Ритка със крачета и ръчички МАРТенче за радост на всички!-тема 5

• 28 860
  • 742
  •   1
Отговори
# 75
  • Лондон
Да се запиша и аз. Мерси за темата!

katilias, това за дървото е страхотна идея. Ще ти я открадна (ако нямаш нищо против), но ще засадя две - за да няма сърдити, депресирани, травматизирани и ходещи на психиатър после. 2 праскови и 2 череши-и-и (или сливи май ще е по-подходящо) Mr. Green  Ще го измисля... В Австралия това традиция ли е? Помня, че в една тема преди години четох, че заравят плацентата под дървото. Ама май беше за Южна Африка. Или пък там я консумираха... не помня вече, но това за дървото ми харесва.  

Лъки, моят мъж по принцип е като добрия вариант на твоя, но само след седмица гостуване на майки и свекърви у нас... се превръща в лошия.  Twisted Evil

Миш, като се покаже бяло на венеца.

За захранването не я ли попълвахме вече тази анкета веднъж?  newsm78

Аз установих, че има апликация за захранване на Annabel Karmel за телефони и мисля по нея да се водя.
http://www.annabelkarmel.com/app . Ето, ако някой се интересува.

Понякога правя сама храната, но не се вманиачавам. Тогава купувам т.нар. био храни. Пюрета давах Хип органик с каката.

А за петната - използвам лигавник с ръкави.

Една приятелка публикува това сега. Може да е полезно:

КОИ БИО ХРАНИ ДА КУПУВАМЕ?

Най-много остатъчни химически вещества съдържат: нектарини, праскови, малини, целина, спанак. Също така и ябълки, камби, череши, грозде, круши, картофи, ягоди. Купувайте ги! Има смисъл също да използваме биологични зърнени и бобени култури.
И обратното – няма смисъл да купувате биологични аспержи, авокадо, броколи, банани, карфиол, киви, манго, лук, папая, ананас.
От животинските продукти е препоръчително да купуваме меса и млечни продукти, но ползата от купуването на БИО колбаси е по-малка.
Най-общо – колкото повече един продукт е технологично обробтен, толкова ползата от купуването на неговия биологичен еквивалент е по- малка.
Минимална е ползата от купуването на БИО преработени храни като хляб, чипс, тестени и зърнени готови продукти и пакетирани храни от тях; консерви; сушени плодове и зеленчуци.
by: Център по природна медицина и гладолечение д-р Вергиния Георгиева

Вчера ходихме на много приятна варненска среща. Установих, че съм най-дебелата мама с най-дебелото бебе... и сега давя мъката си в неБИО сладолед Party

Последна редакция: пт, 01 юли 2011, 14:25 от eya

# 76
1. От кой месец смятате да започнете да давате нещо различно от кърма/АМ на бебето си?(навършен) - навършени 5 месеца
2. Какво ще бъде то - каша, плодово пюре, зеленчуково,сок или др. - Зеленчук!
3.Смятате ли да приготвяте домашно продукта или ще ползвате готови?- Мисля да купувам. на Хип има само картоф, който не е смесен с друго и предполагам ще започна с него
4. Ако ще използвате готови на кой марка сте се спряли и каква е причината за избора - цена, качество или др.?- За сега Хип - все още не съм проучила марките
5. Ако ще приготвяте вкъщи как ще се справяте с храните, които ги няма в този сезон - ще използвате домашно замразени или от магазин? Вкъщи мисля да приготвям сокчета, само от сезонни плодове и зеленчуци
6. По каква схема смятате да започнете, т.е. по колко лъжички на ден и как ще увеличавате - не съм сигурна дали тук няма да са много еднаквите отговори, но все пак предполагам че ще се появи някоя мама, която да послуша "добрите" лекари и да почне от първия ден с цяло бурканче пюре  - моя лекар е от "добрите" но аз все пак ще започна с лъжичка две и постепенно увеличаване. Отначало мисля да опита различни зеленчуци и да следя стриктно за алергични реакции

Аз искам да ви попитам дали вашите бебчета са получавали разтройство след тези две имуницации
ние сме на фризо НА и акото е тъмно зелено, но днес е премесено със жълто със слуз и някакви бели неща и съм много притеснена, а педиатъра е почивка до понеделник

