Всякакви въпроси относно съдомиялните - 6

• 54 500
  • 771
  •   1
Отговори
# 540
  • Балчик
Значи е от типа на Меглиото, мисля, че можеш да го ползваш тогава.

# 541
Момичета, момичета Laughing
Пак залитнахте накриво. Не е хубаво за миялната да я чистите с обезмаслител. Та видели ли сте омаслена миялна след работа? При по-дълъг период замърсяванята са от много други налепи, например магнезиеви, а не мазнини Laughing Обезмаслителят е опасен за лагерите и уплътненията, особено при интензивна програма. Това е все едно да си сложите веро или прах за пране вместо таблети или прах за миялна, щото е по-евтино. Миялната се чисти с специалния препарат за почистване на машината.

# 542
  • 5 етаж в ляво
Не сме видели омаслена миялна след употреба,но се омазняват вс изходни тръби по които тече отходната вода,която предполагам че е мазна....
Виждам че си запознат,би ли обяснил по подробно тези магнезиеви налепи къде се "залепят" Mr. Green
Наистина искам да науча повече за почистването на миялната,така че споделеното от теб ще е полезно не само за мен,а и за всички в темата
Благодаря Дедо  bouquet  bouquet  bouquet

# 543
  • Балчик
Дедо, вярно е, за налепите, за които казваш. Затова и 1-2 пъти в годината ползвам препарата за миялани. Но съм виждала разглобена миялна, чиито невидими иначе вътрешни части и маркучите бяха покрити все едно със свинска мас. брр. Затова слагам меглио, не прекалявам с него обаче Peace

# 544
Със сигурност тъп въпрос, но не му знам отговора - таблетките заедно с целофана ли се слагат или се вадят от него? Предполагам, че е заедно с него, но все пак да питам. Благодаря.

# 545
Със сигурност тъп въпрос, но не му знам отговора - таблетките заедно с целофана ли се слагат или се вадят от него? Предполагам, че е заедно с него, но все пак да питам. Благодаря.

Някои са с целуфана, но мисля че на повечето се маха. Погледни на опаковката дали пише, че са биоразградими.

# 546
  • Варна
Никой не ми отговори за съдомиялните Хот Поинт на Аристон,никой ли няма такава..
Не ти се отваря линка.

# 547
В случая става въпрос за Грюн Грийн. На българското етикетче не пише нищо, а останалото е на немски.
Тези таблетки май нямат сол, блясък и други подобни, нали? И трябва да си сложа блясък в контейнерчето на машината.

Някои са с целуфана, но мисля че на повечето се маха. Погледни на опаковката дали пише, че са биоразградими.

# 548
Lolipopo , на  Грюн Грийн се маха целофанчето  Peace

# 549

Благодаря. И се слага блясък отделно, нали?

# 550

Благодаря. И се слага блясък отделно, нали?
Аз лично не ползвам гланц , но ти можеш да сложиш ако искаш . По принцип като се ползват таблетки уж не взима допълнително гланц, но всъщност взима  Simple Smile

# 551
Привет
Айде и аз тук извинте ме ама съм Индианец  Embarassed никога не съм ползвала съдомиялна и сега имам тези дни р.д. та изнудих 1/2 да инвестира в подарък дето да ме облекчи  Mr. Green
спрях се на АЕГ
какво да направя когато ми я инсталират
за София водата е нормална
каква Сол едра или дребна какъв гланц какво.....
-препоръчайте ми  какво трябва да си купя за да я пусна
не се смейте моля

# 552
  • Балчик
Купи си едра сол и таблети Грюн грийн. Peace

# 553
  • София
Имам АЕГ от 2 седмици.Оказа се много лесна.А зимата за другия апартамен взехме Бош,честно казано още я гледам като индианец пишеща мащина.

# 554
Дедо, вярно е, за налепите, за които казваш. Затова и 1-2 пъти в годината ползвам препарата за миялани. Но съм виждала разглобена миялна, чиито невидими иначе вътрешни части и маркучите бяха покрити все едно със свинска мас. брр. Затова слагам меглио, не прекалявам с него обаче Peace

Ха, ето тези думи са точни. Поне 1-2 пъти годишно със специален препарат. Спред интензитета на ползване, вида препарат/ с еко- по-честичко/, според водата и навиците на домакинята/ дали плакне предварително, какви програми ползва/. И аз съм виждал "онази" мас, и то не само по миялни, а дори по перални и това показва, че не само чиниите са виновни. Виждал съм и жестоки налепи по невидимата страна на луната/ по Пинк Флойд/ WinkЗатова пропагандирам за култура на потребление. Правя го поне 4 пъти годишно. Почистването, не пропагандирането Joy
Джема,
твоите мнения са ценни за форума, да не забравя букета  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт