Януарските усмивки сплотяват майки-закачливки /17/

• 28 492
  • 755
  •   1
Отговори
# 75
  • В две тъмни очички
Добро утро

Майчинство - на  05.07 и мен ще ме зарадват

Бебеш,честита половин годинка! Пожелавам на Тея най-вече да е жива и здрава и нека операцията мине успешно и всичко остане зад гърба ви!   bouquet

Нощни -   честита къща, отново!

Аз да се похваля, снощи си изкарахме много весело! Въобще не очаквах, тъй като бях в кофти настроение от цикъла, косата и от хора, които не исках да виждам на тази сватба! ММ ме предразположи още повече!  Той не обича да танцува, но вчера не пропусна нито един блус и през времето (когато не скачах да играя хора,а то беше малко) си говорехме едни житейски тънкости, от които имах голяма нужда Heart Eyes Даже не усетих кога стана 12 ч и трябваше да се прибираме да храня Влади! Тя, милата само като ни чу гласовете и се събуди  Heart Eyes Хапна, заспа, но в 4:44 се събуди  Whistling НЕ знам дали е била неспокойна,че преди това ни е нямало, но пак се напапа и заспа! Памперса наакан всеки път с едно аки с големината на орех, разсипия ви казвам  Mr. Green То не можем на памперси да насмогнем така! В момента е с мен на земята , в/у няколко пласта одеяла и все по-добре започва да усвоява лазенето  Heart Eyes

За кърменето , плановете ми са около 9-10 м да сме на сутришно и вечерно кърмене, а около годинката да спираме! Но.........това са моите планове, дали и малката ще е съгласна е съвсем отделен въпрос  hahaha

Последна редакция: нд, 03 юли 2011, 09:33 от bubeto_d

# 76
Добро утро!  Hug

ЧЕСТИТА ПОЛОВИН ГОДИНКА НА ТЕЯ! Да бъде жива и здрава, да расте щастливо и усмихнато дете! Hug
Бебешондел много  сте сладки!

Нощни очи - честита нова къща! Много топлина и уют в нея!

Четох, че след седмия месец е хубаво да се капват по няколко капки зехтин в зеленчуковото пюре на бебето -  някоя от вас момичета правила ли го е и какво мислите за това?

# 77
  • София
Добро утро!

Бебешондел, честита половин годинка! Много здраве пожелавам на сладката бузанка!

Ади днес също има полу-рожден ден. Пожелавам й същото - здраве  Heart Eyes. Ще си има и гости - братовчедка й от Германия, която е само с 13 дена по-малка от Ади Simple Smile.

За отбиването - план минимум до 1 годинка, план максимум - до когато Ади реши, като искрено се надявам да не е повече от 2 г. Simple Smile

bouquet

# 78
  • Велико Търново
Добро утро!

Нощни, добре завърнала се! И честит ти дом!
Бебеш, честита половин годинка! Ех колко бързо минава времето! Още помня твоя пост час и половина след раждането: изпрати едно "Дзяк" на форумките!  Grinning
Мила, супер сте си изкарали! А и като ти видях фигурата, още повече ме мотивира за 90-дневната.
Тути, пиши какво става с оченцето на Таня, оправи ли се?
Вал, и аз съм предлагала кисело мляко горе долу на същата възраст и на двете си деца, по-точно домашно квасено. Убедена съм, че е добра храна за бебетата, кой каквото ще да ми казва.
Alluria, честита половин годинка и на вас! Да сте здрави!

За отбиването - и двете съм ги кърмила до годинка и 1-2 месеца. Как точно ги отбих, честно ви казвам, нямам спомен, толкова неусетно стана. С голямата 2 години след това като стиснех и ми изтичаше по малко от зърната. С второто вече знаех че не бива да пипам, за да не стимулирам, и нищо не ми е текло.

Аз да се похваля, след една 4 дневна командировка на ММ, жива съм, оцелях с трите хлапета в къщи, две от които бяха яко одрискани и повръщащи, и аз барабар с тях. Но, и това мина!

# 79
Честити месечинки на всички! Да продължават да растат здрави и щастливи!
Нощни очи,честит ви нов дом.Звучи много хубаво-къща с двор,далеч от шума .
Емили, защо не прескочите до Плевен да си накупите всякакви каши и пюрета,които ги няма при вас?
за следваща анкета- май вече е време да се питаме дали сами ще си приготвяме кашите и пюретата(храната) на децата.има я на 1-та ни страница. Много от нас вече захранват,та нека да е тази анкета. Или дали ще ползваме помощни средства за прохождането.

Ще почвам да "търся" кошче/столче за кола,следващата група, че настоящети ни са му тесни в раменете.
Писна ми с това лошо време.Ок, хладно да е, но да бъде сухо,а то вали,спре,завали. Не става за разходки

# 80
chopi не бях сигурна дали въобще Сами ще хареса кашите като храна, и затова не отидохме да ги търсим в друг град...а и не съм сигурна, че ще му давам въобще занапред каши. Искаше ми се да започна с оризова, и затова си я приготвих сама в крайна сметка, а за по-нататък ще видим.
С удоволствие ще се метнем някой път до Плевен, обичаме го този град....и ако стане, ще се видим с теб - надявам се! Hug Сега много други разходи имахме и пусти пари... Twisted Evil

Пюрета тук има всякакви, е, надявам се като тръгна да търся каквото искам да го намеря де! Не съм гледала асортимента, като количества има! Simple Smile

Второто нещо, което мисля да предложа е пюре от тиква - замразих една пролетта, та сама ще бъркам пюрето.
Третото - пюре от круша, и четвърто - пюре от ябълка - купени. Ама дали ще стане точно така - не съм сигурна.
За отбиването - аз съм доста притеснена покрай една приятелка. Детето и е на 1 г. и 2 м. - постоянно търси да суче и не иска да се откаже...Става нервно и плаче, когато тя му отказва. По този повод се чудя до кога да кърмя - иска ми се повече, ама после не им ли става навик?

