Въпроси към Класически хомеопати 16

• 65 893
  • 747
  •   1
Отговори
# 465
Така обяснено, изглежда интересно. Дано свърши работа, стискам ти палци  bouquet
(Игнация е едно от лекарствата...)

# 466
Така обяснено, изглежда интересно. Дано свърши работа, стискам ти палци  bouquet
(Игнация е едно от лекарствата...)

Игнация е едно от лекраствата ..... за какво?

# 467
Силвити, интересно ми е Томова какво ти предписа  newsm78. Нов начин за диагностика (явно точна), НО нищо повече за мен. Аз бих се доверила на класическо хомеопатично лечение. И аз имам завишени НК клетки, омръзна ми от вливания. Д-р Стаменов не знам какво мисли по въпроса, но при нов опит май ще ги пропусна.

За всичко. Това лекарство хом е преценила, че отговаря най-добре на твоите заболявания, емоции и преживявания ...

Мъжът ми яде едно съмнително месо преди 4 месеца и половина (10 дни преди да ни се роди дъщеричката) и на следващия ден се появи обрив, червени подути плаки навсякъде по тялото. Личната му изписа антихистаминов препарат. Естествено, той само облекчава сърбежа и на следващия ден пак цъфва. 1 месец близо го пи и най-накрая склони да отиде при моя хомеопат (до този момент беше доста резервиран). След интервюто май беше впечатлен, беше му дала Арсен 30 СН. Един прием в кабинета още, втори след 8 часа (ако добре си спомням) - нямаше видимо подобрение, трети прием след 24 часа. На сутринта се събуди с обрив само по краката и си помислих, че се е отървал вече, но вечерта цялото му лице се поду много. Не помня дали след 48 часа имаше и четвърти прием или още при първото подуване започна пак хапчетата. Отказа се от ХЛ, на следващия ден вече трябваше да е на работа и не искаше да ходи с "силиконови устни" и "пиянски поглед".
Все още е с обриви, понякога леки, понякога не. Вече пие хапчета през 3-7 дни. Наскоро пак си говорихме за неговия случай.Защо не помогна Арсена? Достатъчно отрит ли е бил на интервюто (аз се съмнявам)? Да отиде ли пак на преглед?

Племенникът ми (на 11 месеца) получи обрив пак след ядене на съмнително месо (скъпо, прясно, в срок на годност, нормално изглеждащо от магазина) Сходна картинка е бил. Целия подут и червен. Неговата хом. му даде Апис Мелифика 1М (не помня точно потенцията) и след 2-я прием е настъпило подобрение. Обривът се е скрил в следващите 2-3 дни.

Как мислите, защо Арсенът не задейства ЖС?  newsm78Иска ми се да намеря начин да мотивирам мъжът ми пак да посети моята хом. Thinking

# 468
  • Пловдив
Мен пък ме кара да се замисля...преди 2 седм.някъде на малкия му се запушва носа вечер като заспи и сутрин като се събуди Rolling EyesСлед това се измиваме(почти няма какво да издуха) и всичко приключва.Мин.седмица пихме ново ХЛ,което ако беше подействало веднага трябваше да почне "да тече" от някъде,както се изрази хом.Но не...при него до сега не сме имали такава реакция-бистри сополи и т.н.Та това запушване все още е налице,дори днес и сега пак е така(а не спим) Rolling EyesТова сме го имали и преди,но преди да пием ХЛ си мислех,че се е изчерпало действието на предното ХЛ и затова се запушва носа,а сега...незнам какво да мисля.Знам,че може да имаме връщане на стари симптоми за кратко(и сме го имали)но сега май не е това???

# 469
  • София - Варна - Бургас
Случи се така, че в рамките на три дни посетих две хомеопатички. За първи път се консултирам с хомеопат изобщо. Първо бях на преглед при др. Рогелова, а след два дни при др. Томова. Прегледите протекоха по съвършено различен начин.

При др. Рогелова прегледът беше много по-близък до "класическия". Това установих след като прочетох инфото в закованата тема за хомеопатия. Беше нещо като интервю в продължение на час. Предписа ми Игнацея през ден.

При др. Томова - имаше само въпроси за симптоми и оплаквания, но в много, много по-съкратен вариант. Тя обаче ме включи към един апарат, мисля, че е се казва SENSITIVE, свързан с комп, в който някакъв руски софтуеар сканираше всеки орган от тялото ми. При визуализациите на органите имаше някаква скала която показваше състоянието им. Да не влизам в подробности, да не ви отегчавам.

Не мога да отрека, че повярвах далеч повече на др. Томова, защото като приключи изследването с апарата и ми разпечатиха резултатите, бяха установени проблеми, за които само аз знам. Имам предвид, че съм установила въпросният проблем посредством конвенционално кръвно изследване, а докторката нямаше как да знае за това.

Обаче от прочетеното ТУК, разбирам, че май тези апарати не са истинска или поне не класическа хомеопатия.

Вашето мнение какво е? Поотделно за двете хомеопатички, а също и за апарата, ако имате представа.

Благодаря ви предварително.

Рогелова е мн. добър Класически хомеопат!
 Второто... хм... Това е уред който може да покаже соматични патологични промени, последствията на някакво заболяване, но не и причината.
 Ако искаш да си изследваш последствията, които ти и така си ги знаеш, добре. Избора си е твой но това не е хомеопатия.

# 470
  • София - Варна - Бургас
Силвити, интересно ми е Томова какво ти предписа  newsm78. Нов начин за диагностика (явно точна), НО нищо повече за мен. Аз бих се доверила на класическо хомеопатично лечение. И аз имам завишени НК клетки, омръзна ми от вливания. Д-р Стаменов не знам какво мисли по въпроса, но при нов опит май ще ги пропусна.

За всичко. Това лекарство хом е преценила, че отговаря най-добре на твоите заболявания, емоции и преживявания ...

Мъжът ми яде едно съмнително месо преди 4 месеца и половина (10 дни преди да ни се роди дъщеричката) и на следващия ден се появи обрив, червени подути плаки навсякъде по тялото. Личната му изписа антихистаминов препарат. Естествено, той само облекчава сърбежа и на следващия ден пак цъфва. 1 месец близо го пи и най-накрая склони да отиде при моя хомеопат (до този момент беше доста резервиран). След интервюто май беше впечатлен, беше му дала Арсен 30 СН. Един прием в кабинета още, втори след 8 часа (ако добре си спомням) - нямаше видимо подобрение, трети прием след 24 часа. На сутринта се събуди с обрив само по краката и си помислих, че се е отървал вече, но вечерта цялото му лице се поду много. Не помня дали след 48 часа имаше и четвърти прием или още при първото подуване започна пак хапчетата. Отказа се от ХЛ, на следващия ден вече трябваше да е на работа и не искаше да ходи с "силиконови устни" и "пиянски поглед".
Все още е с обриви, понякога леки, понякога не. Вече пие хапчета през 3-7 дни. Наскоро пак си говорихме за неговия случай.Защо не помогна Арсена? Достатъчно отрит ли е бил на интервюто (аз се съмнявам)? Да отиде ли пак на преглед?

Племенникът ми (на 11 месеца) получи обрив пак след ядене на съмнително месо (скъпо, прясно, в срок на годност, нормално изглеждащо от магазина) Сходна картинка е бил. Целия подут и червен. Неговата хом. му даде Апис Мелифика 1М (не помня точно потенцията) и след 2-я прием е настъпило подобрение. Обривът се е скрил в следващите 2-3 дни.

Как мислите, защо Арсенът не задейства ЖС?  newsm78Иска ми се да намеря начин да мотивирам мъжът ми пак да посети моята хом. Thinking
  Така става понякога след ядене на трупно месо, което е и тъпкано с какви ли не хормони и токсини, въпреки и "скъпо и прясно". Но това е друга тема.
  Както го описваш, по ми прилича на алергична реакция, а не отравяне, затова и Арсена не е подействал. Не е лошо и да се поизчисти, въздържайки се за определен период от месо.

# 471
Сега ще се опитам най-точно да опиша въпроса си!
Имам проблеми, провеждаме интервю: Игнация. Временно подобрение, после пак същите проблеми.
Друг тип проблеми, интервю: Фосфор ацид. Временно подобрение, пак същите проблеми
Трети тип проблеми, интервю: Геосемиум. Да не пиша пак същото ...
Вече си знам: затварят ли ми се очите: геосемиум, имам ли тежест в гърдите: Фосфор и т.н.
Типични, повтарящи се проблеми, лекувани с различни лекарства.
Сега въпросът: След като приема геисемиум - веднага се подобрявам, НО се появяват симптомите за Фосфора. Пия си Фосфора: появява се типичната картина на Игнацията и т.н.
Убедена съм в правилното има изписване, защото след прием се подобрявам. След време пак се появяват същите проблеми, но това вероятно е повтаряща се ... (как се казваше не помня).
Какъв е коментара Ви?
Сега да пия ли фосфор ацид, защото имам "картина", а вчера пих геосемиум и се отървах от кръвното НО започна тежестта в гърдите и буцата в гърлото ... - което си е фосфор ацид?

# 472
  • София - Варна - Бургас
По описаното, прилича на типично анти-симптоматично предписване по един - два симптома.

# 473
Сега ще се опитам най-точно да опиша въпроса си!
Имам проблеми, провеждаме интервю: Игнация. Временно подобрение, после пак същите проблеми.
Друг тип проблеми, интервю: Фосфор ацид. Временно подобрение, пак същите проблеми
Трети тип проблеми, интервю: Геосемиум. Да не пиша пак същото ...
Вече си знам: затварят ли ми се очите: геосемиум, имам ли тежест в гърдите: Фосфор и т.н.
Типични, повтарящи се проблеми, лекувани с различни лекарства.
Сега въпросът: След като приема геисемиум - веднага се подобрявам, НО се появяват симптомите за Фосфора. Пия си Фосфора: появява се типичната картина на Игнацията и т.н.
Убедена съм в правилното има изписване, защото след прием се подобрявам. След време пак се появяват същите проблеми, но това вероятно е повтаряща се ... (как се казваше не помня).
Какъв е коментара Ви?
Сега да пия ли фосфор ацид, защото имам "картина", а вчера пих геосемиум и се отървах от кръвното НО започна тежестта в гърдите и буцата в гърлото ... - което си е фосфор ацид?

Смени си хомеопата, защото този които си играе на дартс с теб е далече от хомеопатията!

# 474
  • София,

Смени си хомеопата, защото този които си играе на дартс с теб е далече от хомеопатията!

Peace Peace Peace

# 475
Касии, и аз подкрепям писаното... Sad
в тази комбинация дано поне не развиеш някой страх от птици. Crazy
Смени си хомеопата и ти стискам палци  bouquet
Когато си разочарован, смени лечителя, не метода (бе писал някой)

# 476
Aleksander,бихте ли спрели да давате хомеопатични съвети, за да не обърквате още повече майките, на които и без друго им е трудно да се ориентират в света на хомеопатията. Знанията ви са необновени и сте разкрачен между хомеопатията и това, което вие знаете за нея. А е добре да си обновите знанията.

# 477
Aleksander,бихте ли спрели да давате хомеопатични съвети, за да не обърквате още повече майките, на които и без друго им е трудно да се ориентират в света на хомеопатията. Знанията ви са необновени и сте разкрачен между хомеопатията и това, което вие знаете за нея. А е добре да си обновите знанията.

Не се заяждам, може ли малко обосновка. Praynig

На мен лично ми е изключително интересен случая на Касии. Хванах се за думичката "повтарящи се"... И въпреки че още съм доста далече от миазмите, тук има нещо, нали?

# 478
Много неща има...Може да се дължи на миазъм, а може и да не се дължи на миазъм.

Прием на симиле, може да има същия ефект. Симиле-то е в близко подобие с тоталността симптоми на болестта, но не е най-подобното ХЛ (симилимум) така че има ефект за кратко върху симптомите, но няма дългосрочно възстановяване на здравето, защото няма подобие с естеството на разстройството на ЖС.

Дали случващото се дължи на миазъм и е нужно да се проведе антимиазмично лечение или пък се дължи на грешки в предписанието може да стане ясно, когато случаят се изследва обстойно, а това не може да се случи във форум.

# 479
Честит имен ден на Александър!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт