Ритка със крачета и ръчички МАРТенче за радост на всички!-тема 5

• 28 838
  • 742
  •   1
Отговори
# 675
Добре,че не уча нищо свързано с правопис и прочие  Mr. Green Mr. Green

Аз да ви се оплача и похваля  Tired
Тази вечер отново на работа  ooooh! Добре,че е последно...Снощи до 2:30 на работа,а Ванеса става в 6:00  ooooh! Днес тъкмо да легна да спя и тя се събуди.Дано тази вечер свършим по-рано,че утре е доста натоварен ден.Ще ходим в Хасково на ортопед сутринта,а след това идва и почивката-заминаваме за море  Grinning Може и за кратко да е,само 2-3 дни,но пак е нещо...Само дето беба много ще ми липсва,но догодина ще я вземем с нас.Доста мами споделиха,че ще ходят тези дни към морето.Къде точно мислите да ходите? Ние мислим в Поморие,че е по-спокойно.

# 676
Момичета здравейте  Hug
Много отдавна не съм писала, но хвърлях по едно око на темите. Ние се местихме в ново жилище, няколко месеца беше кошмар с майстори, магазини, обзавеждане и децата с нас ... най-вече Мартина го отнесе. Всичкото напрежение и умора естествено ми се отразява и усещам че кърмата ми е доста намаляла, имаше дни в които нямах време да пия вода, а жегите са убийствени. Толкова багаж и всичко през ръцете ми.
Мартина наддава едва по 300-400 гр., дано устискаме още малко до септември и тогава ще помисля за захранване.
Утре заминаваме на море, и като се върнем ако все още ми се струва че не си хапва достатъчно, вероятно и до АМ ще прибегна. Направих си експеримент с една доза кърма, която бях замразила още докато имах много. Изпи я на един дъх, след като вече бях пробвала да се кърмим.

Имахме проблем и с акането. Направи дори 6-7 дена в които не е акала. Лекарката каза че гладува, извика ме на контролно теглене след една седмица, задоволи се с показанията на кантара и каза че всичко е ок. Аз много се притесних, но в същото време продължава да повръща обилно. Наблегнах на круши, джанки, сокове, компоти (от круши), овесени ядки и започна да ака по три пъти на ден.

От това, което успях да почета и други майчета са се притеснявали за акането и намаляла кърма. За акането вече се убедих, че е нормално за третия месец, но ще видим какво ще правим ако пак не е качила като се върнем от морето.

И все пак ми се струва нелогично да я дохранвам с АМ при положение, че повръща на фонтан и с локвички по ламината. newsm78

Последна редакция: чт, 21 юли 2011, 17:45 от emsy

# 677
  • Пловдив
Покрай онази статия намерих това http://xedra.wordpress.com/2011/06/28/crybaby-table/ Графика с трудните перриоди, когато бебето е по-ревливо и вкопчено за мама. Това за допълнение. http://xedra.wordpress.com/bf/livingwithbaby/8magicleaps/
Mama Barba, благодарности   bouquet
Добре, че си пуснала статията и таблицата, прочетох я и ми светна малко. Последните седмици малкият е също толкова ужасен колкото го описват в статията и ми минаваха вече какви ли не глупости през главата.

Иначе ние бяхме малко на почивка и определено не можахме да си починем  Tired Тошко се будеше по 3 пъти на нощ, през деня цял ден на ръце / в слинг / в кенгуру. А като му се доспи става нещо страшно. Като заспи пък все се мята да се върти настрани, но не може да се задържи на 1 страна, обръща се по корем и почва да пъшка и мрънка, че не му е удобно и иска да го обърна  hahaha

Бетта, браво за ЕБХ-то  Peace

# 678
Весето, не ми стига тъпкането с какви ли не сладости, ами и ти сега да ме изкушаваш с нови рецепти. Crossing Arms Laughing Ей ме на, една снимка нямам за пред света от почивката-тоя корем няма да ми се оправи и това е. Confused
Мама Веси, беше писала, че Вики суче на 2 часа. Аз като си спомня, че съм давала и на всеки 30 мин., когато ревеше...Сега вече  почти на 5 месеца Ева суче на 2 часа и съм супер доволна-вижда ми се , че суче рядко даже. Mr. Green Мисълта ми е , ако можеш да издържиш и не ти се вижда досадно/на някои мами им се струва много изморително/, можеш да пробваш с по-бързо темпо. Мисля, че няма начин да не се увеличи кърмата, ако предлагаш още по-на често. Peace

# 679
Мама Веси, слагай го на цицката и без да е гладен и не го мисли много, да не намалее кърмата от шашкане. Да не би бибата да го залъгва и затова нещо така да ви се получава? newsm78 Аз не съм привърженик на шишета и цедене. По-хубаво той да те цеди.  Mr. Green

Комелинка, аз още не съм ги чела. Качих ви ги и забравих...

