Забелване на пишлето или не?

• 251 677
  • 1 153
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Готина тема, аз се боря с мойто мъж,да не мъчиме повече детето...
Педиатърката на малчо последно го забелва когато малкия беше на 6 месеца, сега е още недозабелен а е на 2 годинки, аз съм против тази инквизиция, но...
та сега дребния си играе с атрибута доста успешно и гледам сам си го забелва лека полека,ядове нямаме/пупу/. Grinning
А пишлето ми бяха казвали да го слагам нагоре,когато слагам памперса...но отдааавна се отказах и от това.

# 361
И аз не знам за мъж самозабелил се при мастурбиране на 12години,ако има такова чудо да си признае,знам само за проблеми на големи момчета дето майките им не са реагирали о време.
Привет! Какво чудно има,това са нормални неща.Това става постепенно...а не изведнъж на 12.Самопознаване се нарича!...Вие жените също имате перпуциум,на клитора...но не го забелвате,нали? newsm78

# 362
  • София
А питай майка ти на теб правилили ли са ти нещо като бебе или не и после ще си говорим.

# 363
Разбира се че съм я питал.Нищо не са ми правили,няма и за какво.

# 364
  • Някъде по Дунава
След много размисъл и четене по темата с таткото решихме да не забелваме.

# 365
  • в рока
Я да попитам нещо не съвсвем по темата.На колко години на момченцата започва да им "става".Имам приятелки с момченца по на 3,4 години и когато им се допишка,бубата щръква Simple SmileА при моето момченце (5г)не е така.Има ли причина да се притеснявам?

# 366
Ами при моя син също става така когато пишка и си я пипа с ръка и тя щръква. Ами незнам дали е притеснително, но защо не споделиш поне с педиатъра  Thinking. И никога ли не си я виждала бубата щръкнала, в смисъл аз от много малък като съм му сменяла памперс например и съм я виждала така понякога.

# 367
  • в рока
Виждала съм я леко щръкнала 2,3 пъти(ама аз не съм се и вглеждала досега).Той не си играе с нея.Иначе си я забелва сам вече.В някои сайтове пише ,че е нормално към 5,6 години.Ще споделя с педиатърката

# 368
  • Варна
Моят син "вдига самолетчето" от двумесечен. На всяка смяна на памперса (все си мислех, че се кани да се изпишка, но е било това причината). Наскоро поразреди.

# 369
От бебе става така. Сега по-често, особено като е гол, ръцете му все там и така му става.

# 370
аз съм против тази инквизиция, но...

Каква инквизиция, госпожа?  Така и така трябва да се забели. Дали той ще го направи сам или майката  леко и нежно.

# 371
Не трябва,госпожата е права...инквизиция си е...против природата...Разберете го! Замислете се ,защо се раждат децата със залепнали пишки...!

# 372
Не трябва,госпожата е права...инквизиция си е...против природата...Разберете го! Замислете се ,защо се раждат децата със залепнали пишки...!

За да има за какво педиатрите да се заяждат Mr. Green , а майките да се гордеят колко рано и бързо са забелили достойнството на мъжлето.
Горките дечица Confused .

# 373
  • София
Горките деца, наистина!

# 374
  • Sofia
Искам и аз да споделя моя (горчив за сега) опит.
Аз много се колебах кое е правилното - 50/50. Вътре в мен усещах, че това е нещо много нередно - наистина как е възможно всички мъже да се раждат дефектни!!! Но всички около мен постоянно ми опяваха как трябвало да се направи и то по-отраничко, че да не травмира детето - мъжа ми , свекървата, педиатърката, братовчедките ми с момченца, а бе аз не чух едно мнение "против". Най-вече ММ ми обясняваше как на него са му го направили когато вече е бил по-големичък ( може би на около 6-7г.) и си спомнял, че било ужасно и боляло много, но било еднократно и край. И си казах, аз неуката трябва да се доверя, особено след като педиатър ми го е казал - все пак това ѝ е работата. И се стигна до там, че преди няколко дни, след като мъничето навърши 6 месеца ѝ го заведохме... и тя го забели  Cry! Няма да казвам какъв рев и какво пищене беше - ние буквално го одрахме жив. После през целия ден рев и истерия всеки път като пишка и нищо не може да го утеши.
На другия ден на сутринта тръгвам да му сменям памперса (който по принцип сутрин е препълнен)... абсолютно сух, нито капка урина. 6-месечно бебе да се стиска да не пишка - някакъв абсурд. Погледнах му пишката и щях да получа нервна криза - оток, червена и с удвоен размер. От там бегом при уролог, антибиотичен крем... Защо никой не ме беше предупредил какво се случва след това... #Cussing out
Не мога да ви опиша как се чувствам - невероятно виновна ( трябваше да прочета повечко преди да се съглася, но как можех да предположа - ужас, аз дадох моето съгласие), сега съм два пъти по-притеснена (сега след като пишката му вече не е залепнала, какво ще го предпази от възпаления?, какво ми гарантира, че няма да се получат неправилни сраствания, за които на по-късен етап да се налага хирургическа намеса?) да не говорим за чувствата, които изпитвам към добронамерените ми съветници  #2gunfire
Защо го позволих, защо не оставих Природата да си свърши работата. А ако се беше получила някоя инфекция заради незабелване - тогава ДА, трябваше да има манипулация, но здраво пишле ние зорлем да го възпалим Cry.  И все пак - едва ли всички "незбелени" мъже получават инфекции. Никой не е застрахован от инфекция, независимо къде по тялото.
Извинявам се за дългия пост, но не мога да си намеря място от самообвинения, направо ми се реве.
Колкото и да чета мнения на майки, които са ЗА забелването, и да си казвам, че все пак сме избрали по-малкото зло... нищо не може да ме убеди, че това, което причиних на детенцето си беше правилното решение.

Общи условия

Активация на акаунт