Забелване на пишлето или не?

• 248 879
  • 1 153
  •   1
Отговори
# 150
Не знаех, че секретът се образува от забелването. Но защо тогава има дечица, които изобщо не са забелвани и се е стигнало до хирургическа намеса, защото са имали проблеми? Аз лично познавам такива деца и майките им горчиво съжаляват, че не са ги забелили, докато са били мънички? Не се заяждам, просто питам, защото не съм информирана, за което съжалявам.

Този секрет се казва "смегма", ето:

"Смегма (на гръцки: σμήγμα — кожна мазнина) е смес от секрета на мастните жлези на главичката на пениса или клитора, мъртви клетки от епителната тъкан и влага, която при недостатъчна хигиена на половите органи се натрупва и след време става видима с просто око.

Смегмата има белезникав цвят и остър неприятен мирис. Образуването на смегма е присъщо на всички млекопитаещи. В нея бързо се размножават безвредни за организма бактерии."

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%BC%D0%B5%D0%B3%D0%BC%D0%B0

# 151
  • София
Не знам, тук всички са много информирани, обаче аз започнах да забелвам леко по време на баня моя син като беше на 1 месец и сега вече е напълно забелен. Оказа се, че моя баща и чичо, както и всичките първи братовчеди на майка ми са били забелвани постепенно като бебета и докъм годинка са били напълно готови- говоря за мъже набор 50-ти-65-ти.

В момента модата е да не се пипа въобще /и да се стиска палци да няма проблеми/, или да не се пипа въобще, но да се иде на хирург към годинката на детето /и то да реве две седмици след това, или да се действа постепенно, като мен, без болка за детето, като последното има модификация- педиатърът забелва ударно веднъж в месеца, родителите почистват забеленото през останалото време. Това в България. На Запад преди директно са ги обрязвали, сега след 11.09. май не.

# 152
На Запад преди директно са ги обрязвали...

Няма такова нещо.
Може би турските емигранти със сигурност и към днешна дата ги обрязват. Ако тях имаш предвид - ок.
Но на масовият западноевропеец от години, та досега пишката му не е пипана.
Тамошното разбиране е - не се пипа.

# 153
Тоанто, ако беше информирана, щеше да знаеш, че този секрет започва да се образува със забелване. Един вид Природата протестира и отговаря на посегателството.

Като чета, направо зле ми става на какви гаври подлагат някои майки децата си  ooooh! Дано тази варварщина лека полека се изкорени, ама като знам колко прост народ има...  Tired

Това,че някой е решил да забелва не означава,че е варварщина.Всяка майка има своя избор.Браточвед ми е имал проблеми вследствие на незабелване,така че аз си направих моя избор.Недей да правиш такива остри коментари.Ясно е,че няма точно определено ДАЛИ ТРЯБВА ИЛИ НЕ,всеки избира сам за или против.

# 154
Ами, то майката може да реши и да поокълца някоя част на бебето си, да му сложи пиърсинг на пъпа, на веждата, да не го храни и всякакви други неща, които майката може да ги реши, но които не са правилни, нали? Няма какво да се избира. Има правилно и неправилно. И това, че някой избира неправилното, не означава, че това го прави правилно.
Не може по цял свят да не се пипа, а само в БГ да се забелва и да е правилно, не мислиш ли?
И ако трябваше да се забелва, защо ли пък момченцата щяха да се раждат така изобщо? Ама ние сме по-умни от Природата, разбира с,е тя е в дълбока грешка и дай да забелваме веднага след раждането. След това се започва със смегмата, срастванията и големите проблеми и темите - помощ.
Съжалявам, че съм по-остра в иказванията си, но просто недоумявам, човек, който има достъп до компютър и е достатъчно грамотен да чете, не седне да се информира.
Но знам, че е по-лесно да се слушат бабите и неграмотните педиатри, отколкото да направим правилния избор. Но децата са си ваши, проблемите си ги създавате вие. Аз само споделям мнение и пазя сина си от подобни гаври.  Simple Smile

# 155
  • София
 Блонди, не знам защо сте толкова груба и крайна, кому е нужно?  Аз бях от незабелващите и съм разказала до къде стихнахме. Да, за нероден Петко знам, че ще постъпя по друг начин.

# 156
Не обвинявам никого, всеки сам преценява. Просто не знам източници (достоверни) в полза на забелването. Не знам в други държави да забелват. Защо? Само в Бг ли сме открили топлата вода? Едва ли  Simple Smile

# 157
Забелвам пилето на малкия, тъй като имах проблеми с баткото и се наложи да му го забелва уролог вече като голям, което за него беше доста болезнено.

