Въпроси към Класически хомеопати 16

• 65 873
  • 747
  •   1
Отговори
# 600
  • И аз не знам къде...
Добро утро,

Имам следния въпрос!
Синът ми е на 3 години и 4 месеца и преди 2 дни тръгна на ДГ. Вчера го заведох при хомеопата, за да си поговорят и да минимизира стреса, който очевидно преживява. След като си поговорихме се разбрахме какво ХЛ в потенция 1М да му дам и той го взе преди преди да си легне и заспа. Около 40-50 минути след приема се събуди плачейки, че не иска повече на ДГ. Това продължи през около час-час и половина през цялата вечер, като до сутринта вече не ставаше дума за ДГ, а просто плаче и се самоуспокоява, че "няма нищо" (той така си се самоуспокоява като се разплаче).
Мислите ли, че това е лечебна криза, или няма нищо общо все още с ХЛ или ХЛ не е точно уцелено?
Аз не знам какво да мисля!

Благодаря предварително!

P.P. Говорих с хомеопата! Тя е изключително доволна от реакцията. Каза, че е криза!

Последна редакция: пт, 16 сеп 2011, 10:18 от Дариии

# 601
Здравейте, моля за съвет. Синът ми е на 1 г. и откакто се е родил има леко зачервяване на пишлето, което ту минава,ту се появява. Проблемът е, че му излизат бактерии в урината ''klebsiella pneumoniae''. Това продължава вече 6 месеца, пил е Phos в 10М и имаше подобрение, но временно (урината стана по-бистра). Според нефроложката бъбреците са добре и не се налага лечение, защото инфекцията е външна. Според хомеопатичката ни няма нищо притеснително, оттам ''изпускал парата''. Аз обаче се притеснявам, да не се засегнат бъбреците . Бих го отдала на ваксините, но той има само две ваксинации, последната през януари. Отначало умишлено отлагах ваксините, за да поотрасне, но сега всеки месец нещо се случва, то е кашлица, хрема, уртикария направи след един вирус. В момента е с бронхит и хом му предписа ''Sulf'', дано се оправи скоро,че кашля от 1 месец. Не знам защо така се получава , той е кърмено бебе ,лекуван е само с хомеопатия, а непрекъснато лепва по нещо. Та въпроса ми е за бактериите в урината доколко е опасно това състояние ?

E със ,,Sulf" имаше временно подобрение и пак се влоши. Понеже кашля вече втори месец и нашата хом е в отпуск започнах да му давам "Проспан", пак временно подобрение. Иде ми вече да се гръмна, сега кашля по-зле от преди.Страхувам се да не направи някоя пневмония. И на всичкото отгоре според личната в даден момент от развитието си е изкарал рахит. Ребрата му в края си са видимо изпъкнали и извити навън.
 Откъде да го почвам моя хубостник ooooh!?

Последна редакция: пт, 16 сеп 2011, 12:17 от ЙониБони

# 602
Какво мислят класическите хомеопати за шустлеровите соли, които така масово се рекламират напоследък и се предлагат от някои хомеопати за конкретни оплаквания?

Пробвал съм ги и ефекта им е добър, но след продължителен, всекидневен прием.

Аз лично не бих ги ползвал едновременно с хомеопатично л-во в ниска "D" или "LM"потенция.

Благодаря!!! Доколкото разбрах, това са хом. лекарства в D скалата, т.е. в тях има още от изходното вещество (гледах рекламния филм за солите). Поноже се продават свободно и има инструкции кога коя се взима и как се комбивират, означава ли това, че могат да се самопредписват както се прави с хранителните добавки примерно?

# 603
  • София

[/quote]

E със ,,Sulf" имаше временно подобрение и пак се влоши. Понеже кашля вече втори месец и нашата хом е в отпуск започнах да му давам "Проспан", пак временно подобрение. Иде ми вече да се гръмна, сега кашля по-зле от преди.Страхувам се да не направи някоя пневмония. И на всичкото отгоре според личната в даден момент от развитието си е изкарал рахит. Ребрата му в края си са видимо изпъкнали и извити навън.
 Откъде да го почвам моя хубосник ooooh!?

[/quote]

и ние сме така ама не от 2 месеца а и от повече. и нищо не ни помогна! помага ни в момента инхалациите с физиологичен разтвор.
Казаха ми  " Имай търпение, ще мине".......Иначе и ние пробвахме с Проспан и ефекта е нулев.

