Всякакви въпроси относно съдомиялните - 6

• 54 425
  • 771
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Моята почти нова йенска се счупи по краищата. Три дни чистя едни стъклени люспички, които не знам как са се озовали навсякъде. При ваденето от миялната е станало, но не съм сигурна как.
Взела съм сега на моята хубосница един препарат за профилактика Сомат, но мисля да измия първо и етажерките на хладлника. Мина ми и пошлата мисъл да сложа без препарат и щорите вътре  Embarassed , но ме е страх за съдомиялната...

# 691
  • Балчик
Мина ми и пошлата мисъл да сложа без препарат и щорите вътре  Embarassed , но ме е страх за съдомиялната...

hahaha Joy Еее, не, това вече е извращение. Joy

# 692
  • о`майна лунна нощ е
... дали голямо колкото това да напръскаш филтъра на прахосмукачката с парфюма си, за да се носи след теб хубав аромат, докато чистиш  Thinking Mr. Green

сори за офф-а.

Не съм имала проблеми с надраскани или счупени съдобе до сега. Чук чук на дърво.

# 693
  • София
Мина ми и пошлата мисъл да сложа без препарат и щорите вътре  Embarassed , но ме е страх за съдомиялната...

hahaha Joy Еее, не, това вече е извращение. Joy
Извращеие е силна думааа  Mr. Green По добре ми се види от джапанки  Joy

# 694
  • Балчик
... дали голямо колкото това да напръскаш филтъра на прахосмукачката с парфюма си, за да се носи след теб хубав аромат, докато чистиш  Thinking Mr. Green

сори за офф-а.

Между другото, това е идея на консултантите в Технополис. Laughing Или поне това практикуваха при демонстрации. Но идеята не е лоша. Пръска се не вътрешният филтър, а този, който е отвън, така се ароматизира и стаята. Peace

Geraldine, който си разбира от шега- разбира си.   bouquet А джапанки на кого му е дошла идеята да мие? Joy

# 695
Аз пък пръскам торбичката и така пак мирише. Или сипвам съвсем малко прах за пране.

# 696
  • София
Тук в темата съм го чела това за джапанките, но в стара тема ще да е било. Нямаше ли и за детско гърне тук скоро?   Grinning
Това за прахосмукачката още утре ще приложа.

# 697
  • о`майна лунна нощ е

Между другото, това е идея на консултантите в Технополис. Laughing Или поне това практикуваха при демонстрации. Но идеята не е лоша. Пръска се не вътрешният филтър, а този, който е отвън, така се ароматизира и стаята. Peace

Geraldine, който си разбира от шега- разбира си.   bouquet А джапанки на кого му е дошла идеята да мие? Joy

АА, не съм съгласна! Моя си е  Crossing Arms Копирали са ме .... откраднали са ми ноу хауто  Mr. Green Вкъщи имам толкова много парфюми наотворени, че често тези с изтичащ срок на годност се оказват пърфект ароматизатори като яхна прахосмукачката.

А по отношение на профилактиката на машините в домашна обстановка - освен почистването на филтъра, налага ли се и друго. Загледах се скоро в някакъв препарат за почистване на кафе машини и ютии /предполагам за отлагане на котлен камък, но подобно нещо за миялна не срещнах. Вързано ли е това със солта, която слагаме или ....

# 698
Тей... да си кажа мъката и аз...
Силиконова форма за мъфини... след поставяне в съдомиялнята (по инструкциите за употреба, трябваше първо в миялната да минат) и след приготвянето на кексчетата в тях - резултатът беше мъфини с ужасен вкус на химикали......... сякаш ядохме коктейл от течен препарат и гланц.. че и на ароматизатор ми блъскаха... бе ужас... някой да е имал такива подобни истории.. или е просто защото е първо ползване на формата?! или силикона се намирисва много при миене в миялна?!  #Crazy newsm78 Confused

п.п.

А по отношение на профилактиката на машините в домашна обстановка - освен почистването на филтъра, налага ли се и друго. Загледах се скоро в някакъв препарат за почистване на кафе машини и ютии /предполагам за отлагане на котлен камък, но подобно нещо за миялна не срещнах. Вързано ли е това със солта, която слагаме или ....
Относно въпроса ти: съществуват препарати за основно почистване на миялните, които се закачат в отделението и се пуска празна машината. Това все още не сме го правили в къщи, но най-вероятно бихме го направили ако се появят някакви отлагания по вътрешната страна или замирише лошо... За сега се справяме и с механично отстраняване на по-едрите отпадъци от посудата преди слагане в миялната и веднъж седмично проверяване на цедките.. та това от мен! Поздрави   bouquet

Последна редакция: пт, 16 сеп 2011, 23:07 от Bg-father

# 699
Същите аромати, които са абсолютно непремахваеми се случиха в едно бебешко шише, което измих в миялната машина с таблета. После опитах и с гел.
Материалът е от онази мътна пластмаса, без бисфенол.

# 700
 #2gunfire Добре де, като не им става за миялна продукта, за какво ни карат да го слагаме там!!! ей това не го разбирам!  По инструкция си пише да се сложи на 50 градуса в миялна преди първото ползване! а после пак там препоръчват да се мие! И сега какво? Ще хвърляме формата?  ooooh!
Благодаря за отговора!   bouquet

# 701
Не знам. Аз шишето го хвърлих.
Опитай да обезмирисиш формата с киснене. Следващите мъфини ако са с аромат на таблети - кош. Директно.
И новата силиконка - на ръка. С веро.

# 702
  bouquet Вече е накисната, дано се оправи.. Благодаря   bouquet

# 703
Аз обаче още съм в чуденка... дали силикона не си е наред (италиански е, 100% платинум силикон...ето този силикон е, само че нашия е син на цвят: http://www.silikomart.com/blog/en/products/sf-040-cuore/?from=187 ) а примерно проблема да ми е бил в съдомиялната... нещо да не сме ги наместили приборите и да е задържал вода.. ще пробвам пак със миялната, ако до утре не се е обезмирисила формата...  Thinking

# 704
Проблемът е в материала просто. Меките пластмаси и силикони задържат миризмата. Кофти.
Аз например имам кутии - пластмаса. Гъвкава, с капаци. Приемат миризмите - и на храната, която е съхранявана, и на препарат. Обезмирисявам ги с плакнене под течаща вода и си сипвам това, което ще съхранявам в хладилника.
Поликарбонатните пластмаси са твърди и прозрачни. Те не задържат никакви миризми, но се дерат и износват значително по-бързо. Силиконите приемат хранителните миризми, а и растителните пигменти от храната, ако е съдържала такива. Може би и киснене не помага.
Затова е най-добре материалите да са естествени - стъкло, йена, дуралекс, аркопал и пр.

Общи условия

Активация на акаунт