Всякакви въпроси относно съдомиялните - 6

• 54 511
  • 771
  •   1
Отговори
# 480
  • Балчик
Солта от таблетките изобщо няма досег с йонообменника и никаква работа не върши за регенерацията на смолата. Както е писала antonia, само омекотява водата в работната камера и с това подобрява миенето. Но смолата, горката - бог да я прости, отива си безвъзвратно.

# 481
...
Машината има йонообменна смола-вофатит. ТЯ дефакто омекотява водата. За регенерацията и се използва солта. Като се зададе определено ниво на твърдост, още при включване се дозира и омекотява при започване на цикъла. В таблетата и да има-отделението се отваря на Н-тата / примерно 10-та / минута. Дотогава водата се е дозирала за цикъла и се върти. Така че-добре е да си има сол за съответната твърдост.

Абсолютно подкрепям  Peace
"Солта" в таблетките е за по-добро измиване, а не за подръжка на машината. А именно това е ролята на "онази сол" в резервоара долу/встрани.

много точни мнение  на Антония, Джема и другарката певица рени

# 482
И едно много важно изречение от посоченото по-нагоре ръководство на Аристон / точно над табличката на стр. 10/
 Even if using multi-functional tablets , the salt dispenser should still be filled!!!

Ей това да се запише на първа страница за вечно неразбралите трябва ли да се зарежда сол при таблетки хиляда в едно  Simple Smile
А един отбор консултант-цървулани, половината в Технополис, останалите в Техномаркет, ми се кълняха, че щом таблетките имат сол, долу не трябва да се слага. Като най-напористата стигна до прозрението, че даже било вредно и машината щяла да се запуши.  #Crazy

Благодаря за линка и чудесния пост!   bouquet

# 483
  • Балчик
Ами консултант -цървуланите не са нищо друго освен събрани от улицата. Кой от тях е технически грамотен? Аз досега не съм попадала на нито един. Обикновено вадят инструкцията или четат от табелката. А аз обикновено имам много по-различни и подробни въпроси. hahaha Ама съм и аз любопитна. Joy  Имах различни случаи, понеже съм по-знаеща от тях- От момче, което си призна, че не е запознато и се засрами след като му пообясних някои неща, до нагла пикла дето до последно си твърдеше, че нямало такова нещо и аз не не мога да бъда по-запозната от нея. Блажени са вярващите.
Но ако пък сте забелязали те не се и натискат и да ви разясняват, обикновено издирваш по половин час цървулана, дето трябва да е именно на този щанд. Щото все тези дето са ти пред погледа не отговарят за това, което те интересува. Joy Не знам с конкурс за по-по-най ли ги събират?
затова пък досадниците от Джет, Мет и Пет кредит на секундата са ти пред погледа.

Последна редакция: пт, 26 авг 2011, 22:59 от Джемма

# 484
Ами консултант -цървуланите не са нищо друго освен събрани от улицата. Кой от тях е технически грамотен? Аз досега не съм попадала на нито един. Обикновено вадят инструкцията или четат от табелката. А аз обикновено имам много по-различни и подробни въпроси. hahaha Ама съм и аз любопитна. Joy  Имах различни случаи, понеже съм по-знаеща от тях- От момче, което си призна, че не е запознато и се засрами след като му пообясних някои неща, до нагла пикла дето до последно си твърдеше, че нямало такова нещо и аз не не мога да бъда по-запозната от нея. Блажени са вярващите.

Ужасни са тези "консултанти", особено в Техномаркет... Последно си търсихме определен модел телевизор и се оказа, че го нямат, но имат "първия му братовчед"  Simple Smile

# 485
  • София
Опитах се да измия неуспешно доста загоряла тенджера.
Имате ли предположения защо не се изми? Пуснах на интензивна програма. Таблетките са ми Финиш.

# 486
има Финиш и Финиш. Обикновено Куантум са най-добрите, но зависи. Има обикновен Финиш Класик май се казва. По много са в кутия. Но и тези Ал ин уан и Пауърбол се носят и от Турция, така че не можем да сме сигурни.

# 487
А възможно ли е съдомиялна да измия подобно чудо, аз бих се затруднила дори на ръка с телче и абразивен материал, та камо ли машина newsm78

# 488
  • София
А възможно ли е съдомиялна да измия подобно чудо, аз бих се затруднила дори на ръка с телче и абразивен материал, та камо ли машина newsm78
Възможно е.

# 489
  • Бургас
 rotfImao
Чудесно казано, Джемма!

Това силно загорялото иска да се тръкне предварително малко с телче и после с финиша ще стане кукла.  Peace

# 490
  • София
Финиша е "AL in 1" 14 броя.
Според мен машината би трябвало да мие по-добре от "на ръка" Аз си го накиснах с  препарат за загорели мазнини след това и се изми.

# 491
  • София
Солта от таблетките изобщо няма досег с йонообменника и никаква работа не върши за регенерацията на смолата. Както е писала antonia, само омекотява водата в работната камера и с това подобрява миенето. Но смолата, горката - бог да я прости, отива си безвъзвратно.

А за какво е тогава функцията Мултитаб?

# 492
  • Варна
За да има защо да вдигнат цената с още 50-100лв на машината. Wink

# 493
Здравейте! Напоследък по вилиците, лъжиците и ножовете от миенето в съдомиялната се появи ръжда. Случвало ли се е на някой от вас и от какво би могло да бъде?

# 494
  • София
За да има защо да вдигнат цената с още 50-100лв на машината. Wink
При моята съдомиялна, функцията мултитаб увеличава времетраенето на програмата, т.е. има достатъчно време, за да се разтвори таблетката.  Мултитаб не означава, че ще се използват само препаратите в таблетката.
Здравейте! Напоследък по вилиците, лъжиците и ножовете от миенето в съдомиялната се появи ръжда. Случвало ли се е на някой от вас и от какво би могло да бъде?
Понякога и на някои от моите ножове се появява нешо като ръжда. Доколкото знам е хим. реакция с някоя друга метална посуда.

Общи условия

Активация на акаунт