Нещо хич не ми се вярва.
Хайде сега, няма нужда чак от такива изисквания, защото целта на училищното хранене не е да се удовлетвори всеки каприз на родителите, а да се осигури нормална, пълоценна и горе-долу здравословна храна на децата. Спокойно може да се готви с бял ориз, олио и месо, което не е от прасенца, чесани със златен гребен, достатъчно е да не се пести от продуктите, а те да са пресни. Маслото да си е масло и да няма пркалено много сол. Но явно и това е трудно за изпълнение, защото всеки ден някоя майка, особено на първокласник, ми споделя за филията с пастет или глетавата кифличка със странно жълт цвят, които се подхвърлят на децата по програмата за безплатна закуска. Точно на това прилича безплатната закуска за учениците - хранене на пилци с трохи от мухлясал хляб, който за друго вече не става.

Чета темата с интерес,тъй като дъщеря ми е в предучилищна група/посещава детска градина/,а наесен е първи клас.Мога да споделя,че от година и нещо насам,менюто в градината бе значително подобрено-в първа група даваха компоти за десерт,кроасани...
Сега обаче,компотите са заменени с пресни плодове-два пъти дневно им дават,кроасаните и кифлите изчезнаха...доволна съм
-аз,както и детето ми ядем всичко,но с мярка-там е ключът,според мен,ограничаваме до минимум всякакви полуфабрикати,не ядем всекидневно кроасани,вафли и прочие-по-скоро,по изключение,но пък и не следя всяка съставка в приготвената храна да е био