Всякакви въпроси относно съдомиялните - 6

• 54 440
  • 771
  •   1
Отговори
# 645
Благодаря за отговора!
За мое успокоение и за оправдание на моя близък да кажа, че аз съм от Свищов. Тук водата е с  цветовете на дъгата (един път е жълта, друг път черна, кафява, червена, редовно сива и т.н., но най-рядко е бистра) и с толкова много варовик, че можеш да си го гледаш как се е откъртил от чешмата на дъното на чашата.. За варовика съм спокоен - има бол! Ако не си проверявам месечно цедките на чешмите - почти спират да текат... а стъклена чаша ако не избършеш веднага с кърпа до 5 мин. - ти се разваля кефа да пиеш от нея - цялата става на петна.... Та такива ми ти работи.. аз съмнение за твърдостта на водата нямам.. само се чудя дали няма как да добавя още сол, че сигурно е малко тази на максималната степен  hahaha Но си взимам бележка и повече няма да давам такива съвети... явно тези поръчения са били само за моя консумация, предвид запознатостта на продавача с моя случай ;о) Поздрави и моля още веднъж да ме извините!  Embarassed  bouquet

# 646
  • Балчик
Ох, мен ме заболяха пръстите вече да пиша, че нашата вода е много твърда. На мен ли ми разправяш всичко това, с което се сблъсквам в ежедневието си? Максимални настройки на солта в комбинация с таблетки  дава проблемно мека вода. Така че, не бъди толкова спокоен. Peace

# 647
Сега разбирам, че искаш да кажеш, че не само когато си задал степен на солта, която не отговаря на твърдостта на водата, но и когато си се съобразил пак е опасно? Ех тука вече стана мазало... Май много задълбах в тая посока.. в крайна сметка тоя уред има гаранция и уж ми дадоха някакви напътствия в живота както се казва... от както сме я взели я ползваме всеки ден по няколко пъти... така че ще гледам да не се впрягам, че иначе няма да я пускам...  Thinking А иначе чиниите и чашите сме ги прежалили от самото начало - взехме тежкото решение - дали да слагаме всичко в съдомиялната и да направим естествен подбор - каквото оцелее - оцелее или да си пазим хубавите посуди за вечни времена.. та решихме - всичко в съдомиалнята... Да сме живи и здрави! Явно оправия няма...   bouquet Благодаря Джемма за постоянството с което ми отговаряш!  Hug
П.п. Наскоро метнах и огромния гювеч в съдомиалнята... Е.. първите 2-3 пъти с изваждането го пълних с вода да гледам дали не се е пробил - но оцеля! Така че вече и гювеча в съдомиалнята!!!  ;о)))

Последна редакция: вт, 13 сеп 2011, 23:47 от Bg-father

# 648
  • Балчик
А точно за уреда няма опасност, не бой се. Peace Аз затова мрънкам тук, че не мога д анамаля степента, за да запазя смолата. Но и солта в таблетките ми идва в повече- тогава страда посудата ми, не машината. Hug Всъщност само с чашите имам проблем и с дуралекса.

# 649
Аз плахичко пак да попитам... защо  ползвате комбинираните таблетки, когато водата е варовита? Това са екстри за нормална или липса на твърдост на водата, а в нашия случай само плащаме за тях ( а явно и ни пречат) като + това трябва допълнително си слагаме и сол и гланц?  newsm78 Малко стана флууд в темата.. ама са важни въпроси според мен.. newsm78

# 650
Еднофазни таблети не знам да има вече. Всичките са нещо си в 3, 5, 10.
Дори и прах да купиш, той пак е двуфазен поне.

# 651
Моите таблетки са само 2 в 1, стига ми толкоз Mr. Green

# 652
Вишна, знам че неудобряваш Сомат, но Стандартния гел е без никакви добавки... а и е лесен за по-икономично дозиране - течен е и с 15 мл си върши чудесна работа... чист препарат за миене използвам...  никога няма проблем с неразтворен прах или с рязане на таблетки и т.н... а масово гледам, че всички използват таблетки...  newsm78

# 653
  • Балчик

Peace Точно това е причината. Не искам да ги ползвам, но производителите ми го налагат.

Лично мнение- Сомат Naughty

mama Tin, ами то 2 в 1 са препарат и сол, доколкото ми  е известно, така че все тая колко в 1 са.

# 654

Защо не на Сомата??? Всички са анти-Сомат...  Thinking чак ми стана много интересно, какво толкова му има на тоя препарат?!!???  Thinking Crossing Arms

# 655
Благодаря на всички за отговорите  bouquet

Темата определено е много полезна и образователна за такива начинаещи като мен Grinning Embarassed

Аз понеже нямам книжка ще трябва да видя дали има на отделението за сол нещо написано за степени  Thinking защото от пред при програмите имам само копчета за програми и за отложения старт,както и индикаторите за сол и гланц.
Между другото тази вечер я напълних хубаво със сол и индикатора загасна Wink

Лека вечер на всички   bouquet

# 656
  • Балчик
Казах лично мнение- не ми харесва, недолюбвам го нещо. И изобщо под влияние на Sourcherry, благодарение на която открих Грюн грийн, предпочитам тях. Идеално би било да имат прах, но или не се внася тук такъв, или аз не знам за него, или изобщо не съществува. newsm78

Михайлова, при отделението няма да намериш нищо за степените. В някои машини някъде по стените има регулатор, в други точно чрез бутоните за управление се настройва. Peace

# 657
Защо не на Сомата??? Всички са анти-Сомат... чак ми стана много интересно, какво толкова му има на тоя препарат?!!???

Защото е с фосфати и хлор.
И защото дозирането е ужасно дразнещо - поне за мен.

# 658

Peace Точно това е причината. Не искам да ги ползвам, но производителите ми го налагат.

Лично мнение- Сомат Naughty

mama Tin, ами то 2 в 1 са препарат и сол, доколкото ми  е известно, така че все тая колко в 1 са.

Тогава ще търся най обикновен прах, въпреки е явно ми е твърда водата и солта не ми идва в повече - наблюдавам си чашите, няма следи от надраскване, но намеря ли си само прах смятам да пробвам.

# 659
Поне като търсите и пробвате препарати гледайте да са без наличие на фосфати и хлор. А най-добре да са биоразградими.
Така щадите природата, така е по-безопасно и за вас.

Общи условия

Активация на акаунт