ВИДИНските дами на лаф са се събрали !!! (27)

• 62 398
  • 740
  •   1
Отговори
# 660
  • Видин
Didi, писах ти на лични Simple Smile

# 661
Здравейте мацки, гледам, че отдавна никой не е писал, но реших все пак да попитам за мнения за педиатри (кадърни и разбиращи си от работата), тъй като ми предстои раждане и да се запозная по въпроса? Благодаря предварително за отговорите!  Wink

# 662
Опасявам се само да не съм пристрастна. Педиатъра при, който сме ние ми е бил и мой педиатър на времето. В момента е и ДЖИПИ, казва се доктор Ванчева, в поликлиниката и е кабинета, където беше старата педиатрия. Винаги се е отнасяла с разбиране към желанието ми за кърмене, късното захранване, не дава на всяка цена антибиотик, ако не разбира нещо веднага дава направление за специалист или ако е по- сериозно изпраща в София, при едни от най- добрите специалисти в областта, от която имаш нужда.

# 663
  • ВИДИН, 10 км след края на света
Ние сме при Мушанов, и той раздава направления без проблем Simple Smile

Схемата му за захранване също беше удачна, обяснява всичко подробно на всеки етап  Peace

# 664
  • Видин
Ние сме при Вълчева Peace Много съм доволна. Още от началото се разбрахме да не дава излишни съвети. Ако се интересувах нещо питах и ми беше обяснявано. Също съм привърженичка на кърменето и тя ме подкрепяше, не ме е карала да давам сокове от 2м., пюрета от 3м. и т.н. Много е внимателна и обръща внимание на всичко. До сега нямам оплаквания.
АБВ1, всеки ще ти даде различно мнение. А и както за всеки друг лекар и тук едни ще хвалим един лекар други пък няма да са доволни. При Вълчева друго хубаво, е че няма все още толкова много пациенти и не се чака много, както например при Елисеева. А и работи в болницата в Неонатологията и почти всеки ден е на разположение.
Бетонче, виждам че си имаш нова лентичка. Честито и лека и безпроблемна бременност с пухкав и ревящ финал Hug
Така и така пиша да ви питам. Някоя има ли от онези пояси за бебета, които са с място за крачета. Ще ходим на море септември, а не ми се дават 20лв. за нещо което ще ползваме 3 дни. Ако някоя има и би ми го дала на заем, ще съм много благодарна Heart Eyes Blush

# 665
Много ви благодаря за отговорите, ще се опитам да посъбера още информация, иначе сте прави, че всеки човек си има своите предпочитания и субективизмът в случая нямам как да бъде избегнат. А и все пак важното е всичко да е наред и да не се нуждаем много много от услугите на лекарите. Хубав ден на вас и отново благодаря.  Wink

# 666
И голямото дете ми е при д-р Пламенка Вълчева,и малкото.Аз съм доволна от нея-за щастие сериозни проблеми сме нямало,в събота когато и звъня ми е вдигала или връща обаждане,за разлика от личната която от петък си изкл.телефона

# 667
Здравейте на всички видински мами !
Аз съм от Ямбол, пиша ви по повод този поп във вашето видинско село Покрайна, моя свако се интерсува от отеца, който лекува, можете ли да ми дадете някакъв адрес или телефон за връзка с него и знаете ли дали има хотел или къща, където може да се преспи там?

# 668
Здравейте! Искам да попитам във Видин прави ли се Биохимичен скрининг, т.е троен тест за Синдром на Даун при бременост? Предварително благодаря   bouquet

# 669
  • Видин
Здравейте на всички! Гледам че не е писано от доста време в темичката! Аз реших да пиша и да споделя с вас как в последната една година на два пъти ми се случва да получа в пъти завишени резултати на хормон направени в МЦ Биомед. Миналата година когато си изследвах пролактин се оказа че е три пъти над нормата при което ми се завиши дозировката на достинекс и хормона падна под долна граница което е също доста опасно, впоследствие се оказа че може би е било лаб.грешка. Тази година реших да ги пусна пак там и се оказа че е два пъти завишен, но този път реших да го пусна още един път преди да предприема каквото и да е и в другата лаборатория се оказа не само че не е завишен но си е в нармата. Сачо че второто изследване аз трябваше да си го платя , а то не е малко като изследване. Явно това целят и в МЦ Биомед, да карат хората да си плащат!

# 670
И аз миналата година изследвах какви ли не хормони, включително и пролактин. То взимането на проба изисква майка си и баща си, сутрин рано, на гладно, на жадно, след 8 часа сън, ама спокоен сън... Па там да не си в стрес от теста... аз само като видя иглата и всичко свърши Simple Smile Правих референтни тестове за моя сметка във всички възможни и невъзможни за Видин лаборатории, с идеята да получа някакъв свестен резултат. Наистина в Биомед имах сгрешен тест за хормони, и от там и лекарка си ми каза да го направя на друго място, и така няколко месеца подред.
Иначе вече мисля, че на наша почва се правят всякакви скрининги и изследвания (въпроса е че повторение и сравнение му е майката, вода от 2 кладенеца поне да се донесе) Simple Smile

# 671
  • Видин

Куши аз съм с висок пролактин и микроаденом от 6 години и го изследвам постоянно, и повярвай за мен вече съм си намерила лабораторията коята дава верни резултати. Пролактина си го изследвам минимум 4 пъти в годината като спазвам да едно всички условия. Но последния път сега като го пуснах в Биомед нямах възможност поради ограничено време да ида другаде и го пуснах в Биомед понеже ми беше найблизо, за което съжалявах после. А немисля всеки път заради грешни резултати да давам по 16-20лв. допълнително. Помежду другото в София и някои други градове преди изследването лежиш в лабораторията поне 30минути преди взимането на кръв за някои хормони.

# 672
То да е само 16-20 лв добре ще е, но на мен толкова ми бяха объркани и неподлежащи на коментар резултатите, че накрая си платих и скенер в болницата, ама здраве да е. Наистина всяко изследване си има определени изисквания и критерии, но малко се знаят и се спазват.

# 673
  • Видин

16-20лв е цената за един хормон само. А другите изследвания са така да се каже екстри, които една част поема уж касата а другата част поема пациента. На мен тази година поредния ЯМР ми се отпусна от касата безплатно, но трябваше да си платя контраста 150лв. Но както казваш ти здраве да е, лошото е че здравето на хората стана бизнес за други хора.

# 674
Здравето винаги е било бизнес за някои хора, но страшно е, когато се злоупотребява и зорлем се изкарват хората болни  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт