Забелване на пишлето или не?

• 251 680
  • 1 153
  •   1
Отговори
# 375
muguet, при незабелени пишлета в 98% от случаите възпаления и проблеми се получават от неправилни опити за забелване. Това "срастване" е точно за това - да предпази главичката на пениса от замърсявания, защото децата на тази възраст освен да пишкат, друго не правят и на тях оголена главичка не им трябва.

При мъжът ти аналогичен случай - изобщо не е трябвало да го забелват на възраст 6-7 г. Или са му намерили булка и е трябвало да изпълнява някакви .... задължения? Нормално, и правилно е, главичката да се забели с навлизането на пубертета, когато има реална вероятност да се случи полов акт.

Както е химена при момиченцата - предпазва влагалището от замърсявания, има съвсем лек отвор, колкото да изтича М. кръв в началото на пубертета. Когато започне полов живот химена се разкъсва и толкова.

Дано бързо се оправи всичко и да няма сериозни последствия. Ако пак се затвори кожичката, вече се води вторична фимоза и наистина ще трябва да го следите, но задължително намери уролог на детето, който да е против забелването и това да става само, когато наистина има нужда.

# 376
  • София
Не разбирам защо не забелвате постепенно, а го правите изведнъж. И двамата ми синове не са проплакали, а работата я свърших аз, без бабички и лекари. Нямаше оттоци, кръв или нищо такова.

# 377
  • Sofia
Не разбирам защо не забелвате постепенно, а го правите изведнъж. И двамата ми синове не са проплакали, а работата я свърших аз, без бабички и лекари. Нямаше оттоци, кръв или нищо такова.
таткото започна да го прави откакто се прибрахме от родилното, но според педиатърката, не било достатъчно, тя трябвало да я оправи

но сега, колкото повече чета, се чудя, не защо не сме го направили в домашна обстановка, а защо въобще го направихме, както писах - кожичката вече е отлепена, предпоставка за инфекции и сраствания.

Последна редакция: сб, 17 авг 2013, 20:32 от Botten Mary

# 378
  • София
muguet станалото-станало,стига се тормози, сега всеки ден дърпай главичката и мий с водичка и няма да има проблеми. Не пишеш кога е станало това, ако е още възпален пишока компресчета с риванол може да правиш.

# 379
  • София
таткото започна да го прави откакто се прибрахме от родилното, но според педиатърката, не било достатъчно, тя трябвало да я оправи
Много й здраве, децата ние сме ги носили и родили и решаваме за тях- забелване или не, и съответно как и кога. Всякакви агресивно месещи се персони, били те и лекари, режа веднага.

# 380
  • Sofia
muguet станалото-станало,стига се тормози, сега всеки ден дърпай главичката и мий с водичка и няма да има проблеми. Не пишеш кога е станало това, ако е още възпален пишока компресчета с риванол може да правиш.
благодаря за подкрепата - имах нужда

# 381
muguet, съжалявам за преживяното  Hug от сега нататък не се доверявай сляпо на съветници, потърси инфо и се съобразявай с интуицията си  Hug Пробвай да го изпишкваш в леген или корито с топла вода, като го потопиш там веднага след сън и на всеки 30 мин регулярно докато пишлето заздравее
Скрит текст:
Преди около 3 месеца моето момче, когато се радваше на нещо и започваше да ръмжи много странно, все едно гърдичките му свиреха. Тогава всички роднини ми казваха, че нещо му има на детето и аз го заведох в друг град на частно при педиатърка, която е и хомеопатка и специалист ехографии. Много я хвалеха, а аз тогава нямах никакво доверие на бившето педи. Заведох го там да го прегледа цялостно и тя започна да гледа уши, гърло, да слуша гърди и т.н. Опипваше стомаха, органи ли какво гледаше и се насочи към памперс зоната. Аз и казах веднага да не пипа, че не забелвам, обаче тя понечи да му отвори пишлето. Няколко пъти повторих НЕ, НЕ и я пляснах през ръцете  Embarassed  отместих ги, много грубо от моя стран, даже някой моменти ми се губят, но не и е там работата особено след като аз не желая. По пътя навръщане мъжо много се базика с мен, но съм доволна, чене позволих на оная да ми забели детенцето

# 382
Ако не се забелва ,ще мине и ще си залепне пак!

# 383
  • Sofia
Да знам, въпросът е как ще залепне и да не си навлечем по-големи неприятности. Хванали сме се на хорото, ще трябва да го изкараме до край.
Единствено се надявам да е било за негово добро

# 384
Продължавайте с инквизицията,за негово добро(по вашите думи)!

# 385
Да знам, въпросът е как ще залепне и да не си навлечем по-големи неприятности. Хванали сме се на хорото, ще трябва да го изкараме до край.
Единствено се надявам да е било за негово добро

Ще залепне пак и после ще я отлепват със скалпела. Следя темата от години и доста от тези, които не забелваха, после се оказаха в Пирогов за рутинна операция. Като на 3 години вземе да смърди и да пищи като пикае, щеш не щеш отиваш на лекар и вече няма как да чакаш от само себе си да се разлепи.

# 386
Да, това е най-голямата глупост - педиатърката го забелила, ама те го оставили пак да залепне.

# 387
Кожата залепва отново,защото природата се опитва да поправи грешката(да я компенсира)това е защитна реакция на организма.Който разбрал ,разбрал....който не е ...да дере... Sad

# 388
" Драла " съм без никакъв проблем. Но при много недрали наистина имаше проблеми и Пирогов.

# 389
Всяка пишка е различна,не ги слагайте под общ знаменател.Някой се забелват лесно,други по трудно,трети са с фимоза.Като общо правило там не бива да се дърпа,забелва,оголва...пишката е в процес на растеж и се променя постоянно.Няма никакъв смисъл да се бърза.Единственната функция която трябва да изпълнява е ...да пишка...Дори детето да има фимоза,което е рядко заболяване,в тази малка възраст не може да се установи.Пишката е самочистващ се орган докато е залепнала.Естесвенно като детето поотрасне и е забелена по естествен начин,хигиената си е задължителна.От това по ясно не мога да го обесня   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт