Ритка със крачета и ръчички МАРТенче за радост на всички!-тема 5

• 28 967
  • 742
  •   1
Отговори
# 240
luba_rizova :good post:

# 241
Люба–ризова - много добре си го казала  newsm10

Имам приятелка която от 4 - 5 години получи алергия към цъфтящите растения на пролет. Всъщност малко след като почна да живее в София. Явно не можем да се опазим от всичко, както на , така и децата. Да, можем да намалим риска , но нищо повече. Както каза и Люба - каквото ти е писано Simple Smile

Но ми стана любопитно за твоята теория Simple Smile

# 242
и на мен Simple Smile

# 243
  • София
привет пак,

скреч, супер идея  Laughing

предлагам ви още един смешен постинг отпреди 5 години  hahaha: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=163027.msg3168479#msg3168479.

Буб555, опита ли със сушени кайсии, при мен винаги действа безотказно  Peace.

catwalk, Яна е била около 5 кг на тази възраст (родена е 3.100 кг), а сега си е чудесно момиченце. Не се притеснявай, важното да е здрав и енергичен, а не да е тежък точно колкото другите бебета.

matza, кое е това кремче?

люба ризова, Яна е родена нормално, но има алергия.
Според мен причините за алергиите са първо генетични и после от химиите в храната и въздуха в последно време.

# 244
  • Карлово
От скоро малкия започна да се надига да става ,не му ли е рано още
Ди ми, добре дошла Simple Smile
И аз тъкмо същото щях да питам. От около седмица Тошко голям зор дава да седи. Само да му подадеш ръце и се хваща и се набира. Естествено, не може да пази равновесие, клатушка се наляво надясно, но му е голям кеф да стои така. Чувала съм, че още не са им развити ставите на таза  и може да им навредим, ако прекалено рано ги слагаме да седят, има ли нещо такова  newsm78

след 6 месец се поставя да сяда
да не е добре за ставите и гръбначния стълб на детето

# 245
Предложение за оръдия във февруарско-мартенската война :
 пръскане с биологично оръжие(кърма)
 замеряне с пюрета
 катапулт с памперси
newsm10 newsm62

ruporuu пак да напомня за клипчето с бебоците. Има сравнително малко снимки в общия албум, така че качвайте момичета

# 246
  • Пловдив
Здравейте!
Е, ще я споделя - теорията има общо с алергиите дотолкова, до колкото с годините и с цивилизацията и с развитието на медицината човек не става по-здрав, а напротив - по-болен. Т.е. нашите радители са по-здрави от нас, техните родители са по-здрави от тях и така /независимо, че продължителността на живота се е увеличила/. Та, има една порода крави, която заради намесата на човека в техния живот, с годините са така евоюирали, че ... не могат да раждат нормално. Т.е. всяка една крава от тази порода има нужда да й бъде направено секцио, в противен случай не може да роди. Това се е получило, тъй като човекът й е помагал и по този начин природата е установила, че съответното качество не е необходимо на този индивид. По този повод не сте ли забелязали, че колкото повече се увеличават секцията по желание, толкова повече и се налага дори когато отидеш да родиш нормално, да ти правят спешно секцио, поради някаква причина да не можеш да родиш. И моят страх е точно такъв, заради това поведение, с годините природата да "забрави" как трябва да роди една жена и да  се налага всички да раждат секцио. Малко е крайно, разбира се, но всяко действие си има последствия.
Хайде лек ден

# 247
  • Видин
Не споделям тази теория. По-скоро причината за многото спешни секциа (яка дума) е, че на лекарите не им се занимава и си намират удобни причини - тесен таз, губели тонове, едър плод и т.н.
Според мен и за това, както и за всяко друго нещо - е въпрос на избор. Трябва да го имаме, наше право е. И никой не може да упрекне другия за неговия собствен избор. Дали ще е за раждане, за кърмене или хранене - отгороността си е на родителя - той носи и плюсовете, и минусите от своите решения.
Хайде да спрете тази февруарско-мартенска война. Грозно е и не отива на жени на нашата възраст  Peace Разбира се, не бива да се месиме в чуждите теми, както и да се коментира по този грозен начин действията на другите. Ако Весето е направила грешка с маслото ще й кажа. Но да чета някъде другаде и да им се смея тук - няма да го направя.

