Ритка със крачета и ръчички МАРТенче за радост на всички!-тема 5

• 28 963
  • 742
  •   1
Отговори
# 255
  • Пловдив
Женичка, да са ти живи и здрави!  Hug    bouquet
Буб 555, пробвай с Лактулоза. Това е сладичко сиропче на основата на захарна тръстика. Става за бебета, бременни и кърмачки. Бяха го изписали на Дара и аз го допих после.
Ооох, да се оплача и аз. Станахме на 4 месеца и ходихме на консултация. Нашата педиатърка беше в отпуска и ни прегледа заместничка. И направо ме срина. Дара този месец е качила само 350 гр. и 5 см. Каза ми, че си вредя на детето, че гладувала, имала нужда от витамини и минерали, които кърмата ми не и доставяла и ред такива в полза на захранването.  Rolling Eyes Казах и, че таткото е много слаб и вероятно на него прилича, но..." на тази възраст децата трябва да качват 800- 1000 гр., генетичният фактор не играе".  Като луда на другия ден не станах от компа и изчетох доста по темата, разговарях и с консултант по кърменето и малко се успокоих. Продължавам да кърмя и това е!!!

# 256
sunflower, и много други доводи имат, като това че кърмата ти не стига и дрън-дрън, ама я си карай както си знаеш, детето е пораснало с 5 см, това си е много, щом е здраво и весело всичко си му е на ред.
Женичка, честито за двойния празник да са ти живи и здрави и двамата, чудесно сте ги натъкмили, нямаш си идея колко хубави си играят после и какъв рахат е като седнеш на кафе  Wink.
catwalk, първото ми дете беше много дребничко, и аз все така  Shocked гледах в чуждите колички, па сега мамите все така  Shocked гледат в моята количка  hahaha, бебетата са различни и това им е хубавото.
Пуснете повече инфо за това бързо развитие, щото от прочетеното до тук нищо ново нЕма, аз и първото така си го гледах. Да ви дам даже и идея, на шезлонга ако имате висулки закачете му кърпата за бърсане (ако имате) моного се кефят да я дърпат. Сетих се да ви разкажа една случка с моя мъж. При баткото много му лазеха по нервите майките с вундеркинд-четата, нали знаете дето започват кажи мами .... и ги правят на панайрджийски маймуни. Та нашия татко се сети и направил следния номер без да го усетя, научил малкия (на две години) да рецитира питагоровата теорема. Отиваме в парка, една препотентна мама кара детето си да пее песничка, нашя татко застава до нея и с най-сериозната физиономия заявява "нашия па знае питагоровата теорема", и за мой ужас детето ми започва да рецитира питагоровата теорема. Другата майка позеленя, още повече че тя самата не я знае.  hahaha
Та развитието на детето трябва да е съобразено с годините и възможностите му, ако сега го учите да брои, ще научи числата на изуст, но те няма да имат смисъл, всичко трябва да е с времето си. Ще ви пускам таблици за това на каква възраст какво е нормално да правят децата (само да ги намеря  newsm78).
Бягам че сладунката се събуди.
Лек ден и хубави разходки.

# 257
Сетих се да ви разкажа една случка с моя мъж. При баткото много му лазеха по нервите майките с вундеркинд-четата, нали знаете дето започват кажи мами .... и ги правят на панайрджийски маймуни. Та нашия татко се сети и направил следния номер без да го усетя, научил малкия (на две години) да рецитира питагоровата теорема. Отиваме в парка, една препотентна мама кара детето си да пее песничка, нашя татко застава до нея и с най-сериозната физиономия заявява "нашия па знае питагоровата теорема", и за мой ужас детето ми започва да рецитира питагоровата теорема. Другата майка позеленя, още повече че тя самата не я знае.  hahaha
hahaha hahaha hahaha "Кажи баба Thank you" .Ей това много го мразя.  Close Оня ден баба ми идва вкъщи и започна да тормози Емо да и пеел и рецитирал. Това да не ти е циркаджийска маймунка?! Децата са толкова непредвидими-когато имат настроение ще пеят, когато не-няма. Че и взе да му говори глупости от рода на " А, щом не казваш нищо, значи нищо не знаеш." Shocked Когато е на кеф детето е пял и на магазинерката в магазина, ама на сила не става. Crossing Arms
Женичка, честитооо! Живи и здрави децата да са!
Женичка,

# 258
sunflower , тая дето ти го е казала с наднормено тегло ли е? Дрън-дрън...мъчела си детето,гладувало било....Мойта мишка е качи 600 грама за 1 месец и педито е повече от доволна...всяко дете да не е като по учебник.... и как така трябва все по 1 кило да качват.....тва да не е бебе на 1-2 месеца.....нали е живичко детето,не е отпаднало,нали е весело,доволно...все по-малко ще почнат да качват вече...моята кукла точно на 4 месеца удвои килограмите от раждането...

Днес сложиха ваксините и засега беба е много добре:) смее се,пърха,гука....дано този път ги поонесе по-добре от предния,че миналия път беше 2 дена с Т Praynig

# 259
happy-mamma откровено казано даже не знам за какво става въпрос, аз чужди теми не чета, стиигат ми глупостите и в нашата Joy Joy, отговорих на постинга щото беше интересен и весел, аз го подкрепих.
Дали интелигентно да се шегуваме? може би си права че не е, когато човек от шега не разбира, но със сигурност ще се съгласиш със мен, че да наричаш някой който не познаваш и не най малко, по малко образован от теб хич не е признак на интелигентност.

# 260
  • София
А виждам и че имате помощници към ЛЛЛ- нима тскава е позицията на ЛЛЛ - да се хвърля огън и жупел по всички инакомислещи?!

happy-mamma, Тъй като мартенската тема ми е отчетна, аз съм пълноправен член на тази отчетна и имам пълното право да споделям и изказвам мнение. За да не се бъркат моите отчетни,  аз реших да оцветявам текста тогава, когато отговарям за позицията на ЛЛЛ. Заради това и те знаят, че шегата е моя лична. Та, некоректно е да намесваш ЛЛЛ в този случай.
 И това което ти наричаш "огън и жупел", аз го намирам за приятна шега, която би могла да послужи( и имаше за цел да послужи) за излизане от спора без контузии. Тук бих отворила една обширна тема за размисъл и спор(а аз мога да споря дълго и неуморно), но едва ли на някоя от нас и се занимава с глупости и цепене буквата за анализ.
 Иначе във вашата отчетна не чета, надявам се тази информация да допринесе за комфорта ви.

# 261
Моите скъпи колежки от отдел персонал са ми загубили декларацията

Джоузи, ми, кажи им те да те подписват на тия декларации. Няма да ги вкарат в затвора. Simple Smile Документите се внасят тоя месец за предходния и от момента, в който НОИ получат документите почваш да броиш 15 дни. Сигурно си забелязала, че веднъж постъпи ли при тях документа, преводите са точни като по часовник за следващите месеци, докато не изтече срокът на документа. Simple Smile

Сиренце, след шести месец става опасно второто ниво, щото почват опити за сядане, бебетата са по-активни и може да тупне долу. Ако не е голяма разликата в цената, не пречи да вземеш на две нива, дори да не я ползвате с това бебе, може да ви потрябва за следващото. Wink Пък знае ли човек, може да пътувате с това легълце и по-скоро.

Буб555, на мен ми помага ябълков пектин на прах с мед,  разтворен според инструкциите. Не помагат ли храни? Иначе от лекарствата Дуфалак и Лактулоза може да се дават и на бебето, така че са ОК за кърмене.

Подкрепям мнението на Люба Ризова! Мами, и аз съм била на ваше място. С големия ми син си мислех, че съм велика майка, щото чета в интернет разни последни теории, но не всичко останало е глупост и аз изхвърляне. И главното! Не можеш насила да налееш разум на никого в главата. Колко съм се ядосвала, че бебенца не се кърмят, понеже майката не ме е послушала, а се е доверила на лекаря на бебето, но всеки си решава сам. Главното е тук да не подвеждаме другите със съветите си. Нямаме право да ги съдим, затова, че мнението им се различава от нашето.

