Истанбул 5

• 104 367
  • 732
  •   1
Отговори
# 480
        Здравейте, отново си организирах пътуване до Истанбул без да се съобразя с Байряма.
Искам да помоля, ако някой има имате информация да сподели какво ще работи на 2,3 и 4 септември.
Благодаря !!!  bouquet

# 481
  • Казанлък of all places
Какво кое? Simple Smile
Магазините работят, а музеите са безплатни . Една приятелка ме врънкаше точно сега да ходя в Истанбул точно по тази причина. Не съм сигурна кое точно е безплатно, може  и малък процент от музеите да е, но ето - тъкмо ти ще кажеш сега!  Hug Лек път и enjoy!
А, Капалъ чарши все пак не работи в неделя...

# 482
За "Караджъ" не знам , но от София "Метро"  до Истанбул пътува точно 8 часа и 30 мин
(от които 1ч и 10 мин. митнически формалности , 10 мин. почивка в Пловдив , 20 мин. за шопинг на фрий шопа и 10 мин. почивка в Одрин)

Мислех , че от Варна се стига по-бързо.

"Между другото има нови правила за картата - депозита вече е 6 лири, връщат го целия. Ако използвате картата в интервала най-малко 5 минути и най-много 20 минути след последното ползване, билетчето ви струва 1 лира."

Значи все пак има някаква далаверка:-).
Предполагам това важи само за първото прекачване ( не , че ще се наложи да се прекачвате често по три пъти ...)

# 483
За Капалъто не искам и чуя. Миналата година там ми откраднаха фотоапарата. ooooh!
Мисълта ми е, че Байрамът е три дните до петък вкл. А съботата и неделята?
Сигурно и пазарът в петък в Одрин няма да работи. Там се забавлявам много и правя снимки.

# 484
  • Казанлък of all places
Ай, вярно, че беше ти!  Cry
Дано с останалото този път да компенсираш неприятностите!  Hug

# 485
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
мисля, че за всяко прекачване в този интервал става дума, едва ли те ограничават до 1 прекачвания   Peace

# 486
Здравейте, момичета! За всички, които искаха по-подробна информация от пътувалите с ваучери на Дийлс! Ние се върнахме от Истанбул в неделя. Може би бяхме около 7-8 автобуса. Нашият автобус пристигна около 7ч. сутринта. Бяхме настанени в хотел Emos и съседния Side, другите така и не разбрах къде са били. Още с пристигането настаниха гостите с деца, така успяхме да дремнем преди пешеходната обиколка, която беше от 8,30ч. Не сме ползвали услугите на КараджъТурс за екскурзии на място. Първият ден отделихме на стария град, в следната последователност: Хиподрума, Синята джамия, Св.София, Иеребатан, ТопКапъ, през парка Гюлхане до крайбрежния булевард и от там до Египетския пазар, после към КапалъЧарши и към хотела. Вторият ден преминахме през Златния рог на отсрещния бряг - Долма бахче, площад Таксим, по Истиклял до кулата Галата, от там до Еминьоньо и на корабче по Босфора. Вечерта слязохме до Султан Ахмед за нощни снимки. В неделя сутринта си оставихме багажа в автобуса, заедно с тези, които отиваха на Принцовите острови, за да не се налага да се връщаме до хотела. След закуска отидохме до Еминьоньо, от където с ферибот се придвижихме до Юскудар, от там до парка Чамлъджа. На връщане сменихме леко посоката до Кадъкьой-Еминьоньо-Кабаташ, където към 14 и нещо се качихме на автобуса за МОЛ-а. Това е в общи линии. Нямам забележки към агенцията, нито към хотела. Само да вметна, че жетоните се купуват от автомати, които не се намират на всяка спирка и са на цена от 2 лири. Жетоните за ферибота са различни от тези за трамвай. В автобусите не може да се таксуваш с жетон, само с карта. Ние ползвахме такава на някой отзивчив пътник, на когото плащахме на ръка. Чамлъджа е хубав парк, но растителността пред площадките вече е с голяма височина  и закрива доста от гледката. Кафенето не работи, май му правят ремонт.

