Всякакви въпроси относно съдомиялните - 6

• 54 496
  • 771
  •   1
Отговори
# 510
Благодаря на всички,които ми отговориха на въпроса за степента на солта при наличието на сол в препарата.
Сега имам друг въпрос и понеже съм новак,ще ми простите.Цитирате марки препарати.Някъде не става ясно хапчета ли са,що ли.Понеже съдомиялната ми е 45 см. и смятам че таблетите са предвидени за 60 см. съдомиялна-за мен 1 таблета е много.Не ми се занимава с чупене и делене.
Купих си гел Сомат-перфект.Доволна съм,общо-взето.Но мих няколко стари,ползвани доста тенджери-не че не се измиха от конкретното замърсяване,но очаквах да "блеснат".Да,ама не.

Та моля,препоръчайте "прах" за съдомиялна.

На фреш актив имам прах 5в1 и съм доволна. И моята е 45см и не смятам, че цяла таблетка и идва много.

П.С.На моята машина солта се настройва само електронно, няма ръчно регулиране, но е сименс.

Последна редакция: вт, 30 авг 2011, 08:33 от `GHOst whisSpeRer* ~

# 511
  • Варна
`GHOst whisSpeRer* ~,мила щеше да ми пишеш за WHIRPOOL съдомиялна,моля те,че е много спешно!

# 512
Благодаря на всички,които ми отговориха на въпроса за степента на солта при наличието на сол в препарата.
Сега имам друг въпрос и понеже съм новак,ще ми простите.Цитирате марки препарати.Някъде не става ясно хапчета ли са,що ли.Понеже съдомиялната ми е 45 см. и смятам че таблетите са предвидени за 60 см. съдомиялна-за мен 1 таблета е много.Не ми се занимава с чупене и делене.
Купих си гел Сомат-перфект.Доволна съм,общо-взето.Но мих няколко стари,ползвани доста тенджери-не че не се измиха от конкретното замърсяване,но очаквах да "блеснат".Да,ама не.

Та моля,препоръчайте "прах" за съдомиялна.

На фреш актив имам прах 5в1 и съм доволна. И моята е 45см и не смятам, че цяла таблетка и идва много.

П.С.На моята машина солта се настройва само електронно, няма ръчно регулиране, но е сименс.
прахове имат всички по-известни марки. Доколкото знам само на фреш актив е концентриран и е 5 в 1. Но аз не ползвам отдавна. Не мисля, че е погрешно много да сложиш цяла таблетка на 45 см миялна?

# 513
И аз не мисля,че е погрешно,но е излишно.Препаратите все пак не са евтини и трябва да се слага оптимално,а не максимално количество.Затова питах за прах,от който сте доволни,който може да се дозира по-прецизно.

# 514
`GHOst whisSpeRer* ~,мила щеше да ми пишеш за WHIRPOOL съдомиялна,моля те,че е много спешно!

Писах ти на лични  bouquet

# 515
Аз също минах на прах-по-икономично е и дозирането е лесно. Отначало позвах на ДМ. Добре мие. Но след това прочетох ,че на Бинго препаратите вече са с доста добър състав / въпреки големите ми предубеждения/. Взех си техния прах и наистина се оказа по-добър от този на ДМ. Един килограм е 6 лева и стига за много дълго време.

# 516
bpetkova, Моята миялна също е Атистон и не мога да открия коя програма на колко градуса мие... Ако разбереш, пиши тук, моля те. Иначе на рководството е показана използваната енергия за цикъл, също и изразходаната вода за цикъл. На мен също не ми пише за всички цикли, но аз вече от това не се и вълнувам, защото надали има сила, която да ме накара пак да мия на ръка.
Солта на моята машина се настройва чрез бутона за програмите, ако твоята има дисплей, пиши да обясня.
W, аз слагам цяла таблетка на пълна 45-сантиметрова машина. Не мисля, че ѝ е много. С гел не мисля, че може да се постигне ефекта, който търсиш за старата посуда, при мен стана с таблетки и с няколко измивания. С прах предполагам също ще има ефект. Прах не мога да препоръчам, за съжаление.
Да моля обясни как да настроя солта.  И моята е с диплей .Но в книжката показват настройката от капачката долу. Аз съм от Пловдив каква е нашата вода не зная. Ползвам таблетки цели . Мисля,че засега машинката работи добре,но много се чудех как се настройва? Ако не ти се пише,на лични ми прати телефон и аз ,ще ти се обадя .
За изразходваната енергия е за цикъл а не за час?

# 517
  • 5 етаж в ляво
Айде и аз с въпрос-че ...нещо имам порблем в последно време с моята "Мара" Mr. Green
Не мие и това си е... Tired преминах на ръчно миене,защото побеснявам като извадя съдовете и трябва пак да ги измивам на ръка...препарата ми е сомат - течен....
съвсем скоро тук във форума прочетох за профилактика на съдомиялни,т.е.да се прегледат от специализиран техник....но...проблема е че съпругът ми не ще и  не ще да ми транспортира миялната в сервиз....а и надали в нашия град са чували въобще за подобна профилактика...
Та,да попитам трябва ли да нося миялната в сервиз или може и в нас на место да се проведе профилактиката....и по точно -какво представлява тя?
Казват,че затова не миела миялната ,щото била за порфилактикаи трябвало там да се смени маркучи ли,да се почистят ли,така и не разбрах.... newsm78
Моля,ако някой е правил подобна процедура да сподели  Tired

# 518
  • 5 етаж в ляво
http://www.somat.bg/index.php?id=315
в допълнение на питането ми по горе,да запитам...някой ползвал ли е това за почистване на машната? както пише,мисля че томно това ще ми трябва,а не да я мъкна на техник  Thinking

# 519
  • Варна
Аз пак да попитам за мнение за следната машина,смятам да я купувам от Технохит Варна,благодаря ви отново!!!http://www.google.bg/url?sa=t&source=web&cd=3&ved=0CCkQFjAC&url=http%3A%2F%2Fwww.dishwashers-info.com%2Fdishwashers%2Finfo%2Fdishwashers_hotpoint-ariston_ldf_12314_b.html&rct=j&q=%D0%90%D1%80%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%BD%20HOTPOINT%20LDF%201231&ei=mtJcTq7vDI6M-wbfkNjmAQ&usg=AFQjCNHeGdXK44D3pZ-PJFvNQfU4_tgeAw&cad=rja

# 520
http://www.somat.bg/index.php?id=315
в допълнение на питането ми по горе,да запитам...някой ползвал ли е това за почистване на машната? както пише,мисля че томно това ще ми трябва,а не да я мъкна на техник  Thinking
Точно това ти трябва, права си  Peace Аз съм го ползвала 1 път до сега , но скоро пак трябва , че минаха 3-4 месеца вече Wink

# 521
  • 5 етаж в ляво
3-4 мес?!?! лелееееееее аз моята я иамм пета година и никога не съм и слагала подобно нещо  Sick
ужас,чак ме досрамя  Weary
но дали само този препарат ще е достатъчен при положение ,че не съм я почиствала досега????

# 522
danidji , споко , аз добре че тук чета, иначе и аз нямаше да го направя  Wink
Момичетат тук препоръчват освен с препарата, да се почистят хубаво филтрите и перките, за да не  са подпушени дупките примерно  Simple Smile

# 523
  • София
bpetkova, натискаш бутона за програмите продължително и на дисплея се появява H2O  и цифра. Цифрата е степен на твърдост на водата и се променя чрез същият бутон. Когато дстигнеш желаното ниво го оставяш така, машината след малко сама изключва това меню, мисля, че с плей също можеш да излезеш от менюто, но това по спомен.

# 524
  • 5 етаж в ляво
филтрите които са в съдомиялната вътре си ги почиствам,дупките на перките също...и не мие пустията и не мие #Cussing out #Cussing out #Cussing out

Общи условия

Активация на акаунт