# 81
  • София
Честита половин годинка на празнуващите! Да са здравички и умрено послушни! На Тея и цялото и семейство пожелавам да мине и замине успешно операцията и повече да нямате такива премеждия!

Някои отиват на плаж, други гледаме през прозореца дъжда. Може ли да е 13 градуса?
Михаела вече е в истерия - тя ако не излезе става непоносима smile3511

# 82
  • ул. "Мечтание"
Добър ви ден!  Sunglasses

Бебеш, честита ви половин годинка!  Hug

Мила, много як рожден ден сте имали!  Crazy Да ти е жива и здрава малката госпожица.

Честита половин годинка и на Ади!

За отбиването - аз съм доста притеснена покрай една приятелка. Детето и е на 1 г. и 2 м. - постоянно търси да суче и не иска да се откаже...Става нервно и плаче, когато тя му отказва. По този повод се чудя до кога да кърмя - иска ми се повече, ама после не им ли става навик?

Бебетаа имат нужда от мляко до към третата си годинка. До тогава си е напълно нормално да се кърми. Повечето бебета се отбиват между втората и трета си годинка, ако нещата са оставени на тях. Бебето не може да се отбие само до деветия си месец. До годинката има нужда основно от мляко и всяко хранене трябва да е млечно. След това млекцето остъпва постепенно място на останалите храни.
Разбира се децата са доста различни. Има бебета, които се отбиват сами малко след годинкта. Има и такива, които са много страстни кърмачета и дори на две години сучат често като новородено. Като цяло нещата са много индивидуални и зависят от тандема мама-бебе. Сле един определен момент нататък, кгато кърмата не е основната им храна тя постепенно започва да е близка по състав с коластрата и съдържа много антитела и имунни фактори (май така му се викаше).

# 83
# 84
 Здравейте и от мен в този така дъждовен ден, който ни провали всички планове за днес...

Бебеш, честита половин годинка, да сте живи и здрави и скоро всички притеснения да са зад гърба ви!   bouquet

Alluria, честита половин годинка и на вас! Много здраве й желая на малката адашка!   bouquet

Нощни, честита нова къща!

Май съм изпуснала дискусията за киселото мляко, от кога може да се дава, това което знам аз, е че не е препоръчително преди годинка?

Да ви попитам нещо и за кашата, какво количество давате 160мг. ли?

# 85
Приятелката на mrm правилно е казала защо не се отбива лятно време.

Емили, веднага като дадеш зеленчуково пюре можеш да добавиш висококачествен зехтин.

Сутринта към 5. 00 пуснах радиатора  Crazy!

Нощни, добре дошла  Hug!

Мила, страшно парти  Simple Smile.

# 86
  • София
Добро утро!

Елениа, в тази  вкусотия с плодовете и бисквитките слагаш ли и АМ или нещо друго? Ако не, не става ли много твърдо?

Понеже напоследък установявам, че зеленчуковото пюре не я засища, днес мисля да сложа малко оризова каша в него. Някой слагал ли е и ако да, какъв е резултатът?

Адис, аз давам 120 мл вода с 3 лъжици каша.

Mrm, и Ива е почти в истерия. Засега благодарения на Яна удържаме положението, но май ще се отправим към някой МОЛ след малко.

Бубе, снимки??? Фафлички???

Бебеш, много тъжна анкета  Sad Cry Cry Cry

Реве много, изчезвам...

# 87
Нощни очи благодаря! Hug

Kalifornia  Hug благодаря ти за отговора за зехтина. Точно така пишеше - трябва да е висококачествен. Ще го добавя при първото даване на зеленчуково пюре.

И тук е много студено, днес ще си стоим вкъщи! Днес за трети ден Сами яде каша с голям кеф. Понеже все правя повече се опитвам да я дояждам, ама не ми се отдава... Sick

Alluria честита половин годинка на Ади! Здрава, весела и щастлива да расте!!!

# 88
Бебеш, много тъжна анкета  Sad Cry Cry Cry

newsm78 що, бе  newsm78

# 89
Бебешондел, честита половин годинка на Тея! Да е жива и здрава , операцията да мине успешно и да забравите всички притеснения!

Алюрия, честита половин годинка и на Ади! Да е здрава, весела и много щастлива!

Нощни, честита нова къща!

Незнам писали ли сте за бънджитата, но сега се чудя дали да взема такова нещо. Изи иска само да подскача, а вече не ми останаха ръце. Видях, че има два вида, едни, които се закачат на тавана и други, по-широки, които са със стойка и се слагат на земята. Какво е по-удачно да взема?

Общи условия

Активация на акаунт