Въпроси към Класически хомеопати 16

• 65 837
  • 747
  •   1
Отговори
# 660
 newsm50
За последен път се занимавам с тази тема За който търси истината може да я намери още веднъж описана тук:

http://www.simillimum.com/education/little-library/case-manageme … dpato/article.php

Истината смятам я изяснихме вече. Няма нищо писано в която и да е редакция на Органон, което да забранява първата доза да е гранула.

6-та редакция на Органон:
§ 272 : "Такава гранула, сложена суха под езика, е една от най-малките дози при недълготрайна болест с умерен характер. В този случай от лекарството се засяга само малка част от нервната система.
Същата гранула, размачкана с малко млечна захар и разтворена с достатъчно количество вода (§  247) и разбъркана добре преди приема, ще предизвика много по-мощен лекарствен ефект в течение на няколко дни. Всяка доза, колкото и малка да е, ще действа, обратно, на голяма част от нервната система."

Довиждане   smile3502

(Lavander, не знам за Дейвид Литъл, но определено е фенка на Люк де Шепърд, който обожествява 5-та и 6-та редакция на Органон, а отрича 4-та, затова й давам извадка от 6-та редакция Grinning)

# 661
sky* подсеченото идва от нечисто. Като се мие дупето след "голямата"работа, а не просто се забърсва е по-малко вероятността да се подсече. Горещо препоръчвам Естествената Бебешка Хигиена ( http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=424945.0 )

Не съм съгласна с това твърдение, особено при бебета с изключително чувствителна кожа. Иначе нямам нищо против ЕБХ като цяло. Тъй като по тези думи, и двете ми деца са били мръсни заради мърлявата си майка, тъй като често се подсичаха.

Има и бебоци, които вършат голямата работа веднъж на 5-6 дни. Те защо се подсичат в този случай...
Говорих от личен опит и наблюдения. Смея да твърдя, че сина ми е с чувствителна кожа, но не се е подсичал. Това е само мое мнение, което споделих  Peace

# 662
newsm50
За последен път се занимавам с тази тема За който търси истината може да я намери още веднъж описана тук:

http://www.simillimum.com/education/little-library/case-manageme … dpato/article.php

Истината смятам я изяснихме вече. Няма нищо писано в която и да е редакция на Органон, което да забранява първата доза да е гранула.

6-та редакция на Органон:
§ 272 : "Такава гранула, сложена суха под езика, е една от най-малките дози при недълготрайна болест с умерен характер. В този случай от лекарството се засяга само малка част от нервната система.
Същата гранула, размачкана с малко млечна захар и разтворена с достатъчно количество вода (§  247) и разбъркана добре преди приема, ще предизвика много по-мощен лекарствен ефект в течение на няколко дни. Всяка доза, колкото и малка да е, ще действа, обратно, на голяма част от нервната система."

Довиждане   smile3502

(Lavander, не знам за Дейвид Литъл, но определено е фенка на Люк де Шепърд, който обожествява 5-та и 6-та редакция на Органон, а отрича 4-та, затова й давам извадка от 6-та редакция Grinning)

По същата причина и аз по-рано й дадох същия параграф от същата редакция на Органон.

В наш'то училище ни учат да разгелждаме Органон в еволюция от 4-та, през 5-та, до 6-та редакция за да разберем и еволюцията на мисълта на Ханеман през годините в които е практикувал.

# 663
  • Пловдив
Привет!Нямах нет досега...
Не сме ходили при личната,но си мисля сега като стане от сън да идем до спешния да го "чуят" за всеки случай,че Бъни пак ме стресна...Чак не ми се вярва,че е възможно детето да е жизнено и да му открият пневмония  Shocked

Снощи пак имаше Т,сутринта 37,3-37,5 и после не.Очичките му са червени,особено дясното и по-силно като му е вис.Т.Не кашля.Сега спи си спокойно и не е топъл.Говорих с хом. каза,че явно е грип и се мъчи да го тръшне,но той не се дава  Rolling Eyes Лошото е че и утре я няма,не каза да давам ХЛ,а да се видим във вторник като е тук.

# 664
  • Пловдив
Не получих отговор, затова си повтарям въпросите:
1. Може ли майка-кърмачка, чието бебе е на хомеопат. лечение, да пие кафе или има опасност от антидотиране?
2. Може ли с хомеопатия да се повлияе положително при запушен слъзен канал (периодично, макар и рядко окото се зачервява леко и се появява секрет).
 tandanova79, наистина има тук такъв вирус сега със зачервяване на очите. Стискам палци за бързо оздравяване!

