Истанбул 5

• 104 131
  • 732
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Привет на цялото фенско общество на Истанбул.
Снощи се завърнахме, но още нямам сила да качвам
и надписвам снимки, защото емоцията от концерта на
Бон Джови е по-силна от всичко. Имах и някои задачки днес,
та ще видим кога ще спретна новия пътепис.
За съжаление, част от програмата ми не се осъществи, поради
това, че не бяхме сами, а с приятели, които искаха да видят неща,
които ние вече сме виждали. Нямаше как да ги оставя сами, защото беше
немислимо да се оправят, а не искаха да ходят и с групата, а с мен.
Все пак успях да изходя Истиклял, да се кача на кулата Галата
и да разгледам Миниатюрпарк. Равносметката - 715 снимки само за един ден  Joy
Предоволна съм и на това, което видях. Ще се ходи още няколко пъти ... мдааам  Hug

# 76
Джулс, чакам с нетърпение, като знам колко ми хареса първия ти разказ!!!

Анджо, давай го насам тоз колега, ако се опъва! Да му обясним, колко жизнено важно му е да разполага с кола там. Ще помагаме!

# 77
Здравейте. В неделя вечерта се върнахме от Истамбул. Е влюбена съм в този град. Такава атмосфера има. Невероятно е. Вече планувам следващото ходене. Основните забележителности ги разгледахме. Изпълнихме си плана, който бях начертала. Мерси за информацията за обектите - изключително полезна. Ще пусна и снимки като имам време.  Много сме доволни и от организацията на Бутик травел и на водача Кенан. За тези 100 лв. не знам какво си платихме. Екскурзийте допълнителните са им скъпи но ние не ползвахме. Иначе посетихме всичко като групата. Направи ми впечатление,че много хора си взимат екскурзай. Лек ден на всички.

# 78
Джулиана, щом си извървяла Истиклял и кула Галата, да те питам - още ли е разкопано за ремонт около кула Галата? А Хиподрума и той ли е още разкопан? Много ми се иска началото на септември вече да не е разкопано...  Confused

И, чакам снимки от завърналите се с нетърпение!  Simple Smile

# 79
  • София
Около самата кула не беше разкопано, но по всички
преки около нея текат някакви ремонти, но козметични.
Хиподрума не е разкопан, а само колоната на Константин се
реставрира. Разкопано е пред Ая София, целия площад,
но като знам с какви темпове се работи, до Септември всичко
ще е ОК  Hug

# 80
Ох, дано! Щото те от май са разкопани там...

# 81
  • Varna
ПИНЕ,
Специално за Хиподрума , че бях писала, когато бяхме там Май месец, хората тъкмо го привършваха, и точно това бях писала, че въпреки, че нареждат 5 вида павета, работят много бързо и почти го бяха приключили. А да си играеш да нареждаш толкова вида павета е пипкава работа. Много туристи стояха до работниците и наблюдаваха работата им. Та и аз една от тях Grinning и ми
направи впечатление докато бяхме там три дена, колко бяха напреднали и вече ремонта почти битти!!!

# 82
Явно Хиподрума са го свършили, но са минали на площада пред Св. София, като чета хронологията от завръщащите се. Както и около кула Галата са завършили, ама са почнали околните улички. Да видим аз какво ще сваря разкопано. Не знам защо питам за Хиподрума, като тоя път едва ли ще се мернем там. Само Френч сокак да не ми разкопават, че съм му се наточила. Ех, да минава по- бързо това време, тъй ми се разхожда.

# 83
  • Казанлък of all places
Френската улица е стълби цялата, няма как да я разкопаят Wink

# 84
  • Varna
То това и е чарО Wink

# 85
  • София
А къде мога да прочета за тази френска улица  Rolling Eyes
Също така не можах да намеря едно разкошно кафе по Истиклял,
което го има снимано в моята книга за Истанбул.
Лошото е, че е в безистен, но нямаше как да влизам във всеки
срещнат безистен, а не си бях записала името му.
И то остава за следващия път, който планирам да е евентуално Септември,
но живи и здрави да сме  Hug

# 86
  • Казанлък of all places
В предишната тема, мисля, бях дала инструкции как да се загубиш , търсейки я;) И снимки бях дала.
Ама ето какво е : Франсъз Сокайъ

Супер, наместили са я и в Градовете на 360 градуса : http://www.360cities.net/image/french-street-istanbul-2#8.70,0.10,104.1

И снимки, повечко

# 87
  • София
Благодаря ти Анджи   bouquet
Наистина си заслужава Simple Smile

# 88
На първа страница съм дала линк към писанията на Ангелина за Френската улица - Френч сокак.

А това, че е стълби, какво пречи да я разкопаят, стълби не се ли ремонтират, бе джанъм?

Последна редакция: ср, 13 юли 2011, 12:13 от pina

# 89
  • Казанлък of all places
Ремонтират се, ама на хората кръчмите са им изнесени на стълбите. Алъшверишът не се ремонтира Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт