Въпроси към Класически хомеопати 16

• 65 882
  • 747
  •   1
Отговори
# 480
Благодаря ви за отговорите (и на Мечка и на Nial)!
След последния прием на Геосемиум (вечерта) сутринта се събудих с кръвоизлив в дясното око. Предписа ми Ледум. Пих го, кръвоизливът се оголеми като площ, но стана по-блед.
Това за страха от птиците, Мечка Малинарка, е някаква случайност ли? Чудно, но на балкона ми имаше умряла птица ... (на други наши приятели се е случвало същото. Какво става с тези птици?)

Аз метода няма да сменя, но ми е трудно да сменя и лечителя. Това означава и за 4-ма ни да сменям. Ще мисля още, но положението ми се влошава. Не се чувствам хич добре.

От друга страна, ако претеглим успешните лечения и неуспешните, съотношението ни е 2 към 100. Допускам, че всеки лекар може и да сгреши в един момент.

В нашия случай, като чели хом. се справя по-добре с острите състояния и не до там добре с хроничните. Допускам, че е твърде сложно да се лекува човек на 40 год. с тежко минало и множество навързани проблеми, лекуван дълго с алопатия ...
Допускам, че проблемът може и да е вмен. Ами ако не съм дала вярна информация?

Nial, аз не виждам проблем да става лечение и по интернет. Може би не във форума, но поне на лични ...

# 481
Nial, аз не виждам проблем да става лечение и по интернет. Може би не във форума, но поне на лични ...
Това би било чудесно! Добрите класически хомеопати май са ситуирани само в София, а за нас в другите градове какво остава....... само да си четем тук за силата, с която може да действа хомеопатията...

# 482
  • София
Каси, моят съвет е тогава да говориш с хомеопата ти, да обясниш подробно как се чувстваш след всяко едно лекарство и да кажеш че според теб нещата не се подобряват. Ако трябва да преразгледа случая ти. А ако си дала не вярна информация или си пропуснала нещо, едва ли е нарочно, понякога ние подсъзнателно блокираме и забравяме, а в последствие това може да се окажат ключово. Ако пак не се получава, не виждам какъв е проблема да потърсиш като начало само за себе си друг хомеопат.

# 483
 valin , аз попитах тук в темата за препоръка за хомеопат в близък до мен град и си пътувам до там- има ли желание ( за съжаление и средства) -има и начин....

А ние почваме да лекуваме стафилококи в гърлото на детето.... Tired

# 484
  • София - Варна - Бургас
Честит имен ден на Александър!   bouquet

Пухи-пухи Благодаря ти!  beer3 beer3

# 485
  • София - Варна - Бургас
Това би било чудесно! Добрите класически хомеопати май са ситуирани само в София, а за нас в другите градове какво остава....... само да си четем тук за силата, с която може да действа хомеопатията...

valin, зависи кои градове имаш предвид.

# 486
След последния прием на Геосемиум (вечерта) сутринта се събудих с кръвоизлив в дясното око. Предписа ми Ледум. Пих го, кръвоизливът се оголеми като площ, но стана по-блед.
Това за страха от птиците, Мечка Малинарка, е някаква случайност ли? Чудно, но на балкона ми имаше умряла птица ... (на други наши приятели се е случвало същото. Какво става с тези птици?)

Аз метода няма да сменя, но ми е трудно да сменя и лечителя. Това означава и за 4-ма ни да сменям. Ще мисля още, но положението ми се влошава. Не се чувствам хич добре.

От друга страна, ако претеглим успешните лечения и неуспешните, съотношението ни е 2 към 100. Допускам, че всеки лекар може и да сгреши в един момент.

В нашия случай, като чели хом. се справя по-добре с острите състояния и не до там добре с хроничните. Допускам, че е твърде сложно да се лекува човек на 40 год. с тежко минало и множество навързани проблеми, лекуван дълго с алопатия ...

Няма какво да мислиш....някой си играе на хомеопатия с теб...ти ще мислиш  Shocked Shocked Shocked

Много допускаш  Peace  Работата на хомеопата е да се ориентира в случая и да прецени кое е вярна информация и кое невярна - има си методи и техники дори за несъзнателните  "блокажи".