# 248
Спорове за кърмене, после за захранване....кога да сложим децата да седнат, дали да ги сложим в проходилка.....всеки си решава....ще дойде време.....живот и здраве като станат на 3г.....никой няма да си спомня кой е родил секцио, кой кога и с какво е захранил....пък даже дали е ползвал биопелени или памперси.... Mr. Green търпение.....няма да има за какво да се караме ... а само ще споделяме щуротийте на нашите деца....само да са живи и здрави това е най-важното, пък който както иска така да си гледа детенцето!    Wink

# 249
Ха добро Ви утро.

Искам само да кажа, че като се съберат на едно място повече от 1 жена, все ще намерят за нещо да се карат. То много свободно време, трябва да се оползотвори. Който каквото иска да дава на децата си -кога, какво, как - това е работа на майката. Стига тя да си е решила, че това е правилното за нейното дете - отлично. Но не решението и да е взето под натиска на баби/роднини/приятелки/педиатри (съжалявам, но явно в България голяма част от педиатрите живеят в 70те години). Както някой преди време написа - това май е синдрома на първото дете - да се бърза да порасне.
Аз лично ама никак не съм се забързала да захранвам. Няма сила, която да ме накара да почна преди 6 месеца. То мизерия след това, чистене, пране, а акото как почва да мирише  Sick Ужас.
Това е, казах си. И аз си мислех, че тук хората практикуват захранване след 6тия месец, недаване на краве мляко и такива неща (защото поне това са съветите от педиатрите тук, и във всички брошури това пише), но като попрочетох 2 местни форума, направо  Shocked И тук много майки започват да захранват след 10-12 седмична възраст, като най-големият хит, който прочетох е - ВНИМАНИЕ - даване на кондензирано сладко мляко на детето, защото много го харесвало... Така, че хора всякакви...
За обръщането - моята София, оставена по гръб, веднага се обръща на корем. Вири си главата,боботи си нещо, а като и омръзне, започва да се дупи и да оттласква с крака. Няколко пъти дори забелязах, че се върти като часовникова стрелка. Ми не искам такова подвижно бебе, не искам да ми прохожда на 10 месеца.
За косата - абе май и на мен започна да ми пада, защото я оставих да порасне, и сега започвам да забелязвам.
За размери - ми не знам, подозирам, че е над 8 килограма, защото последно като я мериха беше около 7.600, но това беше преди около 3-4 седмици. Много тежи, направо ми откъсва ръцете. На мен пък обратното ми изглежда - като кака на всички бебета на нейната възраст. Ма знам, че няма на кого такъв гигант да се е метнала, знам, че този растеж ще спре след максимум няколко месеца.
За кърменето, връзката с антибиотиците и здравето на децата - аз си имам друга теория. Според мен най-голямо влияние оказва околната среда. Моят син не се е разболявал сериозно до сега. На повече от 2 години е, май два пъти съм му давала панадол. Това е и единственото лекарство, което притежавам. София засега от никакво лекарство е нямала нужда. Но - мястото, където живеем е едно от най-чистити кътчета на земята. Няма фабрики, няма големи замърсители, голяма част от хората пият дъждовна вода (в това число и ние). Приятели от България, които се преместиха тук, отбелязаха същото - от две деца, които много често са боледували в България (най-често настинки и разни ушно-носни инфекции), откакто са тук, децата са здрави като камъни. От друга страна тук ги каляват от малки - около нас днес валя сняг, сега спря училищният автобус - от 5 деца, които остави, три бяха по къс ръкав. Аз съм с пантофи вкъщи, но синът ми не иска и да чуе за подобно нещо - бос навсякъде.
Лилинчо, Еуа, Тунчо и разни други мами ми се губят. Да се явят на отчет.
Много съм щастлива, днес събрахме първите три яйца от нашите си кокошки. Синът ми беше толкова щастлив, искаше още - One more egg, one more. Викам му - няма още яйца, А той - one more. Това си знае детето. Питах мъжа ми - че той се занимава с градината. Каза ми, че и ние не сме слагали нищо на дърветата, ама не ги и пръскаме, но домати без лайна не може да направи  Grinning Простете за лиричното отклонение.
Бзепич, и аз се смях много на чудовището.
Хайде, лек Ви ден.

