Въпроси към Класически хомеопати 16

• 65 824
  • 747
  •   1
Отговори
# 645
  • Пловдив
Просто си споделях тук...а ти как го разтълкува  Confused

Ок,последното изречение е мн.показателно! Peace Лошото е,че на мен ми се иска времето да е късо... Simple Smile
Благодаря!

Като е показателно, защо са тези притеснения и шашове? Аз казвам каквото виждам; такива изводи съм си направила. Може и да е пречупено през моите призми, може и да не е.

Ами щото вкъщи ме гледат как не правя нищо и...не са свикнали още  Simple Smile А и ако беше за ден-ок,но така и мен ме "тресе" да не е нещо по-дълбоко и да го пропусна...

Айде спирам!

# 646
Ако беше по дълбоко, със сигурност щеше да има индикации. Има йерархия в симптомите. Разстройството на жизнената сила се отразява първо на виталността на човек, след това на умственото ниво, на емоционалното и едва на края на физическо. Ако детето ти има физически симптоми, но емоционално и витално е добре и на база на това по нищо не можеш да позанеш, че е болен - значи всичко е наред. Абе какво ви обясняват вашите хомеопати? За какво си давате парите? За да питате после по форуми ли?

# 647
Lavander, от чисто любопитство питам - това грубо, надменно и безцеремонно отношение към питащите някакъв специален подход на хомеопатите ли е или просто твоя лична особеност? Може да е просто от невладеене на интернетния етикет, ама малко като пъдар към овце ти звучат постовете.

# 648
Явно е моя лична особеност Grinning  Не се насилвам, получава ми се естествено. Аз само споделям това което мисля и не му слагам пудра и макиаж. По принцип овцете имат нужда от пъдар, не че се изживявам като такaвa, но щом така ме виждаш - значи така ме виждаш.

Последна редакция: сб, 17 сеп 2011, 20:41 от Lavander

# 649
  • Пловдив
Ако беше по дълбоко, със сигурност щеше да има индикации. Има йерархия в симптомите. Разстройството на жизнената сила се отразява първо на виталността на човек, след това на умственото ниво, на емоционалното и едва на края на физическо. Ако детето ти има физически симптоми, но емоционално и витално е добре и на база на това по нищо не можеш да позанеш, че е болен - значи всичко е наред. Абе какво ви обясняват вашите хомеопати? За какво си давате парите? За да питате после по форуми ли?

Ами на хом. все ни му стига времето да обясни всичко...
А да те питам и друго...щом тая вечер отговаряш  Mr. Green Има ли принципно срок/време за което една ЖС се стабилизира,т.е. след колко време с хом.лечение ЖС ще стане стабилна и ще се справя сама и бързо?

# 650
По принцип овцете имат нужда от пъдар,

Да, ако наистина един ден практикуваш, е хубаво пациентите ти да знаят как изглеждат в твоите очи.

# 651
Естествено, че няма срок, всичко е индивидуално. Зависи от това дали има история на потискане, от това какъв е миазъма, каква е конституцията, какви са възбуждащите и подържащите причини.
И как така не му стига времето на хомеопата? Нали си плащаш? Работата на хомеопата не се изчерпва с това да ти даде една гранула.

# 652
  • Varna
Lavander,позволи ми да не се съглася с теб.Една майка познава детето си най-добре!!!!
4 дни бяхме с лека температура и разкошно общо състояние-играе,яде и тн...
През това време минахме през личната-гърло добре,гърди 4исти...
Е на 5тия ден падна-пневмония...
Имай в предвид 4е още на 3тия ден бяхме при хомеопата  и неговото мнение беше такова-след като е жизнен нищо..
Да ама не-за да има температура ,значи има нещо което работи и работата на хомеопатията е да подтикне ЖС да се справи с проблема.А не да 4акаме щот видиш ли детето яде ....

# 653
Така е - работа на хомеопатичното лекарство е да стимулира жизнената сила да се справи.
Ето за това е най-добре тези неща да се коментират с хомеопата, а не във форум, защото всичко е индивидуално.

# 654
  • Пловдив
Имам 2 общи въпроса:
1. Може ли майка-кърмачка, чието бебе е на хомеопат. лечение, да пие кафе или има опасност от антидотиране?
2. Може ли с хомеопатия да се повлияе положително при запушен слъзен канал (периодично, макар и рядко окото се зачервява леко и се появява секрет).

# 655
За последен път се занимавам с тази тема За който търси истината може да я намери още веднъж описана тук:

http://www.simillimum.com/education/little-library/case-manageme … dpato/article.php

# 656
  • София
tandonova79, много сме говорили в темата за температурите, но пак да повторя. Започни да гледаш на нея като на процес на лекуване. Детето очевидно се е срещнало с някой вирус, жизнената му сила е преценила че трябва да вдигне температура, за да се справи с него и да го унищожи. Студените крайници също сме ги обсъждали и трябва да знаеш какво да правиш.

# 657
За последен път се занимавам с тази тема За който търси истината може да я намери още веднъж описана тук:

http://www.simillimum.com/education/little-library/case-manageme … dpato/article.php

Цонна, Цонна... Разбирам, че за теб истината са тълкуванията на Дейвид Литъл. Аз пък предпочитам да пия от извора - Ханеман, Органон, Хроничните болести. Ако искаш все пак потърси истината от първоизточника.

# 658
Lavander, не се пренапрягай толкова! Не разбрах защо си изтрила вчерашния пост. И като ме смяташ за неграмотна, не е нужно да ми отговаряш. Не разбрах ти практикуващ хомеопат ли си?

Тандонова, вие бяхте ли при личната?

# 659
Lavander, не се пренапрягай толкова! Не разбрах защо си изтрила вчерашния пост. И като ме смяташ за неграмотна, не е нужно да ми отговаряш. Не разбрах ти практикуващ хомеопат ли си?

Тандонова, вие бяхте ли при личната?

Всичко съм си написала, как е изчезнало не зная.
Практикувам под супервизия(това ще рече, че след като сваля случая не правя веднага предписание; обработвам интервюто; реперторизирам; правя диференциална диагноза между различните лекарства и след това се срещам със супервайзора си, представям му интервюто и разсъжденията си и едва тогава правя предписание). Все още уча, трета година съм сега и ми остава още една. И....виж ако ти смяташ, че си неграмотна - ок, аз такова нещо не съм писала за теб. Не ми слагай думи, които не съм адресирала персонално към теб!

Последна редакция: сб, 17 сеп 2011, 23:44 от Lavander

Общи условия

Активация на акаунт