Януарските усмивки сплотяват майки-закачливки /17/

• 28 418
  • 755
  •   1
Отговори
# 60
  • ул. "Мечтание"
Привет-мривет, мамчета!

Айде и аз да се завърна в темата с нови сили(за колко и колко редовно не се знае).
Интернетската отпуска добре ми се отрази.  Mr. Green

При нас общо взето една и съща. Почти всеки ден сме навън, диванетата не търпят вкъщи много, много. Искрен си цока доволно, расте и дебелее. Проявява завиден интерес към нашата храна и реших да започна да гозахранвам педагогически. Когато стана на пет месеца предложих и други вариати с храна приготвена специално за него, но не му допадна и си продължавам така с микродозите. В ачалото на авгут ще прбвам пак да му пробутам "бебешка" храна.

Имам и повод за черпня!
На 24 юни си купихме къща в едно село на 30 км от Варна. Heart Eyes Flutter Crazy

Още не мога да повярвам, че си имаме собствен дом! При това къща на село, с двор. Толкова неочаквано се развиха нещата! Е, сега сме бедни като църковни мишки, но поне ще ни е широко.  Joy Joy Joy

Когато отбих Божидар си спрях кърмата с градински чай. Свърши ми чудесна работа.

P>S> Преди седмица-две Искрен ми заля с чай лаптопа и клавиатурата му изпуши. Сега съм с една външна клавиатура, която ми е адски неудобна и правя много смешни грешки на нея. Да предупредя!  Mr. Green

# 61
До колкото знам се свързва с обезводняване на бебето, но вие се цедите тъй че няма опастност според мен  Peace

newsm78 newsm78 newsm78
Фризьорката не знае дали се цедя или не... А и каква е разликата??  Rolling Eyes

има огромна разлика, при кърменето от гърда, детето в повечето случаи не може да пие отшише, защото не го познава, от там идва възможността за обезводняване, ако се спре кърменето а детето откаже да пие от шише.При цеденето детето си знае да пие от шише и в повечето случаи не е проблем да се замени кърмата с ам .Когато се цедих с явор го отбих точно лятото и нямаш проблем, защото той си беше свикнал с шишето и не му превеше впечатление дали пие АМ или кърма.  Peace
Също така спирането на кърмата след цедене е много по-бързо, отколкото при сукане, защото няма стимулация.

Нощни  newsm68 newsm44 smile3525

# 62
Нощни, добре завърнала се, честито за новия дом.

Имам предложение за следващата анкета: КОЛКО ЧЕСТО ЯХАТЕ МЕТЛАТА?    Mr. Green
уфффффффффффффффффффф #2gunfire

Ти ме подсети  hahaha hahaha hahaha

# 63
  • Пазарджик
Нощни,знаех си ,че си дремуцаш някъде,Добре дошла  Hug
Честит ти нов дом!!!Много щастие и усмивки в него!!!

# 64
  • София
на мен ще ми е интересно тези от вас с по-големи деца да кажете как сте ги отбили. На каква възраст, с хапчета или без и т.н. А може да си направим и анкета "кога смятате да отбиете бебето"

# 65
  • София
Привет и от мен.
Засега удържам фронта с 2-те диванета, но това е защото майка ми днес и утре не е на работа. От понеделник ще му мисля.
Моя приятелка лекарка и специалист по хранене и диететика (затова се вслушвам като ми обяснява неща по темата) точно днес ми каза как не трябвало да се отбиват кърмачетата през лятото заради ентеровирусите, защото дори и малко количество кърма съдържало важни антитела. Мисля да си продължавам кърменето с дохранване, само ме дразни, че Боян свикна да яде по малко и начесто (кърмата ми все така е малко) и даже АМ пие по 50-60 мл със зор, след час пак и така и през нощта. Днес официално го захраних с 2 лъжици картоф с АМ. Изяде го настървено и питаше за още Simple Smile
Нощни, честит ви нов дом! Дано и останалите, действащи по този въпрос скоро да се похвалят!

# 66
  • ул. "Мечтание"
Момичета!  Hug  bouquet

на мен ще ми е интересно тези от вас с по-големи деца да кажете как сте ги отбили. На каква възраст, с хапчета или без и т.н. А може да си направим и анкета "кога смятате да отбиете бебето"

Божидар го отбих на три месеца и 2-3 седмици. Аз съм разказвала вероятно. Кърменето беше истински кошмар!  ooooh! Отбиването стана лесно. Той си пиеше от шише и беше на смесено хранене. Аз пих 3-4 дни градински чай, както беше описано на опаковката, кърмата си ми спря без никакви проблеми. Около година след това от време на време прокапваше по някоя капка, но рядко. Но такова нещо е нормолно.
Искрен ще го отбивам след годинката когато той си реши. Надявам се да избутаме поне до тогава. Захапката си му е все така лоша и на моменти кърменето е доста болезнено и неприятно. Ама здраве да е! Поне в повечето случаи е приятно.  Mr. Green Пък ако го изкарам до две годинки още по-добре. Crazy

# 67
Добро утро Simple Smile

Тая сутрин пак намерих Тея в краката ми. Shocked Как не е паднала, направо не знам  #Crazy А какъв рев ще е като падне не ми се мисли  Tired Довечера ще си слагам някаква преграда в краката  Confused

Явор го отбих на 7м, като забременях с Тея, защото имах много силни контракции при сукане и цедене.Нещо като следродилните контракции за прибиране на матката  Confused Иначе се цедях и дохранвах, имахме фалстарт на кърменето, благодарение на доброто старо АГ  Twisted Evil, след това педито и за капак майка ми с "чудесните" си съвети. Каквото и да правех не можех да си увелича кърмата, напрактика Явор нон стоп сучеше - буквално. Все заспиваше на гърда и се получаваше порочен кръг, не се хранех /нямаше как или го кърмех или спеше в ръцете ми  ooooh!/ и на 3м започнах да се цедя. Кошмар, само като се сетя за звука на медела изтръпва, а не знам като Тея е в операция и после в реанимация как ще се цедя  ooooh!

Иииии да почерпя днес ставаме на цели 6 месеца  newsm44 newsm68

Още от мига в който я видях в болницата ме прави най-щастливия човек на света  Heart Eyes Благодаря на Господ всеки ден, че ми я даде. Най-усмихнатото сладкишче  newsm53 Пожелавам си да мине операцията леко и да се възстанови бързо малкото пухче.

Ето я малката:

Стана егати чаршафа ама ще ме извинявате  Blush

Последна редакция: нд, 03 юли 2011, 07:39 от Бебешондел

# 68
  • Пазарджик
Добро утро!!!
Бебеш честита ви половин годинка,да ви е жива и здрава и много,много да ви радва!!!
Благодаря и за кафенцето и закуската!

После ще пиша за отбиването,че ще водя Таня на очен лекар и трябва да я събуждам.

# 69
Добро утро!
Виолини,благодаря за статията.
Изобщо благодаря на всички които се включиха по моя проблем.
Принципно искам да отбия и съзнавам,че това което вадя е много малко за неговите нужди,но практичеки психиката не ми го позволява-да знам,че имам 90мл.сутринта  и да не ги извадя. BlushСъс Стела спрях,когато не можах да изцедя и капка.
И двете ми деца са зимнии бебета и ги крмих като малки,защото си бяхме у дома,но като почват разходките,се запова с цеденето,тъй като не мога да кърмя навън.
В наше село кърмачките ги гледат като изкопаеми.Не че ми пука особено какво мислят,но и гърдите ми са големи и си ме е срам повече от това. Embarassed
Ох,дават ми зор  да тръгваме за плажа,айде изчезваааммм!!

# 70
Добро утро!
Малко снимки от вчера...Моята госпожица е с бяла рокля - все на коня Simple Smile
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.214710561898923.47068.209932852376694

# 71
  • Пловдив
Бебеш честита Ви половин годинка - да е много здрава и усмихната и всичко да бъде наред при предстоящата операция Hug

При Виолета отбиването беше много лесно. Беше на 10 навършени месеца. Спрях от веднъж, не и дадох една сутрин, на следващия ден и вечерта  и до там. Не си търсеше. Но и последните няколко месеца я кърмех като заспива или се събужда Tired. И АМ не искаше, и от шише не пиеше, та минахме на кисело мляко  Whistling.
Бебо искам да го кърмя поне до години и три-четири месеца, но времето ще покаже.

# 72
Хайде веднъж и аз да се запиша на предна страница в някоя от всички теми. Wink
Нощни-честито.Само положителни емоции в новото жилище.
Бебеш-честита половин годинка.Да расте малката Тея за радост на мама и тате.И батко Явор де.
За името на следващата анкета и аз съм съгласна-за метлата.
И въпреки,че много не влизам,наистина по-добре да няма разправии.
За отбиването-незнам кога ще е,но все повече Александра ме хапе с двата си зъба.И като й се скарам ми се смее-но....аз съм желязна.Няма смях.
Хайде лек ден на всички.Нека не позволяваме на дъжда да ни развали настроението-тук вали цяла нощ,та и сега. smile3515Щ е полудея с това време

# 73
  • София
Нощни добре завърнала се !

Бебеш честити ви 6 месеца на Тея!  Да расте здраво, умно и усмихнато дете! Искам да ти кажа, че някак имам вътрешно чувство и съм на 100% убедена, че всичко ще е наред с нея, а моята интуиция рядко ме лъже...

Аз отбих Никола на 1г.5м.  Бяха останали само кърменията сутрин и вечер.  Стана лесно за него, въпреки че основно за това се притеснявах. Не му липсваше изобщо. Честно казано на мен ми беше доста по кофти, и в емоционален и във физически план. Въпреки, че пих градински чай (салвия) се запуших и след това трябваше да си махам бучките. Масажи, компреси, горещи душове, цедене, лецитин и нурофен за болката и възпалението и се оправих. Ще видим сега до къде ще я докараме.
Ще я пробвам Софето дали ще пие от шише, щото Никола така и не пожела, та направо на чаша с накрайник и сламка мина.  А млякото си го ядеше с лъжица. Изяждаше по една кофичка...

# 74
Добро утро и от мен!

Бебеш, честити ви 6 месеца!  Hug
До годинката всички проблеми да са зад гърба ви и всичко лошо да е забравено!  Peace

Не знам какво му става на това време, уж днес щеше да е топло...  #2gunfire

Вчера си изкарах страхотни 2 часа със семейството на НоемиHeart Eyes Заредих се с положителна енергия и емоции, от които имах нужда!  Party Е, и с бира, де...  Mr. Green С таратор....  Joy

Общи условия

Активация на акаунт