Ритка със крачета и ръчички МАРТенче за радост на всички!-тема 5

• 28 910
  • 742
  •   1
Отговори
# 495
Благодаря ви момичета,олекна ми като го обсъдихме. Сега се прибирам от ревизията и разбирам че малката я е гледала братовчедка ми и е била много послушна -явно усеща наистина че аз съм нервна и затова се държи така като сме двете.Иначе за родителите ми няма как да им откажа помощ,защотото майка ми спи по 4 часа на нощ и заслужава поне през деня да свърша част от нещата,но аз наистина искам да се порадвам на детето си. Ето утре те заминават на море до неделя и ще трябва аз да се оправям със склада,но момчетата които работят мен не ме слушат,щото "съм малка" и не знам как ще се справя.А детето ще го гледа "който намери"  Cry Гадно ми е няма как....

Не ви споделих че се оказа че бактерията е с най-високата стойност >10на5та и днес повторихме изследването,ако се окаже наистина толкова другата седмица трябва да отидем до нефроложката в София,тъй като не е нормално при положение че е на лекарство да има Е.коли

Рачолина и ние имаме проблем със съня,но не мисля да давам каквото и да било. На детето на една приятелка му бяха изписали на 5месеца капки за"повишаване на самочувствието",защотото постоянно реве-еми според мен направо си се дрогираше от тях.

malka s4etka и Анастасия има голямо желание да сяда,като е в стола за кола ако не е вързана направо ще се претърколи напред с главата,но аз не й давам.

# 496
Момичета кога генекологът Ви издаде направление за раждане и обменна карта.Тук в една тема чета че се издават 45 дни преди термина така ли е ?

# 497
  • Кукуландия
Penmar, и нашата количка е такава, само че черна основа с червено. Много съм доволна, нищо че не е скъпа, аз и не виждах смисъл да търся нещо скъпо.

Абе мами... възможно ли е малчо да е качил 400гр. за 3 дни  newsm78 В понеделник го изтеглих 6кг., а преди малко 6,4кг. ... дали защото не е акал вече 3ти ден  Rolling Eyes Просто не знам колко да се радвам Laughing

А как пищи тези дни... ако някой от улицата чуе ще реши, че го колим с тъп нож мъничето  Laughing Аз му бръмча, а той ми отговаря с неистови писъци, но от време на време сякаш забравя как се пищи и се надува, зачервява се, но не може да ги докара звуците  hahaha

Димитър не съм забелязала да прави опити да сяда, а иска направо да става прав. Все прави едни мостове едни чудеса, не мога от легнало положение да го изправям за ръцете до седнало положение, защото веднага се запъва с крака и мостът е готов.  Laughing

Някоя мама беше питала за болките в ръцете и краката. Мен не са спирали да ме болят китките и колената, но беше силно намаляла болката до миналата седмица. След като явно съм се претоварила сега пак много ме болят и не знам какво да правя. Ще взема и аз да си купя Калмацин Форте и да пробвам с него.  Rolling Eyes

Последна редакция: чт, 14 юли 2011, 16:45 от Uinen

# 498
Мами, понеже в анкетата имаше доста от моите предложения, които вече не са особено актуални, реших да дам няколко нови за заглавие на следваща тема, дано ви харесат:
1.Слънцето го гъделичка, а МАРтенче е с късо панталонче или поличка.
2. На планина или море мама иска МАРТенче да заведе.
3.Върти се без проблем МАРТенче от гръб по корем.
4.МАРТенче маха с ръчички и гледа мама с грейнали очички.

Весето също беше дала много хубаво предложение за нова темичка. Simple Smile

# 499
Много оригинални теми, браво   bouquet

Ако може и още едно въпросче, към мамите, които знаят нещо по този въпрос. Аз кърмя, но по време на кърмене ми тече мляко и от другата гърда и това е от самото начало така. Примерно ако кърмя на лява гърда дясната започва да тече, нормално ли е и до кога така? Подлагам хавлиени кърпи да попиват така се справям за сега. По едно време, като че ли бяха се регулирали и не беше толкова течащо положението, но на последак явно цока доста и гърдите се пълнят повече (така ги усещам). Четох някъде, че било слаби връзки на каналите и за това така тече, но ако има и някой друг това явление нека даде и съвет какво да правя. За инфо да кажа, че по едно време се цедях и е имало случаи да цедя повече от 150 мл. от една гърда, но така и не се научи да яде от биберон и не го и мъча вече.

# 500
5. Лятото дойде,МАРТенче расте,а мама скоро ще го води на море
6.Кеф голям е през лятото на море,а таз година МАРТенче на слънце дупето пече
7. Слънцето го гали с нежни лъчи,а МАРТенчето все повече се радва на сините вълни

# 501
Момичета, ако не сте гледали вчера "НА КАФЕ" и рубриката "МОЕТО БЕБЕ", темата беше за захранването и алергиите : http://play.novatv.bg/play/250495/?autostart=true

Ето и моите предложения:
МАРТенчето вече гука и играй и радва мама безкрай !
С бански или не - МАРТенчето е готово за море !
Слънцето силно пече - тен на МАРТенче да донесе !

Последна редакция: чт, 14 юли 2011, 23:12 от vikiimm

# 502
Аз кърмя, но по време на кърмене ми тече мляко и от другата гърда и това е от самото начало така. Примерно ако кърмя на лява гърда дясната започва да тече, нормално ли е и до кога така?
Аз съм така от самото начало. Знам, че е нормално. Слагам си подплънка на течащата гърда , а ако не съм взела със себе си и съм навън-просто притискам зърното с ръка, докато спре притокът на мляко. Е, понякога, ако е много пълна гърдата все пак излиза малко, въпреки, че притискам и се намокрям, но в повечето случаи помага. Не знам до кога ще е така, но не ми е проблем. Сега количеството, което излиза е по-малко в сравнение с първите седмици, когато кърмата не ми се беше оригулирала и постоянно ходех с мокри кръгове на дрехите. ooooh!
Викиимм, мерси, с удоволствие ще прегледам темата като остана по-свободна, че съм сложила една супа и скарата е включена и ме чака. Laughing

# 503
сиренце, дай на лични тел за връзка. Не мога да обещая, че ще дойда, но за всеки случай, ако не успея да съм навреме на срещата Wink

# 504

Димитър не съм забелязала да прави опити да сяда, а иска направо да става прав. Все прави едни мостове едни чудеса, не мога от легнало положение да го изправям за ръцете до седнало положение, защото веднага се запъва с крака и мостът е готов.  Laughing

Да и ние сме така Simple Smile И  ми стои изправена на крачета в скута и зяпа. Даже като се събуди и тръгва да става. Вдига си торса и краката ( упражнения за коремната преса) и стои много дълго така. Сестра ми пробва и тя и каза: Че аз не мога толкова дълго Simple Smile

Sad Оххх исках да ви споделя нещо. Писах си с една позната за нейното бебче. Храни го с козе мляко. Така естествено го каза. Ти кърмиш ли още? Обясних че вече не, само на изкуствено мляко сме. И аз не кърмя, но не сме и на изкуствено . И тъкмо щях да попитам от къде си  набавя кърма и тя ми каза за козето мляко и как било най-близко до кърмата и там където е тя ( не помня кой град в провинцията) е често срещано.  newsm09

Сподели ми и друго шокиращо нещо. Страхувам се ако чете и е тук във форума да не се разпознае и да се обиди, та затова няма да разказвам всичко ( За пюретата и соковете) . Просто не ми се иска да коментираме зад гърба. Споделих само , за да ви кажа и потвърдя  ( нали по - рано коментирахме тук козето мляко) , че може би напредъка е предимно в по-големите градове в страната.
На момичето нищо не казах. Не реагирах по никакъв начин по няколко причини:
1. Не съм такъв тип ( за разлика от други мами тук, които не могат да си мълчат, аз не се меша
2. Тя така весело и гордо го каза, че не исках да и "троша кахъра", както се казва - "то добре му понесе и аз почнах да давам мляко от коза"
3. И последно в качеството си на каква да давам съвети - аз също съм майка за първи път, просто съм почела повечко, но това не е авторитет

# 505
veset0, mama_vessy, мерси че споделихте за черешите.   bouquet А да ви попитам какви други плодове/ зеленчуци мислите да приготвяте сега през лятото за захранването. Питам, защото чета че някои от вас правят пюрета от картофи, моркови, които могат да се намерят и през зимата. Аз си мисля, че е по-удачно да замразя някои сезонни, които няма да ги има тогава.  Thinking Моля ви обяснете ми  Hug

Гледам разисквате за участието на мъжа.  ooooh! Нашия татко е много всеотдаен, но пусто е със счупен крак и все още не може да ходи,  Tired само с патериците и то на много близки разстояния. Та се сещате, че всичко друго е на мен – кърмене, къпане, пазаруване, готвене, чистене, и прочие битовизми плюс всички идотщини около доктори, болнични и лекарски комисии. Не искам да се оплаквам, но да си призная много се изморявам, и ако не си набавя дозата сън (което често се случва) съвсем ми се влошава състоянието. Ние си бяхме разпределили задълженията преди индциента, но след това просто няма как. Мога да разчитам на мъжо 100% да гледа малката в интервалите между кърменията, за да свърша всичко изредено по-горе, но редовно ми остават и дейности за следващия ден, което е много изнервящо за мен. Но това е положението.

За среща на Софийските мами – с удоволствие ще се присъединя, ако е в района на Южен парк или парка зад Сити център. По-далечни разстояние не са ми възможни (вали ви споменах вече за мъжо с патериците).

Имах още какво да пиша, но го забравих … като се сетя

# 506
Ехххх да се включа и аз  Laughing

Днес ми бяха на гости нашите и много се занимаваха с децата  Joy ама след една лекция от мен, сега се справят чудесно  Mr. Green
Темата за татковците е много обширна и всеки си има свои критерии. Но ми стана тъжно от някои постове. Момичета не позволявайте на мъжете ви да кръшкат Бедствието добре го е казала   Hug Моят мъж е управител на една фирма с доста магазини из цялата страна и му е много натоварена работата. Понякога му се налага и да пътува. Вчера за един ден отиде до Бургас и обратно и за по леко минал през Стара Загора, че и там имали проблем  ooooh! По рано от 20:30 - 21:00 не се прибира, освен ако няма повод  Whistling Но много ми помага  Hug поема каката и той се занимава с лягане, четене на приказки и т.н. Къпем заедно Виктор и след това, ако аз не съм успяла да сготвя го прави той. Единственото нещо дето хич не обича е да чисти  Mr. Green ама и аз не го тормозя много за това, тъй като всичко друго прави  Hug пу да не му е уроки. Ама ние се разбрахме още преди да се навия да забременявам, че ако имаме 2-ро то да не си мисли да кръшка  Naughty поема си своята част, аз да не съм от желязо  Crazy
Маринелс   мила моя, а теб пита ли те някой по колко часа спиш  Thinking Ако съм аз няма да позволя да ме използват по този начин / извинявай ако съм малко груба/ как се е оправяла когато теб  те е нямало  Thinking така могат и сега, ти си имаш достатъчно грижи около малката  Hug никой няма да ти върне тези загубени мигове  Peace дано бързо да се оправи  Praynig
Penmar и аз бях така ама вече не я правя тази грешка. Ще помага щом аз мога и той може.  Peace Мерси за почерпката  Hug

За свекървите съжалявам че ще се повторя, ама им покажете къде им е мястото. Не да се карате, но всеки да си знае гьола.  Peace Казвам го от опит и аз си патих от добра душа, никой не го оценя и не дава и пукната пара, че си мълчал толкова време. За това "право куме в очите"   Peace

ena4, vikiimm,  veset0 предложенията са супер.  Hug

А на мен не ми текат гърдите отдавна, а точно обратното много бавно потича млякото и малкия се изнервя ужасно. Преди поне нощем нямах проблем но сега и тогава е така  ooooh! през деня някак си се оправяме, защото го усещам когато започне да огладнява и не го оставям съвсем да пригладнее а му давам по често. Но нощем няма как да го направя и..... снощи се съдра от рев  ooooh! много ми е гадно но не искам още да го захранвам  Crossing Arms

И нашия сладур все иска да седи и да го държа прав ама...... няма  Joy а как пълзи..... изправи ми косата преди 2 дни намерих го на края на леглото.  Shocked аз бях до тоалетната. А преди това не го беше правил  newsm78 само си седеше по корем и посягаше към играчките и аз спокойна  ooooh!  викам си моя мързеланчо няма скоро да предприеме нещо и той хоп..... ме изненада.  Crazy

imur89 точно така  Peace

Е хайде стига толкова, отивам да се къпя. Дойде ни водата  Joy

П.П. Бишкота мисля да си замразя сезонните зеленчуци, може да се навия и да сваря някои и да замразя тогава, но ще видя как ще съм с времето. Иначе за плодовете, които може да се замразят добре, които не може в бурканчета  Peace тази събота и неделя, ще правя от праскови  Peace

# 507
Здравейте  Hug
Благодаря на всички за отговорите   bouquet

p.atanassova при мен също има спонтанно изтичане на кърма (май така се казваше) от самото начало. Не ме притеснява. Мисля, че е нормално, но нека и ЛЛЛ кажат.

за среща на Софийските мами е хайдеееее дееее !!! Аз много искам да направим един Южен парк. На мен хич не ми е близо-ама за вас  Heart Eyes ще дойда  Grinning

за столчето за кола искам да е Britax и тук има готина оферта : http://www.kiddicare.com/webapp/wcs/stores/servlet/productdispla … 32863_10001_14568

за име на новата тема МАРТенче маха с ръчички и гледа мама с грейнали очички.

Uinen за си взех Калмацина за косопада, но не забелязвам промяна. Дано за твоя проблем помогне.

mama_vessy май беше писала за упражнения и диети. Аз почнах 90 дневната, защото май само тя може да се прави когато се кърми... ами само я започнах  Embarassed Има неща, които просто не мога да ям само веднъж на 4 дни. Основно млечните продукти ме дънят. Особено сега лятото бе таратор не мога.
Упражнения: Cindy Crawford:Shape your body Workout има ги в Замунда и са страхотни Simple Smile

sirence честито ви християнче

за свекървите аз си нямам и честно да си кажа съжалявам. От бизки на мъжа ми знам, че е била много готина и някак ми е мъчно, че не я познавам

marinels на теб баба ти ти е казала, че ще даде сокче тайно, а на мен майка ми. Сега и аз мами да се оплача: още преди да родя дойдохме с мъжа ми да живеем при родителите ми, за да им помагаме. Жилището е доста голямо и родителите ми с малките си държавни заплатки не можеха само с парното да се оправят. Казаха ми, че ако не отида ще го продадат за по-малко, на което и разходите са по-малки. Не знам дали сте запознати с пазара на имоти , но това си е кон за кокошка. Та, ние отидохме... ами да ви кажа АД е !!! Уж още в началото се разбрахме, че ще трябва и двете страни да направят компромиси, за да вървят нещата, но това се случва само от наша страна. Седим си основно в стаята и гледаме да не тропнем по-силно, да не слагаме това тук, онова там... направо сме на гости. Даже на гости съм се чувствала по уютно.
С малката беше обещала, че няма да се налага. Аз съвети приемам, но не и налагане. От две седмици ми говори как детето вече трябвало да опознава света и да съм давала сок!!! Да ви кажа в сока ябълка е събран цеееелия свят  bowuu Аз не обичам ябълки и не ям, тя знае и от два дни смени тактиката : сега е морков. Колкото и да говоря, че проблема не е във вида на сока, а в сока като цяло - нищо. И ми сервира: Ами тогава като ми я оставиш - аз ще й дам  #Cussing out Оставяхме я като ходим в Metro, което е веднъж на две седмици, ами вече няма !!! Дадох й да прочете за захранването и за вредите, алергиите и тн. , но нищо не излезе. Тя си знае едно- сок  #2gunfire Предстои ни море и септември ще се изнасяме. Мъчно ми е , че със собствената ми майка не мога  да се разбера.

възглавница не слагам , то и няма де  hahaha

вода не давам, а и да дам не пие

климатик нямаме  Cry Cry Cry

Поздрав от нас Simple Smile Вече се смеем с глас  Heart Eyes
http://www.facebook.com/video/video.php?v=238763416147300&oid=159944260719015&comments

П.С. Пак стана тирада  ooooh! извинявам се  Blush

Последна редакция: пт, 15 юли 2011, 00:55 от Magica_de_Spell

# 508
  • Видин
Днес в 9.22ч Габи става на 2 годинки  Grinning Heart Eyes

# 509
Uinen...какво бих направила?....ами не хубави работи.Такива съвети не е хубаво да се дават  Mr. Green Просто автоматично си представям как бих се чувствала на твое място и чак репликите ми идват на готово в главата.
marinels авторката е Елизабет Пентли.Книжлето-No cry sleep solution.Преди време търсих инфо на български,но не открих-ако намериш нещо свиркай  Wink Ако видиш зор с бебана,пак свиркай,ще споделя прочетеното  Wink
За помощ от таткото  да не се цепя от колектива и аз да кажа-и ние сме така.Днес си говорихме с една полякиня-и те са така.Ех този соц бе.Аз в началото спретвах по някое и друго скандалче,ама се отказах.Как да променя мъж на толкова години.Започнах да го действам по друг начин.Като вляза в банята му я връчвам и гледам да се позабавя.Като се прибере от работа,аз отивам до магазина,иначе гладен ще стои.Не мога да кажа,че кухнята ми е любимо място,ама сега се застоявам там нарочно.Нека да свиква.
г-жа Стихийно бедствие    newsm10 -цял ден мисля над поста ти.
p.atanassova нормално е така да бъде-няма страшно.При повечето жени след като се регулира кърмата този теч спира,при мен не.Аз съм постоянно с подплънки,иначе все на петна ще си ходя.Ивана ми яде средно на 2 часа и ако сме в магазина примерно и дошло време за ядене кърмата си тръгва.
Magica_de_Spell ама много сладко се смеете.Моята хич не е лесна на усмивки и кикотене,за разлика от майка и  Laughing
amanita  newsm59 на твоето пораснало малко момче!
 Това за носенето на ръце да не е някакъв период? newsm78 Ръце не ми останаха,ама и 5 мин не иска да седи вътре.Кенгуруто не е вариант,защото кръста ми не издържа-имах си проблеми още докато бременеех,а сега имам възпален нерв.Не мисля,че е защото иска все да зяпа.Обърнах я да гледа напред и по-поседнала(само за проба де),ами тц,не иска.Нито ще и спра разходките,нито ще се носим на ръце,и какво ще правя не знам  Crossing Arms

Последна редакция: пт, 15 юли 2011, 07:33 от lilincho

Общи условия

Активация на акаунт