Ритка със крачета и ръчички МАРТенче за радост на всички!-тема 5

• 28 916
  • 742
  •   1
Отговори
# 450
днеска отново една голяма жега...едва издържахме до 11:30 навън и си се прибрахме на хладничко в къщи...
 sweating sweating

# 451
  • Ямбол
Витамин Д не съм давала и засега нямаме проблеми, но аз и кърмя и всеки ден е навън и мисля че си получава необходимата доза за деня.

Относно самото кърмене, аз започнах да слагам пелена под малката, за да не се допират кожите ни, ставаме мокри и тя се изнервя. Особенно на врата й, там където е облегната на ръката ми.  Така нещата се оправиха при нас,  кърмим се успешно.

# 452
Да се включа и аз по темата с вит. Д- моят мъник известно време (още преди жегите) се потеше обилно по тила и се стряскаше на сън, също така беше много раздразнителен и неспокоен. Във връзка с това педи-то увеличи Вигантола на 2 капки, защото симптомите от страна на вегетативната нервна система са първи при начална форма на рахит. Обясни ми, че максималката профилактична доза е до 5 капки/ ден, което ме навежда на мисълта, че ако не се надвишава няма опасност от хипервитаминоза и увреждане на бъбреците... Но всяка майка си преценява да дава ли или не. И да питам, излагате ли децата на пряка слънчева светлина?! Нали УВ- лъчите се спират от дрехите? Нали за това децата по плажа е добре да носят тениски?
П.П. И аз съм имала ранна форма на рахит с костни изменения, но пък съм била зимно бебе...

# 453
  • Видин
Естествено, че не ги излагаме на пряка сл. светлина. И отразената е достатъчна  Peace
А 5 капки Вигантол са адски много. Предозирането е много по-лошо  Peace

# 454
Привет и от нас:)
Ние сме на село от няколко дни и си изкарваме чудесно:) Баткото дивее по цял ден навън, а Вики доволно си спинка на чист въздух:)
mama_vessy, сега не спортувам, но не ми е ставало лошо като карах вело-то.
sirence, честито християнче! Да ви е жив и здрав Марио  bouquet
lilincho, честито ви първо зъбче  bouquet
mama barba, пия мнооого вода, вървя много почти не се спирам, знаеш как е с две деца - все има нещо за вършене, ще пробвам коремните преси Wink А за прохождането, ако второто прохожда по-бързо незнам. Баткото тръгна на 10м и 2 дни Simple Smile
Вигантол давах по 2 капки до преди седмица, поради бързо наддаване на Виктор, така педи ми каза. Сега сме на 1 капка, но се чудя дали да не го спра, по цял ден сме навън Rolling Eyes

Последна редакция: ср, 13 юли 2011, 13:19 от matza83

# 455
за възглавничките някоямама беше попитала...ние си спим от известно време на възглавничка...още като беше болна Ванеса я сложихме защото така сополчетата не слизаха в гърленцето...С възглавничката на Чико против задушаване сме и на Ванеса и е много удобна...

# 456
veset0, коя възглавничка на Чико- 0+ или 3+ ? Ние взехме 3+, ама ми се вижда доста висока. Или вратленцето остава без опора, когато е опряна само главичката или се получава извивка на гръбчето, ако са сложени и раменцата!  newsm78 За сега само му я подлагам като стои по коремче, че с това шкембе се люшва като лодка, ако не е подпрян  Joy
amanita, благодаря за уточнението, че се чудех Wink

# 457
racholina,не съм сигурна,защото сестра ми ми я даде,ама май е 0+ ...нисичка е,изобщо не е висока

# 458
Къде сте днеска, мами? Simple SmileСигурно навън, ама в тая жега.. newsm78
Ние се кърмим само в класическата поза-така и не свикнах в друга, само веднъж пробвах легнала и беба с брадичката към болезненото място на гърдата/когато имах проблеми/, но тя не искаше да засуче така. Поти се, да, но не отказва да суче. Mr. Green
Аз възглавничка не ползвам, чак след първата годинка.
Честито на всички бебоци с нови мерки-все така да растат! Heart Eyes

# 459
Ще направя няколко снимки как се кърмим, нямаме тфу тфу проблем в каквато и да е поза, просто  не ги гушкайте много щото е горещо та затова не ни искат близо.
Кърмим се даже във голямата вана когато плува той, щото понякога го хваща страх от някакво упражнение, аз му дам да цокне 3-4 пъти, той разбере че всичко е наред и продължаваме.

# 460
Здравейте, мами. Да питам и аз нещо. Ади много пръцка и са й едни миризливи...  Sick Точно на киселко както казват някои мами. На какво се дължи това? Вече се чудя какво да ям  newsm78 Иначе ака понякога през ден, друг път по два пъти, няма твърдо установена схема.
аааа, Лъки, не спят всички  Wink. Правя пюре от тиквички...
А вие къде ходихте, че май съм пропуснала?
Леле, Betta, скри ми шапката... и аз си мисля, че спят всички, а ти даже и пюренце правиш   bouquet Аз нещо този път се ослушвам, нищо не съм направила, имам тиква във фризера, баткото много я уважаваше като го захранвах, дано и Ади да я хареса.
Ние си направихме един хубав уикенд. Заминахме в петък за София цялото семейство да съчетаем рожден ден и концерт. Мъжът ми беше на концерта, прибра по нощите, по-изтощен от мен, не било лесно толкова часове прав Laughing Аз реших да пропусна, че да не се мъча да цедя един литър кърма, че продължителността му беше от 4 следобед до 2 през нощта. Така че с децата бяхме на рожден ден на едни приятели, където останахме. Тъй като пристигнахме у тях преди те да се приберат от работа (бяха ни оставили ключ), Дени така добре разгледа всичко на тяхната мома, че като се прибра тя той като един добър домакин започна да й предлага да си играе с играчките й  Simple Smile Които си ги беше харесал пък си ги държеше за себе си  hahaha
Следващите дни пък от София отпрашихме направо на село - там беше голяма радост за всички. Ади спи на двора в количката, Дени тича под пръскачките по поляната, а ние пием бира на люлката...чакаме с нетърпение следващия уикенд. Поръчахме си обаче по-широка спалня, че като взимам Ади да я кърмя през нощта едвам се смествахме тримата. Сега вече и четиримата можем спокойно да се натръшкаме, ако се налага  Joy
lilincho, благодаря ти за подробното описание. Ако беше едно дете, щеше да ми е супер удобно, защото и аз обичам да лягам късно и да ставам късно. Но сега сутрин си ставам с баткото, а той като заспи вечер ми се иска и Ади да е заспала. Иначе изобщо не ми остава минута свободно време без дете. Ще пробвам пак, но с баткото не мога да й създам много еднакъв ритуал, все някъде се променя програмата. Аз тъкмо успея да й го обърна режима за ден, два и тя пак си го връща. Явно изпускам прозореца за заспиване  Thinking
И да питам, излагате ли децата на пряка слънчева светлина?! Нали УВ- лъчите се спират от дрехите? Нали за това децата по плажа е добре да носят тениски?
racholina, аз излизам всеки ден с Ади на разходка и я нося в кенгуру. Където е слънчев участък и няма къде да се скрия е изложена на пряка слънчева светлина. А за дрехите има и такива, които са с УВ фактор за защита от слънце - ние имаме шапка и бодита такива, но не мисля, че за 1-2 мин излагане на слънце ще му стане нещо на детето.
Възглавничка не ползваме.
Кърмим се навън без проблем, естествено с обичайното бутане, ритане, гърчене, но вече не ми прави впечатление  Whistling Днес дори ми се наложи да гоня баткото в градината докато кърмя Ади, не искам да си представям каква гледка съм била  ooooh!
Ще покажа и аз снимки на малката ми плувкиня, само да се събуди баткото, че в неговата стая забравих фотоапарата...

# 461
  • Кукуландия
Най-накрая успях да ви изчета Simple Smile

Тези дни малчо постоянно се обръща по корем, но явно е забравил как да се върне по гръб, защото по някое време му омръзва и започва да се сърди, защото му тежи главата. Прави опити да пълзи, но доста неуспешни, а и как да стане, след като дори по корем постоянно си е захапал ръката - не пръстите, а ръката над китката  Laughing Иначе няколко пъти успя да се премести с по 10см за 5-10 минути, но е много смешен, през повечето време успява само да се извърта на 180 градуса докато е по корем.  Mr. Green Цока по не знам колко пъти на ден, предполагам е от жегите, но и аз не го чакам да мрънка, ами му предлагам постоянно. Нали предния месец бяхме наддали "само 500гр.", та мъжа ми ме заплаши, че щяло да стане голям проблем, ако този месец не наддаде поне 600гр. Направо си ме заплаши човека. Ама и майка му само го навива, много добре усещам кога мислите са си негови и кога са му втълпени от някой друг.  Crossing Arms Преди няколко уикенда на вилата една нейна приятелка се заигра с малчо, след което той беше много изнервен, не иска да яде, дърпа се, реве, а майка му само повтаря сигурно е гладен, сигурно е гладен, нищо че няколко пъти повторих, че не иска да яде, мъжът ми и той без да погледне, че му давам да яде, но не иска, ми се развика да съм го нахранила. Е, скарахме се. Омръзна ми вече. Майка ми е права, че младите трябва да са си отделно и никой да не им се меси, ама не всички са на това мнение, свекървата вече е готова да си продават къщата, че да се местят при нас в нашата къща, която още дори не е планувана.  Rolling Eyes
Айде стига съм се оплаквала, но напълно разбирам Лъки и това, което беше споделила преди няколко седмици. Поне нейният мъж и е помагал с първото дете, аз нямам този късмет и не вярвам да се научи, но в крайна сметка не сме сиамски близнаци, та не е нужно да се търпим докато смъртта ни раздели.  Laughing

Колкото до наддаването... как може да се каже, че едно дете е недохранено при положение, че е наддало, пък било то и 10гр. Щом е наддало значи е приело повече калории, отколкото е изразходило. Simple Smile Ох, стига съм плямпала по тази тема, че само се ядосвам, а нервите ми се отразяват и на малчо, а не трябва, все пак той е най-важното за мен и единствената ми радост. Изобщо не мислех да я подхващам, но не се сдържах. Яд ме е на педиатрите, че не се образоват достатъчно, яд ме е и на мъжът ми, че не се интересува, а вярва сляпо на педи-то, че слуша и майка си, която знае по-малко и от педи-то.  #2gunfire

Вигантол бях започнала да давам, но го спрях тези дни.

Колкото до живеенето в малък град, в който няма много приятели, напълно разбирам мамата, която беше го писала (извинявам се, но забравих коя беше  Blush). Аз дойдох във Велинград бременна по средата на есента и докато си подредя багажа дойде зимата, почти не съм излизала. Не обичам да излизам сама и да се шматкам безцелно, а приятели нямам, само някой и друг познат. Сега по разходки излизам с мъжо привечер, но понякога не ми е достатъчно. Ще трябва да се взема в ръце, че иначе няма да оцелея сама тук  Rolling Eyes

Анкетата със захранването ще попълня друг път, че мъжо се прибира и трябва да се яде.  Tired

И накрая какво излезе... че влязох само да се оплача  ooooh! Извинявайте.

# 462
И аз щях да питам някоя мам дали и при нейния бебок е така, но виждам, че не сме само ние. Бебо се научи сам да се обръща по корем, яде си ръцете, лигави се, но и да го обърна по гръб, за секунди пак е по корем. Разглежда се и даже така спи??? И да попитам дали сте забелязали при вашите дечица на около 3 месеца, когато започват да хващат с ръчичка и да удрят, случаино едната да е по-активна от другата? А за наддаването да подкрепя Uinen . Когато родих пържия месец малкия много ми плачеше,зареди колики и единственото нещо което го успокояваше беше сученето, свекито помисли, че кърмата не му стига, но аз не бях на това мнение, а и кантара си каза думата +1240г. Втория месец педито каза да не го храня мног, че щял да направи рахит, тогава беше наддал с още 1300г. Останах недоволна по ред причини и смених педито. Наддаването е много индивидуално а "само 500гр." си е доста добре. Ние също не наддадохме както друг път, но това е защото послушах да не кърмя през ноща. Мъчих го 2 седмици да не яде нощно време и накрая усетих, че няма да стане. Благодарение на това е качил само 500г. По-добре да се слуша вътршния глас, нали сме майки то е като истинкт  Simple Smile

# 463
Атанасова,на моята беба лявата ръчичка и е по-силна и посяга повече с нея. Даже се бях притеснила, но след като се консултирах, разбрах, че няма проблем.
Uinen, съчувствам ти за неразбирателството със свеки, но най-лошото е, че нямаш подкрепата на съпруга си. Sad Не знаех, че живееш във Велинград. Скоро ще ходим на почивка там с мъниците и , ако искаш можем да се видим. Simple Smile

# 464
Лъки Ами колкото можеш толкова.Имай предвид знаците,които детето дава,че му се спи,както и това,че им се приспива след приблизително 2 до 3 часа бодърстване.
Аз също съм от тези дето обичат да стоят до късно и да си поспиват до късно.Ивана обаче сама си измести часа по-рано(към 9 за сега) и открих,че е страхотно да прекарам остатъка от вечерта с таткото.Дано успееш.
Uinen като те чета и започва една "тиха буря" в мен.Не знам как издържаш.Аз не бих могла.Ще ти спестя какво бих направила аз-няма да ти хареса  Mr. Green Не бих се чувствала пълноценна майка,ако мъжът ми мисли,че не съм такава.Пък и заплахи-бррр,направо потрепервам.
Може би защото моя мъж е обратно на твоя.И това не е хубаво де,за мен граничи с нехайство.Оставил е всичко в мои ръце.Напоследък го хващам,че и тика разни неща в устата-да си вкусила  #Crazy .Понеже той е голям чревоугодник сигурно си представя,че детето ще се обърне да му каже "Аууу това е толкова вкусно,защо не сте ми го давали до сега?". Crazy
Иначе ми вярва и знае,че знам какво правя.Мисля,че съм го заслужила.

Общи условия

Активация на акаунт