И какво като трябва да смениш и за 4 -мата ? По-добра ли е перспективата и с четиримата да си играе някой, който не знае какво прави ? И защо мнението ми е такова, ли? Защото един от симптомите на Gelsemium (гелсемиум) е кръвоизлив в окото....и след като ти  се е случил, то това означава, че доказваш лекарството.  И още...Gelsemium, Ignatia, Phosphoricum acidum имат твърде различни картини и не може, просто не може и няма начин "хомеопатът" ти да се балтае между тях и да си играе на въртележка, да не говорим че има несъвместимост между тези лекарства и не бива да се дават едно след друго в определен ред. И след като този "хомеопат" прави точно това, то......Съвсем човешки, добронамерено и чистосърдечно ми идва да ти изкрещя, ама СИИИИИИИИИЛНО да ти изкрещя - СМЕНИ СИ ХОМЕОПАТА или поне спри да изпълняваш безумните му/й предписания.

Последна редакция: вт, 30 авг 2011, 14:29 от Nial

# 487
Честит имен ден, Александър!

Аз мисля, че би било чудесно да се провежда лечение и по интернет. Интервюто може да протече по skype примерно – не отнема повече време отколкото на живо, пак може да се наблюдава пациента

valin, зависи кои градове имаш предвид.
Става въпрос за Варна и мисля, че знам кой бихте ми препоръчали, но този хомеопат не може да ми помогне да се отърва от нервно вегетативна дистония вече повече от 6 месеца. - състояние, за което Вие споделяте, че се повлиява лесно......
Тук в нашия град са ми известни трима класически хомеопати, но ако влезете в темата "Добър класически хомеопат Варна" ще видите за какво отношение към пациентите иде реч.
Все пак ако може да ми препоръчате някой...

# 488
  • София - Варна - Бургас
Благодаря valin!     bouquet

# 489
Честит празник на Александър и от мен!  bouquet

(случайност е падналата птица. Говорех за страха. Просто беше неумела шега - и двете лекарства имат страх от птици и е възможно да се изяви като симптом...Просто бе първото, което ми хрумна. Но идеята ми беше именно доказването, както писа и Ниал за кръвоизлива в окото Sad)

# 490
  • София - Варна - Бургас
Честит празник на Александър и от мен!  bouquet

(случайност е падналата птица. Говорех за страха. Просто беше неумела шега - и двете лекарства имат страх от птици и е възможно да се изяви като симптом...Просто бе първото, което ми хрумна. Но идеята ми беше именно доказването, както писа и Ниал за кръвоизлива в окото Sad)

Благодаря и на теб, Мече! Hug

# 491
  Gift Алекс, ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!!! И нека силата бъде с теб /ха-ха, жизнената де/! beer beer

# 492

Спри да търсиш проблема в себе си и да се обвиняваш. При мен нещата тръгнаха когато спрях да го правя, а за съжаление това което казваш ми е до болка познато. Може да не съм обяснила добре, може да не съм направила нещо правилно, може да съм пропуснала твърде дълго време лутайки се в търсене на лечение, може стреса и проблемите ми да пречат на лечението /ама, ехоо те са част от цялата картина, а вероятно и причина за част от физичните страдания/, може, може, може....  Просто спри. Ще видиш, че нещата ще потръгнат. Ако трябва, а според мен трябва, смени хомеопата. Освен ако не ти трябва един хом. за хроничните състояния и един за острите  Mr. Green Wink.  Успех!   thumbsup

# 493
  • в бяла къща с голямо дворче... след софийското околомръсно
Здравейте,
Позволявам си да нахлуя в темата, защото съм леко притеснена.
Днес заведох големия си син (4г.) за първи път при хомеопат. Тъй като преди месец беше с пневмония в болница, а преди това 2-3 пъти с бронхит и "спазми", лекувани с Вентолин и намеци за астма от страна на пулмолозите, реших да се обърна към хомеопатията, за да не ми се изправя косата всеки път като чета дългия списък с нежелани реакции на медикаментите, които му изписват и тепърва ще....
Та да се върна на въпроса - редно ли е да се дава хомеопатия за стимулиране на имунитета и то толкова различни?
Изписани му бяха - Apis mellifica 30ch, Poumon histamine 15ch (вечерни да се редуват), Silicea 15ch, Calcarea phosphorica 9ch (сутрешни да се редуват през ден) + Sulfur iodatum 15ch/ oscillococcinum(само веднъж седмично да се редуват).
Преди час звъннах на хомеопата, защото детето почна да кашля и да се оплаква от болки в гърлото- изписа още 3 препарата за утре сутринта... през час ще се дават.
С други думи - има ли нещо притеснително или спокойно да се доверя и да оставя здравето на детето в ръцете на този хомеопат?

# 494
Ще го побъркате съвсем детето!!!
Това не е хомеопат! Twisted Evil
Виж само няколко страници по-назад какво сме писали за "лечението" с много препарати...А пък осцилококцинума - нямам думи....

Общи условия

Активация на акаунт