Емси, нека ви види гастроентеролог за това повръщане на фонтан!  Peace

Весет0, ти по американски го даваш. Не бих почнала работа с толкова малко бебе. От къде сили?

# 680
Не, не са основно пунктуационни грешките, veset0, граматически са. И нямат общо с писането на латиница. Peace
къде ги видя тези граматически грешки?
пък и не виждам кво ви притеснява, Весето не пише есе за кандидатстудентски приемен изпит, а във форум. Всички допускаме грешки, често дори съзнателно - нема, кво, що, голяма/малка буква етц.  Wink
Бедствие, пак първично реагира, малко е наивно да мислиш, че Весето те е била  в това отношение  Mr. Green
 Hug някой да не се обиди, ей

# 681

Бедствие,фаворит си,veset0 не може те мине,ама нали не се сърдиш Simple Smile

# 682
  • София
По-кротко, lilyrose, по-кротко! Нито аз, нито Стихията сме казали нещо обидно на Весето, пък и тя никак не се сърди за това, че сме отбелязали грешките. И...да граматически са и правописни!!!

Не мога да разбера ти защо скачаш. Явно жегите ни влияят зле и започваме да обсъждаме теми, които не ни засягат особено.

Хайде, оставете грешките /правописни, пунктуационни и граматически/, кажете как върви кърменето и до къде стигнахме с темата за захранването, че нашата "педка" нещо ми подхвърля за кашички от началото на 5-тия месец, та ..... лошо ми става. Като неопитна мама мисля да й казвам "да, да" и да не давам нищо засега, че бебо в тия жеги едва се храни, а ако започна да му бутам и каши, направо не знам какво ще стане.

Има ли някоя мама, която вече захранва и ако има такава каква схема прилага?

# 683
Е, стига и вие, де, на Бедствието българският език не и е майчин, а се справя много добре жената с писането.И малко хора могат да се изразяват така добре на чужд език. А за грешките на Весето-да, има ги, ама какво от това-всички като бързаме можем да напишем натрУшават и Умесва например. Нали е важно да се разберем, пък тези неща нямат чак такова значение, си мисля аз. Весето, спокойно, мила, никой не е искал да те обиди. Hug

# 684
Stacked, не се ежа, не исках да засегна абсолютно никого, просто констатирах някои неща, ама тва моето е изкривяване от професията Peace кво да направя, не можах да се стърпя Twisted Evil
пък за захранването - освен че ми се струва рано, също така и аз не мисля, че тия жеги са най-подходящияТ период за това. Апропо днес се видяхме с някои майчета на лекцията за захранване (водено от детето) в CCS, много полезна беше за мен

# 685
Привет, момичета!  Hug

Миш, mama_krisi, благодаря ви за съветите. Аз ползвам Юриаж и ми привършва....ще се замисля какво да взема след това. Отдавам го на жегите и се надявам да отминат Wink

Маринелс, стискам палци резултатите ви да са добри!  Peace

При нас няма нищо интересно Sad

Относно захранването, аз така и не го почнах от 4-ти месец както бях решила....не сме много на кг и сега на консултацията следващата седмица ми е любопитно да видим как е. Известно време сучеше добре, но напоследък пак е изнервена..... Мисля обаче да почваме от 5-ти месец със зеленчуково пюре Wink Люба Ризова, а оризовата каша не запича ли?

Бета, на теб педи ти е казала да даваш АМ, ако не му достига, да не бързаш със захранването, ето тук и аз се чудя....кое е по-добрия вариант - да почнеш да захранваш или да даваш АМ в случай на недостиг на кърма?

Засега е това.....хубава и спокойна вечер ви желая!  smile3524

# 686
  • Лондон
Здравейте момичета!

Нямам време да чета всичко - дано сте добре! Ние бяхме на планина - Етъра, Боженци, Търново, Арбанаси, Дряново и други. Страхотно изкарахме. Много добре ми дойде.

От правене на англичанка май простудих детето. Кашля и има сополи., но май е някакъв вирус. Каката и тя го хвана, и майка ми, и баба ми... Ходих на лекар, но нищо му няма на бебо. Изписаха му витамин Ц, калций и някакъв сироп, ама нищо не съм купила. Да го бори сам.

Маринелс, стискам и аз палци за резултатите! По много лекари ходиш. И все частни. Грях ми е на душата, но все ми се струва, че ти измислят диагнози за да ти вземат повече пари.

Таша, ти защо си против морето? Ние  ходим редовно сутрин и късно следобед.

Буб, според мен такова животно като 'недостиг на кърма' няма.

За лактация: при мен работи диня, натурални сокове, сурови ядки, шейкове и бира.  

Колкото до грешките: след 'авеолинний', което видях скоро  Shocked тези на весето ми се виждат бял кахър. Според мен бг мама трябва да сложат проверка на правописа в постингите и грешките после да излизат в друг цвят. Сума ти народ ще се ограмоти така. Ако някой има връзки да им предложи  Wink

# 687
Еййййй нова тема отворихме за правописните грешки  hahaha Няма защо да се сърдим,кво толкова...На Бедствие просто забавно и е станало като е видяла моите бисери и е споделила...Пък и всеки прави грешки...аз лично на никого не се сърдя,напротив даже...Между другото,това с Умесването 2 пъти го погледнах,когато го преписвах,защото аз рецепти не помня и си го пишеше с "У" Както и да е,нали успяхте да разчетете,това е важното  Mr. Green Слънцето наистина не ни се отразява добре май...

Мама Барба,аз само за 2 дни в на нашите кръчмата,че майка ми отиде на почивка,готвачката за 2 дни и нея я няма,та отидох да помогна

Ние относно захранването се движим добре...На тиква сме на хип,че ми е умничка муцунката и неЩЕ на Ганчев....отказва да яде от него...

Лека на всички   bouquet

# 688
Весет0, а така, кажи си, че са чужди грешките. Simple Smile Аз често се чудя за супер лесни думи как се пишат. Ползвам бутончето "Проверка правопис" до "Публикувай" е.

Stacked, ти си познаваш детето най-добре. Баткото го захранихме на 5 месеца, беше си готов. Сега с малкия ще видим. С голям интерес ме следи как си хапвам, но преди 1 септември няма да си отварям работа да го храня с нещо различно от кърмица. Аз също съм избрала оризова каша, по американската схема ще сме. Wink Най-малък е рискът от алергии, пък и стомахчето му е чувствително и мине не мине почва да ака по-честичко. Сигурно втората храна ще е тиква, за да балансира ориза, щото наистина запича. После картоф, тиквичка, морков, зелен фасул, кафяв ориз, елда. По-нататък жълтъче, месце, просо, грах. От плодовете - ябълка, круша, портокал, банан - каквото има сезонно според възрастта. Кисели няма да давам.

Иначе при добра организация на кърменето може да изкара детето до 1 годинка предимно на кърма като само свиква  с лъжичката и различните вкусове на храните. E, има и любители на твърдите храни като сина ми, но пак си сучеше много. Simple Smile

Аз съм против добавка от АМ преди да са направени опити за усилване на лактацията - често слагане на гърда, ако трябва будене на детето за допълнително хранене. Има такива деца, обикновено момиченца, които спят повече и от това лактацията намалява. Като им хакнат шишето и кърменето приключва до месец-два. Това са моите наблюдения при познати мами.  Peace

# 689
  • София
 Софиянки си мълчат, но аз ще кажа. Засякохме се на среща днес цели 4бр от отчетната, отделно една "наборка", с която бяхме заедно в родилното.
 Днес Никола опита да ми изяде спагетите. Беше му интересно как се точат и протягаше ръце да ми хване вилицата.
 В тия жеги Никола почна да мрънка повече, но днес се разхладихме. И както вашите бебета, е с променен режим на акане, но в посока, по-зле за джоба ми. Зачести го.
 За недостиг на кърма не съм забелязала на мен какво ми действа. Аз други проблеми си имам - течовете. Вкъщи съм си добре, но навън си трябват подплънки. Не винаги има нужда, но аз от де да го знам кога ще реши да ми направи беля.

Betta, изсуших кайсийки, сложила съм сега някакви малки крушлета. Май се водят диви. Замразих тиквички и сега какви плодове/зеленчуци чакаме? Пъпеш не съм сушила, но изобщо не знам дали е възможно домашно да стане.
г-жа Стихийно бедствие, естествената бебешка хигиена не е научаване на детето да върши работа в гърне, а липса от привикване към памперси. Не учиш детето на нещо, а го следиш и като подаде сигнал, действаш. Не го практикувам с Никола, но с Митко съм го пробвала за известно време и всички ме се чудеха как разбирам, че му се пишка, а за мен бяха очебийни сигналите му. Мисля, че ако се практикува от незапознати как трябва да се общува с детето в такъв момент, може да доведе беля, но ако майката добре знае какво прави, аз подкрепям.
Sabrina1 , не знам защо предполагаш, че аз бих могла да ти бъда полезна,  не знам на какво се дължи тая среднощна гимнастика. Никола понякога заспива така. Ако е спокоен и не мрънка, не му се цока и започва така свива и изхърля крачета, мята ръчички, усмихва ми се, върти се на ляво, на дясно, по някое време се укротява и заспива. И чак тогава го завивам(ако не съм заспала преди него)
marinels , дано всичко е наред! Тия е коли къде ги намират лекарите?
Bub555 , за моето бебе и двата варианта не са решение. Ако има недостиг на кърма, набавям.

Общи условия

Активация на акаунт