Януарските усмивки сплотяват майки-закачливки /17/

• 28 453
  • 755
  •   1
Отговори
# 645
Момичета,
извинявайте, че така се включвам в темата ви, но имам бебе на възрастта на вашите и отвреме на време ви преглеждам. Та... виждам, че говорите за някакви мрежички за плодове, както и за биберони (шишета?), в които слагате плодовете. Бихте ли дали малко повече инфо - от къде са, как изглеждат... Предварително ви благодаря!

# 646
  • София
Момичета,
извинявайте, че така се включвам в темата ви, но имам бебе на възрастта на вашите и отвреме на време ви преглеждам. Та... виждам, че говорите за някакви мрежички за плодове, както и за биберони (шишета?), в които слагате плодовете. Бихте ли дали малко повече инфо - от къде са, как изглеждат... Предварително ви благодаря!
http://www.novobebe.com/biberon_za_plodove_bebePHARM-bg-1514.html
ние имаме този  Wink

# 647
Много благодаря за бързия отговор! Още днес ще купя такъв, че нямам търпение да й дам диня.
А бебетата с кое се справят по-лесно - с мрежичка или с биберон?

# 648
Прибрахме се от разходка, използваме сутрините, защото после става нетърпимо горещо. Пропуснах Гала, но ще си  пусна предаването после в нета. Peace

ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ НА СЛАДУРКОВЦИТЕ НИ ДНЕС! Да са живи и здрави, много щастливи и да растат весели и безгрижни!

dimara страхотен ти е Убавеца!!! Hug

адис , Люба  Hug радвам се, че табличката е била полезна.

# 649
look at me,  моята схема за захранване вече не е толкова сложна, слава богу Simple Smile
иначе започнах първата седмица с по 2 лъжички сокче на ден (в  края на седмицата трябваше да са по 30 мл. 2 пъти на ден)
втората седмица включих зеленчук на обяд като започнах от 4 лъжички и после мляко, докато на 10-тия трябваше да земестя хранене със 170-180 гр. пюре (аз дадох морков)
третата седмица въведох и шейк на веченото хранене - 100 към 100 плодово пюре и АМ (като аз дадох пюре от круша, за да неутрализира запичащия ефект на моркова)
и последната седмица включих и бананова каша, която се редува с шейка вечер.

сега трябва да давам месо на обяд като да започна с пуйка, после заек и накрая пилешко (т.нар. бели меса), само че имам преди това да въведа няколко зеленчука, защото месните пюрета са все с по няколко зеленчука, а аз съм въвела само морков. затова сега на обяд давам тиква, която дара доооооста харесва Simple Smile после мисля да дам и картоф.

бубе, забравих да ти пиша, че слагането на гърне сега няма възпитателен ефект, т.е. детето не се "учи" на гърне. това става след годинката. но пък хигиеничната страна никак не е за подценяване. несравнимо е просто - само го хвърляш и бебето грам не е омазано!
според нашия педиатър слагането на гърне в тази възраст има смисъл само при деца, които акат на твърви часове, както е дара - тя ака винаги сутрин след ядене и мнооооого рядко и обяд след ядене. т.е. аз я слагам на гърне само тогава.

# 650
Момичета,
http://www.novobebe.com/biberon_za_plodove_bebePHARM-bg-1514.html
ние имаме този  Wink
А нашето е ето това Simple Smile

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150138288814783&set … ype=1&theater

# 651
Днес дадох оризовата каша с мляко и яде само 4-5 лъжички. Отделно от няколко дни е намалил и млякото, ще видя дали ще пийне водица  newsm78

# 652
  • Пазарджик
Ей ме на и мене,като спя до 10ч. чак сега се оправих ме.
Върнах си Гала с 3часа назад (на нашата цифрова има такава възможност-1,-2,и-3)да ама Таня реши,че ще пее и най важните неща не чух Embarassed,по късно като ги трупясам ще си го пусна от сайта.Единственото което разбрах със сигурност е ,че не бива да се дава доста време едно и също пюре ,а аз точно това правя -картофа близо 10 дена и накрая разстройство newsm78

Днес съм приготвила да дам тиква с малко АМ но без вода,ще дам отчет като и го предложа,че милото от сума ти време е на АМ и каша.

Честити месечинки на бебоците!!!

И да ви покажа как Нели яде от два дена

като и покажа лъжицата  си вади крака

# 653
днес ми е най-скапаният ден от доооста време насам.

Дара падна от леглото. пролазила в съня си в единствените 5 минути, в които отидох до банята. тя забрави, че е падала на мига, а аз вече час не мога да спра да рева. и с псутата й коса нищо не мога да опипам по главата й! сега трябва ли да ходя на някакъв лекар? вие ходите ли като падат бебетата? как разбирате, че са ок?

на всичкото отгоре баща ми го уволниха.

абе яко шибан ден!

# 654
Елч   action032 има и такива дни. На какъв доктор ще водиш Дара, обади се на личния и питай, според мен няма нужда ако не е нищо сериозно  Hug
Най-тъмно е преди зазоряване  Hug

# 655
Пепита,Бенджолина     bouquet

Елч,чувала съм от всичките ми приятелки с деца,че май почти няма бебче което да не е тупвало от легло.Според мен щом видимо няма нищо на бебето значи си е добре.Единствено знам,че се следи да не повръща и да не е по-сънливо от обикновенно.  Hug Но мамите с опит съм сигурна че знаят по-добре от мен.

# 656
Бенджи, с тази мрежичка,цапането наистина е повече..е не че със силиконовите не се цапат,но имат по малко дупчици и повече сок ходи в устата от колкото на гърдичките.Нашият е от по-малките 4-6 м. за 7.70 си го намрих в Бургас зад новата поща.
За качването на снимки във форума да уточня нещо.
Първо си намирате снимката в нета(не може да се качи снимка от РС-то,трябва да е качена в нета)Кликвате върху нея с десен бутон,излиза ви прозорец,кликвате най-отдолу-"свойства"излиза ви друг прозорец със параметрите на снимката.Отивате на "адрес" и копиратe :http//......После във Публикацията си избирате бутон (img)и между скобичките пействате адреса на снимката  Дано така да е по-понятно.Успех.
Наскоро въведох жълтък и се питам колко често трябва да го давам?През ден ми се струва често...Може би -1 най-много 2 пъти седнично?! Rolling Eyes
И една култова снимка на каката като бебе на 7м.

Елч,успокой се.Няма нужда да се обвиняваш.Следи дететнце ,щом не е повърнала от удара,значи е добре,след удар е хубаво да лежи.И не се притеснявай всички бебета в един момент имат първо падане.При едни е по-рано,при други е по-късно..Затова имат фонтанела,която се затваря бавно до 1г и 6м за да може да е еластична и да поема ударите от падането при прохождането....Така че споко. Peace
П.П ..и още колко удари ще има....трябва да се подготвим Tired
....И вашите дечковци са много сладки!

Последна редакция: ср, 13 юли 2011, 14:24 от elenia

# 657
тути1 много сладка малката.
Елч и Вики падна преди 2 седмици. Опипах я цялата и следях да не повръща. Или да не се подуе. Но според мен ако ще се почустваш по добре отиди на лекар.
Е Еления страхотна снимка. фен на форума

# 658
  • Пловдив
Днес захраних Стаско с тиква, домашно приготвена (мама ми даде замразена, направих я на пара). Хареса му, или по скоро лъжичката, искаше да я докопа и сам да се храни  Simple Smile

Търсих от тия мрежички за плодове, но навсякъде бяха свършили и сега се чудя дали да не взема силиконови, по -малко да се цапа. Не са ли им твърде големи тези биберони - на мен ми изглеждат огромни newsm78

# 659
Vall_t бибероните за плодове дса на размери. Аз взех най-малкия като за начало.
Тути и ние така правим. Като почна да я храня и тя почва да си смуче палците на краката.
 Нещо изобщо не й харесват тези пюрета. Досега съм давала само картоф и тиквички с картоф и двете с малко кърма, но ги бута с език. Иска да й дам лъжицата да си играе с нея, а не да яде. Имам чувството, че не знае как да гълта. И сега се чудя какво да пюре да й давам. А и още тиквата плод или зеленчук е, че я видях и в двата варианта?
На вас по колко храненета ви се връзват на ден, защото ние още се кърмим и през нощта.
И другото което се сетих да питам-някоя от вас ходи ли вече на цитонамазка след раждането, че аз сега се сетих че трябваше да съм отишла вече?

Общи условия

Активация на акаунт