# 487
  • София
Цитат
Момичета, имам въпрос към тези, които вече сте пътували с Караджъ - към колко сутринта се настанявате в хотела, прочетох вече dobrudjanka, но ме интересува и при другите как е било?

Аз пътувах с Караджъ за Гергьовден и сама избрах хотела. Бях си харесала един четиризвезден и в автобуса разбрахме, че са ни настанили в друг също 4*- името му беше "Carlton". От цялата група, само аз и майка ми бяхме в него и ни настаниха бързо - 30 мин. след пристигането ни, към 6,30 - 7 без 15 някъде. Докато чакаме отидохме да хапнем. Успяхме да дремнем преди пешеходната разходка.

# 488

Има множество варианти за "евтино" настаняване, въпроса е че на вас ви трябват много нощувки. Каза 20, мисля - по 14Е на човек, това са 600Е  Confused Иначе хостела е на хубаво място -  двойната стая е 28Е, а и можете да ползвате метрото и от Таксим, и от Шишхане.

http://www.hostelbookers.com/property/index.cfm?fuseaction=prope … &intNights=20

Разгледай сайта, може да ис харесаш нещо.

Много благодаря   bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  Hug Hug Hug

# 489
"В автобусите не може да се таксуваш с жетон, само с карта. Ние ползвахме такава на някой отзивчив пътник, на когото плащахме на ръка. "

Не може ли да платиш на място в автобуса ? Преди можеше.

# 490
Ние пътувахме веднъж с автобус преди 3 седмици - купихме си билет от служител на първата врата на автобуса.

# 491
"В автобусите не може да се таксуваш с жетон, само с карта. Ние ползвахме такава на някой отзивчив пътник, на когото плащахме на ръка. "

Не може ли да платиш на място в автобуса ? Преди можеше.

Може. Шофьорите имат акбил. Плащаш им в брой и те "цъкат" на апаратчето.

# 492
И аз така знам , но се учудих че се е  наложило да молят пътник да ползват неговата Истанбулкарт.
Реших , че може да са се променили правилата.

# 493
И аз така знам , но се учудих че се е  наложило да молят пътник да ползват неговата Истанбулкарт.
Реших , че може да са се променили правилата.

На нас това ни беше първото посещение в Истанбул и пътувахме при тези обстоятелства, но може да е било инцидент. Ние само два пъти ползвахме автобус - единият път от Юскудар до Чамлъджа- тогава си взехме някакви електронни билети от павилиончето да спирката и втория път на връщане от парка към Кадъкьой, където самия шофьор ни предложи да вземем карта от пътник. Не казвам, че другите варианти са отпаднали, но ние не попаднахме на такива.

# 494
  • България, София
Момичета, имам въпрос към тези, които вече сте пътували с Караджъ - към колко сутринта се настанявате в хотела, прочетох вече dobrudjanka, но ме интересува и при другите как е било? Че не искам дори да си представям как след толкова път седим да чакаме и настаняване в хотела до обед, ужас Stop
Шехина, искам да те успокоя, че не е толкова страшно. Ние пътувахме до Истанбул миналата седмица. Пристигнахме рано сутринта на 26.08.2011г. Около 06.30. часа бяхме в хотела. В началото казаха, че няма свободни стаи, после се освободиха няколко и в тях първо настаниха пътуващите с деца. Постепенно се освобождаваха и още стаи и малко преди да се тръгне за пешеходната обиколка, са оказа, че има стая и за нас. Имахме време само да си оставим багажа в стаята, но и това за мен беше ОК.
Ако мога да ти бъда полезна с още информация, пиши на лични.
Късмет с настаняването и хубаво изкарване в този вълшебен град Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт