Ритка със крачета и ръчички МАРТенче за радост на всички!-тема 5

• 28 909
  • 742
  •   1
Отговори
# 480
  • Пловдив
Здравейте момичета!
Какви теми обсъждаме ,чета и си мисля как явно всички минават през този период, след появата на бебенце.  Hug
Маринелка и аз като другите мисля, че момчето е амбицирано и иска да се докаже на новата работа. Опитай се да го разбереш, но и да му покажеш по някакъв начин, че ти също си човек и не си от желязо. Честно казано, на твое място не бих работила. намери начин да кажеш на родителите си, че ИСКАШ да си гледаш детето /вярвай ми, това не се връща никога!!!/, а не баба му, и ако ти се сърдят, тяхна си работа! Просто нямам думи!! А и переш, чистиш и готвиш! Нали знаеш, че тиквените медали никой не ни ги дава! Ако не си вземеш нещо сам, никой няма да ти каже ЕВАЛА. Същото се отнася и за другите от нас - момичета, не се напъвайте, давайте го по-лежерно и опитвайте да включвате мъжете в грижите /за детето, домакинството и каквото трябва/. Ако не се отделяш за детето от секунда и се грижиш и за него непрекъснато, спираш да се чувстваш като жена и човек. А тези мисли на мъжете, просто умирам от яд, че сме родени тук!!!! Умирам! На моя колега като му се роди бебето, и вика о, вечер жена ми иска да го гледам, да върша нещо, а тя по цял ден кво прави, аз съм на работа, какво иска от мен. И от други хора съм го чула. Ееее, щях да го убия, докато му обясня, че той е на работа 8 ОСЕМ часа, а тя по неговата логика е 24 часа на работа, щото детето няма един час почивка за кафе на обед, или бъбрене с колежки. Е, той се вразуми и взе да помага на жена си, да гледа детето, готвеше, общо взето има мъже, на които им идва акъла в главата. НО! Трябва да им се каже, не може да очакваме да знаят как се чувстваме и какво мислим и какво искаме. Sad И моя мъж не ми помага с домакинството /остатък от предната му жена, която не работеше, нямаха деца и го е гледала като писано яйце  #2gunfire/, обаче си издействах жена да ми помага. Въпреки мрънкането за битовизми /разхвърляно било, играчки навсякъде/ , не си го слагам на сърце и го подминавам. Мисля, че човек няма нужда да се доказва като герой, защото се изхабява. Опитайте се и вие да ви пука по-малко. Мъжете не са богове, те са равноправни, с равни права и задължения. Ако не се иска помощ от тях обаче /Госпожата Стихията напълно я подкрепям в това/, те няма да го направят, просто защото е по-лесно. Всеки си избира пътя на най-малкото съпротивление. Хайде горе главата на всички, радвайте се на бебенцата и живота, нито един ден не се повтаря! Hug
Юинен
 Hug Hug Hug много се надявам нещата да се изгладят, ако ли не ... света е голям.
Както и ена4 писа, и ние ще идваме до Велинград, може да се съберем по форумски. Ена4, вие кога ще сте там? Надявам се да си намериш приятели и да не се чувстваш самотна и неразбрана. Целувки на всички

# 481
  • Пловдив
лилироуз - мисля, че от корем на гръб е по-лесно  Grinning

# 482
  • Кукуландия
Включвайте ги в грижите и не им спестявайте нищо, защото децата не са само радост, а и голяма отговорност, която трябва да поемат и двамата родители.
Абсолютно. Преди време му написах един имейл, в който му бях казала същото, плюс това какво очаквам от него, защото като си говорим и май много много не ме чува. Та съгласи се той, но още не виждам да се случва нещо в тази насока.
Млъквам по темата, че тя се превърна в тема за бащите на бебчовците, а не за самите тях. Mr. Green Сигурна съм, че всички ще се справим по един или друг начин.  Peace

Ние не слагаме възглавница на Митко.

Отивам да пробвам сиренето, което вчера направих.

