Някакъв ужас - акне

• 6 759
  • 45
  •   1
Отговори
Здравейте,момче съм на 18 години.
Имам много гнойни пъпки с черни точки ,зачервена кожа направо ужас.
Ходя на дерматолог ,който ми изписа сутрин измиване с Гарниер пюр 3в1,а вечер пак измиване с гарниера и след това Акне Аут Активния Лосион.
Кожата ми е мазна,сигурно за това ми предписа такива продукти.
Всеки ден ги ползвам тези продукти,намаляват масната секреция,Но пак ми излизат пъпки Sad
И най-гадното е ,че от изсушаването на кожата лицето ми е цялото в "кир" мъртва кожа....
Особено когато излезна от банята и се погледна в огледалото по брадичката където имам пъпки и кожата е зачервена отстрани един бял слой с няква мъртва кожа.
Направо не знам какво да правя честно ви казвам. В понеделник имам час при дерматоложката и ще говоря сериозно мен ми писна вече.

От тази кир по лицето от изсушаването не мога да си сложа и слънцезащитен крем който е задължителен,защото когато го сложа става още по зле (личи си още повече мъртвата кожа)

Пробвах да я изтъркам на места ,но не става покрай многото пъпки.

Кожата ми е зачервена,а не съм я пипал с пръс от както се помня.
Не си стискам пъпките никога и пак зарастват много бавно.

Мисля в понеделник да я питам за Зинерит.
Какво ще кажете за него (в моя случай)

Моляви помагайте ,че направо вече не ми се излиза от нас честно ви казвам....

# 1
  • София
Спри тези изсушаващи и агресивни продукти или поне не ги ползвай толкова често. Дехидратираната кожа започва да секретира още повече себум, за да компенсира, а това, заедно с лющенето, води до поява на още повече акне. Трябват ти по-нежни продукти, например органична козметика, при акне действат добре съставки като чаено дърво, мента, розмарин, салвия, лавандула, невен, лайка и др. Измиващият гел за лице не трябва да съдържа sodium laureth sulfate - много агресивен пенител, който води до дехидратация. Използвай 1-2 пъти седмично почистваща маска за лице с глина. Зинерит е добър продукт. Активните лосиони нанасяй само там, където има нужда, а не върху цялото лице. Това относно козметиката, но тя не е достатъчна да излекуваш акнето. Би трябвало твоят дерматолог да знае за Roaccutane.

# 2
  • София
Успокой се, като  начало!
Не си единствения, който има този проблем.
Както сам каза, отиди на дерматолог, може да имаш хормонален проблем.

Не ти пречи да си купиш Зинерит, но аз те съветвам да  си купиш Dalacin T - това е дермален разтвор за приложение върху кожата, около 6-7 лв. струва не съм сигурна.

Относно това, което ползваш и по-специално Акне аут е на спиртна основа и  силно изсушава,  предполагам, че затова ти се "лющи" кожата ( ползвай го по възможност на засегнатите участъци), или най-добре не ползвай подобна агресивна козметика. Ако имаш възможност се насочи към  мед.  козметика.

Можеш вечер преди да си легнеш да обтриваш лицето си със сода за хляб, и няколко часа да седиш с нея. Опитай се да не консумираш за известно време шоколад и какаови изделия, фъстъци,  както и кока кола.
От личен опит ти препоръчвам   Далацин Т

Не  се притеснявай, това може просто да е временно огнище, както и младежки пъпки.

Продължавай да спазваш хигиена, не е лошо да направиш няколко слънчеви бани, или 1-2  посещения на солариум.

Успех!

Последна редакция: сб, 02 юли 2011, 00:01 от Dessi_8313

# 3
Ами значи аз ходя при една дерматоложка от 2 години ..... само 1 път ме излекува и след лятото пак сичко на ново. Как да отида на солариум ,като се покажа на слънце и кожата ми става огнено червена....
В понеделник ще я питам за Зинерита и Далацина. Те могат ли да се ползват сега през лятото когато е доста топло?

# 4
  • София
crosser,може да ги използваш,няма проблем и двете са много добри продукти,кое ще избереш си е твой избор.
  Относно измиването и аз съм на мнение че Гарниер е много агресивен продукт,не бива да го използваш всеки ден,вземи си нещо по-лекичко,например на Авен измивният гел от серията Cleanance,антибактериалната на Себа мед,на La roche posay Effaclar или пък на Iwostin гелчето или пяната,те съдържат и зелен чай,който е споменала Serpentine

# 5
# 6
Може да смениш дерматолога  Peace Аз не съм имала като твоите пъпки по описание,но имах черни точки,започнах с 2 ходения в седмицата на хубав козметик,после по веднъж и накрая веднъж в седмицата и мисля,че за година и половина а може и по-малко лицето ми се оправи и до ден днешен.Според мен тези пъпки трябва да се чистят от козметик Peace освен някакви мазила ,изписани от дерматолог и спокойно ако се грижиш добре,всичко ще отмине  Heart Eyes

# 7
Бързо да я смениш тая дерматоложка. За първи път чувам дерматолог да изписва Гарние за хора с проблемна кожа  Shocked  Shocked  Shocked   При положение, че има толкова много и добра медицинска козметика.

Препоръчвам ти да си вземеш измиващия гел и нощния лосиона на Iwostin за мазна кожа + има един лосион, казва се Акнерин /малко трудно се намира по аптеките/, но прави чудеса.   Peace

# 8
  • вятър в маслините, вятър над хребета
"Ла Рош Позе" препоръчвам и аз, ползвам крема и измиващия гел, не че вършат чудеса, но помагат доста. А като си бил на дерматолог, не са ли ти изписали и нещо за вътрешен прием, акнето се повлиява от различни хормонални препарати доста успешно?

# 9
Ще гледам да обоснова всички мнения.

Крема на Ла рош го ползвах вечер и нямаше ефект,той даже не стоеше добре като го нанеса.
Пяната на себа мен в началото ми казаха да я държа 5 мин. и за няколко дена ми изгори кожата (изсуши я много) и стана на червени петна.

Слънцезащитния продукт на Bioderma го имам абсолютно същия,но като кожата ми е изсушена и има люспи не ме питайте как стои крема като се нанесе. А и той е с бял цвят и трябва да се размаже по кожата ,а с тези пъпки едвам лицето си пипам,не знам как го втривам даже...

Ами вътрешно ми е изписала Септилин на таблетки - пия го вече 3-4 месеца.

Това е по коментарите Ви .

# 10
crosser, ще може ли да снимаш пъпките за да видим за какво точно става въпрос? Не е нужно да си снимаш цялото лице, а само тази част, която е проблемна.
Аз също смятам, че трябва да смениш дерматолога.

П.П. Garnier също се продава в аптеките  Simple Smile
Не разбирам с какво се различават препоръчваните от вас продукти от другите, които също се продават в аптеките и как да разберем кое е медицинска и кое не е.
Хора, които се занимават с производство на козметика ви обясниха, че такова чудо като медицинска козметика няма, но вие продължавате да твърдите обратното. 

# 11
Козметик задължително, бързо ще се отървеш от пъпките. Аз имах 3-4 години акне, миналата година попаднах на добър козметик и след едно почистване лицето ми се изчисти от пъпки. Сега ми излиза пак по някоя пъпка ама то кожата си ми е доста мазна и затова.

# 12
  • София
Ще гледам да обоснова всички мнения.

Крема на Ла рош го ползвах вечер и нямаше ефект,той даже не стоеше добре като го нанеса.
Пяната на себа мен в началото ми казаха да я държа 5 мин. и за няколко дена ми изгори кожата (изсуши я много) и стана на червени петна.

Слънцезащитния продукт на Bioderma го имам абсолютно същия,но като кожата ми е изсушена и има люспи не ме питайте как стои крема като се нанесе. А и той е с бял цвят и трябва да се размаже по кожата ,а с тези пъпки едвам лицето си пипам,не знам как го втривам даже...

Ами вътрешно ми е изписала Септилин на таблетки - пия го вече 3-4 месеца.

Това е по коментарите Ви .
Пускал ли си си хормонални изследвания?

# 13
За козметик никога няма да го посетя - когато имах акне още в началото когато ме подхвана отидох за 30 лева и козметичката ме направи на маймуна. Някакво зачервено лице пълно с петна и неравна кожа ужас беше....
----------
Ами не,не съм си пускал хормонални изследвания.Как става процедурата ? Ако имам нарушения какво следва?

----------

Снимки бих качил,но нямам добра камера за да се види добре ситуацията...

----------

Да ви кажа защо не искам да сменям лекарката.
Още в началото когато ме нападна тази гадост бях много зле и отидох при нея Октомври месец.
Не помня точно как е бил курса на лечение ,но беше с продукти Акне Аут Лосиона,Гарниер 3в1,Авен Диакнеал и накрая Надиска крем. За 7-8 месеца лицето ми стана много добре само с тези продукти. Но лятото бях при една друга дерматоложка ,която ми изписа антибиотик Вибрамицин и бях с розово лице и направо ме беше срам да ходя по улиците.
Трябваше да ходя при нея през 2 седмици като всеки път ми изписваше по 3 лекарства по над 20 лева и за 2-3 месеца нямаше никва файда даже много по зле станах.

Затова се върнах при сегашната си дерматоложка ,за да и се доверя.
В понеделник ще поговоря с нея да сменим продуктите.

# 14
  • София
Дерматолозите обикновено изписват антибиотик, при мен имаше временен ефект. Като почистващо средство бих ти препоръчала измиващата пяна на Себамед за акнетична кожа. Много е добра, няма да ти се лющи кожата със сигурност, аз имам чувствителна кожа и такова пресушаване никога не ми е предизвиквала. Доста агресивни продукти ти е предписала дерматоложката и не се учудвам, че резултатът е такъв.

Общи условия

Активация на акаунт