Бета, честито за каката! Много е приятно да не се разкъсваш между две деца, домакинстване и съпруг. Поне не през цялото време. Това с републиката ми напомни за майката дето тикала на 3-месечно бебе пържени картофи от лафката, щото му било разхлабено стомахчето. Или за онази, която бутала на 1-годишния си син кафе, макар да го не искал и го хвалела, че му е 3-то за деня.   newsm78
И за алергиите съм съгласна, а за акането и ние си акаме по много, щото папкаме по много. Simple Smile

Слънчоглед, извинявай, че ти преведох ника. Изобщо не я слушай. Я мойто да качи 5 см, пък ако ще и само 100 гр да е отгоре! Ама, не, все бебета гиганти си отглеждам... Като се върне твоята си лекарка другия месец, ще си дойдат нещата на мястото! И греши, на тази възраст по таблица трябва да качват между 500 и 900, повече може, но не е за предпочитане. Познавам две бебета, които са като твоето, слаби и фини, не са изостанали в развитието си! Wink

Бзпик, коя беше питагоровата теорема, да науча и аз баткото. Simple Smile Той много сладко повтаря всичко след нас и е научил да брои до 10: "1,2,3, 5, 8, 7, 9, 10!"

# 262
Г-жа Стихийно бедствие и skrech, благодаря ви за отговорите. Те говорят сами за себе си! Naughty Simple Smile

# 263
  • Пловдив
И аз да си напиша за захранването
1. От кой месец смятате да започнете да давате нещо различно от кърма/АМ на бебето си?(навършен) - ами мисля към 4ия, ама той наближава, а на мен продължава да не ми се ще, уфффф. ще видим. 2. Какво ще бъде то - каша, плодово пюре, зеленчуково,сок или др. - зеленчуково пюре, мисля да е морков /всъщност моркова е нещо средно между зеленчук и плод, та за това реших така, после мисля картоф/ 3.Смятате ли да приготвяте домашно продукта или ще ползвате готови? - мисля да купувам, а домашни може би само от картоф ще правя. 4. Ако ще използвате готови на кой марка сте се спряли и каква е причината за избора - цена, качество или др.? - ами Хип, Бейби Лав на ДМ, Гербер, Ганчев, Нестле, общо взето каквото ми е кеф ще купувам, избора ще ми произтича от вида на пюрето, за качеството няма как да преценя как е, все пак не съм влизала в нито един от гореизброените заводи  Grinning. 5. Ако ще приготвяте вкъщи как ще се справяте с храните, които ги няма в този сезон - ще използвате домашно замразени или от магазин? - ами ще приготвям само тогава, когато има съответния плод/зеленчук пресен, иначе ще купувам консервирано. 6. По каква схема смятате да започнете, т.е. по колко лъжички на ден и как ще увеличавате - 1, после 2, и така. В интерес на истината, ние сме с много проблемна кожа - Атопичен дерматит, поради което ми се струва, че ще имам проблеми с различните храни, дано не съм права  Sad
Да ви питам нещо някой ползвал лие продуктите на Аквасорс, и ако да, доволен ли е? Моето джипи направо ме изнуди да купя АФА за бебето, тъй като съм била закъсняла, тя как ще се оправи, дъра бъра, и понеже ми ги даде с отстъпката за дистрибутор, се набутах 100 кинта за тази глупост. Невроложката обаче каза, че ако давам това, трябва да спра милгамата /витамин В комплекс е тя/, която е много полезна за нервната система и сега ме е страх да ви кажа да ги давам тези водорасли. Милгамата беше единственото нещо, изписано ни от болницата. Мъжа ми щеше да ме убие за тези водорасли, а сега не знам какво да ги правя. Ползвали ли сте ги?

# 264
В интерес на истината, ние сме с много проблемна кожа - Атопичен дерматит, поради което ми се струва, че ще имам проблеми с различните храни, дано не съм права  Sad
Да ви питам нещо някой ползвал лие продуктите на Аквасорс, и ако да, доволен ли е?
Люба, и двете ми деца са с атопичен дерматит. Емо е на 4 години и не е имал проблеми с храни. PeaceНо има алергична хрема.
Ползвала съм Коластра на Аквасорс. За имунитета е добра.

# 265
Момичета,аз имам въпрос към мамите,слагали скоро ваксини...На вас Пентаксим и Синфлорикс ли ви сложиха...Днес сестрата,която я биеше ми показва опаковките на ваксините да видя,че са в годност и ми вика "ето това е Синфлорикс , а това е Пентаксима"...нооо не пишеше пентаксим а инфанрикс... фактически на нас това ни е 2-рия прием,защото ванеса беше настинала и един месец пропуснахме...на първия прием сестрата въобще не ми показа опаковките за да видя за какво става въпрос...но видях им цвета на опаковките и беше същия както днескашните.. newsm78

Днес в аптеката погледнах от интерес пюрето от тиква на Ганчев,защото смята с тиква да започнем..на него пишеше,че е за след 3 месечна възраст...както и да е...Обаче погледнах състава...пишеше,че е без глутен и без захар.....някои беше споменал,че на самопто бурканче пишело,че има захар,а на това нямаше...Може би плодовите и кашите им са с захар... newsm78

# 266
  • Пловдив
veset0 ако на бурканчето не пише, че има захар, значи няма. Никой не си позволява да слага заблуждаващи етикети, особено за детски храни. Така че - аз бих се доверила на етикета
ена4 мерси, дано нямаме проблеми със захранването. То и една от причините да не ми се почва е точно тази - ей сега имаме някакви гадни обриви, ами докато не минат, няма как да я захраня. гадост, добре, че се израства този проблем.

# 267
Момичета  стига  Hug
Госпожа Стихийно бедствие- не си много шеговита. Нещо не ти се разбра шегата-аз ти казвам, че детето ми беше болно, а ти отговаряш, че ще ни замерваш с добри книги за захранване....жалко е че мислиш, че отчетната Ви е пълна с глупости...Уви и на мен ми се искаше да си кърмя детето до по-голяма възраст, но каквото-такова  Peace

skrech- Mr. Green пюрета пълно при февруарки  Wink , има и кърма в изоблие, а памперсите ни тежат повече от вашите, пък и понамирисват вече  Laughing   bouquet
виж твоята шега за помирението се разбра  Hug
извинете отново, че си давам мнението във вашата отчетна тема

# 268
За кърменето, връзката с антибиотиците и здравето на децата - аз си имам друга теория. Според мен най-голямо влияние оказва околната среда. Моят син не се е разболявал сериозно до сега. Ох, онзи ден ми попаднаха едни снимки от Австралия...едни плажове, палми, красота, така ми се прииска да съм там...
Абсолютно съм съгласна. В Пловдив баткото постоянно ми беше с течащ нос близо три седмици, отидохме на село за 5 часа и спря! Просто тук е толкова мръсно, че не е за приказване...
luba_rizova, аз съм взимала Коластра за баткото и Бифидус за малката, но това, което си взела ти не го знам.
Лъки много е важно как ти гледаш на него, ето аз тези дни съм сложила мрачните очила и ми е черен за всичко, въпреки че се старае. Погледни дали ти не си прекалено изнервена покрай децата и затова да му намираш кусури. Аз когато съм много уморена все ми се струва, че той нищо не е направил.
И ако прави нещо, защо недостатъчно бързо или пък защо не е свършил друго преди това  hahaha.
Аз наистина се замислих и прецених, че все пак аз съм по цял ден с децата и е нормално да съм "по в час" и да мога да реагирам по-добре в ситуациите. Така че, Бета, май наистина е време вече да си сложим розовите очила и да им кажем по едно браво на мъжете  Wink

# 269
Люба Ризова, поискай още едно мнение, но щом трябва да спреш другия препарат, явно Аквасорс го замества.  newsm78 Не съжалявай за парите. Предполагам, че ще се окаже, че това е естествен продукт, който ще внесе същия витамин в организма на бебка, но без химикалите. Wink

Момичета, нека, ако се включват мами от комшийски теми, да е за хубаво. Вярно, че на всички хормоните ни играят и лесно се палим, уморени сме,  но имайте предвид, че написани нещата изглеждат различно, отколкото ако ги кажем. А, и Скреч, техните памперси наистина ще миришат повече. Wink

Общи условия

Активация на акаунт