Януарските усмивки сплотяват майки-закачливки /17/

• 28 497
  • 755
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Снуки, коя марка ти е пюрето от картоф?

# 556
  • София
Бимбим, правих домашно с АМ, днес беше 5-ти ден, съответно 5  лъжички.

# 557
момичета, благодаря ви за пожеланията и съветите!  Hug Hug
свалихме температурата с по-малко от 2 мл панадол и засега не е покачвала. ще я заведа само по спешност, недай си боже, и разбира се ще се разправяме, ако си поискат пари. в случай че не е влоши, ще я види нашата си педка утре следобяд.

снуки, дано не е алергия към картофа, тукhttp://www.bg-mamma.com/index.php?topic=421950 пише, че е много рядка! да не е от прегряване нещо? каква реакция направи?

# 558
снуки точно това обсъждахме малко по-нагоре. На нас картофа ни докара слуз, на санима колики.

# 559
  • София
careener Hug благодаря за инфото. Днес още докато го ядеше й излезе обрив на двете бузки.  Претопляне не мисля че е, защото днес не сме излизали, а у нас е прохладно.  Rolling Eyes Сега ще направя почивка от картофа няколко дни и после нещо друго ще й дам. Преди това е била 10 дни на оризова каша.

# 560
снуки точно това обсъждахме малко по-нагоре. На нас картофа ни докара слуз, на санима колики.

Инка, аз така и не научих заради какво не се препоръчва пюре от пресен картоф (а в момента стари по пазара тц). да не е нещо в пресния картоф?  Thinking

careener Hug благодаря за инфото. Днес още докато го ядеше й излезе обрив на двете бузки.  Претопляне не мисля че е, защото днес не сме излизали, а у нас е прохладно.  Rolling Eyes Сега ще направя почивка от картофа няколко дни и после нещо друго ще й дам. Преди това е била 10 дни на оризова каша.

..както го описваш, вярно звучи като реакция от картофа, да му се не види (щеше да кажеш, ако АМ й е ново). добре си го измислила да отпочине малко стомахчето от него. пиши как е бубката, отшумял ли е обривът и т.н.

Последна редакция: пн, 11 юли 2011, 19:48 от careener

# 561
  • София
Инка  Hug мерси, прочетох и назад. Ние колики и слуз за сега нямаме... Praynig

careener тя сега е добре и си спинка. Обривът вече поизбледня, но още е там. А АМ е това, което го пие от 16-тия й ден  Wink

Последна редакция: пн, 11 юли 2011, 19:53 от снуки

# 562
За пресния картоф, питала съм нашата педка- няма проблем.
Снуки, пробвай да даваш готови пюрета, домашните не знаеш от картофа ли прави реакция, от нитрата ли, от амониевата селитра дето пръскат всичко

Ети, Мартин му излизаха такива пъпки и преди да го захраня. Понякога си мисля, че може и нещо контактно да е, в смисъл като го гушкат други хора дето не знам с какъв препарат са си прали дрехите. Аз също мисля, че ако е алергия няма да са точки, а ще са петна

Агент, как няма да се разплачеш. Аз като се сетя как стоях на телефона и чаках Мечтата да се обади и да разкаже как е минало секциото и какво е усещането да го гушнеш това чудо дето 9 месеца си го чакал. И като знаех, че мен ме чака същото след 2 дни Crazy И като ги гледах бебоците в деня преди моето секцио в Токуда в аквариума направо ми се свиваше корема
А Дара на Елч беше едно мъничко човече дето не можеше да го видиш между завивките

Мечтичке, моля те пак да преразкажеш как се дава плодовото пюре и сок според Костантинова/ пояснявам, че това е неонатоложка от Токуда, която е педка на Лорка и е мноого добра/. Че аз не съм руса, но двата ми мозъчни ганглия са се полирали. А пък и мисля, че ще е полезно за всички да го споделиш. Ако се добавя към кашата в какво съотношение пюре: каша?
А ако се дава като междинно ядене по колко гр?

Марти от 2 дни яде тиква и днес му се появи слуз в акото и му е зелено newsm78 Но пък аз вчера ядох марули. Айде сега от какво е

# 563
здравейте, мами! Влизам набързо да ви се оплача. Топчо кротко си лежеше в количката, когато кака му му изсипа една кофа пясък на лицето... Пострадалият не каза гък, дори се кикотеше докато го миех на чешмата ...  ooooh!, за сметка на това, каката удари невиждан защитен рев  Crazy

# 564
  • София

Марти от 2 дни яде тиква и днес му се появи слуз в акото и му е зелено newsm78 Но пък аз вчера ядох марули. Айде сега от какво е

look_at_me, аз залагам на марулите

# 565
  • София
Честити месечинки на Крис, Дара, Рая и Рая, Лора и Ники  Hug Да са ни живи и здрави   bouquet

снуки ти се базикаш, сигурна ли си , че е от картоф?

bimbim ние бяхме така от марулите и краставиците  Peace

здравейте, мами! Влизам набързо да ви се оплача. Топчо кротко си лежеше в количката, когато кака му му изсипа една кофа пясък на лицето... Пострадалият не каза гък, дори се кикотеше докато го миех на чешмата ...  ooooh!, за сметка на това, каката удари невиждан защитен рев  Crazy

Joy

# 566
Привет девойки!
Признавам, че не всичко съм изчела.

Първо - Честити мини рожденковци!

Berend Botje    Joy Joy Joy

Днес не издържах на жегата, натоварих всичките деца и сега съм на вилата. Тук се живее!

На път за насам минах през Темпо и накупих за захранване пюрета от тиква, от картоф и оризова каша  newsm78 и продължавам да се чудя от кое да започвам... май ще е тиква. И май ще е утре. Първо да си захраня детето с чист въздух.

А сега чакам мъж ми да се прибере от скитня и да си початим  Mr. Green

# 567
Изчетох само последните няколко страници.  Embarassed

Като ви чета, май аз я карам бая през просото с това захранване. Но и Калоян яде всичко каквото му направя, а единствения бонус от захранването е, че акото вече се оформи и за съжаление е малко по твърдо (в смисъл не е кашаво като преди). Все още не мога да преценя дали е в групата на запека. Също и всеки ден е с различни цветове. Това не знам до колко притеснително е.

Досега съм му давала  картоф, морков, тиквички, тиква, ябълки, череши и днес круша.  Следващото в списъка е каша, някакво месо (пилешко, пуешко или заешко), мисля си за диня.

Айде лека нощ от мен. Simple Smile

# 568
Look at me, ще разкажа за плодовите - дано да не досадим на другите  Mr. Green

Значи плодово пюре сутрин и следобед между храненията - по около 60 гр.  А ако е в кашата по 30 гр. Тоест ако даваш 150гр каша по принцип - ако я правиш с пюре слагаш 120 каша и 30 пюре. Но докторката не е много фен на това в кашата.
Започваш с ябълка 10гр. И всеки ден увеличаваш  с по 10 докато стигнеш до 60. После може всеки ден различно /от позволените за тази възраст/ пюре да въвеждаш. Според нея с плодово не е добре цяло хранене да се замества. И да не се дава голямо количество - детето да си покаже колко - най добре около 60 - но не повече от 100. И да има по около 1,30 часа преди или след хранене. За соковете - горе долу същото. Ако искаш и пюре и сок в един ден - едното сутрин другото следобед.

Ох, дали стана ясно  newsm78

Последна редакция: пн, 11 юли 2011, 22:47 от imam si edna mechta

# 569
  • София
Привет!

Честито на порасналите бебоци! Да папкат, спинкат и слушат мама и тати! Simple Smile

На мен тия пресни картофи дето ги продават в момента хич, ама хич не ми вдъхват доверие.Само като ги гледам внос от Франция, Белгия и къде ли не. Ако си бяха БГ ок, Люба изкажи се.

Сирене, не знам дали знаете, най-хубаво и най-бързо се обезсолява като го залеете с гореща вода, да поседи няколко минутки, след това плакнете и е муцка.

Общи условия

Активация на акаунт