Вижте колко е щастлива мама,че си има породени двама ! ** 30 **

• 45 756
  • 740
  •   1
Отговори
# 690
Бебеш  Hug Hug Уфф много смотано...за викането то кой не вика?! Аз само като кресна и Калин застива на място  Mr. Green Ама и мъж ти е за бой де...
antonia Точно! Даже 3 дни в седмицата поръчвам готова храна, че тва готвене все не стигам до него. Е в момента ми е много по-спокойно! Има супа, има основно и то разнообразно.

# 691
Бебешондел, "разболей" се и виж мъжът ти как би се справил в такава ситуация! Това според мен е недопустимо, децата не са само на майката, а и на двамата родители. Когато се роди голямата ми дъщеря ми се налагаше да работя по ден-два с пътуване още от втория месец, оставяла съм я на него, много бързо разбра какво представляват грижите за бебе. С второто дете не съм го ангажирала толкова и сега виждам, че е забравил как се сменя памперс и не му се занимава много, но какво да се прави. Лятото пипнах летен грип от каката и 3 дни не можах да стана от леглото, всички познати бяха по почивки, той гледаше децата, даваше им лекарства, носеше ми течности и работеше - супер много се изнерви, наистина, но няма как.

# 692
  • София
Бебешондел, освен една голяма прегръдка и виртуална/морална подкрепа друго не мога да ти дам!  Hug Hug Hug
Кураж! И дано скоро успееш да намериш баланс в ежедневието и в брачните отношения!  Praynig
Дано и децата да са здрави, защото мисля, че всъщност нищо друго няма значение!!! Praynig
И все пак съм сигурна, че след 10-15-20 години, като се обърнеш назад нито за миг няма да съжаляваш за породените си съкровища! Наистина, животът ти е струпал много препядствия на пътя, но съм сигурна, че ти ще съумееш да намериш правилния път, дали ще ги прескочиш, дали ще ги заобиколиш, не знам, но ти си жена и ще се справиш!  Hug

# 693
Някой питаше за количката  Crazy Купих Чиполино дуо на старо за 70 лева! Страхотна е!

# 694
  • София
Бебешондел  Hug не, че е някаква утеха, но и ние се скарахме жестоко с мъжа ми преди две седмици. И нащия батко е непрекъснато болен и не може да тръгне на ясла, пък и вече 4 пъти разболява бебето за 3 месеца. Явно двете малки деца и умората по отглеждането им изостря допълнително обстановката. Моя мъж пък непрекъснато се оплаква, че е уморен и смята че това му дава право да крещи, което аз пък не понасям. Тъй като той работи на 24 часови смени и често ходи до вилата да работи там (по негово желание) аз често оставам сама с децата и нощем, но никой не счита, че аз съм изморена, нали си седя вкъщи. Затова сега съм на този принцип - децата да са оправени, нахранени и разходени, да сготвя нещо и до тук. Който иска да чисти, да подрежда и т.н. Аз ще го правя когато и както мога.
Вярвам обаче и непрекъснато не забравям, че децата ми ще са малки само още две-три години и ще мога да им се радвам като бебета само още малко и не забравям да го правя всеки ден. Това ме зарежда и мен. Когато пораснат и имат брат или сестра, много близки до тях по възраст никога няма да почувстват самота, защото приятелите, дори съпрузите идват или си отиват, но брата или сестрата винаги ще бъдат до тях. Само затова си заслужават всички усилия, които правим.

# 695
  • София
monikabiri, ще вземе да ми хареса и после няма да искам да ти го върна  Mr. Green.

А сега към бебешондел. Мила, като гледам семействата с по едно (и то здраво)бебе около нас не са цъфнали и вързали. Всички се хващат за гушите в даден момент, а с две си е просто мисията невъзможна да няма конфликти. И ние с мъжа ми сме във вечни разпри и то най-вече когато децата са болни или реват. Аз също съм много изнервена от постоянното недоспиване и доста често повишавам тон, който мъжа ми не понася, а и той също не си доспива и работата му е доста натоварена.
Все пак успяваме да намерим общия път и да се успокоим, че още 2-3 години и нещата ще са по-различни, тъй като децата няма да са вече бебета, ще си играят и ние ще имаме малко повече време един за друг. Опитай се да си поговорите, да избутате още малко заедно - бебешкия период е най-трудния в едно семейство. Децата имат нужда и от двамата си родители и в името на тях е добре да бъдете единни и да се подкрепяте, дано да намерите изход от ситуацията!

# 696
Всъщност всички на наше място биха се чувствали изморени и изнервени. Мен ме кефи някой като ми каже, че ми се възхищава и т.н., защото то си е геройство и е хубаво някой да те оцени  Mr. Green Когато ми идва много и аз само викам на баткото, после съжалявам, но трудно е да се контролираш в момент на физическа и емоционална умора. Надявам се наистина след 2-3 години нещата да са различни.
Аз имам свекърва, която живее под нас и докато аз например се боря с двете деца, тя си чете книжки. На моменти ми идва да я ударя с нещо, но и това не е правилно. Но съм си казала - като се преместим надалеч никога няма да види мен и децата, мъжа ми ако иска да я вижда. Аз имам и друг проблем с нея. Идва от дъжд на вятър при нас и вместо да ме пита с какво да ми помогне ми решава, че имам нужда да пусне пералнята. Само че тя нищо не разбира от домакинство, нищо, че цял живот е само домакиня и ми развали не 1-2 дрехи в сушилнята...

