Януарските усмивки сплотяват майки-закачливки /17/

• 29 006
  • 755
  •   1
Отговори
# 285
Ха добро утро и от мен   bouquet

Днес много стегната програма, до сега прахосмукирах и Ел беше в слинга, че  много плаче от прахосмукачката и от страх ли не знам ма веднага заспа  hahaha

Моята щерка обикновено заспива към 10-11ч. сутрин за 1-1,5ч. и следобеден сън има за около 2ч. също и към 19-20ч. дремва за 20-30 мин. и спи цяла нощ  Peace

Това за даването на морков не го знаех и давам всеки ден, но от утре ще направя почивка.
Я кажете мога ли да мешам плодове със зеленчуци?

# 286
  • В две тъмни очички
Я кажете мога ли да мешам плодове със зеленчуци?
Можеш  Peace

# 287
жоржи, и дара спи на подобни часове, но по-продължително обокновено.
и за фризьора - какво й е - дъвче си пръста, мама я държи, тя така може и цял ден да се забавлява Simple Smile

аз давам морков от 3 седмици. нашият педиатър каза само да не въвеждам още едно нещо с каротин, напр. тиква. иначе вече от седмица с моркова и заместваме ядене (сиреч чден по 170-180 гр.) и няма проблем.

# 288
Добро утро и честити половин годинки на празнуващите днес!

Цитат
Моята щерка обикновено заспива към 10-11ч. сутрин за 1-1,5ч. и следобеден сън има за около 2ч. също и към 19-20ч. дремва за 20-30 мин. и спи цяла нощ  Peace
Ние сме общо взето по този режим, само дето не спим нощем Mr. Green

А пък тоз пащърнак, дето всички бебоци много го харесват, ние не го ядем. 3 дни го предлагах, не ще и не ще. А дотук всичко, което съм предложила го яде без проблем. Даже вчера и броколите много хареса.

# 289
  • София
Здравейте момичета, да се цопна и аз във вашата темичка  Blush

Цитат
Ние сме общо взето по този режим, само дето не спим нощем Mr. Green

Абсолютно същата история! Ужас е с това спане (по-точно - НЕспане), ще се гътна вече някъде от безсъние...  Crazy
А за пащърнака - абе и аз се учудих малкия като му се намръщи  newsm78... Защото иначе е голямо прасенце и всичко му харесва. Даже имам чувството, че колкото по-гадно и по-блудкаво и смърдящо, толкова по-го яде  Shocked Ама пащърнака - нъц  Naughty

# 290
Честита месечинка на всички бебоци на
Амелия на мама mucka84
Борис на мама Adi_80
Мартин на мама megsy
Венцислав на мама zhekova
Божидара на мама ейприл3
Майкъл на мама Monkey:)
Ирина на мама lina74bg

# 291
  • София
Добро утро  bouquet
Все не ми остава време да пиша добре,че поне успявам да чета ooooh!
Мелона прочетох,че и вие сте като нас навсякъде  сме с теирикот и ламинат преди 2 дни взех това на Божидарко

Сенедра,
а колко дълго издържа вътре? На мен ми се иска да направя колкото може по-широка "игрална площадка", затова се насочих към пъзелите. Днес гледах Гала с бебетата (за първи път) и там ги бяха сложили върху пъзел.

# 292
Ние днес въобще не спим и е висша цел да подлудим мама си  smile3538

Пюрето, което му направих (картофи и моркови) този път не щя да го яде и такъв сърцераздирателен рев му дръпна, че направо ми се отщя живота... Забърках му мляко и си го изпи...
Днес съм на ръба...  Crazy

Но пък на колегата ми му се роди детенцето  Grinning и ще си сипя една бира по случая...  Joy hahaha

# 293
Добър ви ден  Simple Smile,
ние понеже спахме до 11  Embarassed и не гледахме Галата, а ме заинтригува темата. Още не са качили днешното предаване в сайта им. Ама не бързайте да завиждате за спането до 11, снощи Михаела вдигна температура от ваксината и към 3ч. заспахме чак, та затова. Иначе към 9-10 ставаме  Heart Eyes

Ох и сега се сетих като заговорих за телевизия  Grinning-  от любимите реклами по принцип Михаела си има най-любима, тази на сладолед Фамилия с човечето. Еех, даже от 20 мин да спи на цицата посуквайки, на минимум да е звука, почти да не се чува, винаги ама винаги се обръща в невъзможни посоки понякога, да я гледа и така и се радва, че чак потреперва  hahaha
Ах, тази телевизия  ooooh!

# 294
Привет Simple Smile! Благодаря на тези, които ми отговориха за инфанрикса. Всъщност сина ми го понесе много по-добре от пентаксим. Изобщо не вдигна Т, а от пентаксим стигаше 38,4.
Имам въпрос за храненето. Виждам, че почти всички сте заменили обедното ядене със зеленчуково пюре. Аз започнах да захранвам малко по-късно, преди седмица и половина и сега ядем без проблем пюре от морков. Днес ще пробвам да дам картоф и морков и така постепенно да въведа нови неща. Но срещам вече на няколко места мнения, че пюрето не било пълноценно ядене без мляко и не трябвало изцяло да замества хранене  newsm78. Вие давате ли мляко след пюрето? За плодовото пюре специално личната лекарка ми обърна внимание, че не може да замести ядене, а се дава между храненията вместо сок, а една друга педиатърка, която също наблюдава снима ми, казва, че следващата стъпка в захранването е да сменя следобедното хранене с пюре от плод. И още нещо - след като сте заменили едното ядене кога смятате да преминете към заменяне на 2-ро ядене? Ще направите ли някаква пауза? Ох, стана много дълго Simple Smile.

Лек и усмихнат ден на всички   bouquet.

# 295
  • София
Lucky_1, аз слагам по 1 мерителна лъжичка АМ в зеленчуковото пюре, което е около 180-190 гр. На някои може да им се види множко, но детето си го изяжда с кеф за 10-15 мин. Някъде месец след като бях заменила обедното мляко с пюрето, замених следобедното с млечна каша, а след нея давам за десерт около 60 гр. плодово пюре. Поне от това, което знам, не трябва да има хранене с изцяло изключено мляко. Надявам се да съм била от полза  Peace

# 296
Нощни, ще започвам да захранвам, защото след 1-2 месеца отиваме в чужбина и ми се иска да я позахранен, да не си правя опити там.

Някой да преразкаже Гала.

# 297
  • Пазарджик
Честити месечинки на всички бебоци!!!

Kalifornia, заповядай http://www.novatv.bg/news/view/2011/07/06/18236/%D0%91%D0%B5%D0% … 0%BD%D0%B8%D1%8F/

# 298
Lucky_1, аз слагам по 1 мерителна лъжичка АМ в зеленчуковото пюре, което е около 180-190 гр. На някои може да им се види множко, но детето си го изяжда с кеф за 10-15 мин. Някъде месец след като бях заменила обедното мляко с пюрето, замених следобедното с млечна каша, а след нея давам за десерт около 60 гр. плодово пюре. Поне от това, което знам, не трябва да има хранене с изцяло изключено мляко. Надявам се да съм била от полза  Peace

Благодаря MelindaD, определено ми беше полезна Simple Smile. И на мен така ми се вижда по-логично, пюрето да е за десерт. И аз смятам да слагам по 1 лъжичка АМ в пюрето. А следобедните хранения освен млечна каша пробвала ли си да предложиш нещо друго?

# 299
Колко много съм пропуснала  ooooh!

На всички празнуващи  Hug Hug Hug много смях и още повече здраве!

Джорджи - прахосмукачката е "бял шум", може и тя да я е приспала Simple Smile

Пате - МЕРСИ за пожеланията  Hug И аз като Пепинка на празник не прощавам - пък бил той еврейски, християнски, светски или мюсюлмански - значение няма, докато се събират приятели заедно и децата скачат наоколо!

Авокадото (забравих кой ме пита) - като Пепинка - сурово, но мачкам с пасатора или направо пъхам в онази мрежа за смучене. ВИнаги като давам оранжево пюре (индикатор, че съдържа провитамин А) слагам по малко авокадо, защото мазнината му помага за усвояване на мастноразтворимите витамини, в това число и вит.А.

Аз да си похваля моят мързеланчо - почти не се обръща, не става, не ходи, не се и опитва, мрази да лежи по корем (с изкл. когато е по корем върху мен), обаче е захранен с пълна сила  Crazy От първата лъжичка яде все едно цял живот от лъжица е ял, обаче (и това много ме притеснява) също така от самото начало настоява на огромни количества пюрета. 100гр + и нагоре, като не отказва нищо. Стигнах до там, че за да контролирам новите неща ги прибавям към стотина грама старо въведено (сладки картофи например). Обаче сега по време на нашата мини ваканция за 4 дни въведохме поне 4 неща  Blush вярно е, че нямаме фамилна обремененост с алергии, но пак е много. Но бях купила едни страхотно вкусни органик пюрета и моето дете отказваше млякото и крещеше като индианец, докато не си получи 150 гр от пюрето!!!
А колко ака  Crazy По 4-5 пъти на ден! А колко е надебелял!?!? А баща му какви очи отвори като видя колко яде сина му  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Докато съм на тази тема да похваля новоизобретението, което купих и съм страшно доволна (с Анджи такива екстри нямаше на пазара) - малка лъжичка, която се завива на пакетчето с пюре - стискаш пакета, пюрето се излива в лъжичката и храниш дори в движеща се кола. Много чисто, да не говорим , че "отвореното" пюре не влиза в контакт с лъжицата и ако остане си завърташ капачката и готово. Пюретата са уникално вкусни и някакви нечувани комбинации  Crazy пащърнак с ябълка и боровинки, например!
(освен на тази фирма поне още 2 имат вече пюрета в такива пакетчета)

А за мамите, които предпочитат те да си направят сами храната - лъжичка с дръжка-контейнер Simple Smile
И на мен ми направи впечатление, че смесват много плодове и зеленчуци. Анджи признаваше единствено пюретата на Гербер и те такива комбинации на американския пазар нямат.

Важно - не замествам хранене и винаги давам по 100-120 мл мляко (кърма или АМ), когато давам щюре, но с този негов апетит почвам да се замислям дали не е по-добре направо да сложа АМ вътре в пюрето?!? Какво ще кажете, не стават ли гъсти?

А в  Квебек сити видяхме Уилям и Кейт  Grinning Майтап, докато се опитвахме да заобиколим тълпата заради децата то кортежът все, че ни настигна и колата им мина на 2 м от нас  Grinning

Последна редакция: ср, 06 юли 2011, 16:18 от Agent Provocateur

Общи условия

Активация на акаунт