# 77
 migeio78, бъдете много щастливи и влюбени, и след 100 години!
за захранването не бързам да започвам, въпреки, че кърмата ми намаля много.
1. От кой месец смятате да започнете да давате нещо различно от кърма/АМ на бебето си?(навършен) поне 5-и, а много се надявам да е 6-и, и да може(или опитва да седи на дупето)
2. Какво ще бъде то - каша, плодово пюре, зеленчуково,сок или др.- Няма да е плод, ще реша в движение.
3. Ако успея да подсигуря продукти с ясен произход( домашни), ще захраня с тях, ако не с готови пюрета.
4. Ако ще използвате готови на кой марка сте се спряли и каква е причината за избора - цена, качество или др.?- Първо чета какво съдържат и решавам. Със синът ми купувах различни Хипп, Бебивита, едни шведски пюрета Семпер (рибните пюренца са много добри), Сънвал, Гербер- плодовите. Сега смятам да избера Семпер, но все пак винаги може да реша друго. Допада ми тази марка, тъй като производството и вложените продукти са местно производство, а и се доверявам на северните страни по отношение на контрола от страна на държавните органи. Изброените от мен марки са в един ценови клас, и за това ще заложа на качеството Peace
5. Ако ще приготвяте вкъщи как ще се справяте с храните, които ги няма в този сезон - ще използвате домашно замразени или от магазин? От магазин- НЕ бих използвала. Наскоро купих домати с вкус на нефтен продукт! Няма контрол!!!
6. По каква схема смятате да започнете,.... Предварително не съм избрала конкретна такава- просто ще пробвам какво ще е удачно при дъщеря ми. Ще импровизирам Wink
7. За петната по дрехите- които се изперат- хубаво, които не- здраве да е! Този път смятам да ползвам нещо подобно на това, което eya е показала.
  iliqna_, не сме имали проблем след имунизация, нито с Александър, нито с Елица. Разстройство може да се получи и ако детенцето е понастинало, но най- добре се консултирай с друг педиатър, или дежурния, който е за поивните дни! Peace

# 78
Цитат
Стихийно Бедствие, ти изкупи магазините   . Къде какво удобство има, има го и в твоята торба.
Обичам нещата които облекчават живота,панталона може да ми е от преди Христа, ама прахосмукачката ми е 
Irobot. 

# 79
1. От кой месец смятате да започнете да давате нещо различно от кърма/АМ на бебето си?(навършен) - 5-6 месец
2. Какво ще бъде то - каша, плодово пюре, зеленчуково,сок или др. - безмлечна оризова каша или зеленчуково пюре
3.Смятате ли да приготвяте домашно продукта или ще ползвате готови?- в началото ще ползвам готови
4. Ако ще използвате готови на кой марка сте се спряли и каква е причината за избора - цена, качество или др.? - пюрета на HIPP и Semper ,каши на Töpfer
5. Ако ще приготвяте вкъщи как ще се справяте с храните, които ги няма в този сезон - ще използвате домашно замразени или от магазин? - домашно замразени
6. По каква схема смятате да започнете, т.е. по колко лъжички на ден и как ще увеличавате - не съм сигурна дали тук няма да са много еднаквите отговори, но все пак предполагам че ще се появи някоя мама, която да послуша "добрите" лекари и да почне от първия ден с цяло бурканче пюре - 2-3 лъжички и постепенно ще увеличавам

Аз искам да ви попитам дали вашите бебчета са получавали разтройство след тези две имуницации
ние сме на фризо НА и акото е тъмно зелено, но днес е премесено със жълто със слуз и някакви бели неща и съм много притеснена, а педиатъра е почивка до понеделник

Ние също сме на фризо HA и акото ни по принцип си е зелено от това мляко, понякога имаме и ние примеси с жълто, но на следващо изхождане няма проблем, мисля че не е нещо притеснително. Наблюдавай детето, ако се чувства добре - няма за какво да се притесняваш!  Hug

Последна редакция: пт, 01 юли 2011, 16:57 от vikiimm

# 80
1. От кой месец смятате да започнете да давате нещо различно от кърма/АМ на бебето си?(навършен) - навършени 5 месеца;
2. Какво ще бъде то - каша, плодово пюре, зеленчуково,сок или др. - Зеленчук;
3.Смятате ли да приготвяте домашно продукта или ще ползвате готови? - готови;
4. Ако ще използвате готови на кой марка сте се спряли и каква е причината за избора - цена,  качество или др.? - Ще започнем с Хип, после ще пробваме био пюретата на babylove;
5. Ако ще приготвяте вкъщи как ще се справяте с храните, които ги няма в този сезон - ще използвате домашно замразени или от магазин? - домашно замразени;
6. По каква схема смятате да започнете, т.е. по колко лъжички на ден и как ще увеличавате - не съм сигурна дали тук няма да са много еднаквите отговори, но все пак предполагам че ще се появи някоя мама, която да послуша "добрите" лекари и да почне от първия ден с цяло бурканче пюре  - по 1-2 лъжички първия ден, след това 3-4 и така увеличавам;
7. Петната по дрехите, много хубаво изпира сапуна Тео бебе като се натърка и се остави малко да постои.

migeio78, честита годишнина  bouquet. Много щастие, любов и разбирателство ви желая Hug

screch, все едно си писала за моя мъж.

Лъки, стискам ти палци, мъжът ти отново да се превърне в същия любвеобилен баща и съпруг. Като малка майка ми разказваше, че след появата на бебето мъжете се променяли. Аз не вярвах, но наистина май при повечето е така Rolling Eyes

Днес не пуснах баткото на градина, защото му се появи хрема през нощта и добре, че не го пуснах. В групата му има карантина от Варицела и към обяд видях, че са му избили пъпки по вратлето. Веднага го заведох до педи и тя каза, че е още начален стадий и да го наблюдавам Confused Сега ме е страх за Виктор, още е мъничък. Педи каза, че ако аз съм я карала му предавам антитела и няма да го хване, но Божа работа. Спомням си, bzepic, беше споделяла за баткото, че беше изкарал наскоро, беба хвана ли я?

Последна редакция: пт, 01 юли 2011, 16:50 от matza83

# 81
Малката не се разболя от варицела, или поне я е изкарала толкова леко, че не сме разбрали. Четох няколко статии, че кърмено бебе до 6 месеца (ако е изцяло на кърма) не се заразява, точно заради антителата на майката. Стискам палци и вашето слънце да не се зарази.

# 82
1. От кой месец смятате да започнете да давате нещо различно от кърма/АМ на бебето си?(навършен)-6м.
2. Какво ще бъде то - каша, плодово пюре, зеленчуково,сок или др. - зеленчуково пюре, каша....
3.Смятате ли да приготвяте домашно продукта или ще ползвате готови? - ами от начало може и да му правя картофчето.
4. Ако ще използвате готови на кой марка сте се спряли и каква е причината за избора - цена, качество или др.? - още не съм решила
5. Ако ще приготвяте вкъщи как ще се справяте с храните, които ги няма в този сезон  - ще си замразя неща които отглеждат нашите на вилата. С майка ми правим на малкия от сега от плодовете, които отглеждат -  сокове без захар, когато стигнем до тях да имаме готови. Вече сме направили череши.
6. По каква схема смятате да започнете, т.е. по колко лъжички на ден и как ще увеличавате - е първия ден със сигурност ще са 2- 3 лъжички от там смятам да си покаже детето
 7.За тези, които имат по-големи деца - как се справяхте с петната от пюрета  - май не го помня това. При нас все пак са минали 13 години

# 83
1. От кой месец смятате да започнете да давате нещо различно от кърма/АМ на бебето си?(навършен)Oт 5-ти навършен
2. Какво ще бъде то - каша, плодово пюре, зеленчуково,сок или др.Мисля с безмлечна оризова каша или със зеленчуково пюре още се информирам и след като попрочета още малко ще реша с кое от двете.
3.Смятате ли да приготвяте домашно продукта или ще ползвате готови?В началото, ако има кой да ми помага и ако мога да се справям ще ги приготвям.
4. Ако ще използвате готови на кой марка сте се спряли и каква е причината за избора - цена, качество или др.?И аз си мислих за babylove ili Hipp.
5. Ако ще приготвяте вкъщи как ще се справяте с храните, които ги няма в този сезон - ще използвате домашно замразени или от магазин?Купени ще са
6. По каква схема смятате да започнете, т.е. по колко лъжички на ден и как ще увеличавате - не съм сигурна дали тук няма да са много еднаквите отговори, но все пак предполагам че ще се появи някоя мама, която да послуша "добрите" лекари и да почне от първия ден с цяло бурканче пюреОпределено лъжичка по лъжичка
7.За тези, които имат по-големи деца - как се справяхте с петната от пюрета (чувала съм че са упорити, но така ли е наистина?)Ще чета мненията на мамите с големи дечица Wink

# 84
Мерси,момичета за пожеланията  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyesда ви се връща тъпкано  Mr. Green

