Ритка със крачета и ръчички МАРТенче за радост на всички!-тема 5

• 28 923
  • 742
  •   1
Отговори
# 300
amidala13, мерси за кафенцето и тортичката  Hug Знаем, че сте готини мами и затова надничаме при вас  Grinning. Сигурна съм, че Commelina не е искала да обиди никого, не е от тези мами, все пак се познаваме, макар и виртуално, почти една година.

стефанова, Честит рожден ден !!!

luba_rizova, така е на село, но пък има други предимства, така че игнорирай каквото не ти харесва на теб  Whistling

Лъки newsm10

# 301
Стефанова    bigdance2 newsm59  Gift newsm51

Маринелче,не не...не на 8-9...за 5 месечно  Mr. Green Ама евала на детето...живичко,здравичко,весело било  bowuu

# 302
Лъки, браво, мила!Дано вече премине кризата! Hug
Коммелина, липсваше, къде се изгуби? Hug На февруарки да кажа и аз, че тя не е от заядливките, просто понякога човек като е изморен и изнервен може да  напише нещо по-остро. Иначе откакто стана "войната" и аз прескачам при вас-готини сте, бъдете все така! Hug
Стефанова,честит празник!Много приказни мигове със семейството!
Люба, не тъжи! Винаги има нещо между снаха и свекърва. Hug

# 303
Благодаря на Маринелс, Жени, Рачолина и Мама Барба за съветите за кошарката - ще ги взема под внимание, и ще "докладвам" за избора ни.

Стефанова, ЧРД Simple Smile   bouquet

Люба Ризова, аз никак на вярвам на водорасли и подобни, но в осмия месец от бременността бях с много тежка гнойна ангина, и личният лекар ми предписа коластра и зелени водорасли ударно за 10 дни, но той предупреди, че бавно ще стане оправянето. Аз доста недоверчиво ги купих (без надценката, на неговия акаунт), само и само да не пия антибиотици, и с тях оздравях без последствия.

Сънфлауър, на нас педиатърката ни каза, че 800 грама за този период вече е много голямо наддаване, така че не се притеснявай, и си кърми.

Лъки, уикенд, изпълнен с хармония пожелавам, и от тук нататък - ново начало Simple Smile

Loryn, Evridika, Happy-Mamma, amidala13 - на всички февруарки, които се включиха - ама много са ви хубавички бебетата на снимките! Simple Smile

Комелина  Hug за последния ти пост Simple Smile

# 304
Лъки, само така пази си го че не е за един ден, пак ще ти потрябва  Wink.
стефанова, честит рожден ден и от мен, много щастие и преспани нощи (моето бащино име е Стефанова, а тук ми го лепнаха като фамилия).
luba_rizova, не се коси, моята свеки половин година ме представяше "това е приятелката на сина ми", па и на сватбата беше, ама детето поне гледаше, а сега като я няма да ти призная много ми липсва, ако че си вирехме носовете и се сърдехме с месеци една на друга.
Февруарките, знам че сте готини (аз съм мама февруарка на квадрат), и знам, че който сЪ е преборил с водолейче, има поне кичур бели косми на главата, давайте съвети относно съхраняването на недоизядено пюре и подобни неудобства, аз пък ще ви върна като стигнете до НЕ ИСКАМ.
sirence, кошарката се ползва до 2 години съвсем спокойно, и за дторото също ти върши работа, ние имаме и сега и второто ще спинка (утре вечер, заминаваме малко на планина) вътре, така че ако имаш пари не му мисли, удобна работа е.
За каляването, като прочетох направо доброволно изрекох три пъти "аз съм магаре" и на общото събрание ще поздравя на всеослушание миЛУто, щото то вече 4 години води яростна борба с мен. Баткото беше на 6 месеца когато си ходихме в България, и нашия Йети алпски, се побърка от жегите, разсъбличаше бебето до памперс, баби пък все повтаряше "тоя ще простуди детето" и все го завиваше с нещо, бяха такава сладка картинка, той го отвива, тя след него го завива  hahaha. Резултата наистина е малък Йети, който има чудесно кръвообращение и от кашлица и хрема вече две години (чук, чук на дърво) повече не сме имали (е и варицела де, ама тя не се брои).
Аз па да се оплача (подчертавам само се оплаквам, сега да не се втурнете да спорите, ама ми тежи на душичката). В градината има случай на морбили, баш в групата на баткото. И когато учителката днес ме информира, първата ми реакция беше "е нали са ваксинирани, как така", а тя ми отговори, че не всички са ваксинирани и точно детето, което не е било ваксинирано се е разболяло. Тя се опита да ме успокои, че моето е ваксинирано и не е опасно, обаче аз с ужас в очите я подсетих, че у дома имам едно, дето още не е ваксинирано и е мнооого опасно ако прихване. Честно да ви призная ме е яд на тази майка, в крайна сметка сега моето бебче е в опасност. Стискайте палци баткото да не ни довлече нищо.
Бягам да си го взимам от градината, приятни разходки и наистина не обличайте децата в тези жеги.

# 305
  • Пловдив
: bzepic  Praynig дано наистина не се довлече нещо.  Ама ега ти ... Тук в БГ обаче не пускат неваксинирани деца в градина, а да ти призная, надали  и много лекари ще си сложат главата в торбата и да дадат документ за ваксинации, ако няма... Така че, важното е да се оправи и болното детенце, а вие да не се разболеете.  Що се отнася до водолейчетата ... Ма много внимавай какво ще кажеш за зодиите, аз съм водолей и се смятам за прекрасен ийзи-гоинг човек  Naughty. Проблема е единствено любовта към свободата ...
Момичета, мерси за подкрепата, аз не тъжа. Grinning, ама ми стана неприятно, най-вече щото моя мъж беше женен 10 години и нямаха деца с жена му , въпреки всички усилия и родителите му бяха зажадняли за внучета. Аз откак съм тук, за една година къщата им се напълни с деца - вече са три, а те пък толкова още да ги  е срам. Ма карай, иначе не са лоши хора, и даже мъжа ми като нещо говори против тях, ги защитавам, кво да правя, то иначе само ще се карат, а сме в тяхната къща и не бива така. Живот и здраве като си построим нашата, тогава нашите си правила ще налагаме. Grinning
Mur ни едно предимство няма да се живее на село  Sad. Така ми липсва всичко, но в името на любовта правим "жертви".

# 306
Комелина Hug Hug Hug

# 307
Е точно свободолюбието може да е окаже проблемът с водолейчетата ... - докато приеме правилата, особено нелогичните такива...   Аз също съм водолейка, та от себе си знам (гранична с риба съм, все пак, та мога да бъда и по-некрайно непокорна), ама бебето - за няколко дни и отиде в рибките - те поне по-лесно се водят, ама да видим. Иначе водолеите страшно ги харесвам, и са сговорчиви като цяло, наистина.
Бзептик, благодаря за "кошарските" съвети Simple Smile Стискам палци за бебе-Йети (и пожелавам него да закалите като батко му)!

"Mur ни едно предимство няма да се живее на село"
Айдеее, и ти си сложила най-черните очила Wink И аз не бих живяла на село (такъв ми е темпераментът - динамичен), но чак пък ни едно ... 

# 308
Уффффф че сте изписали   hahaha  newsm78
Ето едно оптимистично послание  Hug

Лъки И аз сега съм така  hahaha И браво за решението ти една голяма  Hug 

Мислех да не пиша за това, но после размислих. Не разбирам защо всъщност февруарките толкова се развихриха  newsm78 нали никой не е влизал в тяхната отчетна да коментира  newsm78  и да дава акъл и съвети как да си  гледат децата.  newsm78 Влязла е, прочела е и е коментирала тук, не се е набъркала при тях. В крайна сметка всеки има право на мнение. За това са тези форуми да четем и да коментираме иначе нямаше да ги има. Мен не ме интересува дали някой е съгласен или не с мен при февруарките, априлките или някъде другаде. Всеки има право да коментира, ако иска нещо на мен конкретно да ми каже, да го каже тук и ще го разискваме. И не разбирам защо трябва да се обиждаме на интелект  newsm78 Нека си живеем/пишем в мир и сговор. Комелина не е заядлив човек  Hug
Комелина  Hug

За ранното развитие не съм съвсем съгласна, че не бива да се направи нищо и то като му дойде времето ще се научи. Разбира се че не трябва да го учиш да чете на 2г.  А таблиците за това какво трябва да може да прави на определени възрасти, това са ориентировачни данни. То може и да ги прави от по рано а и да не ги прави, но това не значи че в единия случай в вундеркинд а в другия бавноразвиващо се дете. И ранно развитие не означава само четене, писане и смятане  Naughty Може да рисувате с детето, да моделирате да му обясните формите, цветовете, да четете книжки  и т.н. Да му обяснявате а не да му казвате малко си още, като пораснеш тогава ще ти обясня. Това че в таблицата пише че трябва на 3г. да знае как казва кравата, не означава че като стане на 3 тогава да го учите  Wink А въображението се стимулира с четене на книжки, рисуване ... стига да искате може много неща да правите, без да го затормозявате.  Peace

За каляването Аз съм от тези майки дато на всякъде бабите им правят забележки, че детето ще настине  hahaha Плуването наистина калява, така че ако имате възможност водете ги  Peace Лошото на прекалено голямото пазене е че малко да го бухне и е настинало детето и от това още по зле става. Защото започваш да го пазиш още повече.  Whistling
Bub555 на този вятър гол съм го държала  Laughing и видях че му няма нищо.  Peace  а когато е изпотен много по лесно е да настине  Peace

Стефанова Честит роден ден! Усмивката никога да не слиза от лицето ти  Hug

Женичка Честито и на вас! Hug Много здрави и щастлива да са!

Честито на всички навършили 4 месеца. Еххх колко бързо минахааа  newsm78

Люба тази твоя свекърва  #2gunfire

sirence много са удобни и си вземи с 2-те нива, за да не съжаляваш после  Peace а и зависи как е на 6 месеца бебо, може и да е по спокоен и да го държиш на 2-рото ниво  Peace ако не е то винаги можеш да го махнеш  Peace

Е хайде стига толкоз  Joy

П.П. amidala13 видях че си писала мерси много за почерпката  Peace  Hug

# 309
  • София
Стефанова, честот рожден ден! Много здраве успехи ти желая!

veset0, струва ми се, че питаш за менюто, за да изясниш за себе си. За мен този режим на хранене е наудачен за толкова малко бебе от няколко страни - оскъдно млечно хранене, голяммо количество твърди храни, което значи, че е започнала захранване доста рано(или е увеличавала количествата екстремно бързо, което пак е доста агресивно за бебето), сок в крехка възраст, което ми се струва бял кахър в сравнение с горните две.

# 310
  • Карлово
Момичета,чета си аз в нета и попадам на  една мама,която беше споделила режима на хранене на своето бебче...Копирах го и искам да го пусна тука,за да си кажете мнението,че аз дето нищо не ме очудва..това направо ме хвърли в тъч....

"Здравейте!Ние сме на 5месеца и режима на хранене ни е следния:
8-9(когато се сабуди)сме на плодов сок
12-13 месно пюре
15-16 плодово пюре
18-19 зеленчуково
и след капане сме на АМ 210мл
Ношно време не се будим.Тежим 8.100.Всички пюрета ги папкаме цели.Бебчо се чства добре и аз мисля че това е най-важното!"

#Crazy #Crazy newsm78 newsm78 newsm78

#Crazy #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy

# 311
Весет0, много четеш, бе жена!;)

# 312
мама Барба, бебана ми е кротичка(пу-пу-пу) и като няма какво да се прави се ровичкам тука в нета  Mr. Green на какви неща може да попадне човек самоооо.. Crazy

# 313
Аз много съм научила от нета, ма и големи смешки има. Верно е! Simple Smile А за кроткото бебче, честито!

Комелина, кажи какво правите с бебчето? Тодор ли се казваше? Той май беше голям ревльо?

# 314
Стефанова, Честит рожден ден  bouquet  bouquet  bouquet Всичко най-най-хубаво ти желая Hug

Commelina Hug

Лъки, браво, само така Hug

Ние днес бяхме на консултация. Виктор е наддал 740гр за месец и е пораснал с 3 см. Вече е 7700гр и 69.5см Grinning Вигантола ни го намали на 1 капка. И каза да почваме със соковете, това ми го казва от 2-рия месец, но кой ли я слуша Laughing. Важното е, че за пюрета нищо не ми каза Simple Smile

А сега лека нощ и сладки сънища за бебчовците smile3524

Общи условия

Активация на акаунт