# 665
  • в матрицата
yulinga , не съм хомеопат, но  я изпозлзвам достатъчно дълго, та:

1. Може ли майка-кърмачка, чието бебе е на хомеопат. лечение, да пие кафе или има опасност от антидотиране? - не мисля,че самото пиене на кафе е съвместимо с кърменето,  НЕ, не пийте кафе
2. Може ли с хомеопатия да се повлияе положително при запушен слъзен канал (периодично, макар и рядко окото се зачервява леко и се появява секрет).   - ДА

# 666
  • Varna
Не сме ходили при личната,но си мисля сега като стане от сън да идем до спешния да го "чуят" за всеки случай,че Бъни пак ме стресна...Чак не ми се вярва,че е възможно детето да е жизнено и да му открият пневмония  Shocked

Снощи пак имаше Т,сутринта 37,3-37,5 и после не.Очичките му са червени,особено дясното и по-силно като му е вис.Т.Не кашля.Сега спи си спокойно и не е топъл.Говорих с хом. каза,че явно е грип и се мъчи да го тръшне,но той не се дава  Rolling Eyes Лошото е че и утре я няма,не каза да давам ХЛ,а да се видим във вторник като е тук.
Не съм искала да те стресна.Дано да е някое вирусче при вас.Но факт е ,че при нас така протече пневмонията ,слушаха го трима лекари и не чуха нищо.Едва третия се усъмни и ни прати на снимка-там излезе.А не сме кашляли....
Точно това ми беше най-странното..без кашлица,жизнен и с ниска температура...
А изглежда то си е работило.

# 667
  • Пловдив
Вчера го водих да го слушат...доста обстойно и нищо!Само гърлото леко червено и огромните ни сливици...Уж наистина имало вирус такъв.Дано да е това!
Беки,при вас Т как варираше?Постоянно ниска всеки ден или???Щото при нас прескочи 1 ден,т.е. нямаше,снощи също.

А пневмонията с хом.ли лекувате?

# 668
  • София

С какво те стреснах бе душко????
Ние продължаваме да си кашляме - едни ден да, на другият не. Особено мъчително е нощем когато се чудя какво да сторя, за да я облекча поне малко. В чудо се видях. На н лекари я водих и всички казват- няма й нищо, запушен й е носът и пинеже диша през устата и затова. Е добре де то едни бели сополки има ама са суууупер оскъдни.Освен това я тествах няколко пъти че си диша през нослето, освен това кашля влажно и дълбоко....
Днес ще пробвам с ново ХО и ако и сега не стане....
За снимка си мислех и аз ама пък не ми се ще да го облъчвам безмислено малкото ми мишле.

# 669
  • Пловдив

С какво те стреснах бе душко????
Ние продължаваме да си кашляме - едни ден да, на другият не. Особено мъчително е нощем когато се чудя какво да сторя, за да я облекча поне малко. В чудо се видях. На н лекари я водих и всички казват- няма й нищо, запушен й е носът и пинеже диша през устата и затова. Е добре де то едни бели сополки има ама са суууупер оскъдни.Освен това я тествах няколко пъти че си диша през нослето, освен това кашля влажно и дълбоко....
Днес ще пробвам с ново ХО и ако и сега не стане....
За снимка си мислех и аз ама пък не ми се ще да го облъчвам безмислено малкото ми мишле.

Сори... Blush За Беки ставаше въпрос... Peace

# 670
  • Varna
Ами сутрин нямаше никаква температура,на обяд почваше да се качва и стигаше 37,3-37,5.Нищо обезпокойтелно.Така близо 5 дена.
Вече последния ден на обяд вдигна 38 и нагоре и тогава вече направихме снимката.Защото доктора го гледа-гърди чисти,уши и нос също,гърлото нормално.
Честно казано когато видях снимката хич не се обадих на хомеопата ,а си почнахме АБ.
Може би щеше да го оправи ,но аз се бях панирала толкова много...
Тандонова,ти сега не влизай във филми!!
Просто си наблюдавай и ако нещо те обезпокой реагирай

# 671
  • Пловдив
Ами сутрин нямаше никаква температура,на обяд почваше да се качва и стигаше 37,3-37,5.Нищо обезпокойтелно.Така близо 5 дена.
Вече последния ден на обяд вдигна 38 и нагоре и тогава вече направихме снимката.Защото доктора го гледа-гърди чисти,уши и нос също,гърлото нормално.
Честно казано когато видях снимката хич не се обадих на хомеопата ,а си почнахме АБ.
Може би щеше да го оправи ,но аз се бях панирала толкова много...
Тандонова,ти сега не влизай във филми!!
Просто си наблюдавай и ако нещо те обезпокой реагирай

Абе още не съм седнала на първия ред... Wink/да гледам филма/ Но...просто си разпитвам!

Мерси за отговора! Peace

# 672
Само гърлото леко червено и огромните ни сливици...Уж наистина имало вирус такъв.Дано да е това!

Моят син точно такъв вирус изкара - червено гърло и увеличени сливици Peace.

# 673
  • София
аз се сетих да ви попитам нещо- забелязвам че имам страшно много зъбен камък. и това се е получило в последните 5-6 месаца откакто съм само на хомеопатия. Дали е от нея?
Преди години когато почнах с хом. лечение си купих хом. паста на Билка / и до днес съм с нея/ и за отрицателно време всичкият зъбен камък ми изчезна. Чак зъболекарката ми се учуди. Ама сега ....един такъв черен и неприятен стои.

# 674
  • Varna
[

Абе още не съм седнала на първия ред... Wink/да гледам филма/ Но...просто си разпитвам!

Мерси за отговора! Peace
[/quote]
Не съм искала да те засегна. Wink

А аз да питам има ли някой ,който е преборил пневмония с хом.?
Почвам да се чувствам виновна за антибиотика...ама голямо шубе ме хвана

Общи условия

Активация на акаунт