерски мебели и бани  Crazy

Много ми харесва  Heart Eyes

# 647
mds, страхотно сте се справили!  Къщата е невероятна - и външната архитектура, и вътрешната, и дизайна! Съвпада с моя вкус съвсем. Не че не харесвам много и старинни, и рустикални екстериори и интериори, но само да ги гледам, или да почивам в тях. За живеене и поддържане - не. Поздравления отново!

# 648
mdsq може ли паролка

# 649
MDS, можже ли и за мен една парола... порових из личните, но май не си ми пращала парола преди  newsm78

# 650
MDS, много се радвам като видя една мечта завършена  Heart Eyes Изгледах снимките на един дъх, макар че това не е моя стил и на мен лично ми е студена ( Embarassed). Вижда се, че къщата е направена с много любов и мерак и пожелавам да си я ползвате с много много кеф и да я изпълните с много любов, семейно щастие и уют  Hug

Най ми хареса диванчето/лежанката до прозореца... Много искам нещо подобно за стаите на децата, но малко ни намалиха прозорците, защото трябваше много кофти да режем тухлите (а това хич не е лесно)...

Оф една снимка, качеството не е хубаво, снимката е стара... колоните са наляти, а плочата предстои тази седмица да я довършим  Praynig

http://prikachi.com/images/744/3958744x.jpg
http://prikachi.com/images/737/3958737x.jpg

Както се вижда на снимките, се отказахме да режем тухлите, защото трябва специална машина... и карахме на попълване с единички...

# 651
MDS,може ли и на мен парола за снимките.
Вчера бяхме на Стройко.Много ни зариби дамата със Porotherm- блокчетата на Винербергер.Изкушаваме се да  ползваме в по- голям процент естествени материали, вместо всякакъв вид изолационни плоскости със синтетичен произход. Някой строил ли е с Поротерм?Може ли да дадете отзиви за изолационните им свойства след като са поставени и как се работи с тях?Благодаря предварително.Друго което "изучавахме" бяха съоръженията за  отпадни води. Нямаме яснота още по- въпроса-изгребна яма или пречиствателна станция или ...

# 652
Май почти всички сме с поротерм... На снимките преди това можеш да ги видиш... ние избрахме най-широките, май 38 см  newsm78 Редят се с по-широката част... т.е. стената става много дебела

Такива са... много трудно се режат, понеже са мнооого широки... може би при другите модели няма такъв проблем  newsm78...

# 653
MDS,перфектно изработена къща . Дано сте много щастливи в нея- да е пълна с радост и живот.Ако беше на някой средиземноморски бряг щеше да е перфектно с тези огромни пространства Laughing, но пък вие сте помислили за отоплението- доволни ли сте от котлето - то с пелети ли е?

# 654
mds, много стилна къща. Харесаха ми сполучливите съчетания на всичко. Виждам и неща, които и аз много харесвам, макар че съм се ориентирала към класически, а не модерен стил. Интересно ми е лъскавите плотове в кухнята вече ползвате ли ги и по-трудно ли се поддържат. Страшно ми харесват, но искам максимално да избегна робуването и да избера практични неща.

# 655
  • Бургас
mds, поздравления! Къщата е станала прекрасна! В баните бих прекарала дни.
Желая ви много щастие в нея!

# 656
  • Sofia
 Hug  благодаря ви за комплиментите и за пожеланията най-вече. Аз вече писах и в личните които изпращах, но да обясня и тук, за първи път заключвам снимки, но когато вече стане дом, а не строеж, става прекалено лично. А снимките бяха предназначени за настоящи и бъдещи строителки, не за всеки решил да надникне случайно в темата. Надявам се, че ме разбирате правилно.  Peace
Гретел, благодаря, мисля че си критична и директна когато пишеш, освен това съм виждала снимки от твоя дом, така че приемам одобрението ти като комплимент. Освен това, малко след като се нанесохме, се сетих за един твой пост от около преди година и малко, в който пишеше, че си пийваш кафето на двора по пижама   Mr. Green  ако не бъркам(извинявай, че съм толкова подробна  Embarassed ). Тогава благородно ти завидях и се чудех кога ще го доживея. Абе впечатлила си ме, още го помня.  Sunglasses
КоАл лежанката аз я измислих, всичко друго си е по желание на големия ми син, не съм се месила там. Не знам той колко ще седи на нея, но аз вече я ползвам, когато помагам за писането на домашни например.  Mr. Green  А и изгледа от там е страхотен, забравих да го снимам.
healthi парното е на пелети, удобна и мързелива работа си е, топло е, доволна съм. На предната страница съм писала по подробно, ако те интересува.
Много са добри тези тухли, ние като започвахме 2006 или ги е нямало, или не се били толкова популярни, не знам, но съжалявам, че не сме го имали като възможност, щяхме със сигурност да изберем тях.
Какво става с Акси, Вики и .... да не изброявам, за да не пропусна някой
Леле, мого дълго стана, сори, но все пак да допиша. Темир ако ме питаш за черния плот в кухнята, естествен гранит е, забърсвам го просто с мокра попивка. Ако ми е змазано с препарат за стъкло и кухн. хартия. Кухнята ми в апартамента беше с технически камък и не мисля, че освен с цена превъзхожда с нещо естествения гранит.

# 657
  • София
mds, кащата ви е прекрасна, прекрасна, прекрасна! Поздравления! Да си живеете със здраве в нея Flutter
Много ми харесва минимализма и изчистените линии Peace
Аз ще заложа на смесица между 2 стила, да видим резултата Crazy
Външната изолация върви с пълна пара, днес почнаха и мазилката вътре Peace Тоест от гаража, но ни е спешно там, че и долната замаска също. След броени дни ще ни монтират гаражните врати и трябва да се нагласи нивото.

# 658
оффффф - около 1000 пъти ми прекъсва нет-а докато успея и аз да публикувам накрая  Close Close Close

mds - и на мен страшно много ми допадна изчистената архитектура на къщата ви. С много здраве и любов да си живеете в нея.  bouquet
В центъра на София вече се задъхвам от мърсотия, прахоляк и боклуци. При нас искам в къщата да сме малко по-близо до природата Simple Smile
Отдавна само се каня да пусна снимки, а все се помотвам, пък и да не ме забравите съвсем - ето от вчера - май ще замразяваме до тук, а на пролет с песен ......Сега сме наблегнали на външната част и двора ( поникна първата тревичкааааа  Heart Eyes Heart Eyes )Чудим се дали да слагаме сега цокъла. Най-после знам какъв точно кафяв клинкер ще е той и терасите също.

http://www.flickr.com/photos/67378102@N08/sets/72157627842520257/

# 659
Асинка, супер е Simple Smile Много ми харесва как става двора, позлвали ли сте специалист или сами сте си го направили? А терасата под покрива.... много уютно изглежда... вечер да седнеш горе с приятели и да се наслаждавате на мириса на гора, докато си пийвате и хапвате Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт