Истанбул 5

• 104 129
  • 732
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Много интересно, как някои неща са неподвластни на времето, като балък екмека и симита по истанбулските улици - били са там и преди 50 години...  Simple Smile

Aааа, не съм съгласна за балък-екмека, че е същият! Бил е с по-голяма риба!   Wink

Благодяря за клипчето! С удоволствие го изгледахме!   bouquet

# 61
  • Казанлък of all places
Щом ви е харесало, черпя ви с още едно, този път на Истанбул от 30-те:
http://www.youtube.com/watch?v=_4uXDKnBG5M&feature=relatedслава Богу, тука няма песен да се моря с превод Simple Smile

Not Approved, прибрахте ли се? Любопитно ще ми е да чуя мнението на не-толкова ентусиазиран турист .

# 62
Ах, и балкански аранжимент на Аранхуес!  Crazy

Андже, тия клипове днес ми напомнят на експозицията Истанбул - град на 10 000 години, дето я гледахме миналото лято в Сакъп Сабанджъ. И там на финала имаше такава мултимедия, сигурна съм, че се сещаш!

# 63
  • Казанлък of all places
Aз на какъв архив съм попаднала.... ама няма всичко наведнъж, все пак е туристически подфорум.

Точно , Пине, и накрая  с БЗ изкоментирахме европейския вид на женурята през 20-те и точно противоположната тенденция в момента...Sad

# 64
Те и през 70-те ги имаше по монокини да се къпят в Босфора..., ама политика, какво да се направи.

# 65
  • Varna
Ей, ти го Пине мЮзея  по Сърайер, за който ти писаФ във другата тема...дЪн сЪ луташ напразнУ Wink

Sadberk Hanim Museum!

Четох ти долният пост, та малко се позачудих newsm78 дано да не го приемеш като заяждане....ама
пишеш -  Те и през 70-те ги имаше по монокини да се къпят в Босфора.-  ти сериозно ли си ги виждала тогава тези мацки? Интересно ми е не, че ги е имало, ама ти не беше ли родена във края на 70-те newsm78....щото аз 1970 бях пети клас....та затова питам, не за нещо друго. Hug

# 66
Делте, музея съм го видяла на снимки много пъти, за спирката питах, коя е по- подходяща, ако помниш къде сте слизали. Аз и адреса му имам, нали дадох там официалния сайт. Но, по адреса ще намеря, аз, най- близката спирка, макар че и да не е близка, ще се поразходим, бездруго разходката ми е главната идея.

Абе, Делте, става дума за мултимедията в края на експозицията 'Истанбул столица на 10 000 години'! Която беше в музея на Сакъп Сабанджъ на Емиргян, гостуваше миналата година. Там имаше ретроспекция на обикновеното население - как се е развивало и беше проследено в артистични фотографии, та имаше и снимка на мацки по монокини, които отразяваха сексуалната революция, която и Истанбул не е подминала - то и надписи си имаше.

Анджето и БЗ като са коментирали жените от 20-те години на 20-ти век, да не са родени тогава, бре!  Laughing

# 67
  • Varna
Знам бе Пине, знам,
Аз чета много внимателно!!! Просто си го написала така, че викам си...абе Пина наистина ли ги е виждала  не е била родена тогава Shocked

А иначе, миналата година аз бях на тази експозиция, същУ Wink

# 68
Да се похваля, че съм вече резервирана - 3 септември, с Бохемия, 3 нощувки, без нощен преход - доволна съм. Имам време да измисля каква да ни е програмата, но пак стария проблем - много неща, малко време. Все не стига времето в този Истанбул, и 10 дни да са, пак няма да стигне. Ако е за цял месец, тогава мисля, че ще мога да се наситя на Истанбул  Simple Smile

# 69
Супер, лекинко (хич не е леко даже  Embarassed) ти завиждам. Но си мисля, че е по-добре по малко от време на време, отколкото наведнъж всичко. Ми то няма да ти е интересно после и дори аз бих се объркала от толкова много интересности. Охохо и ще имаме нови подробни разкази и напътствия  Sunglasses

# 70
  • Varna
ПИНЕ,
Ивелинчето ли ще ти е водачка?
Дневния преход много си го харесвам, много леко се пътува, че и на Одрин си спирате и си хапвате и пийвате, след като видите красивата Селимие. А след това не усещаш как си вече във Станбул.

И Пине, няма сЪ наситиш на Станбул бе...знаЙш що ти го казвам Wink

# 71
Не знам коя ще ми е водачка  Thinking В офиса ме обслужи Мариана, но каза, че колежката ѝ ще е водач на тази екскурзия, но в момента я нямало в офиса.
Да, за Одрин, много ми харесва този момент, тъй като не съм била в Одрин и ми е интересно да го видя. Въпросната Селимие много искам да видя, откак съм се възхитила на Синан.
И аз си мисля, че денем ще е много приятно, пък да видим.

# 72
Да се похваля, че съм вече резервирана - 3 септември, с Бохемия, 3 нощувки, без нощен преход - доволна съм. Имам време да измисля каква да ни е програмата, но пак стария проблем - много неща, малко време. Все не стига времето в този Истанбул, и 10 дни да са, пак няма да стигне. Ако е за цял месец, тогава мисля, че ще мога да се наситя на Истанбул  Simple Smile

Благородно завид, завид Grinning

# 73
Пина, аз пък не ти завиждам, защото в момента съм в Истанбул.  Joy

# 74
  • Казанлък of all places
Момичета, някой някога да е ползвал рент - а -кар в Истанбул?
Ако не, аз явно ще съм първата ( само да навия колегата да шофира  Simple Smile).

Общи условия

Активация на акаунт