# 250
Моля за извинение, че се нанесвам, но се чувствам длъжна да отговоря:

Специално към г- жа Стихийно бедствие!

Отглеждам третото си дете в момента. Второто ми дете беше изключително на кърма 9 месеца, без вода    , а е родено през 98 год. - доста преди да започнат да се налагат настоящите теории за кърмене!
Чета книги за кърмене и майчинство, както и за отглеждане и възпитание на деца на три езика. Дълбоко се съмнявам, че си прочела повече от мене. Но не това е важното- момичетата от февруарската тема са достатъчно интелигентни да се водят от нуждите на децата си. А това е най- правилния избор. Моите деца са абсолютно различни в отношението си към кърмене, хранене, сън и аз се съобразявам с тях в рамките или извън на онова, което съм прочела.

Моля за толерантност, защото точно тя показва интелигентността на човека, а не правата линия, която спазва!
А виждам и че имате помощници към ЛЛЛ- нима тскава е позицията на ЛЛЛ - да се хвърля огън и жупел по всички инакомислещи?! Това напомня определени исторически периоди, но категорично не се вписва в бебешки форум! Heart Eyes

Още веднъж моля мартенските мами за извинение, че пиша тук и за повече толерантност!

# 251
Здравейте,
Аз пак, както винаги не мога да се сдържа - нека не се бъркаме на хората какво правят  Simple Smile. Настина, ама наистина , това си е на всеки работата. Всеки си отговаря за детето и прави това, което мисли, че е най-добре за него, и всеки си има своито подбуди. А щом е стигнал до нета, и си пише в бг мама, на 100% е сигурно, че се е образовал.  bowuu Не знам какво всички толкова се втелясват - захранване, кърмене, в крайна сметка бебетата си растат, и ако е казано да са здрави, са здрави въпреки всичко, а като е казано, че не са, независимо от грижите. Моят син какво като го кърмих 3 години- от както навърши годинка, не са минали и 2 месеца, без да се разболее. А другите деца, които бяха на АМ не са виждали антибиотик. Така че всичко е индивидуално. А това за алергиите, че се появили щото нашите родители не са ни захранвали правилно , не  евярно, в момента хората са много по-алергични от преди и за това си има причина. Имам и теория , касаеща секциото и естественото раждане, но не ми се пише за нея, тъй като предпочитам да не се окаже вярна.
хайде лека
Люба, много добре казано. Peace
Мерси на мамите, които дадоха идеи за подарък. Лъки,голям избор си предложила, браво на теб. Hug В крайна сметка купих две неща, за да не е разочаровано детето, ако единият подарък не му допадне. Взех типично момчешки пистолет  с мишена и , ако уцели правилните места, мишената свири музичка/а пистолета как трещиии ooooh!/. И другото беше от рода на конструкторите/моят син много ги харесва/-приличат на зъбни колелета частите и , ако се наредят правилно , се получава верига, кото се задвижва с едно копче. Децата пощурха на вчерашния рожден ден. Много хубаво беше. Heart Eyes
Днес Емо е на гости на баба си на село и съм само с малката-направо съм за завиждане. Sunglasses
Кати, блазе ти за чистия въздух. Направо звучи райско местенцето, където живеете. Simple Smile

# 252
  • Стара Загора
Привет  Hug
Влизам съвсем на бързо да почерпя за два повода -синчето ми става на 3 годинки днес и след малко отиваме да вземем сестра ми и прекрасната ми племеница Симона от родилното  newsm44  ylinfant Tada baloni Станах леля в понеделник(бяхме извън града и затова чак сега обявявам) и съм мнооооооого щастлива Почерпете се за здравето на двамата братовчеди  Hug

# 253
  • София
Женичка, честито и за двата повода! Да са ти живи и здрави и синчето, и племенницата!

matza, сетих се, че не ти отговорих за туята - аз слагам топченцата в силиконова лъжичка, добавям няколко капчици вода - разтварят се бързо. Гледам 15-20 минути преди даването и 15т-20 минути след да не му давам да цока.

# 254
Женичка, да ти е живо и здраво порасналото момченце и много да го слушате  bouquet А за малката принцеса едно голямо гуш Hug
Betta, Вирасут се казва кремчето Peace и благодаря за пояснението Hug

Приятни разходки на всички Hug

Общи условия

Активация на акаунт