# 697
леле,момичета,като ви чета и се плаша.още не се е родило нашето бебе и с таткото сме се хванали за гушите,защото на мен ми е все по трудно с малкия-сега прохожда и все наведена след него ходя,а мъжо все изморен от работа и все се сърди че го знаимавам с детето.ако го изведе то не е за да го разходи на площадката,а го води в кафето на биричка #Cussing out
а за по натам не ми се мисли.....

# 698
   Чета от няколко вечери насам и все не мога да се включа... при нас положението е подобно, за съжаление. Като цяло с таткото се оказа, че имаме доста рализни виждания за много неща. Той също смята, че като съм си вкъщи по цял ден едва ли не съм на почивка. Приема всяко нещо, което свърши от домакинкинската работа, като някакво геройство, а ако аз го свърша въобще не го отразява. И ние често се дърпаме сега, пък после направо не ми се мисли как ще е... Ще стискам зъби и така..Децата го заслужават. Честно казано заради тях стискам зъбите...макар понякога да ми минават мисли до колко е по-добре с двама родители, когато нещата не вървят...то и това си оказва влияние, но...ще видим. 
  Пожелавам на всички с подобни проблеми или просто с временни недоразумения да се намерят най-добрия начин за разрешаването им  Hug

# 699
  • в рaя
Но защо стискате зъби? Не знам моя мъж ли е човек на място, дори по-скоро аз го направих такъв  Naughty В началото и той се мъчеше да ми прави такива изречения, случваше се да се скараме. Веднъж се сещам, че вдигнах голям скандал, след това всичко ставаше с говорене, говорене. Рядко се случва да се сдърпаме, че ми е докривяло нещо и той до отнася (за което винаги след това се извинявам, че той само търпи). Обяснявайте, говорене, не стигайте до скандали, макар за съжаление само тогава някой път да се обръща внимание. Сега моя мъж помага в домакинството, до голяма степен е поел грижите около каката когато е в къщи, гледа и двамата като се наложи, ходи на работа, занимава се и със строеж по бъдещата детска стая. Дори като бях бременна само той приспиваше и къпеше каката. Пък аз само готвя, чистя и гледам децата, пфу, колко зле прозвуча. ама вие със сигурност ме разбирате за какво говоря Simple Smile Но, момичета, наистина -говорете с мъжете си. Оставяйте ги понякога с двете деца, дори само с "по-трудното", нека се уверят, че не е толкова лесно.

Нашата кака от днес е на ясла, стискайте палци бързо да свикне и по-малко да боледува, че заради нея малкия вече пи два антибиотика  Tired

# 700
  • Sofia
да се включа и аз по темата. Моят мъж вече много ми помага. Преди основно аз вършех всичко и се правех на героиня, но от както се появи бебето започнах да му обяснявам как съм изморена и изнервена и той взе да помага. Нощем спи с каката и това много ги сближи,вечер си я приспива (което отнема около час) и аз така имам време да си почина. А той вместо да се оплаква на следващия ден обяснява някакви случки от предната нощ, понеже каката все още се буди по няколко пъти.  Бебето е много ревливо и аз основно го кърмя или разнасям на ръце да го приспивам, затова и от днес пак пускам каката на ясла. Ще видим как ще е.
Аз напоследък за друго се размислих, дали покрай многото грижи около децата и нямане време за нас двамата, няма да си станем като съквартиранти с мъжа ми. Винаги съм имала чувството,  че родителите ми ги свързваме само ние със сестра ми, нямало е романтика така да се каже и не искам и при мен да се получи така. Но напоследък усещам, че все по рядко се прегръщаме и казваме нещо мило.
 А да ви попитам:  НЯКОЙ ОТКАЗАЛ ЛИ Е ПО-ГОЛЯМОТО ДЕТЕ ОТ БИБЕРОН, СЛЕД КАТО СЕ Е ПОЯВИЛО БЕБЕТО? Искам да откажа Катрин от биберона, но тя постоянно взема на бебето. И изпада в истерии като и го взема. сега на яслата ще е без, но вечер като вижда на малкия и все ще иска. С обяснения,  че вече е голяма не става Sad

# 701
При нас каката не ползва, но малката е на година и 2 месеца почти и нямам намерение скоро да я отказвам. Аз бих те посъветвала да не се опитваш, защото ще почне рев, защо единия има, а другия не. При нас е така с пиенето на мляко вечер - опитвах с променлив успех, последният хит е да иска да пие с биберон и тя. Надявам се да се откажат заедно:)))

# 702
  • София
При нас не е имало проблем с биберони, защото баткото никога не е цокал залъгалка, а бебето като стана на 6 месеца започна да я дъвче и отпадна от самосебе си. При нас драмата беше с кърменето в тандем, отказах баткото преди 4 месеца. Тогава ми се струваше мисията невъзможна, поради същата причина - вижда, че бебето суче. Той беше на 1г и 8-9м като започнах да му обяснявам, че това е бебешко задължение, че той вече е голям като тати и че бебето няма да може да порасне ако суче и той. Около 2 месеца му го обяснявах, но въпреки това като спрях да му давам той плачеше истерично...три дни. След това спря да плаче, но пак искаше плахо и така е до днес. Точно в този период бях изключително грижовна към него, гушках го, купувах му любими неща, постоянно му показвах колко го обичам. Може положението с отказването от бибката да е подобно, не знам, нека и други мами споделят.
Аз сега имам друга питанка: има ли шейни за породени/близнаци?

# 703
  • Sofia
тава със шейните е доста интерестно,никога не съм виждала. Ще се разтърся из нета!

# 704
Всяка шейна става за породени, стига зимните якета да позволяват да се натъпкат две деца - имам сестра-близначка, познайте дали сме били с шейна за близнаци:))) hahaha

Общи условия

Активация на акаунт