Януарските усмивки сплотяват майки-закачливки /17/

• 28 495
  • 755
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Ети, нашият обрив изглежда баш като вашия, а последните дни съм въвела само круша. Не вярвам да е от нея.

Бебеш, много се радвам, че ви се разминава операцията! Страхотна новина!

Честити 6 месеца на бебоците! Hug

careener, бързо да се оправя Катето. Най-вероятно е от претопляне, както го обясняваш Hug

Ох, четох, четох и всичко забравих Embarassed Ние два дни излизаме чак вечер, че съм се захванала с едни курсови работи... Влача една магистратура и вече ме е срам, няма да казвам коя година стана.

Някой дава ли биозеленчуци на Гимел? Аз такива купувам от Била, че нямаме баба с градина наблизо. А за магазина на "Лесидрен" - днес видях, че има и един на кръстовището на "Оборище" и "Черковна".

Лека от мен, връщам се към курсовите Sad

# 571
look at men, на дара й става зелено акото от претопляне. да не сте се прегряли?

а дара освен най-малката в аквариума беше и най-грозната. аз по това си я познавах, само последния ден в интензивното нещеш ли още едно грозно бебе на вратата и аз го гледам и му се усмихвам мило (викам си "на мама грозното бебе то!"), а лекарката ме гледа учудено и ми казва "ей сега ще докарам вашето!" голям срам! Laughing Laughing Laughing

# 572
  • София
Знаех си аз, че не е обрив, ама беше хубаво да чуя и вашите мнения. Хубаво е, че ви има  Hug Hug Само дето Ивка си пропусна днес сиренето. Въпреки, че ако трябва да съм честна, тя проспа и пюрето в което го слагам и се класира директно за плодвото.

Снуки, дори не съм предполагала, че може да има алергия към картоф. Дано бързо се размине Hug

Елч, и аз така с първото - гледам и се чудя защо на мен най-грозното се падна... Ама втория път бях подготвена и само като се роди и започнах да си бая "На мама хубавата тя", белкем си повярвам.

Поли, и аз така го обезсолих сиренетоооо. Определено действа.

Лук ет ми, и Ивиното ако е зелено. И аз ям само марули. Залагам на тях  Laughing Сега сериозно - дано бързо се махне слузта, а за зеленото - не се шашкай. Нормално е при захранено бебе.

careener, бързо оправяне  Hug

# 573
Lele, ще ви изям с парцалите! На красивите си щерки грозни да викате! Пу-пу!  Grinning

(от марулите е!.... мише, нормално е... карийнър - не се стресирай от ниска температура!... ох, изпуснах ви края само да кажа, че вече давам каквото си поиска (е, плодове и зеленчуци само все пак; яде като прохосмукачка; акитета са като дъгата и най-разнообразни консистенции; детето е спокойно и усмихнато и вече само това гледам_

Моето 100% беше най-грозно, почти като кака си! Ама пък умно гледаше от първата минута!  Mr. Green

Моето бебе и други крокодили by Agent Provocateur 007
(снимка от днес)

# 574
агентче, много е сладък малкият пич на половинка Wink

# 575
 Ети, Снуки и Каринър много неприятно, дано да отшумяват бързо неразположенията и да не се повтарят! На месечинковците здраве и спокойствие! Да растат големи и весели! Ние преборихме варицелата, донякъде и тя нас, бебка беше герой и не я усети, на мен ми разказа играта, имам пет пъпки в устата и не мога да ям и пия, вследствие кърмата ми намаля и Рая втори ден е на АМ и не иска да суче  Sad, искаше ми се да я покърмя още и ми е особено тъжно и мрачно  Sad

# 576
  • ул. "Мечтание"
Докато ви прочета и всичко ми се скаши в главата. Ама какво да правя като ми се спи вече (но тъп и упорито вися на компа, вместо да си поспя). Поледните ни почти не се спираме.

Живи сме, добре сме. Вече спахме една нощ на къщата. Царски си спахме, макар и на надуваем дюшек. Нямам търпение да се преместим.

