ДЕЦАТА НИ ЯДАТ НАЙ-НИСКОКАЧЕСТВЕНИТЕ ХРАНИ

• 44 210
  • 642
  •   1
Отговори
# 525
Посъветвайте ме как да спася детето си от храната в детската градина?Храната е ниско качествена никокалорична,не достига и децата остават гладни.Дъщеря ми се "похвали" как едната госпожа и дала от ядене оставено от дурго дете.Бяхме преди седмица в инфекциозна болница с чревна бактерия...виждам се в чудо  #Cussing out

Сигнализираш БАБХ, РЗИ и ХЕИ, всички които се сетиш, накуп. Почти всички доколкото ми е известно имат опция за електронно подаване на сигнали, така че няма да ти коства големи усилия. Отделно сигнализираш и директорката. След това пиши, ако няма резултат, защото обикновено повечето сигнализират Бг Мама и се чудят защо властите не реагират.

# 526
  • София
Тео, не е мой цитатът Wink

# 527
  • Пловдив
Посъветвайте ме как да спася детето си от храната в детската градина?Храната е ниско качествена никокалорична,не достига и децата остават гладни.Дъщеря ми се "похвали" как едната госпожа и дала от ядене оставено от дурго дете.Бяхме преди седмица в инфекциозна болница с чревна бактерия...виждам се в чудо  #Cussing out

Сигнализираш БАБХ, РЗИ и ХЕИ, всички които се сетиш, накуп. Почти всички доколкото ми е известно имат опция за електронно подаване на сигнали, така че няма да ти коства големи усилия. Отделно сигнализираш и директорката. След това пиши, ако няма резултат, защото обикновено повечето сигнализират Бг Мама и се чудят защо властите не реагират. Моето е добро прасенце и си ги хапва.
Добре де, какво лошо виждате да му даде оставена от друго дете храна, говоря за неопитвана чиния? В групата на единия ми син е пълно със злояди дечица, изобщо даже не поглеждат някои храни. Ако купичката не е опитвана аз нямам проблем моят син да я изяде. От него научавам, че с .. Иванчо примерно си разменили супите и той изял две втори. Или Марийка му дала десерта си.

# 528
Посъветвайте ме как да спася детето си от храната в детската градина?Храната е ниско качествена никокалорична,не достига и децата остават гладни.Дъщеря ми се "похвали" как едната госпожа и дала от ядене оставено от дурго дете.Бяхме преди седмица в инфекциозна болница с чревна бактерия...виждам се в чудо  #Cussing out

Като му правиш храна отвкъщи и инструктираш безапелативно госпожите и лелките. Ако трябва - една по една.

Това не е добра идея. В детската градина персонала носи отговорност за детето.  Такива екстри само в частните градини може да си договориш, но ако са на място няма да се съгласят. Те защо го искат този сертификат, като се носят торти, за да има някой отговорен, ако не дай си боже им стане нещо на децата. Майката дали ще поеме отговорност, ако нейното дете си докара разтройство от храната, която си носи от вкъщи.

# 529
Посъветвайте ме как да спася детето си от храната в детската градина?Храната е ниско качествена никокалорична,не достига и децата остават гладни.Дъщеря ми се "похвали" как едната госпожа и дала от ядене оставено от дурго дете.Бяхме преди седмица в инфекциозна болница с чревна бактерия...виждам се в чудо  #Cussing out

Като му правиш храна отвкъщи и инструктираш безапелативно госпожите и лелките. Ако трябва - една по една.

Това не е добра идея. В детската градина персонала носи отговорност за детето.  Такива екстри само в частните градини може да си договориш, но ако са на място няма да се съгласят. Те защо го искат този сертификат, като се носят торти, за да има някой отговорен, ако не дай си боже им стане нещо на децата. Майката дали ще поеме отговорност, ако нейното дете си докара разтройство от храната, която си носи от вкъщи.

Е, не се ли предполага, че майката готви тази храна в къщи за ядене от всички в семейството?
Или, викаш, майката в къщи е безотговорна, може да си натрови домочадието, ама лелите и държавата са се загрижили за здравето на детето?

При всички случаи домашната храна ще е в пъти по-качествена и прясна от храната, предвидена за заведения-ясли/градини/училища.

# 530
  • Пловдив
    Най- лошото е, че директорите на детските градини не могат сами да избират доставчиците си на продукти. Определят се от общината. И обикновено доставчикът е един. Не може един да доставя сирене и яйца, друг месо, трети плодове. И за това чест и прави на директорката на детската градина, която посещаваха децата ми, че сутрин тя лично приемаше продуктите за храната на децата. И ако състава на някои от продуктите не беше съгласно изискванията за здравословно хранене я връщаше.

