Януарските усмивки сплотяват майки-закачливки /17/

• 28 490
  • 755
  •   1
Отговори
# 585
И аз да се разпиша, че от няколко дена не съм... Абе май само от вчера  Crazy
Вчера сутринта намерих ревящия Максим, който се беше гарирал на френски гараж (like a glove)  Mr. Green в късата част на кошарата  Joy Как и какво правеше там, не знам... Ама не можа да излезе ни напред, ни назад... Все едно някой го беше спуснал там!  Crazy
Купих му био пюре от различни зеленчуци на Хип (картофи, моркови, грах и карфиол)... Еее, изплющяха му ушите днес, много му беше вкусно! Мамин златен, на мен тревопасен се е метнал...  Mr. Green
Също така купих една кутия оризова каша на Хип. След като педи каза следобед да му давам кисел или плодово пюре, с майка ми стигнахме до извода, че мога да му добавям малко плод в оризова каша. Сега това какво значи? Започвам 1-2-3 дни само оризова каша да видя дали ще я приеме добре (защото не съм я въвеждала) и после добавям вече въведени плодове, или направо му бухам смеската и да яде??  newsm78

# 586
Биричке, моят съвет: направи си кашата без плодове, пробвай Макси дали ще я яде така, ако тотално я откаже, прибави и плод и дай пак.  Ако и в този случай я откаже, направи пауза от няколко дни и пак предложи кашата. Кали така отказа същата каша в началото, когато и я предложих след няколко дни си я хапна. Сега понякога и я давам само кашата направена с АМ, понякога прибавям и плодови пюрета.

# 587
  • Пазарджик
Най накрая сготвих,Нели е в бънджито,Таня чете и аз с чаша кафе се заредих да ви чета и вас пак ви няма no къде ходите бе хора, в тая жега

Нашия педиатър няма схема/поне аз така си мисля/като стане въпрос за захранването все ме пита какво аз ще кажа и затова чета в бг мама и Интернет отсявам за мене най правилното и така.

# 588
  • В две тъмни очички

Почерпете се за здравето на моята щерка, която днес става на цели 6 м ! На мама голямото момиче  Heart Eyes

# 589
  • sofia
Да са живи и здрави всички пораснали бебчета!!!

За картофите...нямам какво да кажа, както всички зеленчуци, а и в момента стар картоф няма!

# 590
След като не е подходящо кореноплодни зеленчуци какви да давам за начало? Броколи и карфиол не образуват ли газове, а зеления боб?

# 591
Честита половин годинка на малките сладури. Да са живи и здрави, много послушни, да папката и спинкат а мама да си почива

# 592
look_at_me мерси за успокоението, дано и Сами да се разяде, в началото почна да яде с голяма охота...похвалих се на сума ти приятелки, и сега... Shocked Днес купих едно пюре от пащърнак, утре ще го пробвам с него.

bubeto_d много яка тортичка! Да ти е жива и здрава Влади!!! Heart Eyes

Агентке - страхотен пич! Пу-пу, да е жив и здрав!!! Hug

С удоволствие чета всичко за захранването, така че и аз моля кой каквото може да пише тук!!! Peace Simple Smile

# 593
  • София
Привет. Не ви бях чела някоко дена и докато наваксам забравих какво щях да казвам.
За захранването - дадох картоф, морков, тиква и за днес приготвям тиквичка. За реакция не мога да преценя - той си е все пъпчасал, е сега е повече, но и аз мисля, че жегите засилват обривите.
Няма зъби, не пълзи, обръща се по корем и мн, рядко по гръб, вече е започнал да скача в бънджито и се кефи.
Емили, тая пишка само я мисля и аз Crazy, нищо не пипам, какво чакам и аз не знам... Добре, че при вас е минало лесно. Моята педиатърка не казва нищо по въпроса и аз не подхващам темата от страх... Останалите майки на момченца - какво  положението при вас?

# 594
  • Сандански
С риск да се повторя - тези,които се чудите с какво да започнете захранването пробвайте с тиква PeaceХипоалергенен продукт е,не натоварва стомахчето(както картофа или броколите например),има леко сладникав вкус и се харесва на повечето деца PeaceЕдинствения недостатък е,че по това време на годината няма тикви и не можете да си приготвяте пюрето в къщи.
Друго,което бих препоръчала е авокадото - поради същите причини,като освен това не му е нужна термична обработка и може да се намери на пазара Peace

Вчера дадох на Божидар пюре тиква и картоф на Хип,което беше много гъсто.Първоначално не щеше да го яде,но след като го разредих с кърма го излапа с такъв кеф,че чак питаше и за още Mr. GreenИ това е идея - пробвайте Peace

mrm на Божидар пишката я забелих без никакво усилие още на месец,в банята.Стана без да искам и се учудих като се забели толкова добре.Но зная,че по принцип това е рядкост.На батковците на около 6 месеца ги забели педиатърката ни.

# 595
mariyap ,сигурна ли си че е забелена напълно?
Защото и ние на Вико забелихме лесно на 1 м.Но педи каза,че под тази кожа имало още дна и тя трябвало да се покаже.И наистина като придърпваме ежедневно се оказва,че има мегдан за още отлепяне.Към днешна дата сме почти на финалната права със забелването.

# 596
  • Сандански
Сигурна съм,защото и педи го провери,а и имам мегдан за сравнение с батковците му Peace

# 597
mariyap, тъй като готовите пюрета със картоф са все много гъсти, аз редовно ги разреждам с АМ и Кали си ги хапва, а когато са гъсти не ги иска.
А аз се снабдих с домашна тиква  Whistling , свекърва ми си замразила настъргана тиква за да ни прави баници с тиква и сега имам тиква за пюретата на Кали.

# 598
  • София
Честити половин годинки на малките бебоци   bouquet  bouquet  bouquet Да са ви живи и здрави!

Бубе
   bouquet чудесна торта!

Ние днес сме само на оризова каша, сутринта се изака и беше ОК, сега пак се изака, НО вече със слуз....  Rolling Eyes

Агент Hug страхотен е малкия мъж!!!

# 599
Сигурна съм,защото и педи го провери,а и имам мегдан за сравнение с батковците му Peace
Така и предположих. GrinningИ аз съм чувала че при някои момченца ставало от раз.
Тиква Вико не обича май...Може би защото не беше на Хипп.Трябва да пробвам пак.
Вчера вече успешно вуведох кисело мляко. 2 суп лъжици прибавих към един банан с 2 череши.До преди това 3 дни давах само по 2 чени лъжички(така да се каже"опипвах почвата").
Ето го и мамин той:

И кака му:

Трябваше да ги намаля и затова са с лошо качество Sad
Хайде сега сте вие!

Общи условия

Активация на акаунт