Аз да попитам за въпросните пюрета на Ганчев...Е как така ги дават за децата,като са неподходящи? От кога смятате,че са подходящи пюретата им????М/у другото на мен  лично те са ми най-вкусни....не става въпрос за това,че са по-евтини,щом става въпрос за здравето на детето,цената няма значение
Вкусни са ти защото са мазни и овкусени със сол и захар,сравни ги с едно пюре на Хип,за същата възраст и ще видиш разлика.Това,че на нас ни харесва не означава,че е подходящо за тях.Аз съм с много лошо мнение за тези пюрета.Който няма финансова възможност по-добре да търси друга алтернатива,пазар голям  Peace .То и детската кухня която взимах,за първото ми дете уж беше съобразена с нуждите на бебе над 1г.,а в нея имаше прекалено много сол дори и за моя вкус и чубрица и мазна Shockedявно готвачката в детската кухня я е готвила на нея да и е вкусно.
Между другото Жени ме посети за пюретата на Семпер бяха мноого хубави  Peace тези със сьомга,а и плодовите също  Peace

# 85
Здравейте мами. Ние сме на три и полвина месеца и последния един месец постоянно сменяме млеката, че не можем да намерим подходящото - или повръща, или я боли корема. Последно преди 3 дни сменихме Хумана ХА с Лактана Био. От два дни започна да яде по-малко, което отдавам на горещините, тъй като живеем в Гърция. От снощи забелязвам, че чишка по-малко, а и сме малко зачервени. Моля ви за съвет и мнение. Благодаря предварително!

# 86
  • Варна
Ivelina9292, това ми напомни за една случка преди около месец... Кърмата ми беше толкова намаляла, че се наложи на два пъти да дам АМ на бебо. Вторият път като дадох беше вечер преди лягане, бебо не пожела да изпие всичко. След около 30 мин, тъкмо го слагах да спи, повърна обилно като фонтан, после още веднъж, и на третия обилен път викнах баща ми (мъжът ми беше в командировка) и отидохме в неотложен кабинет. Там ме гледаха като полезно изкопаемо, защото аз не знаех, че бебето е преяло, все пак изяде много по-малко от препоръчителната доза. Лекарката беше внимателна, но личеше, че и е досадно и едва ли не ми се караше, че не съм се сетила  ooooh! После цяла нощ не спах да следя бебо да не повърне пак, но той си бше ок. Та това с повръщането е ужасно преживяване, дано не се налага да го преживявам пак...

Лъки, съжалявам, преценката ми явно е била погрешна. Хората казват, че винаги идва един период на криза в брака, когато всичко изглежда непоправимо. Но и казват, че е само един и просто трябва да се прояви търпение и разбиране, после всичко ще е ок. Пожелавам ти този ваш период да премине много, много скоро Peace

# 87
Бях взела едно пюре,за да видя гъстотата...на Милупа беше картоф и морков...никак лошо не беше.....

# 88
  • Ямбол
VSD аз преживях точно същото нещо. И сега не искам да погледна АМ. Педито ни вчера каза, че детето си наддава нормално, да не го тормозя с допълнително АМ. Варианта е да даваш да суче по често, от колкото друго. Плюс това честото сучене стимулира кърмата. Аз да чукам на дърво за сега се справям като видя, че намаля. Пий повече течности, пий бира. Аз си купих един чай за кърма на Babylove и мисля че ми помага.

Един въпрос към ЛЛЛ: Вярно ли е, че лятото кърмата намаляла, заради жегите и заради нашето потене???? Това ми казаха скоро.

Аз много въпроси зададох, ама днес малката е цял ден с Температура, след втората ваксина. Сутринта вдигна 38градуса. Два пъти през 4 часа дадох Панадол, да продължа ли да давам? Сега е около 37 градуса. И колко време трае тази температура. Днес беше един от най-ужасните ни дни. Не спря да плаче, да мрънка, да нервничи..направо луднах. Нито на ръце иска, нито играчки..нищооо...излязохме на разходка малко след дъжда и се кротна. Изкъпах я преди малко и сега спинка. Дано мине тази криза, че много ми е тъжно така

# 89
Аз много въпроси зададох, ама днес малката е цял ден с Температура, след втората ваксина. Сутринта вдигна 38градуса. Два пъти през 4 часа дадох Панадол, да продължа ли да давам? Сега е около 37 градуса. И колко време трае тази температура.
Миш, не очаквай единодушен отговор сред нас, мамите. Някои от нас/в това число и аз/ даваме температуропонижаващо едва над 38-38.5, други дават дори преди да е вдигнало детето Т. Така, че действай както ти прецениш. А Т е нормално да поддържа до 48 часа след поставянето на ваксината. Peace

Общи условия

Активация на акаунт