# 531
  • Западен парк
Е, как ще е по-прясна, като майката ще я е сготвила предната вечер и ще стои на топлло в шкафчето до обяд? За четири часа на 22 градуса повечето манджи ще вкиснат. А ако е сандвич - колбасът е малотраен, особено при такива температури. За това в повечето градини не се позволява внасяне на домашна храна, а почерпката за рожден ден е с много условия - сертификат за тортите, фабрично запечатани напитки и сладкиши и др. подобни. В нашата градина дори има забранени от РИОКОЗ минерални води.

Алесина, и при нас е така.

# 532
Е, не се ли предполага, че майката готви тази храна в къщи за ядене от всички в семейството?
Или, викаш, майката в къщи е безотговорна, може да си натрови домочадието, ама лелите и държавата са се загрижили за здравето на детето?

При всички случаи домашната храна ще е в пъти по-качествена и прясна от храната, предвидена за заведения-ясли/градини/училища.

Не става дума за предположения, а за това кой носи отговорност, в градината отговорността се носи от директорката и персонала. Ако му стане нещо на детето, там, не майката носи отговорност, а директорката и тия под нея!

# 533
  • София
Да, друг е въпросът, че може и даже е желателно да влее майката/бащата енергия в промяна на положението. Абсолютно постижимо е, само да има кой да си мръдне пръста.

Положението е безконтролно точно защото 99% от родителите си казват "какво мога да променя аз?!".

Всъщност, промяната става по-лесно, отколкото си представяме предварително. Точно защото никой не очаква НЯКОЙ да се задейства. А и правилата са налице - трябва само да изискаме тяхното спазване.

Сега очаквам Лиляна да се появи с въпрос от сорта: "Откъде накъде родителите да се занимават с това - то е работа на държавата"  Laughing

# 534
  • Пловдив
Пепеляши, аз не искам да променям градината. На мен и на двете ми по-големи деца ни харесва.

# 535
  • Ямбол
Освен, че не очаквам някой да се задейства, освен, че съм и на мнението на Янтра, би ми било неприятно някой друг да пременя нещата в ДГ, както на него му харесва. На който не му харесва - казах вече, не е задължително. Изключително ми е неприятно някой да поема инициативата и да действа по собствено усмотрение, без да пита. Така например ужасно неприятно за мен беше някой да налага да се пие бутилирана вода.

# 536

Не съм казала, че майката е безотговорна, но няма такъв филм като аз ще си готвя на моето дете и в детската трябва, даже са длъжни да му дават от моята био, еко натурална храна. В детската градина не работят детегледачки на които им плащаш 800 лв на месец, та да изпълняват индивидуални желания. Това може да се случи вкъщи, където ти определяш правилата. Държавните детски градини се контролират от държавата и пращайки там детето си, ти се съгласяваш на условията, които е поставила тази институция. Като не ти харесва, възможности бол - баби, лели, стринки и гореспоменатите бавачки, които ще го хранят, гледат и възпитават по твоите изисквания.

# 537
  • Ямбол
....
Не съм казала, че майката е безотговорна, но няма такъв филм като аз ще си готвя на моето дете и в детската трябва, даже са длъжни да му дават от моята био, еко натурална храна. В детската градина не работят детегледачки на които им плащаш 800 лв на месец, та да изпълняват индивидуални желания. Това може да се случи вкъщи, където ти определяш правилата. Държавните детски градини се контролират от държавата и пращайки там детето си, ти се съгласяваш на условията, които е поставила тази институция. Като не ти харесва, възможности бол - баби, лели, стринки и гореспоменатите бавачки, които ще го хранят, гледат и възпитават по твоите изисквания.
Абсолютно е така.

# 538
  • Пловдив
Освен, че не очаквам някой да се задейства, освен, че съм и на мнението на Янтра, би ми било неприятно някой друг да пременя нещата в ДГ, както на него му харесва. На който не му харесва - казах вече, не е задължително. Изключително ми е неприятно някой да поема инициативата и да действа по собствено усмотрение, без да пита. Така например ужасно неприятно за мен беше някой да налага да се пие бутилирана вода.
Рязко се цепя от колектива. Аз държа моите деца да пият от чешмата. И го обясних подробно на родителска среща и в частен разговор с учителките. Моето и още 2-3 деца пият от чешмата. Водата тече прясна, и в нашия град е добра. Бутилките, особено както стоят на топло, са развъдник на микроби сами по себе си. Единици носят вода в чисто шише всеки ден, повечето родители дават шише в понеделник и до петък. Отделно ако някое дете сбърка бутилката и пийне от на другарчето, пък понякога и сами си ги разменят.

# 539
Цитат
Като закусва вкъщи. Ще обядва в градина, а за следобедна помоли да носиш храна.

Ние носим всеки ден нова бутилка вода. Отделно имат диспенсър. Водата в София е гадна и аз не искам да пие от чешмата. Бутилките стоят само в щкафчетата. В предната частна градина ги държаха на едно място  и кой знае колко са си ги разменяли Sick

Общи условия

Активация на акаунт