Всякакви въпроси относно съдомиялните - 6

• 54 513
  • 771
  •   1
Отговори
# 465

sapfir аз имам друг модел на Аристон, не е за вграждане. При мен се задържа бутона P, който е за избор на програма и се появява H2O и цифра на степента и си я настройвам от там.

И аз съм с Аристон и това не го знаех  Blush Ще пробвам довечера

# 466
Те Аристон имат фабрична настройка на 3-та степен на твърдост, така че и без да е коригирано всичко е наред. Ние понеже във Варна се славим с твърда вода, моята настройка я увеличих на 5-та степен, пак така с двукратно натискане на бутона Р Peace

# 467
Нашата вода сякаш не е толкова твърда и хлорирана  newsm78 Живеем във вилна зона и се снабдяваме от друг водоизточник и е по-различна от тази , която беше като живеехме в Младост примерно . Но ще натисна Р-то довечера, за да видя на колко е настроена

# 468
Те Аристон имат фабрична настройка на 3-та степен на твърдост, така че и без да е коригирано всичко е наред. Ние понеже във Варна се славим с твърда вода, моята настройка я увеличих на 5-та степен, пак така с двукратно натискане на бутона Р Peace

Сега като казвате натискане на бутони май имаше такова нещо  newsm78, старост нерадост  Mr. Green, аз си мислех, че е по същия начин като гланца и се шашнах че нямам друго копче  Embarassed

# 469
Мама Тин, аз също съм на 5 степен - за Добрич. При нас е абсурдно на по-малка степен и таблетки всичко в едно без сол !

# 470
Мама Тин, аз също съм на 5 степен - за Добрич. При нас е абсурдно на по-малка степен и таблетки всичко в едно без сол !

Мислех си , че в Добрич водата е по-мека пък то...

# 471
Какво по-мека...30 немски градуса е. Една от най-твърдите.

# 472
Какво по-мека...30 немски градуса е. Една от най-твърдите.

#Crazy При нас е около 5 немски градуса.

# 473
Търсейки данни за Варна попаднах на тази таблица, с данни и за твърдостта на водата в различните райони около Варна, може да е полезна за някои
http://vikvarna.nat.bg/docs/Pokazateli_voda.pdf

Последна редакция: пт, 26 авг 2011, 15:44 от mama Tin

# 474
"Твърдостта на водата се мери в dH (чете се “немски градус”). Има два вида твърдост на водата:

Единият вид се нарича обща твърдост и зависи от всички разтворени в нея соли (карбонатни, бикарбонатни, сулфатни и хлоридни съединения на калция, магнезия, стронция, бария – както и да е, това не е толкова важно). Общата твърдост се отбелязва с GH (General hardiness).

Другият вид се нарича карбонатна твърдост и се определя само от количеството на разтворените във водата калциеви (Ca) и магнезиеви (Mg) карбонатни соли (карбонатни означава, че в тях има въглерод – С). Карбонатната твърдост се отбелязва с КН. Ясно е, че карбонатната твърдост винаги е по-малка от общата твърдост.

За отглеждането на риби и растения пряко значение има само общата твърдост на водата. Вода, която е с обща твърдост 0-6 dH се смята за мека, до 17 dH – средно твърда и над 18 dH – за много твърда."

И едно много важно изречение от посоченото по-нагоре ръководство на Аристон / точно над табличката на стр. 10/
 Even if using multi-functional tablets , the salt dispenser should still be filled!!!

Ей това да се запише на първа страница за вечно неразбралите трябва ли да се зарежда сол при таблетки хиляда в едно  Simple Smile

# 475
Мноого полезно ми беше това, при все че и преди да го науча си сложих сол в машината , щом има отделение за сол, значи сол трябва да се слага. не струва милиони все пак че да икономисваме от нея.

# 476
Другарко Рени,
ако намекът беше за моят въпрос,то той не беше "дали" ,а на каква степен. Предположението е следното.Таблети "Няколко в едно"имат сол за някаква си средна твърдост. Моята е доста по-голяма.Не ми се виждаше логично да заредя сол на 4 степен и за препарат съдържащ сол,и за такъв без.Логично би било при ползване на препарат съдържащ сол да направя солта на 2 степен,например,а не да не слагам въобще.Но ми се отговори,че е добре на 4, въпреки,че никой не си беше обосновал отговора.И хайде малко по-търпеливо с новаците.На когото му е досадно, да не отговаря на въпроси.

# 477
W, моля не се засягай!! Grinning Изобщо не е насочено спрямо теб. Ако се върнеш назад в темите,ще видиш, че този въпрос се повтаря през 3-4 страници. Затова предложих да го сложим на първа страница.
Ти както искаш си настройвай машината по твоя си логика  Hug. Аз гледам производителят какво пише.

П.П. За мен тази таблетки много в едно са рекламен трик. Ще кажа аз пък как разсъждавам и нека да се включат и други в дискусията.
Машината има йонообменна смола-вофатит. ТЯ дефакто омекотява водата. За регенерацията и се използва солта. Като се зададе определено ниво на твърдост, още при включване се дозира и омекотява при започване на цикъла. В таблетата и да има-отделението се отваря на Н-тата / примерно 10-та / минута. Дотогава водата се е дозирала за цикъла и се върти. Така че-добре е да си има сол за съответната твърдост.

Последна редакция: пт, 26 авг 2011, 19:47 от Анонимен

# 478
  • София
А за София,колко е твърдостта? На каква степен да я нагодя?Фабрично беше настроена на 5,аз я настроих на 4?Така добре ли е?

# 479
  • Варна
...
Машината има йонообменна смола-вофатит. ТЯ дефакто омекотява водата. За регенерацията и се използва солта. Като се зададе определено ниво на твърдост, още при включване се дозира и омекотява при започване на цикъла. В таблетата и да има-отделението се отваря на Н-тата / примерно 10-та / минута. Дотогава водата се е дозирала за цикъла и се върти. Така че-добре е да си има сол за съответната твърдост.

Абсолютно подкрепям  Peace
"Солта" в таблетките е за по-добро измиване, а не за подръжка на машината. А именно това е ролята на "онази сол" в резервоара долу/встрани.

Общи условия

Активация на акаунт