ДЕЦАТА НИ ЯДАТ НАЙ-НИСКОКАЧЕСТВЕНИТЕ ХРАНИ

• 44 205
  • 642
  •   1
Отговори
# 540
Е, как ще е по-прясна, като майката ще я е сготвила предната вечер и ще стои на топлло в шкафчето до обяд? За четири часа на 22 градуса повечето манджи ще вкиснат.
Е, предполага се, че градината е достатъчно цивилизована и им се намират хладилници.Иначе, всички деца ядат вкисната храна, седяла на топло....   Simple Smile
Не виждам какъв е проблемът храната на детето да стои в хладилника.А ако има дете с алергии към храни?И то ли яде от общия казан?

Изключително ми е неприятно някой да поема инициативата и да действа по собствено усмотрение, без да пита.
Ами, то затова сме на това дередже....никой не поема инициатива за нищо, щото , нали.....по-лесно е да си кюта и да се спасява поединично.
Градини, училища, болници.....и т.н., всички в блатото.

Решението не е родителите да се оправят кой както може, а самата система да е достатъчно гъвкава, за да дава право на избор.
Отношение и манталитет от типа:"От нас толкова, ние толкова си можем.Като не ви харесва, оправяйте се!" звучи абсолютно тоталитарно и не мисля, че има място в една претендираща за демократичност система.

# 541
  • Пловдив
РИОКОЗ забранява в детските градини да се внася храна от отвън. И да се слага по хладилниците. Отделно, че има хладилник за яйца, друг за месо, отделен за зеленчуци и плодове. И ако намерят нещо друго вътре е голям проблем.

Ако има дете с алергии това общо взето е проблем на родителите му. Може да му дават само от супата, или само второ.

# 542

Сигнализираш БАБХ, РЗИ и ХЕИ, всички които се сетиш, накуп.

Бившето ХЕИ (РИОКОЗ) от няколко години е РЗИ .

# 543
  • Ямбол
....
Изключително ми е неприятно някой да поема инициативата и да действа по собствено усмотрение, без да пита.
Ами, то затова сме на това дередже....никой не поема инициатива за нищо, щото , нали.....по-лесно е да си кюта и да се спасява поединично.
....
Абсолютно същото мога да кажа но с друга посока - затова сме се докарали дотук, защото всеки се меси, където не му е работа и не разбира от тази работа.
Аман от разбирачи....

.....
Решението не е родителите да се оправят кой както може, а самата система да е достатъчно гъвкава, за да дава право на избор.
Отношение и манталитет от типа:"От нас толкова, ние толкова си можем.Като не ви харесва, оправяйте се!" звучи абсолютно тоталитарно и не мисля, че има място в една претендираща за демократичност система.
Никой тук не ти е отговорил, ние толкова можем оправяйте се.
Аз само съм против ти и всеки друг да внася храна в ДГ, която посещава детето ми и да правиш промени като външен човек. Толкова ли е трудно да го разбереш?
Системата нито ти, нито аз сме компетентни да я променяме или правим гъвкава.
Има правила и те не трябва да се нарушават. Това е.

# 544
Божее, на някои деца не им стига първото и второто и майката е писала, че изяждат и на другарчетата, а какво остава да ядат само едно от двете. Ами децата с цоьлиакия, които и хлябът не могат да ядат, какво им остава-една гола супа.
Баси, логиката, проблем на родителите!
То и децата инвалиди са проблем на родителите. Да се спасяват поединично. Нас като не ни засяга, да не ни се врат в очите.
Ужас!

Цитат

Напълно подкрепям.
Добре че в нашата държавна градина са достатъчно гъвкави.

И какви са тези колбаси , които не можели да стоят навън?! Нали уж говорим, че ядат боклуци по градините, а от вкъщи пак сандвич с колбас?!

Лиляна
, не разбрах ти какво предлагаш да правят родителите на деца с алергии, цьолиакия и т.н., ако нямат пари да си плащат за частна градина?

Последна редакция: пт, 19 апр 2013, 11:19 от Soleil*

# 545
  • Пловдив
Това е фактическото положение. В едната група има дете с алергия към мляко и млечни, за него отсипват от супата без застройка и такива неща. Оставят по повече супа, или повече второ.

# 546
  • Ямбол
....

Лиляна
, не разбрах ти какво предлагаш да правят родителите на деца с алергии, цьолиакия и т.н., ако нямат пари да си плащат за частна градина?

Нищо не предлагам. Само не искам да внасят храна, защото е забранено.

# 547
  • Пловдив
За деца с много тежки алергии е голям проблем, но ако алергиите са към по-ограничени неща обикновено се лавира около общото меню и няма чак такава драма.

# 548

С една дума понеже не те засяга този въпрос, ти е все тази какво се случва с другите около теб  ooooh!

Спирам да си губя времето с тази тема.

# 549
....

Лиляна

Ами, ето точно такова безхаберие имам предвид."Мен не ме засяга, аз съм си наред, тия с проблемите да се спасяват!".
Предполагам обаче, че ако проблемното дете е твоето, хич няма да се бръкваш за частна детска градина/бавачка , а първа ще изревеш "Що ми дискриминират детето?"
Когато всичко ти е наред,  е лесно да защитаваш стандартите.

# 550
  • София
Лиляна, Янтра и всички застъпници на ненамесата в държавните/общинските дела: тарикатът, който върти лавката в нашето училище (подобно на останалите 99% училища) предлага кроасани, вафли, зрънчо, сокчета от типа "степ", шоколади с маргарин... и още 20 забранени с наредба артикули.

Радвам се, че във вашите детски градини всичко е страхотно. В нашето училище не е и ще се намесим не ами направо го гоним. Намерихме си алтернативи, разбира се - коя от коя по-добри!

# 551
Детската градина и училището са различни неща.

# 552
  • Ямбол
....
Ами, ето точно такова безхаберие имам предвид."Мен не ме засяга, аз съм си наред, тия с проблемите да се спасяват!".
Предполагам обаче, че ако проблемното дете е твоето, хич няма да се бръкваш за частна детска градина/бавачка , а първа ще изревеш "Що ми дискриминират детето?"
Когато всичко ти е наред,  е лесно да защитаваш стандартите.

Извинявай, но това не е безхаберие.
Може да си предполагаш много неща, но грешиш в предположенията си.
Моето дете малкото е имало проблем с храната. И
Ако ти се рови, споделяла съм тук, за да се увериш, че не си измислям проблема.
Получаваше уртикария от някоя от храните в ДГ. Решила съм си проблема така, че да не засягам другите деца. Не съм внасяла храна, защото е забранено.
Не може за да решиш своя си проблем, да застрашиш всички останали, които нямат. Затова са създадени тези правила в градините и затова съм категорично против те да се нарушават.
Но трябваше ли да ти казвам, че наистина съм имала проблем, за да млъкнеш и да спреш да предполагаш грешно или сега ще се намерят такива, които ще премерят проблемите си с моя и да заключат, че всъщност аз нямам много голям проблем?

Пепеляши, защо смеси детските градини с училищата? Никъде аз или Янтра не сме казали, че не трябва да се месим, ако в училищата се продават забранени храни. Това е извън правилата и тогава бих подкрепила всякакви намеси.
В нашето училище и това на голямото ми дете, няма изобщо никакви храни и аз съм доволна.

# 553
  • София
Темата е за нискокачествените храни.  Нищо не смесвам.

В детската градина: ако не ми харесваше яденето там, бих подала сигнал. Бих подала и следващ и бих гонила за спазването на правилата - те са ясно разписани.
Бяга само този, дето не му се занимава или го е страх (?!).

# 554
  • Ямбол
...
Като му правиш храна отвкъщи и инструктираш безапелативно госпожите и лелките. Ако трябва - една по една.
Това не ми прилича на подаване на сигнал, а чиста намеса и неспазени правила. Аз съм против такава намеса, а не подаване на сигнал.
Колко неприятно се извърташ. Ужас. В един момент говорим всички за градините и изведнъж ти пренасяш всичко в училищата, за които и дума не съм обелила, но ме нарече "застъпници на ненамесата в държавните/общинските дела". Евала, ставаш за политик, още малко и ще успееш да манипулираш качествено мненията на другите. Намерила си страхотно място за упражнение.

Общи условия

Активация на акаунт