Ритка със крачета и ръчички МАРТенче за радост на всички!-тема 5

• 28 967
  • 742
  •   1
Отговори
# 165
  • Пловдив
Скреч, благодаря за подробния отговор Simple Smile След малко ще ми вземат  компютъра и нямам време да изчета линковете, но съм сигурна, че са достатъчно изчерпателни.  Със строго техническа информация подозирам,че няма да се справя, така смляно и поднесено по-добре   Mr. Green

Ена4, да си жива и здрава, много усмихната и щастлива! Много да те радват дечицата и мъжът ти  Hug   bouquet

# 166
Здравейте, момичета!

Добре че днес беше хубаво времето, та се задържахме повече навън.....А толкова се разхождахме, че направо не си чувствам краката. Аз не съм свикнала толкова много да ходя Wink но пък се надявам така да мога и да отслабна!  Praynig А пък и Дара обича много да спи като я подрусвам с количката.  Grinning

janica25, и аз се интересувам от детските градини, но не съм в течение, така че ще чакам мамите с опит в това да кажат Wink А между другото къде можем да се регистрираме?  newsm78

ena4, честит рожден ден! Желая ти да бъдеш много щастлива и мнооого обичана!   bouquet

# 167
ена4, Честит Рожден Ден!Да си жива и здрава,много щастлива и обичана! newsm51

# 168
  • Варна

Мами, има ли някоя с болки в ръцете и коленете? При мен положението е трагично. Пих магнезий известно време и сякаш беше по-приемливо. Сега обаче в Калмацина няма толкова магнезий и пак се почна. Чудя се да звъня ли на док  newsm78

Мен колената ме убиват, но не го отдавах на нещо, свързано с бременността или кърменето, защото и преди малко ме наболяваха. Сега обаче е ужасно, като клекна не мога да стана. Ще ходя на ортопед, познавам много добър такъв, който работи по ЗК, но е със записване с месеци напред... Аз и не бързам толкова де.

Ена4, да си жива и здрава, много хубави неща да ти се случват, много усмивки и слънчеви дни!   bouquet

# 169
  • София
Ена4, честит празник! Да си здрава и щастлива, все радостни моменти да споделяш с нас!

Преди малко ходих до един детски магазин и видях, че има бисквитки бебешки без глутен. Продавачката ми каза, че мога вече да слагам такива в млякото на бебо вечер на последното хранене, дори и да не съм захранила още. Мислите ли да слагате такива или е по-добре без тях?
Любопитно ми е от къде продавачката черпи информация за бебешкото хранене. Как така "дори да не е захранено? Нима тя казва, че бисквитите са идеален вариант за първа храна на бебето? И защо да е през биберон? Направо няма да се очудя, ако ти е казала и вечер като легне в леглото, да си цока кашата  легнало детето.
 Изобщо как може да си позволява продавачка да дава акъл за захранване. Едно на ръка, че производителите пишат глупости по етикетита, но дори те не ми се вярва да твърдят, че може да се дават техните бисквити(каквито и да са) на незахранено 3 месечно бебе. Простоооо, това ми е десерт към докторката, за която четох одеве  Close

Последна редакция: пн, 04 юли 2011, 20:13 от skrech

# 170
Айде и аз да се включа. Има доста майки , които са отговорили като мен, но ей така за статистиката Simple Smile
1. От кой месец смятате да започнете да давате нещо различно от кърма/АМ на бебето си?(навършен) - ами мисля към средата на 4-я да я пробвам, пък както дойде.
2. Какво ще бъде то - каша, плодово пюре, зеленчуково,сок или др. - иска ми се да е зеленчуково пюре и каша искам, но май повече понеже на мен ми е любопитно и искам да я опитам Simple Smile)) Та може и за мен да си купя като се оправдая че тя не я яде, а не мога да я хвърля ( иначе таткото ще ми се смее много Simple Smile )
3.Смятате ли да приготвяте домашно продукта или ще ползвате готови? - ами хич не съм наясно как се приготвят. Сигурно повечето ще ги купувам , а от време на време аз ще правя, като придобия повече увереност ( все още проучвам тая пуста тема с яденето)
4. Ако ще използвате готови на кой марка сте се спряли и каква е причината за избора - цена, качество или др.? - мисля на Babylove - доволна съм от всичко което съм ползвала досега, и са на достъпна за мен цена ( макар, че нямам представа какъв разход представлява храненето с купено пюре  newsm78, за мен и АМ-то си е сериозен разход )
5. Ако ще приготвяте вкъщи как ще се справяте с храните, които ги няма в този сезон - ще използвате домашно замразени или от магазин? - ами домашно замразени, то какъв е смисъла да купувам замразени купешки и да готвя, не е ли същото като готово пюре. Може вече като поотрасне и не му се втелясвам да се поотпусна и да купувам и от магазина, но като цяло съм предупредила бабата от село каквото може да консервира Simple Smile
6. По каква схема смятате да започнете, т.е. по колко лъжички на ден и как ще увеличавате - не съм сигурна дали тук няма да са много еднаквите отговори, но все пак предполагам че ще се появи някоя мама, която да послуша "добрите" лекари и да почне от първия ден с цяло бурканче пюре - абе аз знам че се дава първо 1 лъжичка, после 2 и така. Пък ако не ще няма да насилвам. Както дойде Simple Smile

И последно Ena4 честити празник   bouquet !!!!

# 171
  • София
ena4, честит рожден ден!!! Да си жива, здрава, много обичана и глезена от мъжа си!!! И децата много да те радват!!!

# 172
Момичета, благодаря ви за прекрасните пожелания!Направихте ми празника по-хубав!Mur,мерси за тортичката! Hug
Ние отпразнувахме рождения ден в домашна обстановка. Хапнахме на смени, духнахме с Емо свещичките и след някоя и друга снимка се започна ежедневното-къпане на баткото, къпане на беба, кърмене, приспиване и т.н. Всъщност от няколко години съм много по-развълнувана за рождения ден на детето/вече децата/, отколкото за собствения си, но така ще бъде вече. Каква еуфория настава като наближи детски рожден ден... LaughingТо избиране на торта, то гости, то балони, то аниматори, то подаръци...и накрая като ти се усмихне едно детско щастливо личице, се разтапяш и ти от щастие. Heart Eyes

# 173
  • Карлово
Енач честит празник ти желая
да си жива и здрава и прекрасна вечер ти желая Simple Smile

# 174
Енач, честит рожден ден, мила. Да си жива и здрава и много, много обичана  smile3510

# 175
Искам да ви попитам нещо - има майки които захранват с оризова каша.
Някой знае ли нещо по-подробно като отзиви, защо с каша и прочие?
И какво значи безмлечна и млечна каша? Като има безмлечни които ги бъркат с АМ.   newsm78

# 176
Лъки цитатът, който си дала показва много точно моята идея за Ранно развитие на детето, а именно- Възможност за развитие на пълния му потенциал. Не става въпрос за научаване на някаква база данни или нещо от тоя сорт.
Моето мнение е, че ако в подходящата възраст определени умения не бъдат развити, те в последствие не се проявяват или се проявяват в много, много по-малка степен.  Имам позната, която има двама сина, големият е осиновен, когато е бил на възраст около 5 години, в момента завършва 2-ри клас. Оставени да рисуват, големият винаги рисува същото като малкото си братче, ако то рисува къща и баткото рисува къща, ако то рисува жаба и баткото рисува жаба. Ще допълня, че по-голямото дете е  умно и се справя много добре с материала в училище. Просто някъде там във времето креативността и въображението не са имали възможност да се проявят, а какво ще се случи в бъдеще кой знае.

П.П. Благодаря за линка с удоволствие ще прочета книжката.

# 177
  • Пловдив
Преди малко ходих до един детски магазин и видях, че има бисквитки бебешки без глутен. Продавачката ми каза, че мога вече да слагам такива в млякото на бебо вечер на последното хранене, дори и да не съм захранила още. Мислите ли да слагате такива или е по-добре без тях?
Любопитно ми е от къде продавачката черпи информация за бебешкото хранене. Как така "дори да не е захранено? Нима тя казва, че бисквитите са идеален вариант за първа храна на бебето? И защо да е през биберон? Направо няма да се очудя, ако ти е казала и вечер като легне в леглото, да си цока кашата  легнало детето.
 Изобщо как може да си позволява продавачка да дава акъл за захранване. Едно на ръка, че производителите пишат глупости по етикетита, но дори те не ми се вярва да твърдят, че може да се дават техните бисквити(каквито и да са) на незахранено 3 месечно бебе. Простоооо, това ми е десерт към докторката, за която четох одеве  Close

При февруарки масово им слагат бисквитки в млякото вечер, за да спят по-дълго бебетата и да не се будят през нощта. И на 5 мес вече са на месни пюрета  Shocked
Какви са тия хора  ooooh! имат интернет да пишат в отчетни теми, а не могат да седнат да попрочетат за захранването.

Хик, не съм запозната с метода, който коментирате, но си мисля, че креативност и въображение не са неща, които се учат - или ги имаш заложени, или не.

# 178
Почнах да чета отпред назад и пак не стигнах до никъде  Mr. Green Ама то нали сме хаймани  Joy

Лъки Изобщо не съм имала предвид да му спестяваш натоварването и грижите  Wink А само да му обясниш как се чустваш и кои негови постъпки те карат да се чувстваш така. Това че му е тежко, не означава че и на теб не ти е тежко, напротив на теб 2 пъти повече. Казва, че вече сте коментирали темата за развода и той е против, което все пак означава, че не се е отказал от вас. Така че явно трябва да си поговорите. И ако искаш да те чуе, разговора да е без емоции.  Crazy Това мъжете много мразят, драми и така нататък.  Whistling Аз така му намерих цаката, самият той ми каза, че когато говоря емоционално спира да ме чува.  Crazy Жените и мъжете сме много различни и трябва да отчитаме тези различия, а и нали знаеш че ние сме по умната половинка от човечеството.  Hug

ena4 Честит рожден ден! Само хубави емоции!  Hug

За БИО продуктите Хубаво би било само такива да консумираме .... но уви  Rolling Eyes Иначе и аз не пръскам нито дърветата, нито зеленчуците в двора, когато ги има де.  Mr. Green тази година зеленчуци нямам. Но имаме 2 череши, ябълка, круша, 2 джанки и 2 дюли, ягоди, малини, касис, както и орех и лешник. Нищо не пръскам, и се оказа, че нашите череши почти нямат червеи  newsm78 а на майка ми и свекърва ми имат  Mr. Green  Събота и неделя съм правила компоти и сладко от череши и ягоди. А миналата година от дюли само и станаха страхотни. И тази пак  Mr. Green

За детската кухня,  ще си готвя, както и при каката  Peace

За лексикона  Mr. Green
1. От кой месец смятате да започнете да давате нещо различно от кърма/АМ на бебето си?(навършен)
6м.
2. Какво ще бъде то - каша, плодово пюре, зеленчуково,сок или др.
със зеленчуково или поне сега така съм решила  Mr. Green
3.Смятате ли да приготвяте домашно продукта или ще ползвате готови?
Домашно, но и ще коупувам
4. Ако ще използвате готови на кой марка сте се спряли и каква е причината за избора - цена, качество или др.?
Не съм се спряла още на никой продукт, не съм ги гледала даже  Laughing
5. Ако ще приготвяте вкъщи как ще се справяте с храните, които ги няма в този сезон - ще използвате домашно замразени или от магазин?
което мога ще замразя от градината  Peace
6. По каква схема смятате да започнете, т.е. по колко лъжички на ден и как ще увеличавате - не съм сигурна дали тук няма да са много еднаквите отговори, но все пак предполагам че ще се появи някоя мама, която да послуша "добрите" лекари и да почне от първия ден с цяло бурканче пюре
По няколко лъжички на ден.
7.За тези, които имат по-големи деца - как се справяхте с петната от пюрета (чувала съм че са упорити, но така ли е наистина?)[/b]
[/b] Нарочих си едни дрешки за хранене и си я преобличах на всяко хранене с тях  Peace защото след / не помня кой месец може би 8  newsm78/ и давах да си взима сама от храната. - на подходящи парченца. А от 7м и давах храната на малки парченца, т.е. не пасирана до изцяло  Peace

За косата и аз се бях оплакала по рано. Сега пия шуслерови соли и ще видим дали има ефект.  Peace

migeio78 Честито и на теб!  Hug хубаво е да се помнят такива моменти. Нашото същинско запознаване беше на неговия РД  Mr. Green

Е стига толкова. После ще ви чета пак  Mr. Green

# 179
Момичета,
не мога да го понасям този град, няма с кого едно кафе да пия, а като изляза на разходка и съм го обиколила целия. Днес стояхме с братовчедка ми в едно кафе и се чувствах толкова самотна, а тук са повечето ми близки. Ужасно е... Не се правя на софиянка просто ми липсват приятелите ми,местата на които обичахме да ходим. Да и в София ходихме на едни и същи места,но тук има 5кафета на кръст и това е. А няма с кого да го споделя, защото като го кажа на някой близък и ми казват"стига си се софиянчила".  Cry Не го правя от мания за големия град, а от самота...Добре че поне детето ме развеселява.

За бисквитите - абе какъв е този мерак да даваш нещо различно на бебето все едно после няма цял живот да яде разнообразни храни  Shocked Няма да остане гладно, ако на 4месеца не яде бисквити или пюре...

ЛъкиПросто някъде там във времето креативността и въображението не са имали възможност да се проявят, а какво ще се случи в бъдеще кой знае.

Хубаво е че повдигнахте темата, за да се сетя да попрочета повече, тъй като аз се занимавам доста с нея, т.е. дори и на 3месеца постоянно пея песни, стихчета, показвам й книжки, но го правя по интуиция, а когато това е съобразено с науката нещата дават резултат.

Искам да ви попитам нещо - има майки които захранват с оризова каша.
Не знам какво представлява, но когато Анастасия много повръщаше лекарката каза, че мога да си избера дали да сгъстявам млякото с такава каша или да давам мляко против повръщане - е аз избрах млякото, защото ми се струваше че ако дам такава каша,то ще почна на 1месец да я захранвам.

ena4 честито и от мен, а за празника - имаш най-големия подарък - Живи и здрави деца, другото е без значение.

Лъки много е важно как ти гледаш на него, ето аз тези дни съм сложила мрачните очила и ми е черен за всичко, въпреки че се старае. Погледни дали ти не си прекалено изнервена покрай децата и затова да му намираш кусури. Аз когато съм много уморена все ми се струва, че той нищо не е направил.

Отивам да си тъпея в смотания Ловеч,лека нощ

Общи условия

Активация на акаунт