Всякакви въпроси относно съдомиялните - 6

• 54 469
  • 771
  •   1
Отговори
# 630
  • о`майна лунна нощ е
Записвам се при вас като полугърмян заек в съжителството с миялна машина.

Моята е на Финлукс, малка /6 комплекта/ и до момента съм сравнително доволна от нея. Имам я от три месеца.
Малко ме хвърля в оркестъра понякога, но като цяло мие добре и е тиха. Има един голям недостатък обаче - нито сама слага чиниите в нея, нито ги вади и нарежда по шкафовете после.  Crossing Arms

Случи се на два пъти да ми светне индикаторът за солта, при все, че я бях заредила сравнително добре. Ползвам ситна сол и до сега не съм имала проблеми с остатъци от нея по съдовете. Но миналата седмица на два пъти ми изкара побелели чаши заедно с отлагане на дъното на самата машина  newsm78 Малко ми беше странно - свети, че няма сол, а в същото време на дъното на машината и по съдовете стои след измиване?! Смених таблетките и от тогава не го е правила пак. В тази връзка ще оплюя малко тези гръцките на "My planet". Уж таблетки, а така се раздробиха /още са си в найлончетата, а те самите в кутията без достъп на деца до тях/, че се налага да ги донамачквам предварително и вместо в отделението за таблетки, ги слагам в това за прах. Останаха ми 4 и приключвам с тях. А бяха доста скъпи - 16 бр. за 10,90 лв.  #Cussing out Еко били  #2gunfire

Моята миялна не суши съдовете. Ако я отворя веднага след приключване на програмата, останалите по тях капки се изпаряват за секунди, но иначе по вътрешността й остава влага. Подсушавам и притварям, колкото да остане едно пръстче въздух да влиза.

# 631
  • Балчик
като причина за разноцветните петна също е посочено и излишък на гланц.

`ТуиГ, не си схванала добре функцията на солта. Това не е сол, което се отлага по чашите и дъното на машината, това е варовик. Солта служи за регенерацията на смолата. Simple Smile Щом го прави и ти е светел индикатора- значи наистина ти трябва сол, зареди. Peace

Последна редакция: вт, 13 сеп 2011, 17:12 от Джемма

# 632
  • о`майна лунна нощ е
... ама аз си позволих да "близна" съвсем леко точно този остатък на дъното и беше солен като все едно готварска сол съм яла?!

Изобщо не претендирам, че познавам принципите на действие на миялната, така че информация и съвети приемам всякакви.

# 633
  • Балчик
Това са отложения на калциеви соли. А с таблетки ли миеш? Солеността може да е от тях. А да не би да не си затворила добре капачето на солта?
Или пък самата машина може да има дефект- да не затваря добре клапана за регенерация, но това е малко вероятно, мисля.

Последна редакция: вт, 13 сеп 2011, 23:07 от Джемма

# 634
  • о`майна лунна нощ е
Да - на "Грюн грийн" и гръцките "My planet" /запленена от това, че уж са еко и двата вида Wink  /
Сега съм на Финиш ... и по терлички - доволна съм.

# 635
  • Балчик
Аха, ясно, ами вече няколко пъти писах, че и аз имам проблем с Грюн Грийн и бели петна по чашите, но не съм ги кусвала дали са солени. Laughing

И оше нещо- смени солта и пробвай с едра сол,чела съм, че помага. Wink

# 636
  • о`майна лунна нощ е
Обещавам!  Mr. Green

ПП - винаги съм се смяла на разните надписи и черепи с кости върху опаковките на препаратите и съм си казвала, че няма луд, който да седне да яде от тях ....., а в същото време аз ги върша тия глупости.  ooooh! Успокоих се с това, че го направих, за да изследвам проблема, а не просто любопитствам какви са на вкус.  Wink

# 637

Относно капките вода по чиниите - напълно нормално е (не знам да има съдомиялна която да изсушава абсолютно всичко), просто оставете съдомиалнята леко открехната за около 30 мин (аз подпирам вратичката с една сгъната кърпа) и всичко ще бъде прекрасно изсъхнало и без следи от капки.

