Всякакви въпроси относно съдомиялните - 6

• 54 496
  • 771
  •   1
Отговори
# 525
danidji, ако в момента нямаш от препарата за съдомиялна, можеш също да я пуснеш празна като я заредиш с обикновен препарат и на програма с високи градуси.

# 526
  • Балчик
danidji, аз тъкмо си помислих- нормално, 3-4 години я има вече тази машина, а те били и 5 даже Laughing Wink Не слушай рекламни послания- на годината веднъж и пускам аз на моята препарат за почистване. Ще се изчисти и твоята, споко. Пусни най-високите градуси с най-дългата . Peace
Обикновения препарат  няма да ти свърши  голяма работа, но Меглио например- става.

# 527
bpetkova, натискаш бутона за програмите продължително и на дисплея се появява H2O  и цифра. Цифрата е степен на твърдост на водата и се променя чрез същият бутон. Когато дстигнеш желаното ниво го оставяш така, машината след малко сама изключва това меню, мисля, че с плей също можеш да излезеш от менюто, но това по спомен.

Много ти благодаря   bouquet

Rolling Eyes А за Пловдив солта на колко трябва да е ?

Последна редакция: вт, 30 авг 2011, 23:30 от bpetkova

# 528
Аз също минах на прах-по-икономично е и дозирането е лесно. Отначало позвах на ДМ. Добре мие. Но след това прочетох ,че на Бинго препаратите вече са с доста добър състав / въпреки големите ми предубеждения/. Взех си техния прах и наистина се оказа по-добър от този на ДМ. Един килограм е 6 лева и стига за много дълго време.

Благодаря за отговора.Ще опитам и него.Опасявам се да не е твърде агресивен и да надрасква стъкло или поврежда "рисунките" по чиниите.Наистина и аз имам предубеждение за тази марка.Колко време го ползваш?

# 529
bpetkova, в Пловдив водата е твърда, сложи солта на макс. Моята миялна няма степен за сол,има само степен за гланц, когато солта свърши , ми светва индикатор. До сега бели петна върху съдове,заради неомекотена вода не съм имала.

# 530
  • 5 етаж в ляво
Ооооо Джемма знаеш ти,знаеш  Wink нали ти ми беше пътеводителя в непознатата страна на съдомиялните  Hug Hug Hug
значи,да купя на сомат препарата за почистване и ще стане,така ли? Thinkingи как по точно с меглио-то??? newsm78 аз по принцип си го ползвам за всичко него,ама в съдомиялната не съм Tired яяяя разкажи подробно как да използвам меглио за съдомиялна че не ми стана ясно нещо Confused
дано,ще пробвам Tired че нали казват с хубавото лесно се свиква,ама с лошото ..... Mr. Green

Благодаря ви момичета за бързите отговори   bouquet Hug  bouquet

# 531
bpetkova, в Пловдив водата е твърда, сложи солта на макс. Моята миялна няма степен за сол,има само степен за гланц, когато солта свърши , ми светва индикатор. До сега бели петна върху съдове,заради неомекотена вода не съм имала.

Благодаря за отговора.Твоята машинка каква е?Моята е ariston LD 44
И при мен няма степен за солта,опитах с натискане на копчетата на дисплея. Възможно ли е сама да си определя солта?

# 532
Пак да попитам- никой ли не иска от моите хапчета Финиш All in 1 х 0.23 лв/бр - имам около 80-90 бр.

# 533
bpetkova , моята е Канди Еко серията,която вече не се произвежда , но пък си е чисто италианско производство , срам ме е да кажа на колко години е вече Mr. Green,но ако трябва да я сменям ,бая ще трябва да прочета по въпроса.

# 534
  • Балчик
Ами наливаш Меглио в отделението за препарат и затваряш капачето. Отделно напръскваш стените и филтъра на съдомиялната и пускаш интензивната програма- при мен е 2 часа и 5 минути на 70 градуса. Peace Провери си и перките, щом не ти е измивала, може да имаш и там наслоявания, почисти ги първо ръчно. Peace

Аз така правя на 2-3 месеца веднъж примерно, а специалния препарат не съм купувала може би от 2 години, не ми се дават 7- 8  лева, като с Меглиото става добре. Но пък никога не съм стигала до това да не мие миялната, просто отвреме на време- по прецена пускам профилактика с Меглио. Hug

# 535
  • 5 етаж в ляво
Джемма благодаря  bouquet
Наслоявания нямам,нито по перките нито по филтъра който е долу ...него си го почиствам поне на 3-4 пускания....още довечера ще пусна с меглио...ще напръскам допълнително стените,уплътненията,филтъра,перките smile3508
Моето опасение е ,да не би по тръбата и по маркучите нещо да се е наслоила мазнотия и оттам нещо да даде този порблем...ще видим...довечера като пусна,ще си покаже...благодаря ти пак  Hug

# 536
  • Варна
Никой не ми отговори за съдомиялните Хот Поинт на Аристон,никой ли няма такава..

# 537
В този ред на мисли - за почистването на миялната.. Нямам Меглио, но имам един препарат за фурни Астониш. Спрей, течен. То че има натриева основа, има..Но и препаратите за миене имат.
Че мога ли да го пусна с него ??  Thinking

# 538
  • Балчик
Не знам за Астониш, но ако е от тези дето се напръсква фурната, която става  цялата в пяна и се чака да подейства препарата- внимавай. На мен един такъв препарат ми проби ламарината на една фурна, не бих ползвала подобен за миялната. Twisted Evil

# 539
Не е като дезодорант. Като пръскало за прозорци е. С една дума-няма. Ще купя мелио.

Общи условия

Активация на акаунт