# 158
  • София
На Запад преди директно са ги обрязвали...

Няма такова нещо.
Може би турските емигранти със сигурност и към днешна дата ги обрязват. Ако тях имаш предвид - ок.
Но на масовият западноевропеец от години, та досега пишката му не е пипана.
Тамошното разбиране е - не се пипа.

Нямам никакъв досег до турски емигранти хихихи, просто съм гледала Сексът и градът, където необрязан любовник на някоя от палавниците беше обект на обсъждане именно заради това, че е изключение...От прочетеното в американски книги съм останала с впечатлението, че мъже от поколението, родено 60-те или 70-те по-скоро са обрязани...Та така де...по-скоро литературни са ми впечатленията  Mr. Green

Блонди, има теми за помощ и по точно противоположните причини. И не е вярно, че в цял свят не се пипа- мюсюлманите все още живеят сред нас. Ето- прочела съм и съм информирана...нали съм бг мамма  Joy

# 159

Блонди,явно че има и жени,които са си изпатили и не са една или две.По-добре не се опитвай с един груб коментар да си наложиш мнение.
Ами, то майката може да реши и да поокълца някоя част на бебето си, да му сложи пиърсинг на пъпа, на веждата, да не го храни и всякакви други неща, които майката може да ги реши, но които не са правилни, нали? Няма какво да се избира. Има правилно и неправилно. И това, че някой избира неправилното, не означава, че това го прави правилно.
Не може по цял свят да не се пипа, а само в БГ да се забелва и да е правилно, не мислиш ли?
И ако трябваше да се забелва, защо ли пък момченцата щяха да се раждат така изобщо? Ама ние сме по-умни от Природата, разбира с,е тя е в дълбока грешка и дай да забелваме веднага след раждането. След това се започва със смегмата, срастванията и големите проблеми и темите - помощ.
Съжалявам, че съм по-остра в иказванията си, но просто недоумявам, човек, който има достъп до компютър и е достатъчно грамотен да чете, не седне да се информира.
Но знам, че е по-лесно да се слушат бабите и неграмотните педиатри, отколкото да направим правилния избор. Но децата са си ваши, проблемите си ги създавате вие. Аз само споделям мнение и пазя сина си от подобни гаври.  Simple Smile

Но не е ясно и че твоите методи са най-правилните-ЗА ТЕБ ДА,ЗА ДРУГИ НЕ.
А и относно изказа "неграмотни педиатри",та когато се разболее детето ти май точно при тези неграмотните го водиш или четеш какви лекарства пият Англия,Франция и т.н.
Не е гавра да се погрижиш за детето си,така както смяташ за добре,гавра е нехайството.
За мен и много жени е нормално,за теб и много други не е...Хора всякакви,но имахме и коментарчета на майки,които са си изпатили.

# 160
  • София
  По повод другите държави и обрязването ще споделя инфо от първа ръка  Mr. Green Моя приятелка живее от 10 години в Германия, през които е имала няколко гаджета, все германци на възраст между 20 и 30,35 години и всички са били обрязани. Та така, според мен всеки може да спори за своята истина и ничия друга, а ако е и с нормален тон може да сме си полезни  Peace

# 161
  По повод другите държави и обрязването ще споделя инфо от първа ръка  Mr. Green Моя приятелка живее от 10 години в Германия, през които е имала няколко гаджета, все германци на възраст между 20 и 30,35 години и всички са били обрязани. Та така, според мен всеки може да спори за своята истина и ничия друга, а ако е и с нормален тон може да сме си полезни  Peace
С нормален тон ще сме си полезни,но с грубия тон може и да се наложим  hahaha явно се използва този метод,когато не ни чуват,това си е присъща българщина

# 162
Ева, твоята приятелка те е излъгала.
Или е спала с араби емигранти, или с турци.
Германците, независимо дали на 3+ или на 30+ са необрязани.

И да, в САЩ допреди 10-тина години обряването на момчетата, независимо от вероизповеданието е било като задължително. Вече практиката е зарязана. В името на природата и непипането.

# 163
И при германците има обрязани,бившия ми е германец  Naughty

# 164
Да, като изключение има. Естествено.
Но не е правило. Пък и тази приятелка да попада все на изключения не ми се вярва Laughing.

Lawles, извинявай за въпроса, но ти гей ли си?
Пишеш "бившият",  профилът ти е на мъж. Затова питам.

Общи условия

Активация на акаунт