# 483
luba_rizova много си права в поста си. Но аз си мисля, че вече все повече мъже се впускат в неща които преди социума ги е учил, че са табу за техния пол. Това е наблюдение не само по моя мъж, но и на приятелки и негови приятели. Да, вярно че има и скатавци ( все още голяма бройка) , но като цяло всичко се изменя, така както и обществото ни.

Повечето мъже вече са по-самостоятелни ( било то заради живот като студент в друг град сам, или дълго ергенство). Ако не с децата, то поне с домакинството се справят и се "впускат" ( един много любим глагол на баба ми , използван предимно за момичетата и това как трябва да са добри домакини). Темата като цяло е  неизчерпаема, но аз смятам че нещата в тази посока се променят.

Е има приятелка, чиито мъж отказа да простре и и вдигна грандиозен скандал как може изобщо да го моли, и какво ще си помислят хората, че той е женчо, нека викне майка си или свекървата щом тя е болна и не може да става от леглото и да не го занимава с "женски" работи Simple Smile

Искам да ви питам нещо момичета. Мото бебе напоследък все по -трудно заспива. Много и се спи, но само плаче и се мята като риба на суха и не знае как да заспи. Преди като и сложех биба в устата се оправяха нещата и заспиваше, но вече не я иска и сякаш знае, че и я давам за да и запуша устата и се обижда и почва още по-неистово да плаче. Според вас на какво се дължи това? Дали всички тези впечатления ( защото е адски любопитна и попива всяка гледка ) и действат на нервната система? Това е предимно за съня през деня , но нощното и заспиване май отива към този "предсънен цирк".

Да ви се похвалим все по - често се обръщаме вече ( от гръб по корем  - другото не сме го правили досега) , но много се ядосва и почва да плаче, защото все си ляга на ръката -  Laughing

Тази сутрин ме събуди с песен. Вече си пее Simple Smile и явно е решила стреса ми от това, че ме буди да е по малък като ми запее Simple Smile

И да ви кажа АМ у дома е много полезна вещ Simple Smile От два дена все забравям да си купя мляко като  вляза в магазина. Сутрин не мога без кафе, но не мога да го пия чисто, обичам да си добавям мляко. Е от 2 дутрини си добавям АМ  Blush

# 484
kukumindrela, при нас вечер е същата работа Sad Споделих с педиатърката ни и тя каза, те той е много емоционален, трупа много впечатления през деня и вечер просто не може да ги задържи. И аз съм забелязала, че това се случва по-често след като са ни идвали гости или сме ходили някъде през деня...Даже ми каза педи-то, ако е много зле положението да му взема Дормикинд, ама аз все още някак издържам на този цирк! Понякога ми се струва, че заспива от изтощение след толкова рев горкото!
По темата за мъжете- подкрепям ви с две ръце, такива са си, какво да ги правиш!
lilyrose, снимките от фейсбук ли ще ползваш? Нещо ме разбрах.
marinels, каква глезла, бе мила! Да не си от стомана... Надявам се скоро нещата при вас да влязат в ритъм и да можеш да си отдъхнеш!
Хубав ден на всички!

# 485
Г-жо Бедствие  newsm10 много точно казано
И нашия тати много работи и работата му е тежка.. отговаря за много хора,ама ми и помага много...Така лошо ме е научил,че чак като започне да върши друга работа през почивните си дни му се сърдя...все му казвам ,че си измисля работа,за да не гледа Ванеса...а не съм права щото той си я гледа много..Маринелка,аз съм  много чувствителна попринцип...много лесно се разплаквам и все си рева за щяло и нещяло...ти хич не си глезла,ама и вашите проблеми с бебка не са малко...аз съм голяма паника и щях да се побъркам...Абсолютно те разбирам...имаш нужда от една силна мъжка ръка и малко нежност...и аз съм така...особенно сега тука е сезона на дините  Mr. Green и мойто мило веднага след работа отива да помага на баща му на бостана и за нас време просто не остава,но е временно и ще мине...сигурна съм че и при вас този период ще премине...както са казали и другите мами може би мъжа ти иска да се докаже в работата
Относно баба ти ...ма всички баби ли са така бе  smile3514 Аз дори и да давам нещо различно на детето си,ако баба ми ми каже това ...определено ще стане 3-та световна....тука на мъжо бабата ми вика няколко пъти "Сашка вече пиела сокчета....давай и,неможе вече само мляко,трябва и нещо друго"...пъпеши имало,дини имало... ooooh! ако беше моя баба сигурно щяхме да се скараме,ама сега отговарям само "Бреййййй ти ше кажеш...ако искам цял живот само мляко ще пие" и разговоря приключва....то ако я слушах нея еи ся в тия жеги кат излизаме навън трябва и да я завивам,че "ПОДУХВАЛО"  Crazy Crazy smile3532

# 486
...пъпеши имало,дини имало... ooooh!
Joy Joy Joy
Моят баща ме пита оня ден/на рождения ми ден докато хапвахме тортата/ кога ще и давам нещо друго освен кърма и аз казах, че след 6-я месец. Той:" Е, и ти скоро ще амкаш тортичка, нали деде?" hahaha Явно е решил, че с торта ще го захранвам детето. Rolling Eyes

# 487
Рачолина и на нас ни каза за Дормикинд педиатърката , но някак си си мисля че е твърде крайно да прибягвам към хапчета. Мисля да взема първо чая на Хип - лека нощ. А за тези хапчета, някоя мама има ли инфо действат ли, изобщо какъв им е случая?

# 488
Привет мартенски мами Hug не съм писала доста отдавна но когато мога влизам да ви чета.Ама немога да ви смогна много сте изписали Wink Виждам че сте подхванали темата за татковците, аз няма да изпадам в подробности тя luba_rizova  добре го е казала за тиквените медали Peace Аз със първото си дете така бях неотлъчно до него, таткото се включваше много рядко да помага,което е моя грешка защото не исках помощ.Сега с девойката, обаче е съвсем различно не се правя на майка героиня,карам го да помага Rolling Eyes
За захранването и мене ме тормозят все,че ето вече ще стане на 4месеца а все мляко пиела Rolling Eyes Е че какво да пие натурални сокове ли питам аз? #Crazy..или що не давам ябълка или морков?..ами щото не искам.Баткото си спомням от 2 лъж. сок от ябълка го бях запекла,че цяла седмица се мъчи милото,затова сега умишлено забавям всичко. Абе мами да ви питам вашите бебоци опитват ли се да сядат? Мадлен, постоянно се сгъва и иска да сяда newsm78 мене ме е страх още да я слагам седнала,много ми е малка за това,при вас как е??

# 489
Аз да се включа с едно въпросче, към мамите с по- големи дечица. Трябва да сменим столчето за кола на сина ни с такова, което е до 36кг. Дайте идея за модел и марка, от който сте доволни.
Аз се спрях на Рекаро, като добра марка и на ето този модел- http://www.kiddicare.com/webapp/wcs/stores/servlet/productdispla … 26405_10001_14568
Някой има ли впечатления от модела, ако го е ползвал, и дали материята е добра- т.е. да не спарява newsm78
И също ме интересува  инфо, ако някоя мама е пазарувала от този сайт как става доставката, и колко излиза до БГ.
 Благодаря Ви предварително!

# 490
Детето първо се обръща от гръб по корем след това от корем по гръб, второто е по трудно.

Жени за столчето за кола, моя избор ще е този
http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … /products_id/8415

# 491
  • Там където е семейството ми
От сутринта,чета,ли чета,много сте изписали,а аз време все нямах.Гледаме с децата да използваме хубавото време и сме все навън.

Момичета,към кого трябва да се обърна,за да ми даде парола за общият албум? newsm78

Иначе ние сме добре.Хриско расте и дебелее.В края на месеца,заминаваме на море за една седмица.Ако оцелея и психически съм добре,след почивка с три деца,ще пиша и ще дам отчет. Joy
Преди седмица,имахме лек инциден с Хриско,чак ме е срам да кажа,как щях да си пребия детето,заради един откопчан колан на количката.Слава богу,отървахме се само с уплаха,без сериозни наранявания. ooooh!

# 492
Mами, влизам само, за да ви кажа, че утре в 11ч. се разбрахме аз и Бета да се видим пред църквата в парка СВЕТА ТРОИЦА. Ще се радваме и други мами да дойдат, но моля потвърдете, за да знаем.
Буб, дано да можеш.

# 493
И аз да се включа в темите.
Мъжът ми е много добър ,грижовен  помага ми с детето ,но май харесва повече играта на компа ,за нея отделя по цял ден, аз не го виня просто не е детешар не му се занимава .Моята грешка е че му крещя много  все с злоба и никога не ме слуша ,а като му говоря по спокойно и  разбрано се замисля и осъзнава ,че съм права  за каквото и да било Simple Smile))))

За свекървите :моята е на далеко  блазе ми ,но сега ще ми идва на гости и си мисли че ще и оставя малкия за  един ден да го гледа ,е не мога да и се доверя ,ще си викам мойто мамче  да държи ситуацията под контрол.Само на нея имам доверие ,дори и на  мъжът ми нямам, всеки път ме изумява  какви щуротии прави с малкия .

В жегите се спасяваме с климатика ,иначе  кърмене  и спане  мисия невъзможна,бичи на 26градуса   и малкия е супер ,а без климатик става целия на капки  ,поти се и абсурд да захапе цицка.Вода пием много по 200 мл минимум за 24 часа,но шишето е с 3 дупки и повече пуска ,а като беше с една и се изнервяше и по малко пиеше.

Ние сме с възглавница от 2 месец , но е много тънка  силикон ,и в количката е с такава да не му друса да главата.Имам и латекс ,но ми се вижда доста висока,нищо че е за бебета може би след 6м ще я ползваме.

За обръщането:като му измия дупето го оставям по гръб  сам на спалнята обезпасявам и изчезвам ,като се върна е по корем ,не знам как става ,пред мен не го прави,а от корем по гръб след банята ,като му мажа гръбчето  се обръща  чат-пат не всеки път.Хваща си играчките с ръчички и право  в  устата.Не го слагам да сяда ,въпреки че иска, чак след 6 м защото много натоварвало  гръбначния стълб ,то и новородено да сложиш седнало ще седи.

Захранването : вече доста добре се справяме с лъжичката (пластмасова - вие какви мислите да ползвате) 1 пюре(плодово) го хапваме за 3 дни  за сега сме така, др. месец ще увеличим дозата .

А и последно на една позната  малкия вече има 2 зъбчета за 3 вечери пробили,и той е март месец.

# 494
Здравейте момичета.

Виждам обсъждали сте няколко темички , та преди да споделя да почерпя нещо за разхлаждане  Laughing

Витамин Д
не съм давала. Педи каза , че много добре му действал, да продължавам да му давам. Е аз продължавам да не му давам. Гледам да сме повече време навън , но не го слагам на пряка слънчева светлина.

А за количките - точно в онзи момент нямаше как да дам повече от 400 лв за количка, само се молих да ме издържи до лятото, до като взема нова. И си избрах що годе - хубава количка на разумна цена. Спряхме се на това:

И тя взе , че се оказа здрава, на фона на Бургаските разбити улици  Crazy

sirence честито ви християнче.  bishop
p.atanassova привет  Hug

За възглавничките - слагаме, ама то не е толкова възглавница , колкото изграждане на навик.

И аз започнах да правя пюрета класически - картоф, морков, ябълка, банан, тиквичка , смесени и др. Стават вкусни Mr. Green

А пък относно мъжете аз доста отдавна бях казала , че не очаквам помощ от никого , освен от моя си мъж. Това дете е негово, колкото и мое, така, че извода е един.  Flutter
Не го карам да готви и да простира, но примерно пуска пералнята или слага масата. Къпе и храни детето , преоблича го като се налага.
Общо взето нямаме някакво разпределение на грижите , а просто на момента се решава кой какво ще прави.  Flutter

Общи условия

Активация на акаунт