# 604
  • София
Aleksander, хомеопатът го определи, два пъти го попитах, за да съм сигурна, че правилно съм разбрала, защото както вече казах - бях останала с впечатлението, че е достатъчно капка или лъжичка.  Каза ми да купя от аптека шише кафяво и да разтворя гранулките в 100мл или 50, при положение, че детето откаже да изпие 100, аз намерих шише от 50мл. и така. От доказване много ме е страх, защото детето ми и без друго е ужасно ревливо и емоционално, а хомеопатът изказа мнение за Пулсатилата, че е "най- ревливото" ХЛ ooooh!
За негативна поддържаща причина попадах на няколко места в старите теми, но все в някакъв контекст и така и не успях да си го изясня.
Цонеty, не разбирам защо по такъв начин, наистина?! Не знам дали си даваш сметка, че в случая с/у теб седи човек/майка, който драпа да спести на детето си от поредния прием на Вентолин и какво ли още не. Каквото прочел - прочел, какво вдянал - не е ясно, но ще се чете още и ще се доизяснява. Мисля, че е груб и лишено от всякаква култура този начин на комуникация, с неуместни подхвърляния без какъвто и да било опит да обясниш на незнаещите. От задрасканото да разбирам ли, че всякакъв прием на гранулки неразтворени, било то и за първи път от дадено ХЛ е погрешно и че от разтворено ХЛ е достатъчно само една лъжичка?

Това че ви е препоръчал кафяво шишенце от 100 или 50 мл и да разтворите гранулите е мн. добра идея, но въпроса ми е той ли ви каза да изпиете тези 100 или 50 мл или вие предположихте че трябва да ги изпие? Може би по инерция, понеже в алопатията хората са свикнали да пият?...

Муцунка, за другото, не обръщай внимание. Така е в анонимните форуми, където всеки се крие зад псевдоним а не стои зад името си!
   Затова би било полезно да се срещаме отвреме на време и така познавайки се, ще се държим по естествено.

аз съм "за" такава инициатива!

# 605
  • София
Бъни, ЙониБони, въобще ли не се повлияват кашлиците от хомеопатичните лекарства? Странно ми е, защото ние правехме страшни кризи и пристъпи и винаги сме се оправяли, само един път не подейства лекарството, обадих се на хомеопата и той каза друго да дам и мина. Момченцето ми пък правеше енди странни нощни и сутрешни кашлици, които след прием на конституционалното лекарство спряха.
Какво казват хомеопатите ви след като кажете че не се оправят децата?

За срещите и аз подкрепям  Peace

# 606
Ами в началото  хом препоръча да пие само рейсел, за да се справи сам. Детето се влоши на морето и направи бронхит, нашата хом излезе в отпуск и заместващият я, предписа сулф 200C.Почти беше спряла кашлицата,но със спирането на лекарството положението се влоши. Преди също е правил бронхит ,тогава пи ''антимониум тартарикум'' и веднага се оправи. Според другият хом има някаква поддържаща причина и предложи пак сулф в по-висока потенция.

# 607
  • Пловдив
Мами,аз пак да задъФча въпроса с Т... Tired Уж,така си мислех,че вече съм я превъзмогнала...тревогата имам предвид.Но май не е съвсем така.
Какво/как действате,ако детето има "лека" Т-37,3-37  Rolling EyesСнощи като си лягаше вдигна 38,3-38,5 и като спеше беше ту топъл,ту не...А сутринта и допреди обедното спане "леката" Т.Колко време е "добре" да е така?

п.п.Иначе е общо взето бодър,обядвал е...но все пак.Хом. няма да я има 2дни.

# 608
  • в матрицата
 tandonova79 , не внимаваш в темата!!  Mr. Green Върни няколко страници назад, изписано е

# 609
Ниал каза до 3 дни.
Моята за Дани също ми каза до 3 дни, но имахме съмнение за зъби.И така и излезе.

# 610
  • Пловдив
tandonova79 , не внимаваш в темата!!  Mr. Green Върни няколко страници назад, изписано е

Така хич не ми помагаш... Mr. GreenНо не си спомням скоро да сме го дъвкали...
Както и да е...мен др.ме ровичка...що не може като има Т да дам нещо и дори да почва остро с-ние да го пресечем така Rolling Eyes Е,в разрез е с правилата,да!И заприличва на...да дам Нурофенче...Офффф,но така ми се иска!

# 611
Аз също знам за 3 дни  Peace

# 612
Защото като пресечеш Т не пресичаш болестта.
Пълен лаик съм в хомеопатията, но по пътя на логиката, ако Т е състоянието в организма, при което тялото ни се бори с болестта, с пресичане на Т пресичаме и начина организма ни сам да се справи. Като дадем нурофенче само сваляме Т - не лекуваме, даже пречим.Така си го обяснявам аз.
Ох, дано ме разбра ooooh!

# 613
  • София
tandonova79, единственото което би могла да дадеш на детето е неговото си конституционално лекарство, това при положение че няма други симптоми, червено гърло, някакви болки... Щом общото състояние на детето е добро, значи и жизнената му сила си работи в правилната посока и нма повод за притеснение. Давай му повече течности, плодове  Peace

# 614
 Пате, и аз точно така знам- подтискането на Т с температуропонижаващи средства, е подтискане на ЖЗ и организма не се бори с " болестта".

Общи условия

Активация на акаунт