ДЕЦАТА НИ ЯДАТ НАЙ-НИСКОКАЧЕСТВЕНИТЕ ХРАНИ

• 43 770
  • 642
  •   1
Отговори
# 570
  • около Варна
Хепи Лейди ни е доставчикът на храна.

Последна редакция: нд, 13 окт 2013, 00:12 от wiwi

# 571
  • София
Виви, де да можехме да напишем всички нещо такова... Радвайте се, че сте попаднали на читав наемател !

# 572
  • около Варна
Надявам се, че ще запазят качеството на храната, вече втора или трета година работим с тях. Общо взето няма много желаещи за доставчици с оглед изискванията минимална цена/добро качество.

# 573
Здравейте, мами! Синът ми ще бъде 5-и клас, отсега е записан и на занималня. И съм се хванала за главата какво да правим с храната. Излизайки в 8 ч, ще се прибира към 15-16 ч. Видях  тези кутии за храна : http://www.amazon.com/Laptop-Lunches-Bento-ware-Leak-proof-L600- … =laptop+lunch+box
Дали имате впечатления? Някоя от Вас поръчвала ли е? Благодаря предварително.

# 574
Искам да попитам и темата ми се струва най-подходяща, извинявам се, знам че е стара
Слагам на синът ми храна от дома  за обяд , но не  е разрешено да я яде в помещението на стола, а яде в стаята, тъй като от стола настояват че не може да се внася храна.
Къде би следвало да е регламентирано това?
Не ми беше проблем досега, даже така предпочитам, защото помещението е доста подтискащо и мърляво, но сега има нова учителка в занималнята, и тя не му дава пък да яде в стаята..малко параграф 22 се получава

# 575
И къде се предполага, че трябва да яде детето тогава?
Толкова са малоумни без извинение, че нямам думи.
Дано някой ти отговори на въпрса.

# 576
Благодаря ти  Hug
Нарочно повдигнах тази тема, защото тук са писали хора с голям опит и знания по темата

# 577
  • Варна
В нашето училище изрично подчертават, че децата, които си носят храна от къщи трябва да ядат в стола. Thinking
Явно всяко училище само определя правилата.
Обърнете се към директора най-добре. Peace

# 578
  • около Варна
Редно е детето да се храни в стола, какво им пречи, не знам. В нашето училище половината деца си носят храната от вкъщи, сядат на масички с останалите и си обядват. Говорете в училището, къде следва да обядва вашето дете

# 579
  • Ямбол
Детето е на занималня вероятно.
Пусни запитване до директора на училището с входящ номер - къде той опредля място за обяд на учениците, които са по цял ден на училище. Посочи в запитването си устната забрана на столовата и учителката от занималнята.
Директорът е длъжен да ти отговори. Остави мейл или адрес за отговор.

# 580
Благодаря Лилянa
Точно така мисля да направя, защото проблема се появи при смяната на учителите в занималнята, вероятно и те не са много наясно. Да си го имаме регламентирано черно на бяло. В правилника нищо не пише

# 581
  • Добрич
От РЗИ забраняват храненето в класните стаи. Naughty  Даже, могат да глобяват, при нарушение. Друг е въпросът, че в повечето случаи никой не го спазва.

В Правилника за вътрешния ред трябва да е посочено къде да се хранят децата.  Едва ли има регламент отделно за столуващите и отделно за другите ученици. Най-вероятно на лелите от стола не им се чисти след деца, които не плащат при тях за обяда.

В училището на дъщеря ми, децата, които си носят храна от дома, се хранят в стола, заедно с другите деца.

# 582
От РЗИ забраняват храненето в класните стаи. Naughty  Даже, могат да глобяват, при нарушение.

Може ли линк към нормативен акт?

# 583
Да, наистина, може ли линк
На мен ми отговориха че "ХЕИ забранява внасянето на храна в стола, а също и самата фирма, която стопанисва стола, и която е избрана от общината"
За фирмата разбирам, но ми е чудно РИОКОЗ  на кой нормативен акт се позовава за подобна забрана. Аз лично не намерих и ще им напиша запитване по въпроса.
Иначе от училище ми отговориха, че първо децата с домашна храна ядат в стаята, после всички дружно отиват в стола и чакат децата с купони да се нахранят. Това е официалното становище на ръководството ни.  Tired Поне имам официален отговор.

# 584
  • Варна
Kaк пък фирмата доставчик на храна за стола има право да забранява кой да го ползва?

При нас само доставят храната, за всичко друго има грижа училището. Но не знам дали във Варна не сме в особено положение. от няколко години всички училища са на кетъринг и никоя фирма не може да се каже , че стопанисва столовете. Thinking

Общи условия

Активация на акаунт