Всякакви въпроси относно съдомиялните - 6

• 54 505
  • 771
  •   1
Отговори
# 495
  • Балчик
Солта от таблетките изобщо няма досег с йонообменника и никаква работа не върши за регенерацията на смолата. Както е писала antonia, само омекотява водата в работната камера и с това подобрява миенето. Но смолата, горката - бог да я прости, отива си безвъзвратно.

А за какво е тогава функцията Мултитаб?

Laughing За да не ти светят лампичките за сол и гланц. Laughing и за по-висока цена, както отбеляза вече antonia. Peace

# 496
  • Балчик
Здравейте! Напоследък по вилиците, лъжиците и ножовете от миенето в съдомиялната се появи ръжда. Случвало ли се е на някой от вас и от какво би могло да бъде?

Намали настройката на солта.

# 497
Здравейте. Извинявайте, че ще задам питане, на което сигурно ви е втръснало да отговаряте, но не съм чела подробно всички теми. Искам да Ви попитам кой е най- добрия препарат за съдомиялна от това , което се е изписало тука, за кой има най-много гласове. Понеже сега съм си купила някакъв немски Минел, който е просто ужасен . А не се сещам вече от предишните кой ми е харесвал. В последно време ползвах този Минел на прах, после таблетки, а сега някакъв нов вариант. Чашите направо са ми бели като платно. Ужасен е . Аз ли много пълня машината и не се измиват добре , не знам, но нещо не е наред. Благодаря предварително за отговорите.

# 498
  • София
Купих препарат за измиване на миялната, само че не съобразих че няма да се събере в кощницата за прибори. Един такъв плосък и широк е.
Мислех си да го сложа в горната кошница, но успях да го сложа все пак стабилно  на долната кошница.
Та въпроса ми е имате ли наблюдения дали изобщо има значение къде го слагам?
Или просто трябва да е вътре  Simple Smile

# 499
  • Варна
Купих препарат за измиване на миялната, само че не съобразих че няма да се събере в кощницата за прибори. Един такъв плосък и широк е.
Мислех си да го сложа в горната кошница, но успях да го сложа все пак стабилно  на долната кошница.
Та въпроса ми е имате ли наблюдения дали изобщо има значение къде го слагам?
Или просто трябва да е вътре  Simple Smile
С капачката надолу в кошницата за прибори или закачен на горната кошница знам че трябва да се слага. Трябва да стабилен и да не се мятка из машината по време на цикъла. Сега като се замисля ако го позиционираш добре на долната кошница едва ли ще е толкова голям проблем. Thinking

Бамби, момичета тук хвалят таблетките на Грюн грийн, гела на Финиш, Финиш Куантум, Феъри гел капсули. Сигурно има и други похвалени. Лично аз ползвам таблетките на Лидл всичко в едно съм доволна от резултата.

# 500
Плоският и широк Калгонит/Финиш за профилактично измиване на съдомиялната машина се поставя в долната кошница, между шишовете - като чиния.
Именно това е идеята на формата на шишето.

# 501
  • София
В моята миялна не се събра като чиния, явно не е много стандартна.
Подпрях го с кошницата до шишовете. Токущо свърши програмата, не е помръднал, и си е добре измита миялната.

# 502
Хубаво си се сетила. Другият път пак така го постави.
В моята го поставям като чиния. Но пък тя е напълно стандартна.

Старите шишета бяха по-тумбести и чудесно се поставяха направо в кошницата за прибори.

# 503
А на колко време трябва да се използва този препарат за почистване на машината , кажете някои марки препарат?

# 504
  • Варна
Да ви попитам какво ви е мнението за съдомиялните на WHIRLPOOL,предварително благодаря за отговора!!!И какво точно значи клас Б на изсушаването..ето http://www.google.bg/url?sa=t&source=web&cd=1&sqi=2& … ptrfw&cad=rja

Последна редакция: пн, 29 авг 2011, 17:19 от aalko

# 505
Момичета, имам страшно много хапчета  Финиш All in 1 ,купувани от голямата промоция на Метро -23 лв за 100 бр. Отделно имам и други видове, нямат свършване. Ако някоя от вас иска малко Финиш , да се обади- 0,23 лв излиза бройката. От Пловдив съм.

# 506
  Здравейте  купих този ariston : http://www.pazaruvaj.com/sydomijalni-mashini-c3171/ariston/ld-44 … e.html#properties   Не съм имала друга, така че не мога да сравнявам,но всичко е чисто и сухо.
   Но имам въпрос. Никъде не пише коя програма, каква температура използва и в книжката не пише. И още пише, че солта се наглася от капачката на солта ,но не ...... няма такъв" +" или  " - " някои има ли такъв модел? От къде се наглася? И още нещо разхода, които дават на енергията - това разход за цикъл ли е или за час? Някои знае ли какъв е разхода за различните програми? На програма Еко е 0.80 но за час или...тя програмата е 2.20 мин.А има кратка програма 40 мин, тя колко харчи? И последно, колко е в момента разликата на дневната и нощната тарифа ? 

# 507
Аз имам  проблем с моята 4 - месечна миялна. Когато е в процес на миене, освен звукът на водата, която се разпръсква вътре, чувам и някакъв тънък, дразнещ звук. Този звук го няма, когато извършва другите операции. Мисълта ми е дали може да е от подреждането на съдовете вътре и от въртенето на водата да се получава, или е проблем на самата съдомиялна. Ако някой се е сблъскал с нещо подобно, да сподели, че съм на път да звъня в сервиза  Rolling Eyes

# 508
Благодаря на всички,които ми отговориха на въпроса за степента на солта при наличието на сол в препарата.
Сега имам друг въпрос и понеже съм новак,ще ми простите.Цитирате марки препарати.Някъде не става ясно хапчета ли са,що ли.Понеже съдомиялната ми е 45 см. и смятам че таблетите са предвидени за 60 см. съдомиялна-за мен 1 таблета е много.Не ми се занимава с чупене и делене.
Купих си гел Сомат-перфект.Доволна съм,общо-взето.Но мих няколко стари,ползвани доста тенджери-не че не се измиха от конкретното замърсяване,но очаквах да "блеснат".Да,ама не.

Та моля,препоръчайте "прах" за съдомиялна.

# 509
  • София
bpetkova, Моята миялна също е Атистон и не мога да открия коя програма на колко градуса мие... Ако разбереш, пиши тук, моля те. Иначе на рководството е показана използваната енергия за цикъл, също и изразходаната вода за цикъл. На мен също не ми пише за всички цикли, но аз вече от това не се и вълнувам, защото надали има сила, която да ме накара пак да мия на ръка.
Солта на моята машина се настройва чрез бутона за програмите, ако твоята има дисплей, пиши да обясня.
W, аз слагам цяла таблетка на пълна 45-сантиметрова машина. Не мисля, че ѝ е много. С гел не мисля, че може да се постигне ефекта, който търсиш за старата посуда, при мен стана с таблетки и с няколко измивания. С прах предполагам също ще има ефект. Прах не мога да препоръчам, за съжаление.

Последна редакция: вт, 30 авг 2011, 08:29 от Geraldine

Общи условия

Активация на акаунт