Нашата съдомиялна изсушава винаги напълно съдовете.
Не остават никакви капки и съдовете са горещи, ако ги извадя веднага. Бош е. За съжаление не е за вграждане и се налага да си купим нова в най-скоро време.  
Ако някой може да се похвали с подобна, да праща модела.

# 638
И моята съдомиялна изсушава винаги всичко перфектно/сименс е/ Само с изключение на тефлона. Много добра покупка се оказа Wink В момента съм с феъри, от тях съм най-доволна.

# 639
Бе, тя и моята изсушава всичко идеално, ама ако има тиган с куха дръжка, която е насочена леко нагоре - няма как. Всъщност това ми е единствената издънка. Днес мих тиган - нямаше никакъв проблем. Явно се уча да ги нареждам правилно. С всеки ден е все по- добре.

# 640

Относно капките вода по чиниите - напълно нормално е (не знам да има съдомиялна която да изсушава абсолютно всичко), просто оставете съдомиалнята леко открехната за около 30 мин (аз подпирам вратичката с една сгъната кърпа) и всичко ще бъде прекрасно изсъхнало и без следи от капки.

Нашата съдомиялна изсушава винаги напълно съдовете.
Не остават никакви капки и съдовете са горещи, ако ги извадя веднага. Бош е. За съжаление не е за вграждане и се налага да си купим нова в най-скоро време. 
Ако някой може да се похвали с подобна, да праща модела.

Тук се заинтригувах много! Моята съдомиялна също е Бош, води се супер тиха, свободно стояща, 60 см, за 12+1 комплекта...  Да не се окажем с еднакви съдомиялни...  newsm78 Моля сподели каква е твоята тайна? Модел? Препарати? Настройки на сол и гланц?

# 641
Малко късно, но да се включа и аз... На мен ми казаха, че за места където има съмнения за твърда вода (а ВИК в България обикновено не дават подобна информация) най-добре е да се сложи на последната степен.. на принципа "от имане глава не боли", но все пак да се запази машината за по-дълго време.. Така че смело си увеличи солта и не се притеснявай - на машината няма да й е никак зле от меката вода, най-много да се наложи да увеличиш препарата,...

Точно обратното, бре човек Laughing
Хей, внимавайте със съветите Stop

# 642
  • Балчик
О,това съм го пропуснала. Прав е Дедо. Как от имане глава не боли- ужас. Прекалено меката вода докарва също толкова проблеми, колкото и твърдата. ooooh!

# 643
Малко късно, но да се включа и аз... На мен ми казаха, че за места където има съмнения за твърда вода (а ВИК в България обикновено не дават подобна информация) най-добре е да се сложи на последната степен.. на принципа "от имане глава не боли", но все пак да се запази машината за по-дълго време.. Така че смело си увеличи солта и не се притеснявай - на машината няма да й е никак зле от меката вода, най-много да се наложи да увеличиш препарата,...

Точно обратното, бре човек Laughing
Хей, внимавайте със съветите Stop

Хей, не ме убивайте с камъни! Аз съм само проводник на мнението на човека, от който си взех съдомиялната... А той ми е много близък и ми е интересно защо би ме посъветвал да си сложа максимална степен, ако това би ми създало проблеми?! Какво е вашето мнение?! По-добре малко от колкото повече?

# 644
  • Балчик
Нито малко, нито много. За перфектни резултати, трябват оптимални настройки, като за оптимално се приема 1,1 мг-екв/л. Прекалено меката вода съсипва стъклените чаши- т.н корозия на стъклото. Получават се драскотини на стъклото и то старее. Това е така нареченото химическо стареене.

Освен това при наличие на различни метали в камерата може да се получи ръжда по приборите. Може да се появят и разноцветните петна.

Общи условия

Активация на акаунт