# 577
Рая и аз ви благодарим сърдечно за честитките послучай нашето безоблачно порастване Simple Smile
Да ви се връща.
На 6 месеца не можахме да стигнем 6 кг, но здраве да е.
Сега да се изкажа и аз малко за захранването (не парадирам с компетентност, но все пак да си кажа от скромен задокеански опит от отглеждане на деца, т.е. едно дете)
За картофа - след вашите перипетии се загледах и зачетох, но тук пюре от картоф като 1-ва,2-ра, 3-та храна не съм срещнала (освен сладък картоф, което е доста по-различно) Тук картофа се препоръчва след 8-10 мес., защото бил беден на полезни вещества и богат на нишесте. Освен това всички кореноплодни - картофи, моркови, пащърнаци, ряпи и прочие са най-богати на нитрати и затова се препоръчва да се поизчака с въвеждането им.

madlen81 - аз давам плодови пюрета всеки ден, захраних с плодове и продължавам да си ги давам.
galya73 - и тук е такава жега. Непоносимо е. През седмицата е немислимо да се излезе. Уикенда избягахме на къмпинг и беше невероятно. Имах най-послушното и сладко и спящо бебе. Всичко ни се оправи на чист възух - и обрива и спането.
Eти - сиренето и киселото мляко са различни от останалите млечни продукти, защото при ферментацията лактозата се преработва. Затова могат да се въвеждат рано, т.е преди годинката.
Аз мисля от другата седмица да давам кисело мляко.

# 578
Пепинче, това е добра идея! Аз съм споменавала, че съм отрасла от първите седмици на кисело мляко и съм убедена, че е най-добрата храна  Crazy Сподели, моля те, кое кисело мляко мислиш да и дадеш на Рая!
(тук продават едно канадско - Либерте! - е, няма такъв невероятен вкус - като от нашето детство и съдържа мляко + закваска, това е!)

Права си, че на хлад бебетата спят като къпани! При нас удари само 31С, но с 80-90% валажност е като 41С... правим прибежки от климатик на климатик  Tired

ПС само аз ли ще показвам снимки!?! или да гледам само в ФБ!?!?!

ПС Картоф не съм давала. Но пък съм въвела (само да не паднете и да не ми се смеете много) - манго, кайсии, праскови, броколи, спанак, цвекло, боровинки, салба (това е зърно), круши и сини сливи, ябълки, тикви, пащърнак  Crazy

Последна редакция: вт, 12 юли 2011, 04:33 от Agent Provocateur

# 579
  • Пазарджик
Добро утро!!!
В първия момент помислих ,че съм объркала темата, никой не е писал от 4:28,надявам се ,че сте добре и си доспивате сладко ,сладко!

При нас тая нощ беше един малък ад,беше много топло,Нелката съща премрънкваше доста често и беше вир вода ,само по едно боди-потник.

за картофа и аз четох много и според Американската Педиатрична Асоциация,не се препоръчва за първа храна.То като че ли и повечето бебешоци не го приемат в началото добре и като че ли по това трябва да се водим .

# 580
Добро утро и от мен!

Пускам кафето:

Днес Кали става на 6 месеца, почерпете се:

Честита половин годинка и на наборчетата:

Влади на мама bubeto_d
Карина на мама kakadaka
Калоян на мама Kalifornia
Константин на мама nina_tita

Да ви се оплача, снощи обрива на Кали се върна с пълна сила, пламна изведнъж, но пак само на гърдичките и съвсем малко по гръбчето. Заведохме я в спешното, там имаше педиатър който ми направи страхотно впечатление. Прегледа я, включително гърлото, разпита ме подробно за захранването, от кога сме в града, за зъбките, с какво я мия и т.н.. Накрая каза, че няма да я мъчим с урбазон и други химии и изписа хомеопатични лекарства. Толкова беше спокоен и компетентен, че ме успокои само докато си говорихме в кабинета. Оказа се, че и топлината помага за обрива.

Стана дълго, хайде лек и хубав ден!

# 581
Тадам успях да изчета всички (това не значи че съм запомнила  Mr. Green)

Първо, честита половин годинка на всички бебоци, на които съм пропуснала да честитя (а те са доста) пожелавам им безоблачно детство  newsm51 smile3525

Това къмпинга е страшен релакс  Heart Eyes как си починах само от тая градска шумотевица...

Веси на тия гадове в 3-та направо да им отскубнеш...как не ги е срам?!

Снежи и аз щях да кача снимки ако знаех как  hahaha

Моето дете явно няма да пролази, тя се е научила от басейна, че каквото иска го стига с плуване и се опитва да плува на сухо, милата ми тя  Joy

Хайде после пак ...

# 582
Привет момичета!  bouquet

Прибрахме се от консултация. Още преди да успея да кажа на педката, че съм захранила, тя ме изпревари и каза - не бързай със захранването, има време...За да не влизам в обяснения, реших да не казвам нищо  newsm78 Сложиха ни ваксина - противохепатитна, и после боцкане за кръв, а с колектора за урина се бяхме справили перфектно от раз! Simple Smile Сами тежи 9200 гр - 69 см. На това боцкане от пръста голям рев падна... Cry И другото - забели му пишока...изпотих се цялата докато гледах. Бях против, ама точно преди нас имаше едно голямо момче, и тя каза че има проблем с пишката точно затова...Ами реших да я оставя пък да го направи, малкия не плака изобщо. Дано да е за добре! Peace
За захранването - чета ви за този картоф...и се чудя какво да давам. Мислех точно пюре от картоф да купувам за трета храна. С оризовата каша едва стига 30 гр да изяжда, не я харесва особено. Тиквата я яде, ама май го кара по често да ака...Та и аз се обърках с това захранване!

ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ НА ВСИЧКИ БЕБЕНЦА от тези дни и на днешните сладурковци!

Нека растат здрави, щастливи и спокойни! Hug

# 583
Мечтичке,   bouquet Това с пропорциите 2 пъти ми го казваш и аз все го забравям, станала съм много куха лейка напоследък Embarassed И не бях разбрала, че трябва да се започне ябълка.
Аз нарочно питах тук, а не на лични, защото всички сме на вълна захранване и мисля, че е хубаво да си споделяме различни схеми на различни педиатри, малко за сверяване на часовниците
В тази връзка да сподели и Елч, че нейната схема е май най-необичайна
И всички други де, казвайте какво ви съветват вашите педиатри да сравняваме

Елч, Ети ще ви бия. Няма да ми обиждате приятелките, грозни били друг път
Аз Марти очаквах да се роди с много голям нос, защото на феталната така излизаше. И не очаквах да е много хубав, но пък той беше учудващо правилно оформен. Но за сметка на това докато караше жълтеницата беше ужасно грозен- с пъпки и черен #Crazy Добре, че се изчисти

Нашето ако се оправи, кой знае от какво е било Thinking И му се изчистиха едни пъпки, за които нашата педи твърдеше, че са алергия, но явно си е било претопляне. Сега тука на чист въздух и хладно за 2 дни се оправи

Емили, Мартин се разяде към 25 ден от захранването,, така че не бързай. А за картофа мисля, че е по-скоро изключение , отколкото правило да даде реакция

Къде водите бебетата на плуване? Аз май ще пълня детския басейн днес и ще го топна малчо

ЧЕстита половин годинка на всички малки разбойници и разбойнички  bouquet

Последна редакция: вт, 12 юли 2011, 11:00 от look_at_me

# 584
Здрасти.
да са честити всички 6-месечни! Heart Eyes(И вики трябваше да е днес,ама нали се позастоя до 16 Blush)
Слуз в акото -от марулята. Peaceдаже може и да зеленее.
Агент,много е красив!Гледайки красиви снимки на бебетата ви се сещам за един приятен рефреш в темичката ни.Искате ли да постваме снимки на 6-месечковците ни? Heart EyesЧе във фейс не съм много редовна и ви изтървам,а и там сме с други имена и малко се обърквам кое бебе на кой е. Crazy
Мелона и аз обърках каката със съседното бебе,ама те наистина си приличаха...
Те всички новородени са малко сначканив началото,но само след няколко часа стават прекрасни!Ох само като си спомня Heart Eyesмиризмата сученето,гушкането....И започвам да искам пак. Blush
Сега се сещам на скоро като ми закичваха китката Joy
Викам аз на ММ,"Внимавай,че нали знаеш,че аз аборти не правя." hahaha
А той- Crazy и от тогава си накупи една дозина гуми. hahaha
......
Хи хи хи,Лук ат ме,прекръстиха те на Лук ат мен! hahaha

Уффф,я да изчезвам,че нещо ме хапе коня тази сутрин.

Общи условия

Активация на акаунт