Забелване на пишлето или не?

• 249 001
  • 1 153
  •   1
Отговори
# 990
Забелвах пишлето на големия ми син - след баня, много леко, внимателно и постепенно. Не е показвал признаци на болка и определено не мисля, че съм го изтезавала. Никога не е имал никакви проблеми. С малкият процедирам по същия начин.

# 991
  • Ямбол
А кой ти каза да го правиш?

# 992
Не ми каза да го направя, а ме посъветва педиатър. Срещнах достатъчно мнения "за"  и "против", за да реша какво да направя.

# 993
Kolkoto po rano tolkova po dobre nie zapochnahme ot dva meseca.za predpochitane dago pravish vuv voda dokata go kupish taka po lesno se otvarq I nego boli.ako nesiq otvarqla do Sega purviq  put shtego zaboli daje moje  da  prokurvi leko no tova danete pritesnqva sled tova moje da svarish malko smradlivka I dago potopish.I vs shte e nared pri men deistva

Последна редакция: вт, 12 яну 2016, 02:11 от AnMary

# 994
Като чета изобщо не знам, кое му е толкова страшното че чак има и цяла тема за това Grinning Аз го забелвам от първия месец и е елементарно, без болка, без кървене и какво ли още не, лесно и постепенно главичката излиза сама. А колкото до това дали трябва или не трябва - на мен педиатърката ми ми каза, че ако не се покаже хубаво главичката до 6 месец трябвало да го заведа на лекар дето да ги цепне (принудително да му я забели) и това със сигурно боли, така че разбираемо е да я забелвам аз, защото не бих понесла и една сълза в очите му Sad

# 995
Много сте зле, ей ooooh! Четете бе, коне с капаци! Горките ви синове, забелвайте смело, че и на хирург ги водете!

# 996
Много сте зле, ей ooooh! Четете бе, коне с капаци! Горките ви синове, забелвайте смело, че и на хирург ги водете!

И защо горките? Нито плаче, нито се дърпа, че даже му става на кокалче и се хили  newsm78
Нямам специално мнение по тази тема, но като тръгнах да го забелвам и беше събрало нещо бяло като гной, мисля че като го почиствам това нещо е по-добре отколкото да му седи и да се трупа... не знам аз нямам проблем с това, но някои дето им е трудно или ги боли бебоците не мисля, че има лошо и да не забелват  Thinking

# 997
Бебета не се забелват, ненужно и излишно! Също може да се залепи отново кожата. Забелен пенис е нужен само при секс, на бебе явно не. Бялото е смегма, слепя двете кожи, не е мръсотия. В Европа не го правят, при нас е остатъчно и ненужно. Една забелен главичка изисква двойна хигиена.

# 998
Бебета не се забелват, ненужно и излишно! Също може да се залепи отново кожата. Забелен пенис е нужен само при секс, на бебе явно не. Бялото е смегма, слепя двете кожи, не е мръсотия. В Европа не го правят, при нас е остатъчно и ненужно. Една забелен главичка изисква двойна хигиена.

От къде да знам дали е нужен само при секс - не съм мъж и слава богу нямам пишка Grinning На мен достатъчен индикатор ми е, че детето ми не страда, а ако се забели да се показва кръгла хубава главичка не вярвам отново да се слепи, пък и за хигиената си му я почиствам всяка вечер с физиологичен разтвор, така че 100 процента няма как да зарасне отново

# 999
Природата го е измислила! Кожичката е за да предпази пишлето от инфекции докато бебето е с памперс. Не знам защо хората пак са решили,че е нужна тяхната намеса. До хирург стигат хора, които са започнали, но не са успяли и единствено са навлякли проблеми на бебешока. Естествено всеки сам решава и преценя, но аз познавам много хора, които не са ги забелвали и не са имали никакви проблеми...

# 1 000
  • Плевен
никога нищо не съм забелвала.мъжът ми е лекар и според него това повече може да навреди,отколкото да помогне.В момента сна ни е на 4 годинки и е забелен от 3 годишен,като той сам си го направи при махането на памперса.Сега при къпане го карам сам той да си го забели,а аз само мия.Децата се справят перфектно и сами,стига да им го позволим.А аз ако слушах моята педиатърка какво говори,да съм го отбила ран-рано,да съм го захранила на 40 дена със сок и т.н глупости.Та педиатърката не е критерий ..

# 1 001
  • Варна
От къде да знам дали е нужен само при секс - не съм мъж и слава богу нямам пишка Grinning
Ми вземи прочети, елементарно е... Като нямаш пишка и не разбираш за чий *** пипаш тази на сина си?

# 1 002
От къде да знам дали е нужен само при секс - не съм мъж и слава богу нямам пишка Grinning
Ми вземи прочети, елементарно е... Като нямаш пишка и не разбираш за чий *** пипаш тази на сина си?

Гледам го по съвети на по - възрастните, а и на педиатърката Simple Smile Ако седна да чета ще намеря хиляди различни мнения - не благодаря Simple Smile В крайна сметка всеки сам си преценява, това да не ме прави лоша майка  Laughing Laughing Laughing Но и аз съм една - понякога забравям, че тук всяка компетентна жена, изчела хиляди неща е най-добрата майка, на другите децата им за нищо не стават :X Само така както действате вие е най-правилно..

# 1 003
  • Варна
Не те карам да четеш форуми, а компетентни съвременни мнения на наши и чуждестранни лекари. Само в БГ се прави това забелване, в чужбина не са и чували за него. Само нашите момчета ли се раждат дефектни? Или в цял свят са некадърни и неуки и си увреждат мъжете като не ги пипат? Цепване от хирург на 6 месеца, боже мили! Помисли малко, сериозно ли смяташ, че природата е толкова калпава и е създала пениса толкова несъвършено и глупаво, че да се налага ние да се месим? Отговорът е очевиден според мен.... Залепналата кожа пази от инфекции, тя не е предпоставка за такива. А "гнойта", която си видяла е смегма, тя ТРЯБВА да е там, а не да се маха. Само това като прочетох и ми стана ясно колко компетентни мнения слушаш и следваш... Кой ти каза, че е гной това? Или сама си го измисли?

# 1 004
Месечинке, не се хабИ...Аз отдавна спрях да се ядосвам на тази очевидна варварщина. Само ми е жал за дечицата. Но какво мога  да направя....Синът ми е на две и половина вече и никога не съм го пипала. Няма и да пипна. Но то не се и налага, той се справя сам прекрасно.Коя съм аз, че да противореча на Природата и да се правя на велика? Забелената главичка наистина служи за секс. Е момче на 2 годинки и секс? Радвам се, че успях да убедя в правотата си доста мои познати с момченца и към днешна дата те не ги забелват. Наистина го няма никъде по света това...безумие. Само тук ние сме над природата и Бога....Всеки сам си преценявал, ок. Това не значи, че преценката е правилна.

Общи условия

Активация на акаунт