Въпроси към Класически хомеопати 16

• 66 144
  • 747
  •   1
Отговори
# 255
Кой е др Дж? Rolling Eyes

Нивея, радвам се, че сте добре  bouquet Права си, рядко се среща Peace

# 256
Благодаря!!!

Последна редакция: чт, 28 юли 2011, 10:36 от kassii

# 257
  • Varna
Др Дж.е в отпуск и няма да има обхват до края на месеца!!!

През този период по закона на Мърфи се разболяхме и нямахме никаква алтернатива.
Обърнах се към Александър-Искам и  тук да му изкажа най-сърдечни благодарности!!!  bouquet  bouquet  bouquet
Алекс,Благодаря ти-за адекватно изписаното лекарство,за невероятното отношение и загрижеността!!!!
Благодаря

Последна редакция: чт, 28 юли 2011, 10:38 от beki81

# 258
  • София - Варна - Бургас
Nivea Simple Smile

Цитат
Имам предвид случаите, когато майка и бебе са в "резонанс" нервни, недоспали, раздразнителни, а това е честа картинка.

Цитат
Добре де, а какво се случва с бебе кърмаче чиято майка взема хо за нейни си проблеми? Омотах се нещо.

И попаднах наскоро на случай с изчезнало напълно либидо след вземане на няколко различни хо, това ме изуми. Възможно ли е как биха могли да се върнат назад нещата???

Да погледнем нещата така: Майката взема хо л-во защото има някакъв проблем, ами ако не взема хо и проблема и не се лекува? Тогава какво?
  Тогава чрез кърмата тя предава до известна степен проблема си на бебето, вкл. и психо/емоционални проблеми. Нещата са обвързани.
  Така че, когато майката е добре, хармонизирана и щастлива, това се отразява чрез кърмата добре и на бебето.
  Аз бих разширил въпроса и до периода на бременността. Познаваме случаи на необясними страхове при малко деца, примерно от кучета... Обяснението намираме в това, че по време на бременността майката е нападната от кучета и е преживяла стрес.

Колкото до втория проблем, нещата са поправими

# 259
# 260
  • София - Варна - Бургас
Кой е др Дж? Rolling Eyes

Нивея, радвам се, че сте добре  bouquet Права си, рядко се среща Peace

Мече, др. Дж е д-р  Джеджев - приятел и класически хомеопат, който е на заслужена лятна почивка.   Peace

# 261
Имам следното малко странно питане:
На моят син вчера му дадох силицеа 200, обаче въпреки че съм повтаряла многократно, баба му днес му е дала да посмуче малко ментов бонбон...
Знам че стандартно ще ми отговорите: коментирайте го с вашия хомеопат, но въпреки това да питам какво се случва накратко с просто обяснение, като за хора не мн навътре в хомеопатията.
Предварително благодаря за отговора Simple Smile

# 262
  • Пловдив
Имам следното малко странно питане:
На моят син вчера му дадох силицеа 200, обаче въпреки че съм повтаряла многократно, баба му днес му е дала да посмуче малко ментов бонбон...
Знам че стандартно ще ми отговорите: коментирайте го с вашия хомеопат, но въпреки това да питам какво се случва накратко с просто обяснение, като за хора не мн навътре в хомеопатията.
Предварително благодаря за отговора Simple Smile

Най-вероятно нищо няма да се случи. Много пъти сме коментирали, че ментата може да се яви местен анестетик и с това си свое свойство да "попречи" на хомеопатичното лекарство.
Моето мнение е, че ако детето харесва мента(а това сигурно е така, след като е яло бонбони), тя не би могла да подейства като антидот. Освен ако не е даден бонбона непосредствено преди или след ХЛ. Мое мнение Peace

# 263
  • София - Варна - Бургас
mamaden   Peace

И моето мнение е същото.

# 264
  • Пловдив
Радвам се, че съм на прав път в разсъжденията си Hug!

# 265
здравейте, нашия хомеопат е д-р джеджев, който както знаете го няма, дъщеря ми е болна вече седмица, тъй като се влоши я заведох при друг хомеопат, която обаче предписа лекарство, от което за 24ч нямаше никакво подобрение, а и се влоши, освен това на проследяването ми даде два препарата да давам едновременно и то в потенция 200с...аз по свое мнение дадох друго и стана една голяма каша с лекарствата. май дадох втори ненужен прием на бриония 30с и сега детето пак е с температура, може ли от един прием да вдигне температура? как да действам докато изчакам джеджев да се върне? кашлицата й е доста неприятна, а и сега пак с температура..

# 266
Възможно ли е ако калкареа фосфорика е правилното лекарство за моето дете, да помогне и за свалянето на висока температура от никнещ зъб?(писала съм, че за мен това е по-подходящо от калкарея карбоника и вчера след като нашия хомеопат каза че не може да помогне за високата Т и парацетамола не я сваляше, дадох калкарея фосфорика и Т спадна след около 4ч с 1 градус, вечерта пак започна да качва Т и пак дадох - не е вдигал през нощта повече от 37,5)
а дали пък мога да му навредя като му я давам?

# 267
Мамо на Мони, възможно е. Карбоника и фосфорика се различават, макар че често се бъркат.
Интересно ми е защо вашият хомеопат е казал, че не може да помогне за високата Т? Може би е преценил, че не трябва да се сваля ли, или... (от любопитство питам). Дано вече сте добре.

(аз съм с цистит ooooh!....Стрес, по цял ден не ядем, не пием вода, не ставаме до тоалетна....можеше да се очаква Twisted Evil. Сега съм в болничен цяяяяла седмица Crossing Arms)

# 268
Мече, скорошно оправяне  Hug А как е ръчичката на детето?

# 269
Мамо на Мони, възможно е. Карбоника и фосфорика се различават, макар че често се бъркат.
Интересно ми е защо вашият хомеопат е казал, че не може да помогне за високата Т? Може би е преценил, че не трябва да се сваля ли, или... (от любопитство питам). Дано вече сте добре.

Явно помогна, защото вече няма и помен от Т. Хомеопата като видя, че карбоника не помага за съня, предложи хамомила(от която бебето стана още по-нервно) и като се обадих за Т, която се покачваше бавно, каза че не е за бела дона и нищо друго не може да предложи, да си давам парацетамол. И аз затова на своя глава дадох фосфориката, защото бях останала с положително впечатление как се отрази на бебето, и ето че помогна, което пък ме кара да мисля, че това е лекарството на бебето(поне за сега). Но пък останах разочарована от хомеопата и тепърва не знам към кой ще се обръщам, ако имам нужда(дано не се налага).

Общи условия

Активация на акаунт