Букурещ - интересно и любопитно?

• 66 689
  • 272
  •   1
Отговори
# 105
  • Варна
Много не успях да те разбера...

Апартаментът, който бяхме наели е на 15мин пеша от Стария град, в който са съсредоточени много заведения и барове, нощен живот и т.н.

Пак там е Новотел-а, но той май е доста скъп
http://www.booking.com/hotel/ro/novotel-bucarest-city-centre.bg.html

Има и други хотели в района, но всичките ми изглеждаха скъпи, минимум 4 звезди и доста от тях 5 звезди.

Но, ти не искаш в този район, така ли?

Пак препрочетох поста ти...искате да спите в Стария град? Но той е съвсем малък и аз не съм виждала хотели там, освен онези за почасови услуги Simple Smile Всичко там е заведения. Освен това е доста шумно до късно нощем.

# 106
Много не успях да те разбера...

Апартаментът, който бяхме наели е на 15мин пеша от Стария град, в който са съсредоточени много заведения и барове, нощен живот и т.н.

Пак там е Новотел-а, но той май е доста скъп
http://www.booking.com/hotel/ro/novotel-bucarest-city-centre.bg.html

Има и други хотели в района, но всичките ми изглеждаха скъпи, минимум 4 звезди и доста от тях 5 звезди.

Но, ти не искаш в този район, така ли?

Пак препрочетох поста ти...искате да спите в Стария град? Но той е съвсем малък и аз не съм виждала хотели там, освен онези за почасови услуги Simple Smile Всичко там е заведения. Освен това е доста шумно до късно нощем.

Явно нещо не можем да се разберем с теб  Laughing Та, искам място, от което спокойно да си обикаляме заведения пеша, останах с впечатление, че трябва да търся в Стария град ( грешно  Laughing )

Сега ще питам един приятел от Букурещ за такова заведение Simple Smile

Много благодаря предварително   bouquet

# 107
  • Варна
Значи правилно съм те насочила за района  Peace

Дано някой друг се включи с още предложения за спане.

# 108
Значи правилно съм те насочила за района  Peace

Дано някой друг се включи с още предложения за спане.

bouquet

# 109
  • Варна
Сетих се за заведението с релси и потърсих в пътеводителя - няма такова.
Обаче, намерих заведение, където предлагат кафе от канабис  Mr. Green и едно друго, помещаващо се на 18-я етаж на най-високата им сграда, но не е в центъра.

# 110
и моят приятел не се сети за такова заведение Rolling Eyes

# 111
Сетих се за заведението с релси и потърсих в пътеводителя - няма такова.
Обаче, намерих заведение, където предлагат кафе от канабис  Mr. Green и едно друго, помещаващо се на 18-я етаж на най-високата им сграда, но не е в центъра.

и моят приятел не се сети за такова заведение Rolling Eyes

Било до Gara De Nord разбрах. Ще го търсим като отидем там  Peace

Благодаря много за помощта   bouquet

# 112
и ние решихме да я пробваме тази доста популярна дестинация напоследък Букурещ-Синая-Пелеш по Великден. Някакви насоки и препоръки? Какво да видим? Да носим? От къде купувате леи?
Ще сме с организирана екскурзия.

# 113
  • Русе
И ние мислим тази пролет, но може би чак май месец, че да се постопли, там е доста високо и студено. Тепърва ще оглеждаме за хотел. Леи купуваме от Русе, има във всяко бюро. Но иначе в банките.

# 114
  • Варна
В Синая е студено, да. Назад в темата съм писала в кой хотел спахме август месец и сме доволни или май беше в другата тема. Ако някой се интересува, ще изровя поста си.
Леи купуваме или от тук или от там.

Препоръчвам, ако имате време да се качите с лифта, който тръгва от самата Синая, преминава над къщите и се качва на кота 2000. Много живописно и красиво. Това е, ако сте любители на такива преживявания.

# 115
  • Русе
Открит или закрит е лифта? Пропуснала съм, че има, но ми се иска да е кабинков заради децата. Качвали сме се на открит на Снежанка, но е кратък, а този не знам.

# 116
  • Варна
Кабинков е.

Преди две години, когато ходихме, знаех че, тръгва от града, но не успяхме да намерим от къде точно и се качихме с колата до понагоре и от там хванахме друг.

Този, който тръгва от града е този.

Ние се качихме на този, който стига до кота 1500 и от там се качихме на друг до кота 2000 е платихме втори път. Някакви такива са ми спомените.

Горе на 1500 видяхме зеления и за него ни казаха, че идва от града и до колкото помня той се качва до 2000 и няма прикачване и доплащане, но забележи, че е за повече хора.

Това беше преди две години, може до сега да има промяна в нещата.

Аз съжалявам, че не го намерихме и да минем с него над градчето, защото после видяхме въжетата и минават много близко над покривите и сигурно е интересно усещането, все едно ще си закачиш обувките в нечий комин Simple Smile

# 117
И аз да се включа  Simple Smile. Румъния за нас е много добра дестинация - достъпна и като местоположение и като стандарт. Леите в чейнджа преди Дунав мост струва.ха колкото от банката.
Вие след като сте организирана екскурзия не знам колко време ще имате свободно, но в Букурещ горещо препоръчвам Хард рок кафе /единствено в Източна Европа/ и парка в който се намира-Херастрау- любимо място на румънските столичани. Там сигурно ще отидете заради музея на селото.
Останалите неща сигурно ще ви ги покажат.
В двореца Пелеш много приятна изненада/ си купете пълния билет за всички етажи.

# 118
  • Русе
missNoir , мерси за лифта, супер е и че двата са кабинкови, определено ще пробваме поне единия, но ще търсим зеления Wink. Ние ще бъдем няколко семейства с коли, не организирано с фирма.

zhorchy, няколко пъти ходим до Букурещ, но така и не стигаме до Хард рок кафе, ама то и с децата, не си струва. Някой път само големи като ходим Wink.

# 119
Не знам колко са големи децата, но нашия син му беше супер интересно да гледа вещите на известните, а и ние отидохме след обяд. Не случайно препоръчах и парка .

Общи условия

Активация на акаунт